2613
Itt mindenki megmutathatja a saját oldalát, és majd értékeljük.
-
#1166 http://passatgt.i-host.hu/tf/gmodal/
Nem pont weblap, de hasonló, és firefoxban néztem csak -
#1165 Nos a szín az azért szürke,mert ez a Mercedes színe. A zene meg utal az oldal témájára. Betűtípusból meg többnyire times new roman-t használtam. Galériánál nem tudom mire célzol,hogy "saját lenne". A képeket én csináltam és én is töltöttem fel. Az utolsó mondatodhoz meg annyit,hogy Én csináltam nem más,szóval nem értem. -
#1164 Amúgy én elhiszem, hogy egy "Merci" témájú oldalt nem lehet szivárványosra csinálni, de mégis, ezen a szürke oldalon az embernek egy horrorfilm, vagy egy gusztustalan őszi nap alkonya jut eszébe, mikor betölti.
Tegyél bele színt. ( Pl. élénkkék + arany nagyon király ehhez a szürkéhez, de az is lehet, hogy nem. Próbáld ki )
Muszáj telematricázni a jobb oldalt? Olyan, mintha lógna a levegőben. Főleg, ha valaki szétpakolja. Mellesleg olyan előre kreált, valahonnan ingyen letölthető íze van a naptárnak és a médialejátszónak is.
Kell zene az oldalra? Főleg automatikus lejátszással. Nagyon sokan nagyon utáljuk, hidd el. Egy weboldal, ami zenét játszik olyan "gagyi" feelinget kölcsönöz az oldalnak.
Az nagyon tetszik, hogy az itt felsorolt oldalak zömével ellentétben a linkek mutatnak valahová, ami működik.
Az viszont ronda, hogy a topmenu gomboknál a hover az éppen bold, de egy mérettel kisebb, mint az out. (Ha érted, mire célzok.)
Szerintem az out legyen szürke hátterű, a hover mondjuk fényes sötétkék, az aktív pedig fényes közepes kék.
A galéria nagyon jó, ha saját lenne, azt mondanám: grat, de a képek megnyitáskor előugranak ablakban, ami nem kimondottan szép. A galériád thickbox-ért visít.
A modell újdonságok menüben az autók és paraméterei csak oda vannak hányva. A képek meg összevissza méretűek. Egyáltalán miért kell nekem letöltenem 120 merci teljes fotóját? Kéne lapozó, keretbe rakni a thumbot (fotó helyett) és a paramétereket, szépen elrendezve, normális betűmérettel/típussal. Apropó betűtípus: az oldaladon van belőle vagy 15 féle. Ronda. Legyen 2-3.
Mégegy: "Honlapom | Üdvözöllek"
Felejtsd el. Ez nem a te honlapod, hanem a látogatóké, elsősorban a Mercedes fanoké.
Így dióhéjban ennyi az első benyomás. -
#1163 "lapos, de sunyi fing" ez jutott nekem róla eszembe :D -
#1162 Enyém ilyen. Nem megy nagy durranás,de megteszi. -
#1161 Ide írjátok a technikai dolgokat.
Ebben a topikban mutatás/véleményezés van -
#1160 azert van jo ellenpelda is, azt is emlitsuk meg:
DR FLASH
(no comment) -
#1159 5. lol :) -
#1158 1. flessel, de
2. rossz topikban vagy
3. ne akarj zenét az oldalad alá rakni
4. frontpédzsel meg főleg ne :) -
#1157 Hali, azt tudja vki, hogyan lehet zenét alárakni az oldalnak?(Frontpage-be) -
#1156 Jaa, de én nem ilyenekről beszélek :) Az oldalamon tényleg csak az JS, amit nem lehet máshogy megoldani :) -
#1155 én is találkoztam már js-be hárdkódolt betűszín sztájlal...az elkövető anyukája még mindig hangosan csuklik, az tuti :) -
#1154 külön ie.css hekkelgetett kóddal :) -
#1153 én is ütköztem már olyan problémába, amit máshogy nem lehetett volna megoldani, csak hack-el
Én a Conditional comments-t favorizálom:) -
#1152 Igen az egyik uccsó oldalnál, amit csináltam pontosan ezt tettem én is. De csak azért használtam JS-t, mert az oldal többi része is igen csúnyán JS-re épül, de azért általában szeretem elkerülni a JS-t, csak mint opciót szeretem.. :) -
#1151 nincs most konkrétan ilyen problémám, de hidd el nekem, hogy tudok olyat mondani (majd alkalomadtán), amit nem nagyon tudsz máshogy megoldani. -
#1150 Amúgy vertikális középreigazításhoz van csomó megoldás, de itt pl lehet használni js-t -
#1149 Én mindig elkerülöm, ha valami nem megy ie-ben, akkor más módon próbálom megoldani, de iylen hackelgetéssel nem szoktam foglalkozni:)
Mond a problémát, és megoldjuk szarakodás nélkül:) -
#1148 Igen de arra gondoltam, hogy sok olyan tulajdonsága van, pl. a középre rendezés, meg hogy vannak automatikusan sorok és oszlopok, stb. amit gyakorlatilag baromi jól fel lehet használni sitebuildingél, csak nem szép megoldás :) -
#1147 Miért kéne kiváltani?
Táblázat arra való, hogy táblázatosan adatot jelenítsünk meg.
Nem kell itt semmit leváltani semmire;) -
#1146 Egyébként lenner egy kérdésem CSS témában:
Ti melyik megoldást szoktátok választani, ha mondjuk IE -re külön kell pár tulajdonságot megadni. A html-es IF-es megoldást, vagy marad ugyanaz a CSS fájl csak azon belül hekkeltek *-gal és egyéb okosságokkal? :) -
#1145 Na ez így első ránézésre már jobban tetszik... de ennek is megvanak a hátulütői sajnos. Az igazság az, hogy hiába tudjuk, hogy a táblázatot mire találták ki anno, de kellene valami hasonló objektum, amivel ki lehet váltani, vagy passz. Ez mondjuk csak az én véleményem (illetve nem csak az enyém, de mindegy:), szóval lehet rajta vitázni :D -
#1144 ehh, most olvastam, nem akartalak ismételni. -
#1143 Már megbocsáss, de ez így enyhén szólva sem fog működni. Esetleg egy adott statikus tartalommal be lehet lőni... de:
Mi van ha a dived 100 pixel magas? És mi van ha 200? és ha 300? és ha nagyobb a dived, mint a böngésző, mert éppen annyi adat van benne? Stb.
-
#1142 Ezt dinamikus tartalomnál mindig korrigálhatod, míg táblázatban vertikálisan mindig rendesen középre teszi.
Amit pyro említett az tényleg valós hiányosság.
Bár szerencsére eléggé elvétve van rá szükség. -
#1141 adatok megjelenítésére még mindig célszerűbb a táblázat, csak nem az olda szerkezetének kialakítására
szóval ez a span-os cucc teljesen felesleges, ráadásul a span nem blokkszintű elem, nem rakatsz bele divet, nem lesz valid -
#1140 Ez pedig egy span táblázat (mert a div másra való...)
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<title>CSS tablazat</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
<style type="text/css" media="screen">
.row {
display: table-row;
vertical-align: middle;
margin: 0;
padding: 0;
}
.cell {
width: 100px;
display: table-cell;
vertical-align: middle;
margin: 0;
padding: 2px;
border: 1px solid #000;
}
* html .row, * html .cell {
display: inline-block;
}
td {vertical-align: middle;}
</style>
</head>
<body>
<span class="row">
<span class="cell">pelda tartalom 1<br>more content</span>
<span class="cell">pelda tartalom 2</span>
<span class="cell">pelda tartalom 3</span>
<span class="cell">pelda tartalom 4</span>
<span class="cell">pelda tartalom 5</span>
</span>
<span class="row">
<span class="cell">pelda tartalom 3</span>
<span class="cell">pelda tartalom 4</span>
<span class="cell">pelda tartalom 5</span>
<span class="cell">pelda tartalom 6</span>
<span class="cell">pelda tartalom 7</span>
</span>
<span class="row">
</span>
<hr>
</body>
</html> -
#1139 "css-ben olyan ALAPVETŐ hiányosságok vannak, mint pl. a függőlegesen középre rendezés"
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="en">
<head>
<title>pyrohunnak szeretettel:)</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
</head>
<body>
<style type="text/css">
#centered{
position: relative;
margin-left:48%;
margin-top:25%;
}
</style>
<div id="centered">pelda</div>
</body>
</html>
Ennyit erről...
A margók értéke böngészőtől függnek (FF3 és IE8-nál nagyjából egyeznek), de a vizsgálat ugye adott, pl:
<!--[if IE 7]><!-->ide kerül az IE7 anyag<!--<![endif]--> -
#1138 Az, hogy egy hozzászólást nem tudsz visszaolvasni, az nem engem minősít.
Tudom, hogy nagy sikerélmény lehet, hogy egymás mögé tudod rakni a szavakat, de kérlek próbáld meg ezt a hozzászólásokkal is.
htx -
#1137 "Hogy mást ne mondjak, pl. egy (látható) négyzethálós rácsszerkezetet (amibe dinamikusan tudod pakolni az adatokat sql-ből) létrehozni divekkel... hát sok sikert hozzá! :)"
Persze, extrém esetben nincs semmi akadálya annak, hogy az ésszerűség felülbírálja az irányelvet.
#1116-ban semmi ilyen nincs :) -
ldavid #1136 itt elvileg megnézheted -
#1135 Hat en azt nem tudom:) reg hasznaltam win-t. a tobbivel egyetertek azert nem irtam ra:) -
#1134 "táblázatos layoutnak egyedül a HTML mail-nél van létjogosultsága, aki mást mond az kókler :)" indoklás rúlz -
#1133 Nem feltétlenül értek egyet ezzel. Az elmúlt évben több olyan munkám is volt, amit táblázattal pofonegyszerűen meg lehetett volna oldani és mint írtam, a html kód ÉS a css is kb. harmadannyi lett volna, persze én is megerőszakoltam magam és maradtak a divek, de...
...ami engem igazából baromira idegesít, hogy css-ben olyan ALAPVETŐ hiányosságok vannak, mint pl. a függőlegesen középre rendezés mondjuk egy diven belül. Tudom, absolute pozícionálás és társai, de az csak akkor működik, ha tudod, hogy mekkora a pontos magassága annak, amit középre akarsz rendezni... és ez így szar, akárki akármit mond. És ez csak egy dolog, van még mondjuk 10 ilyen.
Hogy mást ne mondjak, pl. egy (látható) négyzethálós rácsszerkezetet (amibe dinamikusan tudod pakolni az adatokat sql-ből) létrehozni divekkel... hát sok sikert hozzá! :) -
#1132 Látom, megcsípted a mondandóm lényegét
Amúgy ha osx-en firefoxxal megnézel egy oldalt, tényleg az utolsó pixelig ugyanazt látod, mint én a windows xp-s firefoxxal? Esetleg a betűk formája tök más? Én erre gondoltam. -
#1131 ezt már én is megfogalmaztam neki, remélem kezd lassan üllepedni :) -
#1130 Nem mostanában divat, ez már jó pár éve egy lefutott meccs.
Elsősorban szemantikai oka van. A táblázatot adatmegjelenítésre találták ki, pont :)
Plusz SEO szempontból is van egy kis hátránya.
Hasonló ok miatt jobb strong taget használni b helyett, pedig utóbbi rövidebb és ugyanazt csinálja :)
Koncepció szinten van különbség. -
#1129 a táblázatnak van jogosultsága. pl. egy terjedelmesebb listánál/táblázatszerű megjelenítésnél (1000 sor felett) gyorsabban lerendereli a böngésző, mint 10000 divet betologat.
css nélkül a divek egymás alatt lesznek, a táblázat így is fix
de ahol egyelőre nélkülözhetetlen, az a html hírlevél. a levelező kliensek jórésze nem támogatja a divet hírlevélben, vagy táblázat, vagy nem oldod meg normálisan. -
#1128 ezt hogy erted? osx-et hasznalok es most is firefox van elottem. -
#1127 Szerintem 2 nagy érv szól a divek mellett: akárhogy is ügyeskedsz, ha táblával csinálsz layoutot, explorerben firefoxhoz képest inputoknál lesz egy 1-2 képpontos csúszás. Divvel pedig meg lehet oldani, hogy csont ugyanolyan legyen az oldal a 2 főfő-böngészőben. De mi van, ha a látogató linuxot vagy osx-et használ?...
Másik: ugye 2 éve megmondták a nagyok, hogy egy év múlva a böngészők CSAK az xhtml-t fogják támogatni, így szakmai körökben lenézett az az oldal, ami úgymond nem xhtml-kompatibilis. Sajnos úgy néz ki: táblával sosem lesz az. Az xhtml elfogadja ugyan a <table> tagot, de szinte semmilyen attribútumát nem. Annak ellenére, hogy az xhtml-ötletgazda w3 oldalán valid attribútomokként oktatják az egyébként őszerintük nem xhtml-kompatibilis attribútumokat. Szóval a w3 rendet tehetne a saját szabványai között, mert úgy néz ki: ő sem tudja html-téren, hogy most ki kivel van. De ha ő nem, akkor ki?
Egyébként pedig gusztustalan, ahogy néhányan lerohanják a táblázatos layouttal dolgozó programozókat. (Esetleg azért, mert 2 hónapja felhívták a figyelmüket, hogy most már a div a trend. Érvek persze nincsenek pro és kontra)