Újabb vita a marsi életről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Egy Marsról származó meteoritban talált..."
Tehát egy KIJELENTÉSSEL kezdõdik. A cikk további részében nem ennek a kijelentésnek a valóságtartalmát vizsgálják, hanem egészen másról van szó. Erre az állításra épül fel az egész. Holott, ha már az állítás sem igaz (vagy legalábbis csak csekély valószínûséggel bír), akkor romba dõlt az egész további elméletük. Sikerült felfognod?
Mellesleg ez a tudatos megtévesztési/félrevezetési praktikák egyik elég elterjedt fajtája. Miszerint:
Adnak egy hangzatos címet, és onnantól mindenki arra figyel, hogy érdemben a cikkben/beszédben, stb. hol esik szó róla. Vagyis elsikkad olyan lényeges dolgok fölött, amikre az egész épül. Ha nem figyelsz oda mindenre, akkor nagyon könnyen palira vehetnek.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
Csak még sokan nem tudnak róla.
Ez van.
<#vigyor4>#vigyor4><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz><#banplz>#banplz>
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
"Újabb vita a marsi életrõl" - sejteti, hogy azért nem minden tudós veszi ténynek ezt a bejelentést , persze csak feltételezem, hogy tudosok tudósokkal vitatkoznak.
"újabb lökést adhat azoknak az elméleteknek" - tehát csak elméletekrõl van szó (jó beleköthetsz, hogy ez a marsi életre vonatkozik) , amelynek egyik támpontja ez a vizsgált szikladarab
"Colin Pillinger professzor és Kathie Thomas-Keprta, a NASA Johnson Ûrközpontjának kutatója szerint kizárt," - a kutatók véleménye nem tény
"Geológiai tudományok szakértõi azzal érvelnek" - tehát mások nem osztják ezt a szerintem csak feltételezést (bár én mégis elhiszem, ilyen vagyok)
"ezért errõl az összetevõrõl azt feltételezték," - valamiért feltételezték, de nem jelentették ki hogy tény és punktum!
Mivel a szenes témához egyáltalán nem értek nem is tudom pontosan mi is az amit mond, ezért vagy elhiszem vagy nem... no és ha ez a hír nem kamu hír akkor én azoknak a kutatóknak elhiszem.
Had legyen egy jó napjuk annyi év után.😊
De azt tényleg nem értem, hogy ti mi alapján kérdõjelezitek meg. Azt könnyebben el tudom képzelni, hogy elhiszed vagy nem.
""ebben a topicban hol írtam, hogy hülyeség?"
Nem írtad, de éreztetted, különben nem kötekednél.""
Te is megállapítottál, kijelentettél valamit, holott a valósághoz köze nincs. Leírtad a képzelgésedet tényként tálalva. Valójában viszont én csak azt a nagymellényû állítást (a Marsról származik) kérdõjeleztem meg, ami legjobb esetben is csak egy feltételezés.
Ahogy én is leírtam, elképzelhetõ, de nagyon kicsi a valószínûsége.
"ebben a topicban hol írtam, hogy hülyeség"
Nem írtad, de éreztetted, különben nem kötekednél. Akkor szerinted nem hülyeség? Akkor mi a problémád a cikkel?
A cikkben le van írva szépen, hogy az izotópok és az összetétel miatt már '82-ben arra következtettek, hogy nem lehet aszteroida-származék. '83-ban a Viking szondák méréseivel azonos nemesgázarányokat mutattak ki a kõzetekben, amibõl még azt is meg lehetett mondani, feltehetõleg mikor lökõdtek ki a Marsból. Ezután a nitrogéntartalom izotópvizsgálatával gyakorlatilag az összes többi bolygó légkörét kizárták, és meghökkentõ egyezést találtak a Viking méréseivel. '87-ben adták az elsõ elfogadható magyarázatot a kilökõdés mikéntjére egy nagyjából 200 millió éves óriási becsapódás következtében. Azóta nagyjából mindenki elfogadja, hogy marsi eredetûek a kavicsok. Ha a link nem gyõzött meg, akkor mi gyõzne meg?
Amire te gondolhattál, az egészen más. Az biztos, hogy nagyon tud irritálni az olyasmi, mint pl. ez a cikk is, ahol ex catedra kijelentenek valamit, amire semmilyen bizonyítékuk nincs, maximum feltételezés, na de az ilyesmit tényként tálalni, az több, mint szélhámosság.
Szar játék az élet de qwa jó a grafikja!
"kijelenti valamirõl hogy hülyeség" - idézd be nekem légy szíves, hogy ebben a topicban hol írtam, hogy hülyeség.
"Talán ha hajlandó lennél elolvasni az oldalt, amit belinkeltem" - talán hajlandó voltam, de nem gyõzött meg.
Most honnan a rákból tudják, ha meteorit a Marsról érkezett, hiszen a Marsról nem hoztak a Földre semmit. Ennyi erõvel lehet, h a Holdról került hozzánk, vagy a kisbolygó-övezet ( Mars és a Jupiter között )--bõl származik..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
de ezeknél szerintem valószínûbb feltevés lenne még az is, hogy jött egy meteorit, kipöckölt némi anyagot a szaturnusz törmelékgyûrûjébõl és az most itt landolt.
\"The voices are back... Excellent.\"
<#gun>#gun><#duma>#duma><#levele>#levele>
Blackmail the Universe
http://www2.jpl.nasa.gov/snc/
http://scienceworld.wolfram.com/astronomy/SNCMeteorites.html
A marsi meteoritok feltehetõleg akkor jutnak ki a világûrbe, amikor becsapódik a Marsba egy másik aszteroida, és a bolygó anyagának egy része kilökõdik. A Marsnak elég kicsi a szökési sebessége ahhoz, hogy ez relatíve könnyen megtörténjen.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Ha van egy kis eszük, messze elkerülnek minket és mindent megtesznek, hogy mi is õket...
<#nyes>#nyes>
Éhes makkal az ember disznókat álmodik...
Namost azzal elég sokan egyetértenek hogy a földön kívül is van élet, mivel gyakorlatilag megszámlálhatatlan mennyiségû bolygó van az univerzumban, biztos hogy rengeteg bonyolultabb életforma létezik. Hogy ebbõl mennyi értelmes és hogy valaha tudomást szerzünk e róluk, megint más.
Itt a kérdés inkább az hogy a Marson volt e élet, ezt pedig ebbõl a szerencsétlen kõdarabból próbálják megtudni. Én teljesen egyetértek azzal hogy ez az égegyadta világon semmit sem bizonyít.
Tehát lássuk tisztán a helyzetet: kb. van egy kavicsom a kertben, majd ez hamarosan megrengeti a marsi élet elméleteit...
Komolyan gondolják amikor ekkora ormótlan baromságokat hordanak össze?
<#banplz>#banplz>