IoIa#50
"De én nem akarok a szóhasználatodról vitát nyitni, ahhoz nyilván jobban értesz." - ez így igaz. De akár azt is mondhattad volna általánosítva, hogy a saját szóhasználatánál jobban senki más nem ért, csak aki mondja. Bár szerintem te nem ezt akartad mondani.
Az viszont biztos, hogy amit látszólag tőlem idéztél, az pontatlan, vagyis csúsztatsz. Ez nem szép dolog.
A te idézeted:
"annak, hogy az állítás igaz, nagyon kicsi az esélye"
amit én írtam:
"ha már az állítás sem igaz (vagy legalábbis csak csekély valószínűséggel bír)"
A két dolog nagyon hasonló, de nem azonos jelentéssel bír.
"Tehát az "annak, hogy az állítás igaz, nagyon kicsi az esélye" kifejezés a saját szótáradban nem ekvivalens a "hülyeség" szóval." - nem a hülyeséggel, hanem inkább a hazugsággal. A hülyeség egészen más jelentésű. De nem akarok itt veled nyelvészkedni, mert ahhoz szemmel láthatóan jobban értek, és nem csak a saját mondandómra vonatkozóan.
"Te, úgy tűnik, hiszel a "tény és a "feltételezés" megkülönböztethetőségében." - ezt jól látod, alapjában sem nem egyenértékű, és nem is azonos fogalmak.
"Roppant kíváncsi lennék, vajon mi alapján húzod meg ezt a határvonalat egy olyan témában, amiben feltehetőleg az égvilágon semmi tapasztalatod és tudásod nincs." - ??? Amiről még soha nem hallottam (biztosan sok ilyen dolog van), ott előbb megpróbálok valamilyen ismereteket szerezni (ha egyáltalán érdekel az a dolog), és véleményt maximum utána mondok, de még az is erősen feltételes, hogy mondok-e véleményt.