Kritikus fordulóponthoz érkezik a fizika
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amugy meg az õrzése egyszerû lenne a föld felett, néha be kéne kapacsolni kicsit 😊)
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Errõl olvastam, hogy mi van akkor, ha a világegyetem jelenlegi szintje nem minimális, hanem csak egy potenciálgödör, de ha valahol valamikor bekövetkezik egy potenciálgát-átlépés, akkor az akár láncreakciót is elindíthat...
Persze ez csak elméleti szinten.
A gyorsítóknál meg ha jól tudom nagyfrekvenciásan gyorsítják a cuccokat. A lineárisoknál biztos, a tárológyûrûsökrõl nem tudom.
Ott az a lényeg, hogy mire a részecske a következõ mezõbe ér, ismét gyorsító irányú tér fogadja.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
Szerintem nem kell hozzá kritikus tömeg, legalább is múltkor volt cikk róla, hogy bizonyos izotópokat tetszõlegesen kis adagban is be lehet "gyûjtani" a megfelelõ gerjesztési módszerekkel.
Cifu, mi lesz ha kiderül, hogy a Higgs mezõ akkora hülyeség, mint anno az Éter Elmélet?
A 7 trillió voltnyi delejhez meg csak annyit szeretnék hozzáfûzni hogy ekkora feszültséget még nem sikerült létrehozni. Legalábbis tudomásom szerint. Ez a szám azt jelenti hogy a részecske akkora kinetikus energiára tesz szert, mintha 7 trillió volt potenciálkülömbségû elektródák közé helyezték volna és ott gyorsulna fel.
Régebben -még a részecskekutatás 'õskorában'- használtak olyan részecskegyorsítókat, amik nagyfeszültséggel gyorsították a részecskéket. Ezen gyorsítók kivitelezése 10Mv felett már egy kicsikét bonyolultabb és drágább, mint egy hasonló teljesítményt nyújtó mágneses elven mûködõ cucc létrehozása.
Az Isteni-részecske nevet meg azért kapta a Higs-bozon, mert igencsak nagy reményeket fûznek a felfedezéséhez... Valahonnan rémlik, hogy az elektromágneses, gyenge és erõs kölcsönhatásokat mintha már egyesítették volna. Bõvebben az 'õsrobbanás' címszó alatt. Már csak a gravitáció van hátra, ezért szeretnék annyira megtalálni a Higs-bozont, mert megléte magyarázatot adhat a gravitáció mibenlétére. Legalábbis a tudósok reményei szerint.
Azonkívül a részecskegyorsító célja a szuperszimetrikus részecskék létrehozása és detektálása. És remélem nem írtam hülyeségeket...
Minden amit hallunk, vélemény, nem tény. És minden amit látunk, nézőpont, nem a valóság. - Marcus Aurelius
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Én már megvettem a pajszert.<#nevetes1>#nevetes1>
Fuck ASVA!! (Amputáltagyu Skizoid Vadbarmok Alakulata)
jajistenem <#szomoru1>#szomoru1>
Na es, nem ez lenne az elso. <#papakacsint>#papakacsint>
Ember! (biztos az vagy?) gondolkodjál már egy kicsit.
Szted hogy ér el a tudomány új eredményeket? Úgy, h kísérleteket végez, addig ismeretlen dolgokat fedez föl. Ha a te csökött agyat szerint élnének, soha semmi újat nem fedeznének föl. "Még sose csinálták" - hát persze, azért akarják most.
"7 trillió voltnyi energia kell hozzá. Az energiasûrûséget képzejük már csak el, szerintem rettenetes." - ezt ne nézd be, itt elektronvoltról van szó, a cikkíró hülyeséget ír. 1 eV = 1.602 176 53 (14) × 10^−19 J, ezt szorozd föl trillióval, mindjárt nem fog felrobbanni a világegyetem.
Itt mindössze pár részecskét ütköztetnek pár részecskével. Hiába van ezeknek egyenként kib@szott nagy energiájuk, ekkora mennyiségben semminek sem tudnak ártani.
Itt a föld alá építés nem azért van mert olyan hûdeveszélyes dolog ez. Pont fordítva, nem akarják, hogy a mérési eredményeket befolyásolják a külvilág zavaró tényezõi.
Egyszómintszáz, gondolkoggyá má egy kicsit mielõtt kapitális hülyeségeket írogatsz ide.
de kösz, jót röhögtem, király vagy 😊
csak két aproság 😊
1: gyorsitok már léteznek, nem feltétlen ekkora de vannak, és jól müxenek
2: két részecske ütközik! nem magfuzio jön létre..ahoz kritkus tömeg kéne pl..
nem azt mondják ujra alkotják az ösrobbanást, vagy fekete lukat 😊 hehe😊 hanem csak alkotoelemeket hoznak létre az ütköztetéssel.olyan anyag részecskéket és jelenségeket amik csakis ilyen ütközésekkor jelennek meg a sec. milliomod részéig.
Ugyhogy nyugodj meg, nem fenyeget veszély 😊
Olyan nincs, hogy valami nem sörnyitó...
Hát ez jó! Én nem állítom, hogy tudom, de olyan jó olvasni, mikor ilyen magabiztos tudással rendelkezõ emberek írnak olyan dolgokról, amik régen túlmutatnak az átlagember tudományán. Te talán tervezel atomerõmüvet hobbibol otthon hétvégén? Szerinted miért építik ezt az egészet 100méter méllyre? Az etomerõmûvek mégis a földfelszínen vannak, pedig sztem jobb lett volna ha Csernovil is 100méter mélyen robban. Bár ott lehet a vízkészlet lett volna megszennyezve. De könyörgöm, csak az fáj, mikor tök okosak vagyunk... 😛 Hogyhogynem a az egyik fizikai tudós csoportban dolgozol az SGforum-on való írkálás helyett?
http://twitter.com/valamit76 http://conspiracy101.t35.com/ http://www.youtube.com/user/Darwin76valamit#p/f
Akkor ügyesen elõállítják a végtelen nagy hõmérsékletet végtelen nyomást és a végtelen kicsi pontot is??
Hogy mikre nem képes ma a fizika, meg a CERN...
nohát nohát..<#merges2>#merges2><#merges2>#merges2>
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Asus P5QL PRO motherboard | Core 2 Duo E8400 3Ghz | Kingmax 4*1 GB DDR2 1066Mhz |Asus EN7950GT 512MB | Sound Blaster Audigy 2 Value 64bit | 2*250GB Samsung Sata2 HDD
Kara kánként folytatom tanításom.
\"Két dolog végtelen, a világűr és az emberi butaság, de az előbbiben nem vagyok biztos.\" Albert Einstein
Amúgy az esély meglehetõsen kicsi rá..
Ami meg a tér-idõ kontinuum összeomlását illeti, sokkal több energia kéne ahhoz, hogy egyátalán felhasíthassanak egy kvarkot, ami pedig még részecske, érzékelték, detektálták .. persze nagyon erõsen mutat hullámtulajdonságokat, mert meglehetõsen parányi, de mégis érzékelhetõ részecskeként is. Ha valami van "mélyen" a fermionok és a barionok "alatt", igazából benne, akkor ahhoz jóval több energia kéne, hogy egyátalán eltalálják .. másrészt, nem valószínû, hogy az a valami részecskejelleget mutatna
A cucc nagyon jól le van szigetelve elektromágneses sugárzás ellen. Plusz, a gyenge és az erõs kölcsönhatás ellen is, hisz itt már az is bejátszhat. Persze, ezek ellen nem kell túl nagy védelmet felhúzni, úgyis 10^-12 m a max. effektív hatókörük 😄
Õk jobban aggódnak azon, hogy valami import tájvani hifi dzsunka elektronikájából kijövõ mindenféle elektromágneses zavarás bekavar nekik 😊 Szal van ott alufóliázás bõven 😄
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
\"Holló, Hologram, Honolulu, Holokauszt, Hazugság\"
Gracie Barra
Vagy amikor éjszaka WC-re mész azt veszed észre, hogy nem kell felkapcsolni a villanyt, mert azok a helyes kis pentagrammok jól bevilágítják a helyet. 😊
Starcraft + Diablo III - esemve
Egy atomerõmû üzemeltetése is nagyobb veszéllyel jár.
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
\"The voices are back... Excellent.\"