Okozhat földrengést egy felhőkarcoló?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
ez most sem fog menni szerintem (a sky city-re gondolok)
Itt is errõl van szó: az ottani földkérget az épület megépítése elõtt is jóval nagyobb perturbációk érték, mint ez az aprócska tömegû kis légypiszok súlya. Földrengés elég gyakran van arrafele. De ha csak az ember által okozott perturbációkat nézzük, a köré épített épületek összsúlya is simán meghaladja a felhõkarcoló tömegét. Ha a földkéreg helyzete ott valami erõsen metastabil lenne, akkor annak már rég ki kellett volna derülnie.
SecondOrb: A legjobb internetes városépítő stratégiai játék. www.secondorb.hu
A múltkor kipróbálták a MythBusters-ben. Az üveg alapból valóban nagyon erõs, egy ember nemigen töri be. De az épületbe építve a szél miatti nyomáskülönbség nagyon nagy erõt fejt ki rá, azzal együtt már betörhet.
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
"With a height of 1,000 meters and a total floor area of 800 hectares, SKY CITY 1000 is a superhigh-rise city comprising 14 concave dish-shaped, aerial bases called, "Space Plateaus" stacked one upon the other. Residences, offices, commercial facilities, schools, theaters and so forth are organically located in these spaces. 35,000 people will reside here, and 100,000 people will work here."
Az épület súlya kb.: 700'000'*1000*10 N
A nyomott felület kb. 50'000*50'000 mm2
Nyomás: F/A= 2,8 N/mm2= 2,8 MPa=28bar ,na ez már több. De ez is a legszarabb mûanyagok szakítószilárdsága. Feletettem,hogy csak a torony része alatti felület a lényeges és, hogy a torony egész felületen nyomja a talajt.
Ha több százezer bár lenne akkor talán. A mesterséges gyémánt készül 100'000 bar-on.
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM
Ez nem elírás ? 2,2 bár nyomás van a kocsim gumijában <#wow3>#wow3> ez a 4,7 ez naon kevés...nem inkább 4,7 millió bár nyomást csinál egy ekkora épület ? Lehet hülyeséget írok de a kocsimon a 4 kerékben nagyobb a nyomás mint amit egy ilyen nemtom hány millió tonnás épület nyom ?
ONLINE NBA LIGA -> http://nba.net63.net
.... És nem történik semmi.
Ez megfelelõbb hasonlat.
ha még valakit érdekel akkor itt meg lehet nézni:
http://dsc.discovery.com/convergence/engineering/skycity/interactive/interactive.html
De a többi tervezett épületet is tudom ajánlani. 😊
Az a 4,7 bar nyomás tudjátok mire elég? A városi vízhálózatban van 1,5-6 bar (0,15-6 MPa) túlnyomás helytõl függõen. Egy 0,5 l -es PET palack is 6-8 bar túlnyomást elvisel. Ez a talajnak meg sem kottyan. A komoly szerkezeti anyagok folyáshatára ma már 1000 MPa környékén van
a szakítószilárdság 3000 MPa körül. A földrengések ezekben is kárt tehetnek. 4,7 bar...
Röhögnöm kell. A földengések során ennél LEÍRHATATLANUL nagyobb erõk munkálkodnak.
A mézes példa nem jó mert a talaj az SOKKAL szilárdabb mint méz. A szilárd anyagokat általában szilrádsággal és tömörséggel(az építõmérnökök ez szebben fejezik ki, de én nem az vagyok) jellemzik, de a méz az egy erõsen viszkózus folyadék!
Egy ilyen rövid vizsgált idõszak geológiai idõben csak egy pillanat.
Most nezem a neten, tenyleg vazze, sokkal durvabb, igy mint ez az onallo torony.
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Rendszeresen megjelenik egy-egy ekkora barom "professzor", aki feltûnõsködni akar. Mellesleg a faszi még csak nem is professzor, hanem egy egyszerû kutató valami tahó taiwani egyetemen. Ennyi erõvel én is írhattam volna a cikket. :-)
Ha minden ilyen "tanulmány" nyilvánosságot kapna, akkor minden nap tele lenne velük a Blikk.
A káoszelméletet ilyen gyakorlati példán használni kissé félresikerült. Ennyi erõvel attól a bizonyos pillangótól még a Nap is kialudhat holnapra.
Amúgy a káoszelméletet rendszeresen félreértik. Rendszerint amiatt a félresikerült pillangós szemléltetés miatt.
De kéremszépen, azt senki nem mondta, hogy mostantól rettegnünk kellene a pillangóktól!
A káoszelmélet lényege valójában annyi, hogy a természetben elõforduló makrofolyamatokat soha a büdös életben nem fogjuk tudni modellezni tökéletesen, mert soha nem leszünk képesek megismerni/mérni a folyamatok összes paraméterét/befolyásoló tényezõjét.
Elvileg ügye egy esemény kimenetelét akár egy szem foton is befolyásolhatja, ha az az eseményhorizonton belül van a téridõben.
Összegzésül tehát javaslom, hogy mostantól tartóztassunk fel minden fotont, ami Taipei felé halad, mivel akár egyetlen szerencsétlen foton is földrengést okozhat.
hogy állítását igazolja, többször teljes erejébõl nekifutott az abalküvegnek (tudjátok, olyan padlótól plafonig, mint a filmekben 😊).
fölfele meg préri farkas módszer. rakéta hátra és... ezt otthon ne próbáljátok ki 😊
http://www.spore.com/view/profile/Venompapa
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy
ott már nem tanácsos "kinyitni" az ablakot.
//warning: urban legend coming up
volt egy csávó aki fogadott a sokadik emeleten, h az ablaküveg törhetetlen. harmadikra vesztett.
(Tudományosan elfogadott tény!)( Akit érdekel az keressen rá a keresõbe, illtve vegyen róla könyvet)
http://www.spore.com/view/profile/Venompapa
Ha a japók megépítik.. az nem lesz semmi..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
A szárazföldi is csak 35-40 km.
\"We choose to go to the moon in this decade and do the other things, not because they are easy, but because they are hard\" - John F. Kennedy