• zzebi
    Szerintem ez egy hót' baromság.

Rendszeresen megjelenik egy-egy ekkora barom "professzor", aki feltűnősködni akar. Mellesleg a faszi még csak nem is professzor, hanem egy egyszerű kutató valami tahó taiwani egyetemen. Ennyi erővel én is írhattam volna a cikket. :-)
    Ha minden ilyen "tanulmány" nyilvánosságot kapna, akkor minden nap tele lenne velük a Blikk.

A káoszelméletet ilyen gyakorlati példán használni kissé félresikerült. Ennyi erővel attól a bizonyos pillangótól még a Nap is kialudhat holnapra.

Amúgy a káoszelméletet rendszeresen félreértik. Rendszerint amiatt a félresikerült pillangós szemléltetés miatt.
    De kéremszépen, azt senki nem mondta, hogy mostantól rettegnünk kellene a pillangóktól!

A káoszelmélet lényege valójában annyi, hogy a természetben előforduló makrofolyamatokat soha a büdös életben nem fogjuk tudni modellezni tökéletesen, mert soha nem leszünk képesek megismerni/mérni a folyamatok összes paraméterét/befolyásoló tényezőjét.
    Elvileg ügye egy esemény kimenetelét akár egy szem foton is befolyásolhatja, ha az az eseményhorizonton belül van a téridőben.

Összegzésül tehát javaslom, hogy mostantól tartóztassunk fel minden fotont, ami Taipei felé halad, mivel akár egyetlen szerencsétlen foton is földrengést okozhat.