Újabb részletek az Internet Explorer 7-ről
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
egyébként üzleti szempontból úgy van, h elkészíted a kódot IEre és utána kell szarakodni a többivel. hosszú évekig IE volt A böngészõ (a maga 9x%os részesedésével), ezt hangyányit az FF rugta fel, de mint látjuk nem túl tartósan. persze ha nem lett volna az FF, akkor most nem örülhetnénk az IE7 új fícsöreinek. a vicc, az h ff semmi olyat nem tudott, amit korábbi böngészõk már nem tudhattak a magukéknak, csak valahogy mégis a figyelem középpontjába került, aztán hirtelen mindenki azt hitte, h feltalálta a "spanyolviaszt" (de jól esett leírni ;P) - jó példa erre a füles megoldás.
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
xbox360+komputer
\"There are only four questions of value in life, Don Octavio. What is sacred? Of what is the spirit made? What is worth living for? And what is worth dying for? The answer to each is the same.\"
egyébként amikor én kezdtem és minden segítség nélkül összedoptam egy odlalt, akkor az IEben jól ment és a többiben volt szar. ennek egyik oka biztos a gondolkodás módom, a másik, h az IE fordítója sokkal hibatûrõbb, akár elgépelésbõl adódó hiba sem jelenthet neki gondod. persze ez invalid kódot eredményez és a hiba is nehezebben észrevehetõ. de felmerül a kérdés: hiba-e egyáltalán, ha a böngészõ a várt eredményt hozza?
persze ha az ember elkezdi szentírásként követni az ajánlásokat, akkor elég sok bajba ütközhet.
egy jó tanács: sosem attól jó egy oldalad, h a w3c validator azt mondja rá. a leg validabb és legszebb kódú oldal simán lehet egy rakat szar. nem szabad hagyni, hogy a kód szépségebe ölt energia az oldal megjelenített végeredményének rovására menjen.
ja és ha már beismered, h nem vagy egy pro, akkor legalább ne nyomasd tényként a tapasztalaidat. és legfõbbként ne próbálj meggyõzni a vélt igazadról.
Starcraft + Diablo III - esemve
az inputok mérete akkor különbözik, ha nem cssben, hanem a html tag width vagy length paraméterét adod meg (és itt sem bug miatt más, hanem azért mert ott a karaktel szélességgel számol, az meg böngészõ és felhasználó függõ).
táblázatokat meg táblázat megjelenítésére kell használni és nem dizájnolásra, azért találták ki a css-t, hogy végre számüzni lehessen a <table>-os oldal szerkezet építést.
IEnél gond szokott lenni, h bizonyos tegek után berak egy sortörést (ilyen a table is), de ez sem bug, szimpla koncepciós elgondolás és marha könynen orvosolható.
mi is baj azzal az oldallal?
De nem vagyok pesszimista, remélem, hogy megjelenik az IE7 és minden megoldódik.
Jelenleg minden általam csinált weboldal ilyen 😊
Tudod, a webtervezõk ebbõl élnek...
Amíg nem láttál XSLT-t, vagy nem tudod mi az, nem tudom én sem elmagyarázni hogy miért is olyan jó.
Ha érdekel, holnap összeütök egyet.
nemtom ez mér jó nekik.
a lényeg, bármit is tesz az ms az a szükségszerûen rossz.
Persze én sem valid honlapokat csinálok, sõtt a béka feneke alatt sem vagyok, de pl ott a http://darksyte.uw.hu .Ok, szar a forrás, szar az egész, de ha FF és Opera elboldogul vele, hogy pont ugyanúgy nézzen ki, akkor az ie miért nem képes erre?
2. az hogy kevésbé simul az ajánláshoz nem jelenti azt, h kevesebbet tud. a valóság az, h az IE6 fícsör listája a leghosszabb a jelenlegi böngik között (fejlesztõire gondolok).
3. a listán több sorra van alternatív megoldás, csak ügye az nem "szabványos".
-------------
egyébként akármennyire hihetetlen, az opera xml-hez való hozzáállása elég idegesítõ. cégnél el is döntöttük, h nem foglakozunk vele, az oldalak accessibility-je elég nagy ahhoz, h operában is minden infót megkapjon a látogató, max a "user experiment" lesz kissebb.
http://nanobox.chipx86.com/browser_support.php
Ezt nézzétek csak meg.
<#mf2>#mf2>
Tele van buggal, kissé elmaradott, de baromi jó dolgokat ki lehe belõle hozni. Hozzátenném még hogy a Firefox teljes mértékben kompatibilis az IE nem szabványos dolgaival is.
A CSS2 támogatás pedig nagyon szép, de a webfejlesztõk zöme még az egyest sem tudja tisztességesen használni, plusz az XSLT teljesen feleslegessé teszi a CSS2-t is, illetve tenné ha lehetne szabadon használni, ami ugye az Opera miatt nem lehetséges.
nem tudom mire vagy nagyképû, látni, h fingod nincs az egésztõl. biztos szereted a fórumokat használni dühöngõnek.
kár, h nem kell reg elõtt kitölteni 1 inteligencia tesztet, sokat segítene.
Remélem kipusztul a francba.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
A "szakértõk" meg befoghatják...<#kuss>#kuss><#kuss>#kuss><#kuss>#kuss>
Még sosem volt úgy, hogy ne lett volna valahogy! A valóság elferdítése egyenlő a hazugsággal. A Linux pont olyan jelentéktelen, mint azok akik használják! :)
Köszönjük az értékes hozzászólást!<#nyes>#nyes>
Mellesleg az opera a legjobb!
"Mozilla Firefox to Drop Support for SSL 2.0
Friday September 2nd, 2005
Plans are afoot to remove support for SSL version 2.0 in Mozilla Firefox. SSL provides encrypted connections to servers, making it safe to transfer data such as credit card numbers and banking details across the Internet. Unfortunately, there are a number of known security flaws in SSL 2.0, which was the first public version of the protocol (no applications shipped with support for SSL 1.0). Therefore, the Mozilla Foundation is eager to disable support for SSL 2.0 and have all Firefox installations use only the newer and more secure SSL 3.0 and TLS 1.0 protocols." - http://www.mozillazine.org/talkback.html?article=7252&message=9&state=reply
mondjuk nem olyan régi a cikk.
\"The voices are back... Excellent.\"
Y
Programmieren verboten! 2004-2006: Az AMD nem jótékonysági intézmény! 2006-máig: Az Intel sem az.