Ismét gyártana plutóniumot az Egyesült Államok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Mi haszna a hatalomnak, ha nem gyakoroljátok? Ha egy férfi nem mutat elég tiszteletet irántatok, akkor annyit se hagytok a rohadt kocsmájából, hogy gesztenyét pirítson rajta, értve? GEŐŐ
Bocs, én úgy tudtam, hogy az elsõ próbarobbantást urániumbombával csinálták.
cáfolj meg, hogy biztos legyek benne: nincs igazam.
Kara kánként folytatom tanításom.
"Inkább költõi, mint kérdés. Melyik mondat a helyes?
1. If I had known her I would have asked her to marry me.
2. Had I known her I would have asked her to marry me."
Azért nekem ez piszkálja a csõröm, hogy attól függõen, hogy UK vagy US, melyik jobb?
uff
Kara kánként folytatom tanításom.
Ürkutatásban használják csak. Reális alternativa
S arra hogy ki tud 35 évvel elõre tervezni? Mindenkinek ezt kéne tennie és nem 1-2 választási ciklust nézegetni
Kémmüholdakba nem igazán értem hogy minek hisz azok földközeli pályán mozognak igy bõven elég a napelem is bár ki tudja lehet hogy ez a következõ lépés a megujult csilagháborus projectben
Az élet gyenge kezdés után erős visszaesés.
\"Jobb a Linux... De akkor se kell!!! :P :DD\" Írtam egy ingyenes alkalmazást magyar nyelven: http://logout.hu/bejegyzes/deta/egy_hasznos_alkalmazas_tolem_nektek_sok_szeretette/hsz_1-50.html
Hát igen, pont erre a számra gondoltam!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Igen, pont ez a szám ugrott be, és úgy emlékeztem hogy of-fal van 😄 Bocs 😊
Ismered például az In the year 2525 c. számot?
Inkább költõi, mint kérdés. Melyik mondat a helyes?
1. If I had known her, I would have asked her to marry me.
2. Had I known her, I would have asked her to marry me.
Smartass. <#fogmosas>#fogmosas>
Valószinüleg kémmûholdak számára szánt RTG-ket.
A hirosimai bomba u-235-os bomba volt, olyan biztosak voltak benne hogy felrobban, hogy meg ki sem probaltak!!
A Nagasaki-ra ledobott plutoniumbombat muszaly volt kiprobalni, azt tettek uj-mexikoban a Trinity projektben.Bovebben
Ez vajon mit takar?
"in the year 2025"
Helyesen: in the year of 2025. Bocs, ez nem kötözködés akar lenni, csak böködte a szememet.
Én nem keverem.
A bombáknál megszokott plutónium-239 felezési ideje 24 ezer év.
Az RTG-nél használt plutónium-238 felezési ideje meg 80 év körüli.
Ebbõl látszik, hogy a P-239-bõl RTG-t készíteni elég macerás, hiszen egyenlõ tömeg esetén pár százszor kevesebb hõt termel, azaz adott teljesítmény eléréséhez százszor nagyobb súlyt kell fellõni…
Az köl a népnek!!!!
Had proli-ferálódjon😉)))
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Ha elég a burkolat, akkor meg mindegy, hogy mi van belül. A plútónium épp eléggé veszélyes magában is.
Azért sincs a földön természetes plútónium, mert ha létre is jön a szupernova-robbanáskor, a Föld kialakulása óta már elbomlott az összes.
Nyilvánvaló, hogy lesznek ilyen célú mûholdak, de ha nincs az RTG-kbe való plutónium, akkor hirtelenjében sehonnan sem tudnak szerezni, és nekiállhatnak majd akkor egy ilyen 5-6 éves gyártási elõkészítésnek - ez pedig pótcselekvés.
Akkor már jobb az elõrelátás.
Egyébként a szövegbõl nekem az tûnik ki, hogy katonai mûholdak energiaellátásához is ezeket akarják használni. Az RTG-k sok szempontból életképes alternatívái a napelemeknek...
Egyébként ezeknek az RTG-nek köszönhetõ, hogy a Voyager és Pioneer szondák még a mai napig küldenek rádiójeleket.
Ki a zisten az aki 35 évre elõre tud tervezni????!!!!!
Bushbá fennálása alatt kb 5 nagy ûrkutatási programot törölt majd hírdetett meg, aztán azokat is törölte.
De valaki itt meg egyszercsak ki tudta találni hogy mi lesz "in the year 2025", amihez aztán hótziher hogy plútónium kell.
Ez nem reaktor! Az ilyen thermo elemben (RTG) nincs semmiféle szabályzórúd meg ehhez hasonló valami amivel szabályozni lehetne a hõtermelést. Egyszerûen ez az anyag nagyon bomlékony, emiatt sok hõt termel.
Bár szerintem elég lenne szétszedni pár atomtöltetet, jobb lenne mindenkinek.
Az atombombában a plutóniumnak más izotópja van, azt nem lehet ezen a módon hasznosítani.
Mert akkor merõben feleslegesnek tûnik, pláne 2011 után ...
Kis fejszámolás és rájössz, h Bush sehol nem lesz már 2011-ben.
Ez fordítva is müködik, így csinálják pl. az autóshûtõgépek egy részét.
Egyébként azért nem szeretik az ilyen energiaforrásokat, mert már többször is leesett egy-egy mûhold, és megsérült a reaktor burkolata.
Viszont pl. a tervezett Plútó-szonda más fajta energiaforrással nem is mûködhetne.
Bár szerintem elég lenne szétszedni pár atomtöltetet, jobb lenne mindenkinek.
ne legyenek mar ennyire...
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Akksiként néhány gramm is elég. A sugárzással belsõ "napelem" cellát üzemeltetnek, amely elektromosságot termel. Távoli célok eléréséhez kell, mert a Nap fénye már nem jut el ilyen messzire, hogy hagyományos napelemmel elegendõ legyen.
Mostanság a fokusz inkább az égitestek megközelítése, leszállás kapja (üstökösök, kisbolygók, holdak). Szerintem keresik a kereskedelmi lehetõséget is, azaz milyen anyagokat lehetne bányászni (termelni?) az egyes égitestekrõl. Ehhez megint csak egy viszonylag egyszerû erõforrás kellene, amely nem tartalmaz mozgó alkatrészt, de akár 5-50 évig is elmûködik magában.
PC, PS3, x360; Wii; SNESt és PS2őt eladtam az Alfát összetörtem de vettem azóta másikat :)
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
Ez akkora hülyeség, mint egy ház. Mégis mi mást szóljak hozzá?
esetleg valami hozzáfûznivalód a témához ??
Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.
TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu
Nem a lényeg, hanem a fontos!
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Nem arról volt szó, hogy plutónium ûrbe juttatása extrém veszélyes, pláne hogy mostanság elég sok probléma van az ûrprogrammal <#wilting>#wilting>
Hogy is volt, 5 kg plutóniummal (Dirty bomb) durván be lehet szennyezni egy 200x200 mérföldes területet
Végülis annyira nem zavar, ha a saját fejükre ejtik vissza
De ismerjük a drága szép nacionalista amcsikat, úgyhogy a tõlük legtávolabbi pont van a legnagyobb veszélyben