215
-
babajaga #135 "Szóval nagyon eredeti a hasonlat. Gratula Amstrong - ez jobb, mint Mr. Gorsky"
A titok nagyon egyszerű az űrhajós diákkorában szünidőben giszégetőműben is dolgozott ahol a tárolóban halmokban állt a kiégetlen gipsz mikor meglátta a hold felszínét egyből ez jutott az eszébe. -
babajaga #134 "Ahhoz, hogy csak az űrhajós súlyának felét kiküszöböljék, ahhoz legalább hússzorosra kellett volna emelni a légnyomást! A gázpalackokban nincs annyi!"
De azzal a mozgása még mindig nem lenne olyan koordináltságú mint a csökkent gravitációjú térben. A felhajtóerő fizikailag sem ellentéte a gravitációnak.És tulajdonképpen azt állítják hogy igen. Van egy jellegzetes mozgás a kisebb gravitáció miatt, amit az "ellenzők" nem képesek észrevenni. Én fotózom és egy fényképen a hamisítást természetes hogy észreveszem mert az ismereteim meg vannak hogy tudom mit keressek és annak hogy kell kinézni, míg aki ehhez egyáltalán nem ért, az csak beszél a levegőbe. -
Caro #133 Igen?
Jó, az űrhajós legalább 70 kg, még ha a ruhája kamu is volt akkor is legalább 10 kg.
És az űrruha belül nem több, mint néhány liter levegőt tud tárolni. De tegyük fel, hogy még a hátizsákjuk is héliummal volt töltve, és legyen mondjuk 200 liter hélium.
Ez normális légköri viszonyok közt 0.2 kg felfajtóerő!
Ahhoz, hogy csak az űrhajós súlyának felét kiküszöböljék, ahhoz legalább hússzorosra kellett volna emelni a légnyomást! A gázpalackokban nincs annyi! -
HUmanEmber41st #132 jaaj jaaj lemradt a smyli !!!! -
fv #131 Wallerius - egy ókori római faszi - a gipszet selenitosnak nevezte a Hold fényéhez hasonló fényessége miatt. (Révay Nagy Lexikon)
Szóval nagyon eredeti a hasonlat. Gratula Amstrong - ez jobb, mint Mr. Gorsky! -
#130 Ilyenkor mindig eszembe jutnak a szovjet Lunokhod holdjáró robotok körül lengedező Urban legendek, mint például hogy egy törpe KGB alkalmazott volt a belsejében, és ő irányította valójában a robotott, mely egyben a koporsója is lett. :) -
babajaga #129 "a szkafandereket héliummal töltötték meg, a stúdióban "
És az űrhajós hol volt? -
babajaga #128 "a hold felszíne azt felelte olyan mint a kiégetlen gipsz"
Érdekes van aki sose azt idézi amit leírok. Te láttál kiégetlen gipszet hogy az milyen színű? -
#127 viszont a zászló lebegett, mer ezek után arra nem figyeltek ;) -
fv #126 A Hold felszíne pedig nem is olyan, mint a gipsz. -
fv #125 Egyébként teljesen egyértelmű: a szkafandereket héliummal töltötték meg, a stúdióban pedig megnövelték a légnyomást az 5-6-szorosára, és máris mehetett az ugra-bugra. Egyszerű. -
babajaga #124 Mikor mgkérdezték rádión az egyik űrhajóst milyen a hold felszíne azt felelte olyan mint a kiégetlen gipsz.Honnan tudta a földről nem látni. -
babajaga #123 Hát aztán van itt még egy dolog a holdon nincs vákuum ez tévedés. A légkör hiánya nem vákuum, vákuumot csak mesterségesen lehet létrehozni. -
babajaga #122 "Tehát vákuumnak kellene a stúdióban lenni, felhajtóerő nesze"
A vákuum és a felhajtóerő együtt nem megy csak a holdon, meg persze minden olyan bolygón amelyik hold nagyságú nincs semilyen légköre és olyan messze van a naptól mint a hold. -
HUmanEmber41st #121 Ami pénzt elköltöttek a holdutazásokra, abból csinálhattak vákuumot a stúdióban.. -
babajaga #120 "aki héliumos lufikkal akart repkedni."
Én hidrogéneset javasoltam volna neki így eljátszhatta volna a Zeppelin pusztulását. -
babajaga #119 "a holdon csak a rakétasugár hosszáig megy el a por!"
És mivel a leszállóegységnek lábai voltak a rakétasugár épp hogy elérte a talajt. -
babajaga #118 "Akkor már inkább láthatatlan madzagon lógatták őket"
Az egyik űrhajós térdreesett a vastag porban, a másik felugrott helyből és telitalppal leesett egy porszemcse sem repült fel, nem is csoda a port a levegő tudja csak felkavarni. Tehát vákuumnak kellene a stúdióban lenni, felhajtóerő nesze! A szakértő reklamálta hogy a hajtómű sugara nem kavarta föl a port ugyanaz mint az elöbb levegő nélkül? Nem kavarhatta föl hanem félresöpörte a képen világosan látszik. Azt hitte szerencsétlen "szakértő" hogy kráter fog képződni mint a földön, azt is a tolt levegő vájja ki, a holdon csak a rakétasugár hosszáig megy el a por! -
dez #117 Aha, nemrég volt talán Spektrumon egy srác, aki héliumos lufikkal akart repkedni. Végül valami rohadtsok (több száz) lufival is max. kb. 200m-re tudott emelkedni (teljesen irányíthatatlanul sodródott csak össze-vissza). Az utolsó 50-100 lufit úgy kellett összeszedni a környékről, mert elszámolták magukat, és alapból csak kb. úgy tudott úgy ugrálni, mint a Holdutazók. (Szal a feje fölött egy "hegynyi" lufival.) -
Caro #116 Úristen, ez mekkora baromság!
Földi légnyomás mellett egy köbméter héliumnak van kb 1 kg felhajtóereje!
Ahhoz nagyon meg kellett volna növelni a "stúdióban" a nyomást.
Akkor már inkább láthatatlan madzagon lógatták őket. -
dez #115 De egy héliumos lufi nem 1 G-s gyorsulással esik (kicsit pongyola megfogalmazásban). -
babajaga #114 "lába a földi nagy gyorsulástól, mivelhogy nincs nagy gyorsulás"
Az 1g-os anyag ugyanúgy gyorsul mint az 1 tonnás. -
fv #113 Vitatkoznék.
A felhajtóerő a gravitáció által keltett súlyerővel ellentétes irányban hat. Megfelelő hélium-mennyiséggel azt is el lehet érni, hogy az "űrhajós" lebegjen. Jól beállítva pedig csökkent-gravitáció hatást produkálhatunk.
Tehát nem törik el az eleső "űrutazó" lába a földi nagy gyorsulástól, mivelhogy nincs nagy gyorsulás. -
babajaga #112 "szerintem nemhogy holdig de az ürbe sem volt ember..az összes felvétel meg kamu"
A hét asztronauta is kamuból halt meg. A kis ravaszok. -
babajaga #111 "szkafanderben akár hélium is lehetett "nehezékként"
A holdon a héliummal hidrogénnel töltött bármi szabadeséssel leesik a talajra. Mert nincs felhajtóerő. A földön meg pont a felhajtóerő miatt lustábban érkezik a talajra, mint a hatod gravitációjú holdon. Az egyik űrhajós el is esett pedig a lelkükre kötötték ne vitézkedjenek, mert baj lehet belőle. Ha a földön héliummal könnyítve esik el a gyorsulástól még a térde szkafanderestül ripityára megy. -
#110 szerintem nemhogy holdig de az ürbe sem volt ember..az összes felvétel meg kamu ! -
fv #109 A stúdióban. -
fv #108 Abban a nagy szkafanderben akár hélium is lehetett "nehezékként". Akkor pedig aztán szögdécselhettek benne, ahogy csak akartak.
(fizika-tanulmányaim szerint) -
babajaga #107 "A holdra raktak egy pici tükröt, hogy mérni tudják a hold távolságát lézer segítségével"
Te úgy látszik nem nézted meg magad ebben a tükörben. -
babajaga #106 "amit persze itt a földön nem lehet előidézni mi"
Csináld meg te leszel a Nobel díjas. Csak azt nem tudom mér tanultál fizikát? -
Farseer #105 "megjegyzem hogy semilyen súlyú ruhában így ember nemtud szökdécselni mert ahhoz a jóval kisebb gravitáció kell.
"
amit persze itt a földön nem lehet előidézni mi? -
babajaga #104 "Régebben én sem hittem ennek, de van egy cáfolhatatlan bizonyíték."
Nem egy cáfolhatatlan bizonyíték van. Meg kell nézni a súlyos szkafanderben
szökdécselő űrhajóst az elég, megjegyzem hogy semilyen súlyú ruhában így ember nemtud szökdécselni mert ahhoz a jóval kisebb gravitáció kell.
-
Chriss745 #103 Régebben én sem hittem ennek, de van egy cáfolhatatlan bizonyíték.
A holdra raktak egy pici tükröt, hogy mérni tudják a hold távolságát lézer segítségével.
Ha a megadott koordinátákra fény küldenek, visszajön a fény.
Na, az ufók rakták oda a tükröt?
-
troc #102 könyörgöm, olvasd ezt el:
http://www.sulinet.hu/cgi-bin/db2www/ma/et_tart/lst?kat=Aebl&url=/eletestudomany/archiv/1999/9938/elsokez/rtechnik.htm
szubatomi részecskék soha nem fognak elfújni gyertyát vagy lobogtatni zászlót. minden másodperceben sokezernyi szubatomi részecske halad hát pl. a testünkön is, nem érzük semmit. energiát kinyerni az már már kérdés, ezek a különleges hajtóművek is ezt próbálják. -
babajaga #101 "hiszen akkor az összes műholdunk elzúgna a pics*ba, akár akarjuk, akár nem."
Amit elvesztettünk műholdat azoknak 5%-a sem volt amely a légkörbe visszatérve semmisült meg, hanem elmentek a világűrbe. -
babajaga #100 "Egy sima egyszerű szondát nyílván nem gyorsít ennyire, hiszen akkor az összes műholdunk elzúgna a pics*ba, akár akarjuk, akár nem."
A műholdak alakja csökkenti a lehetőséget de így is korrigálni kell a helyzetüket állandóan, amelyiknek nem sikerült el is tűnt mint szürke szamár a ködben. -
BiroAndras #99 "Én úgy tudom a napvitorlát pont nem a napszél, hanem a fénnyomás hajtja."
Az eredeti elképzelések szerint igen. De a napszél is használható, és lényegesen nagyobb nyomást fejt ki. -
BiroAndras #98 ""Mivel a napszél sebessége eléri az óránkénti 1,2–3 millió kilométert, hajtóereje egy 150 kilogrammos szondát napi 7 millió kilométeres sebességre gyorsíthat. (Ez tízszerese az űrrepülőgép sebességének.) Az már"
Ezt az interneten találtam napszél címszó alatt. Ebből világos hogy egy 70x50 cm-es lapot a holdon nem tud megmozgatni úgye?"
Azt nem írják, hogy mekkora felületű napvitorlát használtak. Egy sima egyszerű szondát nyílván nem gyorsít ennyire, hiszen akkor az összes műholdunk elzúgna a pics*ba, akár akarjuk, akár nem. -
babajaga #97 "Az tény szerintem, hogy ott voltak, de néhány foton erös ellentmondások vannak:"
Az első hogyha valaki nem érti meg hogy a földön, meg egy légkör nélküli és lényegesen kisebb bolygón a távlatok egészen másak.A fény viselkedéséről a két közegben nem is beszélek. -
babajaga #96 "Az tény szerintem, hogy ott voltak, de néhány foton erös ellentmondások vannak:"
Én egyetleneggyet sem láttam pedig eléggé értek a fotózáshoz. Azok akik meg a TV-ben magyarázták a képek hibáit, nemcsak nagyon sötétek ebben a témában de a figyelmük és megfigyelőképességük is elégtelen.