215
  • troc
    aham. a fényév meg időmérték. a napszél protonok és elektronok áramlása, a légköri szél (összetett gázok) "érezhetően" más...
  • plamex
    "Azert kerdeznek meg egyet. Ha valoban ilyen draga lenne egy Holdraszallas, ahogy ezt a szamot valahol valaki leirta. Akkor mennyibe kerul egy olyan project amiben a Marsra kuldunk jarmuveket amik adatokat kuldenek nekunk. Nehezen tudom elkepzelni, hogy az olcsobb lenne. Raadasul azok egeszen uj technologiak amit ki is kellett fejleszteni."

Attól függ ... mi van ráírva az űrhajóra :
    Made in China - akkor ocso
  • BiroAndras
    "Ez a szerencsétlen ember nem hallott a fotonsugárzásról, a napszélről?"

A fotonsugárzás alatt nem tudom mit értessz. A fénnyomást? Az iszonyú gyenge.

A napszél se elég ahhoz, hogy megmozgasson egy tárgyat. Nézd meg a napvitorlák tolóerő/felület arányát.

"Láttál te már fotonsugárzással elfújt gyertyát? Mert én igen."

Csak tippelek, de szerintem amire gondolsz az az elektromos szél. Ahhoz meg levegő kell. Az a zászló egyserű mechanikus rezgésektől mozgott. Ha jól megnézed a filmeket, látszik is, hogy abbahagyja a mozgást, ha nem piszkálják.
  • plamex
    lassan már olyan nehéz lesz bebizonyítani mint Jézus - Budha - Modamed létezését ...
    amúgy ez a zászlólobogós mit bizonyít, erősít ? Nem tudtak elég jól hamisítnai mert huzatos volt a műterem ? Nem volt annyi eszük a NASA-nál hogy egy ilyen alapvető dolgot hogy nincs légkür jól leutánozzanak műteremben ? (ezt fejtsd meg :)

Magánvéleményem szerint úgy mozgott az a kis mocsok zászló ahogy kell ...
  • csomi
    Koszonom. Tobbe kevesbe mar hallottam ezekrol az infokrol, de azert nem vagyok teljesen meggyozve. Mondom en szemely szerint a Holdraszallas tenyet elfogadom. Nehezen tudom elfogadni az oriasi vilagmeretu konspiracio gondolatat, de valahol megertem a ketkedoket is. Nyilvan egy kis tudomanyos kulonora es egy kis utanajaras konnyen elbillentheti a dolgokat. Azert kerdeznek meg egyet. Ha valoban ilyen draga lenne egy Holdraszallas, ahogy ezt a szamot valahol valaki leirta. Akkor mennyibe kerul egy olyan project amiben a Marsra kuldunk jarmuveket amik adatokat kuldenek nekunk. Nehezen tudom elkepzelni, hogy az olcsobb lenne. Raadasul azok egeszen uj technologiak amit ki is kellett fejleszteni.
  • babajaga
    "egy felszallasi muvelet meglehetosen bonyolult dolog es nem csak annyibol all, hogy begyujtjuk a hajtomuvet es uzsgyi"

Pedig pontosan a kis gravitáció miatt volt könnyű a holdról a felszállás,mivel veszélyesen kevés maradt az üzemanyag, és az még kellett mire is? Miért vannak olyan érzéseim hogy nem tudod.
  • mrzool
    Tényleg nem érted. Mindegy, nem az én bajom.
  • [NST]Cifu
    Arra kivancsi lennek, hogy tortent. ES ami a legfurcsabb, hogy azota (nem tudom pontosan mikor volt az utolso Holdraszallas de gondolom mar vagy 30 eve) miert nem volt ujabb kiserlet amit mar rendesen archivaltak is.

1.: Az utolsó ember az Apollo-17-el 1972-ben volt a Holdon.
    2.: Az Apollo programot nagyon jól archiválták, kismillió fénykép és video készült...
    3.: Az, hogy az ember azóta nem járt a Holdon, az politikai döntés. Az Apollo-program mai áron több, mint 100 milliárd $-ba került. 1970-ben a költségek miatt döntöttek úgy, hogy leállítják az Apollo-Holdprogramot az Apollo-17-el bezárólag (pedig ekkor már készültek az Apollo-18/-19 és -20 repülésekre!) - a célt elérték, a Holdra Amerikai ember lépett először, az Apollo-program politikai hátszele csaknem teljesen megszünt ezzel.

Ma egy Holdutazáshoz szükséges űrhajó kifejlesztése 10-20 milliárd $ lehet. A Bush által felvázolt CEV kifejlesztése a becslések szerint 16 milliárd $ körül lesz, és 2020 körülre jutatthat el embert a Holdra.

Ha biztosítasz ennyi pénzt, akár én is nekiállnék megszervezni szivesen a következő emberes Holdutazást.
  • babajaga
    "nagy erővel beleszúrod a földbe, akkor nyilván lobogni fog az anyagdarab a rugalmas vagy milyen erő miatt."

Igen csak rövid idő után abbamarad. Én 4 perces videót láttam és 2,5ik percben, és 3 perc után kétszer is megrázkódott
  • csomi
    Babajaga jo lenne ha leszallnal a magaslorol. Folyamatosan arcolsz es fitymalsz masokat kozben oriasi baromsagokat allitasz. En probalok partatlanul allni a dologhoz es azt kell mondjam vannak azert zavaro korulmenyek. Persze dilettans vagyok a temaban es a ketsegeim siman fakadhatnak abbol. Igazabol en meg nem lattam olyan felvetelt ami ketseget kizaroan meggyozne arrol, hogy tenyleg tortent-e Holdraszallas. Azzal sem nagyon vagyok tisztaban, hogy a Holdrol valo felszallas hogy tortent. Igaz, hogy a holdi gravitacio sokkal kisebb, de erzeseim szerint egy felszallasi muvelet meglehetosen bonyolult dolog es nem csak annyibol all, hogy begyujtjuk a hajtomuvet es uzsgyi. Arra kivancsi lennek, hogy tortent. ES ami a legfurcsabb, hogy azota (nem tudom pontosan mikor volt az utolso Holdraszallas de gondolom mar vagy 30 eve) miert nem volt ujabb kiserlet amit mar rendesen archivaltak is. Mondom, lehet, hogy a tudatlansagom miatt vannak ezek a ketejek es siman van ra magyarazat, de azert ez kicsit olyan mint Annus Adrian es Fazekas Robert esete, barhogy is bizonygatjak igazukat igazabol a mai napig sok ember nem fogadta el az artatlansagukat.
  • babajaga
    "Jaj, menjél már el kapálni. Már 1000x bebizonyították hogy voltak a holdon, miért kell újra és újra?"

Látod ilyen az emberek egy részének az agya. Tök fizikából és állít olyan dolgokat amiről fogalma nincs.Én profi szinten fotózom, és volt olyan emberke aki meg akarta mondani hogyan csináljam pedig azt se tudta hol van a saját gépének a keresője, mindig úgy fényképezett hogy a gépet maga elé tartotta.
  • kuncika
    De nem értem. Mi olyan nehéz ezen? Van egy rúd. A rúd végére merőlegesen egy merevítő fém van állítva. a nagy erővel beleszúrod a földbe, akkor nyilván lobogni fog az anyagdarab a rugalmas vagy milyen erő miatt.
  • babajaga
    "Hogy mersz nekiállni ilyen sületlenséget állítani? A zászló 'lobogásának' köze sincs a napszélhez"

Talán nincs is napszél? Ez az egyik amit laboratóriumban 1%-os pontossággal lehet modellezni.A zászló nem lobogott hanem többször megrázkódott mert a napról nem egyforma intenzitással érkeznek a fotonok.Meg azért se loboghatott mert dróttal merevítve volt.
  • babajaga
    "Ezzel magyarázzák sokan azt, hogy a felvétel minősége az 50-es évek technikai színvonalát idézi"

Akkor hülyeséget magyaráznak, egyszer miért csinálnának húsz évvel korábbi szinten felvételt? Másodszor aki magyaráz tudja -e hogy milyen légkör nélküli részen felvételt csinálni, csak nem azt hiszi olyan mint a földön?Nem tudja mi az a fényszóródás?
  • kuncika
    M2 sanda gyanúm szerint csak poénkodott egy kicsit.
  • babajaga
    "A korong széle láthatóan olyan éles, hogy megvágná a lábukat, a felületéről meg simán"

Milyen korongról beszélsz? Ha nem tudod milyen a látóhatár egy légkör nélküli bolygón akkor minek mondasz fals dolgot?
  • Kodlovag
    Ezt a linket minden holdra szállást tagadónak meg kell nézni. Csak aztán nehogy arra hivatkozzon, hogy nem tud angolul, és ezért nem volt holdraszállás.

Apollo összeesküvés-elmélet TOP 10
    http://www.space.com/missionlaunches/050304_moon_landing.html
  • mrzool
    Remélem nem ennek az elmebetegnek az oldalát akarod felhozni (http://emil.alarmix.org/atlantis/tart.htm), aki ezeket elhiszi, csak sajnálni és szánni tudom...
  • plamex
    Lehet hogy Mikulás se létezik ?
  • M2 #36
    Haha, még hogy holdraszállás!? Lehetelen! A korong széle láthatóan olyan éles, hogy megvágná a lábukat, a felületéről meg simán lecsúsznának. És mi van ha éppen akkor vált a Hold és eltűnik alóluk az a rész, he?
    Népvakítás az egész űrutazás, hogy így nyúljanak le hatalmas pénzeket fegyverkezésre, mert az ufók fegyvereit próbálják lemásolni, tudom.
  • sysqo
    Gondolom az idegenekre gondolsz, de azt "Mikulás"-ként szokták emlegetni... ebből tudják a technikusok, hogy gyorsan kódolt csatornára kell váltani.
  • sysqo
    Az a helyzet a holdaszállással, hogy Armstrongék eltévesztették a célt, így elrepültek egy holdbázis felett, aminek létezéséről még ők sem tudhattak. Ekkor mondta azt, hogy "már itt vannak". És pont a rossz helyszín miatt kellett a NASA-s fiúknak egy korábbi holdaszállás-videót előkeresni és lejátszani a népnek. Ezzel magyarázzák sokan azt, hogy a felvétel minősége az 50-es évek technikai színvonalát idézi...

Na majd estére keresek egy linket erről a témáról
  • plamex
    rp: jaja ... ez csak egy urbanlegendsz :)

Holdraszállás tagadók ?? :) És mi van a Hold Tagadókkal ? :)
  • mrzool
    Megkérhetlek, hogy linkelj néhány fotót, amin "erös ellentmondások vannak"?

Csak hogy ne beszéljünk a levegőbe. Köszönöm.
  • Kelta
    Az tény szerintem, hogy ott voltak, de néhány foton erös ellentmondások vannak:))
    Ezért azt gondolom, valahogy megsemmisültek a fotok, és ott álltak az amcsik egy árva kép nélkül! Ugy gondolom pár foto az eredetire alapozva müteremben készülhetett el.
    De, persze ez nem biztos.... de el tudnám képzelni ..
  • mrzool
    www.nasa.gov, kis logikával könnyen meg lehet találni az archívumot.
  • BaliBoy
    Hahh! Holdra szállás... ugyan... Szerintem az űrprogram már sokkal messzebb tart mint ahogy azt állítják. Minden azért nem lehet konspiráció. Ugyan még nem hallgatttam végig a rádió felvételt de sokan állítják (rádio amatőrök), hogy Neil bácsikánk nem csak azt a híres mondatát mondta. Voltak olyan részek amiket nem adtak le a rádiók. Állítólag valami olyat is mondott, hogy nem vagyunk itt egyedül... Vagy valami hasonlót.
    Egyébként nem tud valaki olyan oldalt ahonnan képeket vagy még inkább videókat lehet letölteni a Holdra szállásról?
  • rp
    ha te mondod elhiszem.
  • [NST]Cifu
    Ez egy Urban legend, ami teljesen alaptalan. Itt van a holdraszálláskor történt rádióváltás RealAudio formátumban és szöveges formában.

Szó sincs hiteles történetről....
  • CsabiDuke
    Fú ez nagyon kemén LOL odabasz :D Whheehe
  • rp
    Neil Armstrong hiteles tortenete:

Amikor Neil Armstrong amerikai űrhajós a Holdon járt nem csak híres
    mondását - "kis lépés egy embernek, de nagy lépés az emberiségnek" -
    mondta el, hanem mást is. A sok technikai jellegű szöveg között
    elhangzott a "Sok szerencsét, Mr. Gorsky" is. A NASA szakemberei először
    azt gondolták, hogy valamelyik rivális szovjet asztronautának üzent így,
    ám amikor utána néztek kiderült, hogy nincs ilyen nevű űrhajós az
    ellenségnél, de még a saját csapatukban sem. Az évek során sokan
    kérdezték meg Neil Armstrongtól, hogy kinek is szólt ez a bizonyos
    "Sok szerencsét Mr. Gorsky!", de az űrhajós néma maradt. 26 évvel az
    események után egy floridai beszélgetés alkalmával az egyik újságíró
    újra feltette a kérdést, amelyre Armstrong végre válaszolt is! Talán
    azért mert az a bizonyos Mr. Gorsky már meghalt, így a válasz senkit
    sem sérthet meg.
    Íme: Gyermekként Neil éppen baseballozott bátyjával a kertben, amikor a
    labda véletlenül átrepült a szomszédba, éppen a hálószoba ablaka elé. A
    szomszédok Mr. és Mrs. Gorsky voltak. Mikor Neil átmászott, hogy a
    labdát visszaszerezze, meghallotta Mrs. Gorsky hangját, amint a
    következőket mondja élete párjának:
    - Orális szex? Azt akarod?? Orális szexet?? Majd akkor lesz itt orális
    szex drágám, ha a szomszéd gyerek a Holdon sétál!!!

• CsabiDuke
    Nem értem nem látta senki a Függetlenség napját?? ott világosan látszik az elején az emléktábla a holdon meg a lábnyomok a földön, és még az ürjahóból is van ott egy darab!!
  • jefferson83
    A perdöntő bizonyíték számomra is az akkori Szovjetúnió viselkedése volt, akiknek bele kellett törődnie a vereségbe. Egyszer régen utánanéztem kiváncsiságból, hogy az első motoros repülés (Wright- fivérek) és a holdraszállás között 66 év telt el. Azért ez nem valami sok
  • mrzool
    "A holdraszállás tagadói a TV -ben azt hozták fel hogy a zászlót mozgatja a "szél". Ez a szerencsétlen ember nem hallott a fotonsugárzásról, a napszélről? Mivel a holdnak nincs légköre a napszél beleütközik a felületekbe. Neki mer állni egy ember ilyen ilyen ismerethiánnyal valamit cáfolni?"

Hogy mersz nekiállni ilyen sületlenséget állítani? A zászló 'lobogásának' köze sincs a napszélhez, egyszerű rezgőmozgásról van szó! Ha megnézed még egyszer a videót, csak akkor mozog, mikor az űrhajós leszúrja a rudat -> a mozgás a zászlómerevítőn már elég jól látszik.
  • NEXUS6
    Szerintem is volt Holdra szállás, és valószínűleg tényleg Armstrong volt az első ember aki egy idegen égitest felszínére lépett.
    De szerintem még korántsem ismerjük az űrkutatás teljes történetét.

Amit írtam, csak poénnak szántam, ez persze nem zárja ki azt hogy valami igazság esetleg még is csak volt benne.
    Nem tudni mi a teljes igazság. Csak nagyon kevesen tudják, ami azért egyfajta alapot adhat az összesküvés elméletnek.
    De a világon mindennel így van, a média feldob egy sztorit egy csomó embert megkérdeznek, főleg olyanokat akiknek semmi köze a dologhoz. A szakemberek a fejüket fogják, ha még ráadásul még nem is monthatják el nyílvánosan a dolgokat, akkor már kész is az ikszatkák következő része, pedig lehet hogy csak egy iskola költségvetésének anomáliáiról van szó.
  • Razgon
    A zászlót nem mozgatta a szél. Egy dróttal volt kimerevítve, a gyűrődést pedig a raktérben eltöltött napoknak köszönhette a zászló.
  • Zedas
    A tükrökről:

http://science.nasa.gov/headlines/y2004/21jul_llr.htm
    http://www.lpi.usra.edu/expmoon/Apollo11/A11_Experiments_LRRR.html
  • babajaga
    "mondjuk a napszél nem lehet akkora, hogy megmozgassa azt a viszonlyag kicsi zászlót"

Láttál te már fotonsugárzással elfújt gyertyát? Mert én igen.
  • babajaga
    A másik azt mondta az egyik űrhajós lefényképezte a másikat és annak nincs a lábától árnyéka. Igaz hogy a harmadik ezt a jelenetet videózta és látszik hogy az ipse helyből felugrik és a vaku akkor villan mikor az űrhajós talpa kb 60 cm-re van a talajtól vagy még többre.
  • Razgon
    Igen szűkagyúak a holdraszállást tagadók. Buták és tudatlanok. A 60-as években tombolt a legjobban a hidegháború. Az oroszok sokáig vezettek az űrversenyben, ami amerikának presztizsveszteséget, és katonai fenyegetést is jelentett. Ebben a környezetben nem lehetett volna csalással megoldani ezt a kérdést. Sokkal többről volt itt szó. Gondolja valaki, hogy csak úgy eltehette volna valaki, vagy valakik azokat a dollármilliárdokat, amelyeket az Apollo programra szántak. Elhiszi bárki is, hogy elnököket, szenátorokat meg lehetett volna vezetni ennyire?
    Megjegyzem, az apollo program alatt volt egy elnökválasztás, és a demokrata kormányzatot felváltotta a republikánus, Nixon-al. A NASA vezetője is cserélődött (biztosan kihasználták volna a csalást a demokraták ellen).

És talán a startoló Saturn rakéta is kamu volt? A fellövéseket sokan nézték akkoriban...

Űrhajósok pedig meghaltak mindkét oldalon. Komarov, Szojuz 11 teljes személyzet, Apollo-1 tűz...