197
  • quentit
    Csökkentették. Már van 5500 Ft / hó-s általánydíjas csomag is (chello light). Havonta az első 5 GB ráadásul 512 Kbit/sec-en jön le.
  • csanee
    Ha a sebesség növelése mellett az árakat is csökkentenék az még jobb lenne. Nem kevés az a havi 10k huf...
  • pemga
    Szerinted mi az olcsóbb? A meglevő hálózatot jobban kihasználni, és ezzel embereket megpróbálni átcsábítani a konkurrenciától; vagy földet túrni kilométerszám és méregdrága madzagokat és egyéb eszközöket nyomni bele?
  • Gerygrey
    A rák megeszi a Csellót és az összes többi szélessávú szolgáltatót, emelik a sávszélességet orrba-szájba, miközben az országban igen sok helyen nincs semmiféle internetelérési lehetőség a modemen kívül (amit nem igazán nevezhetünk bármiféle hozzáférésnek)
  • Mighty
    "De pl. a magyar oktatás nem sieti el a kérdést."

• dez
    A sávszélesség a hasznos adatokra vonatkozik.
  • dez
    "???"

????? :)

"Az ember amikor vesz egy vinyot, pl 160 GB-os jelolessel, akkor nem egy 149 GiB-osra gondol :)"

De. Kivéve, ha tájékozatlan. :) Mivel az új (pontosabban már pár éves) szabályok szerint "160GB" az pontosan 149GiB.

Néhány országban már szinte mindenki az új mértékegységeket használja, így tanítják a sulikban, stb. De pl. a magyar oktatás nem sieti el a kérdést.
  • szombi
    Az 1 bájt az valóban nyolc bit. Az adatok pedig sorosan, bitenként özönlenek.
    Ugyanakkor figyelembe kell venni a start, a stop és a paritásbiteket(+3, +4 bit) is, amelyek nem tartoznak ahhoz a bűvös 8 bithez, de mégis szükségesek...
  • Mighty
    Gondolom idovel azt is fogjak. Jelenleg nincsenek rakenyszeritve az upload emelesere, mivel ok a piacvezetok ilyen szempontbol.
  • Mighty
    ???
    Az ember amikor vesz egy vinyot, pl 160 GB-os jelolessel, akkor nem egy 149 GiB-osra gondol :)

Sokan a szamitastechnikaban nem hasznaljak a kibi, mibi, gibi, stb prefixumot, mert megszoktak a kilo, mega, giga, stb hasznalatat mikozben az 1024-es valtoszamra gondolnak. Ezert kellene mindenkinek a kibi, mibi, stb prefixumokat ill. roviditeseket hasznalni a szam.teches mertekegysegekenl.
  • dez
    Jó, jó, de mégjobb lett volna, ha az uploadot is emelik... Azt már sosem fogják?
  • dez
    Hiszen a #17-esben linkelt oldal is épp az ellenkezőjét mutatja, mint amit írsz. :)
    (kilo = 1000, kibi = 1024; giga = 1000000000, gibi = 1074000000)
  • Ahhoj
    jajj, bocs, nem lattam hogy a wikipedia-s link is ott van, sry, akkor targytalan
  • Ahhoj
    a merevlemez gyartok hasznaljak a korrekt valtoszamokat
    mar rakott be mas is par linket, de ense hagyhatom ki ezt :)
    wikipedia (remelem ismeritek)
  • Pharaoh
    Nekem 2Mbit-es ADsl-el van és csak a feltöltési sebességet irigylem a chellotol
  • KoJin Mekre
    Nem lenne fair ha a limit ne emelkedne, hiszen megkapjuk szinte a Chello Plus sávszélét, de a limit maradna?
  • Dj Faustus #21
    Nem csak ott használják.
    Lásd: .

Vagy: "Telecommunications engineers use the 1,000 bit definition uniformly."

Használják a DVD-nél is:

Elméletileg illene kibi-ről, mibi-ről, illetve gibi-ről beszélni
    (az IEC 60027-2 szabvány szerint) ha 1024-es váltószámról beszélünk,
    de a megszokás nagy úr.
  • Mighty
    Nem fogjak.
  • NorbyDy
    Basszuuuuuuuuuuuuuus, kurva jóóóóóóóóóóó!
    Remélem, h. a havi adatkorlátot is JÓcskán megemelik majd!!! :DDD
  • Mighty
    A vinyo gyartok hasznalnak csak 1000-es valtoszamot. Ha jol megnezed, egy papiron 160 gigas HDD (160000000000 byte 160*1000*1000*1000) gyakorlatilag csak 149.04 GB. Sokat szamit am, hogy 1000-el vagy 1024-el szamolunk ebben az esetben. Szoval a merevlemez gyartok kokemenyen atverik az emberek burajat.
  • Mighty
    Szamitastechnikai mertekegyseg-konvertalo
  • Mighty
    Ez hol van leirva? Meg sose hallottam rola...
  • Picador
    CHELLO RULEZ
  • QuippeR
    hálózati sebességnél a váltószám 1000...
  • myke
    csak megsúgom hogy a vátószám itt is 1024
  • [HUN]PAStheLoD
    biztos h. 1000-el számol a chello ? A hírdetményben 5120-at írnak, ami akkor nem pont 5mega bit, hanem 5Mibi bit vagy mit vezettek be :)
  • Bith
    Ha jól veszem ki, akkor ez arra jó, hogy hamarabb elfogy a havi letöltési korlát. lol
  • quentit
    Ha nem emelik a letöltendő adatmennyiséget is, akkor az azért gáz lenne...

30 GB/hó -> 50 GB/hó kellene
  • toyotakacsa01
    Nem cserélném le a korlátlan adatforgalmú 2048/192-es adsl-emre.
  • Mipi
    Zsír azért 5 megabit az azért nem semmi. Bakker én hogy örülök magamnak hogy a Kábelnet szolgáltatóm 256 Kbit-ről felemelte 512kbit-re 3 év után. Bakker a Chellónál már 5 megabitnél tartanak. Mindegy az a lényeg hogy már nekem se lassú a netem. De várom már hogy én is 5 megabittel netezzek! De ez szerintem egy kis ideig még álom lesz nekem!
  • Dj Faustus #7
    Egyetértek ebertek véleményével, de azért ki is javítanám: m = mili, M = mega, tehát: 2,5 Mbit/s = 320 kbyte/sec.

Ez azért van, mert az adatátviteli sebességeknél (úgy mint pl. a winchesterek méreténél) a váltószám 1000.
    Azaz 1 Mbit/sec = 1000 kbit/sec = 1000000 bit/sec.
    A bit és a byte között viszont marad a 8-as váltószám, tehát 1 byte = 8 bit.

Vagy nem ezt találtad érdekesnek?
  • ebertek
    jefferson83, mi érdekes? :)
    2,5 mbit/s*128=320 kbyte/s
    Vagy az, hogy ilyen lassú? :)
  • skorpio7
    Ez csak megfelelő válasz a T-Online emelésére. Amúgy éppen most járt le az akciós chello+-os hűségszerződésem és visszatértem a sima classic-ra... úgy néz ki jól döntöttem, hiszen majdnem azt sávszélességet fogom kapni július-tól olcsóbban, mint amin eddig "lógtam" a neten.
  • orkenyid
    Most emeltek nem régen, de év végén állítólag megint emelni fognak.
  • jefferson83
    ÁÁÁ fáradt vagyok a kérdőjel jelen esetben hülyeség :) Lényeg, ha ilyen netem lenne nem panaszkodnék.
  • :)
    ideje vót már:)
  • jefferson83
    "azaz az elméleti letöltési maximum 320 kbyte lesz másodpercenként"- ez érdekes ???