197
-
Digiztem és teljesen jó, semmi gond nincs vele. -
MI?? Te miról beszélsz? UPC direct egy kalap szar, össze sem hasonlítható a UPC csillagpontos kábellel. Nem látsz a szemedtől? Az MPEG2 miatt - főleg a gyors mozgásoknál - undorítóan kockás minden, annak a képminősége kb. nulla. Akkor nemtom Nálad miért nem jó a UPC kábel, nálam kb. 5 éve van ez (mármint a csillagpontos rendszer, azelőtt is UPC volt) ha jól emlékszem és azóta kifogástalan a képe szinte mind az ötvenvalahány csatornának. -
Digizted már? Ha megpróbálod, majd rájössz. Bár az is lehet, hogy felétek extra minőséget adnak (volt nálunk is), de ne félj, nem marad az sokáig -
shabba #74 Attól mert Európa fasorba sincs HDTV terén nem jelenti azt máshol is így van. Az USA-ban vagy Japánban már évek óta igen magas az elterjedtsége sőt az utóbbi években egyre jobban ez válik az átlagossá. Mellesleg a sorozatok jellemzően amerikai adókról származnak mivel ott mutatják be őket elsőnek. -
Nekem UPC csillagpont és amióta bevezették mindegyik adó kifogástalan minőségű... Ezért nem értem, miről beszéltek... -
Nézd meg UPC Direct-et. Ott digitális (ugyan csak DVD minőségű) Mpeg2 stream érkezik, hatványozottan jobb, mint a kábelen -
... -
De, sötét, házimozi pattogatott kukorica, dolby
VÉTEK pl Enterprise, Atlantis-t máshogy nézni -
Neked is UPC-n jön a kábelTV. Nos, nekünk előtte egy helyi kábeltv adta, és szép volt a kép. UPC óta homályos (500x300-nál TUTI nem jobb a minősége), és mákos. Digiztem akkor is, most is. Kihívtam őket, erre beállít egy ipse egy 8x7 cm-es kis (fekete-fehér) képernyős szarral, hogy jó ez. Úgy elküldtem a .... -
Azért a HDTV-re kíváncsi lennék, hány Európai országot tudsz mondani, ahol (nem teszt jelleggel) ilyen üzemel. -
Jó de az ember egy sorozatot nem azért szed le, hogy mittudomén pattogatott kukoricával házimozizzon, nem? Úgy értem, hogy szerintem ott annyira nem fontos a minőség - bár ízlések és pofonok... -
Lehet, neked elkerülte a figyelmed, de a TV2 / RTL KLUB igencsak jó minőségben sugároz, ha arra azt mondod, hogy rossz, akkor nemtom Te mivel hasonlítod össze, vagy hol élsz, hogy neked nem full jó minőségben jönnek... (bár HD még jó ideig nem lesz). -
Fontos a minőség is. TFT-n nézem, gyakran a DVDRip-ek is kockás kásás sz.rok, míg a HDTVRip-ek nagyon szépek -
shabba #64 Az szerintem lényegtelen hogy szebb-e vagy sem a lényeg az hogy van. A sorozatnál a frissesség a lényeg te sem várod ki mire megjelenik DVD-n.
Pyrex: Lehet neked újdonság de vannak olyan országok ahol már nem analóg, szellemképes és zizis tv adást néznek mint pl. idehaza elég sok helyen, hanem digitális hdtv adás a jellemző műsorszórási forma. Erről pedig sokkal jobb minőségű rip készül mint egy zajos analóg forrásból. -
Mert szebb, mint a DVD Rip -
HDTV rip? Sorozatból? Mi a francnak?? -
shabba #61 Hétköznaponként 45 percnyi sorozat nézés nem nevezhető elvakult tv-zésnek, ennél jóval többet bámulja az átlag magyar tvnéző a képernyőt. Márpedig ez 20 epizód egy hónapban, ami 1:1-es letöltési aránnyal számolva 14GB forgalom ha normáls HDTV Ripet szed az ember, ha HR-eseket mert igényesebb a minőségre akkor pont a duplája. Keresni túlzottan nem kell ezeket, elég sok nagy gyűjtőhely van a neten ahonnan sorozatokat lehet tölteni. És hamar leér, nálam a 2mbps-es neten <30 perc alatt le szokott jönni egy 350MB-os epizód. És ez a mennyiség amit az előbb leírtam 5 sorozat folyamatos nyomonkövetését jelenti, az pedig nem nevezhető túl soknak mégis elviszi a limit felét vagy ha igényes az illető akkor akár az egészet.
Azt aláírom hogy ez nem egy átlagos használat, főleg nem átlagos internetezési szokás amire az ISP-k kalkulálják a szolgáltatásukat, de van ilyen is és nem kevés. -
Voltam Chello-s HUB-on, de egy idő után elegem lett a bunkókból, felkészületlen adminokból, meg hasonló apróságok
Sorozat megkeresés?
Egy helyről jön mind, csak reggel beállítom, hogy ez+az kell, és mire hazamegyek ott van
EZ a digitális televíziózás jövője :)) -
Sorry, de ez már nekem az a kategória, hogy nem tud érdekelni. Akinek egy hónapban 20 sorozat megkeresésére, letöltésére, megnézésére van ideje, azt valahogy nem tudom sajnálni. De remélem nem fogunk ezen összeveszni. Mondom: chello HUB ami neked kell. -
"De milyen sorozatok??"
Egy rövid felsorolás az elmúlt 1-2 hónap jobb sorozataiból (volt új rész):
Medium
CSI
CSI Miami
CSI New York
SG1
SG Atlantis
The West Wing
The 4400
Charmed
Alias
Revelations
SmallVille
Andromeda
Numbers
Cold Case
Enterprise
LAX
South Park
Tru Calling
Hát hirtelen ennyi jutott eszembe :) -
Nem attól warez valami sajnos, hogy Te minek tekinted. Akkor senki semmit nem tekintene annak, mert mindenre lehet kifogást találni. Mondjuk így elfogadhatóbb már a kifogásod, esetleg próbáld meg a chello HUB-ot, ott csak chello-s user van és hálózaton belül nincs forgalommérés... -
"Miért nem a TV-ben nézed meg?"
1) Mert magyar TV-k nem vetítik
2) vagy olyan magyar tv-k vetítik, amelyek nem elérhetők (Cinemax, AXN)
3) vagy mert 3 év lemaradásban vannak
Én ezt nem tekintem wareznak. Megvenni nem vehetem, tehát nem lopom -
Csak sávszélt emelnek, korlátot nem, bár a madarak azt csiripelik, hogy nem lesz már sokáig korlát, de psszt!
De milyen sorozatok?? Miért nem a TV-ben nézed meg? Érted ez olyan dolog, hogy azért szót emelni, mert nem tudsz illegálisan letölteni eleget, szóval ez egy kicsit vicces. Amellett, hogy meg tudom érteni a problémád, meg persze: szinte mindenki warezol. De akkor is... -
Hát, chello-s vagyok (ezerötös :)), de a 30 GB korlát nekem kevés.
Volt olyna hónap, amikor csak a kijött sorozatok legújabb részei majdnem kitették ezt a mennyiséget (és persze feltölteni is kell)
Ha most csak sávszélt emelnek, de korlátot nem, akkor az egy nagy kib.szás
Talált már erről bárki hivatalos infót, mert a chello.hu-n semmi sincs
-
Ja, még ennyit hozzáfűznék:
"A T-Com májusi ADSL-gyorsításának bejelentését követően Szűcs László, a UPC média- és sajtókapcsolati igazgatója úgy nyilatkozott lapunknak, hogy folyamatosan elemzik az előfizetői igényeket és a piaci környezetet, és szükség esetén bármikor készek módosítani csomagjaik jellemzőin."
Amíg a T-Com sok pénzt fog elkölteni az ADSL2-re (időben sem lesz valami gyors az átállás, ráadásul az igazán nagy sebességet csak az elosztók közelében lévő userek élvezhetik majd), szóval addig a chello kábelén akár 20Mbit is elérhető, vagy több. Én csak azért drukkolok, hogy a T-Com minél előbb bővítsen, mert akkor a chello-m is gyorsabb lesz :))))) -
Gyertek csak, chello-fikázó ADSL tulajok :) Megint jön a szokásos duma (forgalomkorlát)...
Akkor fogtok majd nagyot koppanni, amikor a chello eltörli :) Vagy a T-Com bevezeti :))
Mondjátok már el nekem 60GB letöltés (chello plus) kinek nem elég egy hónapban??? Akinek annyi ideje van (nem jár suliba, nem dolgozik, stb.), hogy mondjuk több 100GB filmet vagy játékot leszedjen havonta és azokat meg is nézze / végigjátssza... Szóval azokat - már bocsánat - ki nem szarja le? Béreljen magának egy szervert 100Mbit-es vonal végén havi 12 ezerért aztán töltögessen, ne sírjon.
Ja? Azt még hozzáteszem, hogy ez a forgalommérés sem igazán müxik... Én múltkor 55GB-ot szedtem le és ebből a chello 12-t számolt... :)
ADSL-nél meg a 2Megához tartozó 192 feltöltés egyszerűen szánalmas :))) A chello megmondta, hogy mindig az adott országban lévő távközlési szolgáltatóhoz igazítja a sebességeket úgy, hogy ráverjen :) -
Melyik űreszköznél is volt gond, hogy egy részét amcsik, egy részét európaiak készítették, és elfeljtették az amcsik, hogy itt méter a szabvány :)
Szóval ha nagy létszámú amcsit kell a hasznosságáról meggyőzni, akkor asszem bukni fog :)
Nekem mindegy -
dez #50 Na igen, de ott nem arról van szó, hogy ugyanaz a prefix (k, M, stb.) más-mást jelentene. Hanem pontosan lehet tudni, hogy x mérföld az x*y km, stb. Eddig a "k", stb. is mindenhol ugyanannyi volt, kivéve számtech, ráadásul most már itt sem teljesen egyértelmű, hogy pl. mikor 1000 és mikor 1024 a "k" (vagy "K", mindegy). Nem csoda, hogy egységesíteni akarják.
De nem kötelező 1000-rel számolni mindent, lehet hasznáni az 1024 alapú számolást is, de akkor ezt jelezni kell az "i"-vel (Ki, Mi, stb.), vagy "bi"-vel (mint bináris) a hosszabb formában (kibibyte, stb.). -
dez #49 Ez igaz, de pl. franciák elég hamar átálltak, nézd meg a fórumokat. (Mondjuk ők azért kicsit különcködnek, mert náluk a byte az octet, de mindegy.) Néhány programban át lehet kapcsolni a kijelzést a K és Ki, stb. között. Arról viszont nem tudok, hogy a Windowsban át lehetne kapcsolni. -
Értem, sőt talán megértem is, no de addig, ameddig az angolok lábban mérnek, az amcsik mérföldben, szóval ameddig ezeket az abszolút alap mértékegységeket (súly, hossz ..) nem képesek mindenhol bevezetni, addig miért ezt toszogatják ?
Nem értem. -
Cat #47 nem, minek, azért light
annál az árat csökkentették!
http://www.sg.hu/cikkek/37352 -
Chello lightot is emelik vajon? -
"öööö azt nem értem, hogy MINEK átállni ?"
Az SI mértékegységrendszer miatt, mivel ott a váltószám 1000 (pl: 1 km = 1000 m), és ezt meg lehessen különböztetni az 1024-es váltószámtól. Eléggé elkésett lépés, de most már mindegy.
Szerintem a winchestergyártók, távközléstechnikusok, DVD-lemez-gyártók azért használnak decimális prefixumokat, mert ők a fizikai világ felől közelítik meg a témát, ahol is GHZ-ek, mm-ek, ms-ok, és egyéb ehhez hasonló decimális prefixumú SI mértékegységek vannak.
Például egy elképzelt adathordozón, ha 1 négyzetcentiméteren 100000 bit van, ami egyenlő 100 kbit-tel, akkor 1 négyzetmiliiméteren 1 kbit (1000 bit) helyezkedik el.
PAStheLoD: jól írtad 9 darab 0.(A darabról jut eszembe. Ugyebár azt úgy rövidítjük hogy db. A Winamp Equalizer-én is található egy db, ami a decibelt jelentené - hibásan. Ugyanis a bel jelölése B, a decibel-é pedig dB. A fene esne ezekbe a mértékegységekbe!
)
-
A winyókon tévesen volt régebben feltüntetve, amíg nem fogalalkoztak vele .. aztán mostanában rá van írva hogy 160 000 000 000 (nemtom hány nulla kell :D) byte és az annyi amennyi és pont. Tehát ez 149 Gibibájt vagy mi a szösz ;] -
öööö azt nem értem, hogy MINEK átállni ?
Nem mindegy, informatikusnak akkor is 1024 marad -
"Néhány országban már szinte mindenki az új mértékegységeket használja, így tanítják a sulikban, stb. De pl. a magyar oktatás nem sieti el a kérdést."
Azért a megszokás ereje azért külföldön is erős; az IEC csak 1998-1999 körűl döntött a bináris prefixumukról. A IEC 60027-2 második kiadása csak 2000 novemberében adták ki.
Az operációs rendszerek, és az alkalmazói szoftverek többsége még most is jelenleg Kbyte-ban, Mbyte-ban, GByte-ban számol. Tehát az átállás nem éppen zökkenőmentes. (Addig meg kell szoknunk, hogy egyes dolgoknál - adatátviteli sebesség, DVD, winchester - decimális, másoknál - floppy - bináris+decimális hibrid, megint másnál - állományok mérete, memória, CD - bináris prefixumot használunk.) -
Nekem szerencsém van. 380kbyte/seccel szedek, és 11900Ft-ot csengetek érte. Ez igaz adsl, de legalább korlátlan. -
Hegyikecske #40 Hurrrá emelteeeek, jól döntöttem :) Nah szal mert én meg pont az akkori még axelerótól jöttem át, és utána 1v. 2nappal dupláztak, de így megint gyorsabb vagyok, szal megérte, mert árban is jobb, a limittel nincs bajom mert valljuk be nem sok van aki napi több mint egy gigát szed és a feltöltési sebesség miatt már megérte átállni:)))
-
csanee #39 Oké, tudom. Lehet, hogy mi áttérünk arra, de így fele pénzért az új sebességgel számolva ötöd annyi sebességet kapunk. Ez viszont nem fincsi. 1Gbit 5500ért már jobb lenne. De tudom, hogy ez csak álomm itt Magyarországon. Legalábbis egyelőre. -
Hallott már valaki valamit a forgalomkorlát alakulásáról ?