197
-
#157 Ki beszélt itt oldalról??? -
#156 1) az oldal nem felelős azért, amit a userek tesznek vele (ide is linkelgetünk képket, ami szintén törvénysértés, mert a rajta szereplők megkérdezése és beleegyezése nélkül tesszük), tehát az oldal nem büntethető a felhasználó cselekedeteiért
2) ha az oldal ezért nem büntethető, akkor a hozzá kapcsolódás korlátozása bűntény
3) a jogvédőkkel a tököm tele van. amerika land of the free, hja, hogy oda ne oldalazzak. lassan durvább lesz, mint itt a kádár rendszer volt -
#155 Most nehogy engem elítélj emiatt a duma miatt, mert nekem is tele van a tököm az artisjus, asva, mahasz, stb. "jogvédő" szervezetekkel, de amit leírtam az attól még igaz. -
#154 Nézd, aki használja az törvénybe ütköző cselekedetet folytat ugye, ebben egyet értünk. Akkor a szolgáltatónak joga van korlátozni, hogy ne tudja használni. Aki meg NEM IS AKARJA, az meg minek nyavajog? :) -
#153 Sose próbáltad, igaz ?
egyébként már megint off felé viszed a témát -
#152 Az, hogy nem használhatnám nem jelenti azt, hogy a szolgáltató helyettem hozhat döntéseket, hogy márpedig én nem fogom használni.
Emlékszel, Hofi (hogy is volt?): Kérem zárjanak le nemi erőszakért. Mindenem megvan hozzá, tehát képes lennék rá.
-
#151 Véleményem szerint () nem. -
#150 De baszod, Te sem használhatnád. Utálom ezt a mentalitást basszus! Legalább legyél már tisztában, hogy a törvénysértést TE követed el azzal, hogy használod... -
#149 Szerinted ? -
#148 Miért, a videokonferencia az egész sávszélt lefoglalja? :) -
#147 Bírósági határozat nélkül szolgáltató nem tilthat semmit, mert az igen, törvényellenes. Kb mintha te nem hívhatnád a k.rvákat futtató szolgálatot, mert a Fatáv szerint az káros -
#146 OFF:
Ha nem torrent tracker-eket, és nem portokat akarsz tiltani, AKKOR MIT?
Találd fel kérlek nekik a spanyol viaszt :))
SZERINTEM (vélemyényem szerint) :))
:OFF
OK, térjünk vissza a témához
Chello 2,5 megásra emeli a sávszélt, korlátot nem emel (eddigi információk szerint)
Tehát, ha te videokonferenciáznál ausztrál+japán+német barátoddal, azt egy hónapban max 20 órán át teheted meg (magyarán 20 órára van szélessávod egy hónapban)
-
#145 Js értem. Szóval TILTANI törvényellenes, de HASZNÁLNI nem az... Jó a hozzáállásod, és még én vagyok "nácista"... -
#144 Jajj és most látom, Te is egy vagy a "szerintemezők" táborából... -
#143 Szerintem ne lámázz, egy profi mindent le tud tiltani, attól mert Neked az magas, hát sajnálom :) Nem portokat kell tiltani amúgy, de mindegy, nem megyek bele ebbe. Jaja én vagyok a RIAA embere... Pf. -
#142 Torrentet tiltani?
Most nagyon elástad magad :)
Tracker-eket lehetne tiltani, bár törvényellenes lenne (megasztán Azureus 2.3 :))
Portokat le lehet tiltan, de a kliensekben is meg lehet változtatni, tehát nem nyert
DC letiltásával dettó ugyanezek a problémák lépnének fel
Egyébként ez az egész tiltsuk le hozzászólásod nagyon olyan RIAA-s nácistára sikeredett (szerintem) -
#141 Amúgy ez a topic már eléggé elment OFF-ba :) Javaslom, hogy térjünk vissza az eredeti állapothoz :) -
#140 Azon még nem gondolkodtál el, hogy ha Neked van statisztikád, másnak is van? Onnan már csak 2 nagyon egyszerű lépés az, hogy valakit elővegyenek hivatalosan... -
#139 Tökmindegy, mert nyafognának akkor is az olyanok, mint Te. :)
A mátrix-nál NEM a hub-ra szálltak rá, hanem a fizetős FTP-re - látszik mennyire vagy tájékozott... A Torrentet is lehetne ám tiltani, akár szolgáltató szinten is. Lenne nagy meglepetés :) Amúgy meg is lépném az axelero helyében. Sokba kerülne, de még többet nyernék vele. -
#138 DC dominál ?
Ezt honnan veszed?
Melyik DC hub-okon vagy fent, és ott hányan vannak bent?
A mátrix óta nem gondolkodtál el még a lét kérdésein: lenni, vagy lecsukni
Ha hazaérek szívesen adok egy kis statisztikát a torrentesekről (csak magyar persze)
E mellett a Nemzetökzi irányba DC szinte nulla, viszont a torrent igencsak jelentős
Én kielégednék a havi 90 GB-al. Tényleg, akkor miért is nem ennyi a chello korlátja
-
#137 Hehe, a hír érdekes, de tuti nem igaz kis hazánkban. Itt szvsz a DC dominál most még.
Nem azt mondtam, hogy "soha semmit nem tölt le", mert képzeld, nekem is megvan a havi 30-50GB, de az szépen eloszlik és egyáltalán nem vagyok az a nap 24 órájában töltögetős. És hidd el, ha mindenki kb. 100-150GB-ot töltene "csak" le, de azt szépen elosztva, nem lenne sehol sem korlát. Csak ez nem így történik, mert a jó emberek olyanok, hogy semmi sem elég nekik (pláne mi magyarok, ha valami ingyen van, hát akkor húúú)...
Ja? És amúgy még roppant szerencsések vagyunk, mert az internet szolgáltatók olyanok, hogy a szerverhostingnál pl. nem nézik a forgalmat. Most lehet, hogy meg fogsz lepődni, de Európában nem sok ilyen ország van ám... Mondhatni az egy kezemen meg tudom számolni, vagy inkább a fél kezemen :) A szerverhosting szinte mindenhol forgalomkorlátos és mindenhol el is fogadják ezt. Ha korlátlant akarsz, akkor a gatyád is kifizettetik veled... Az USA-ban is hasonló a helyzet, bár ott tuti vannak olyan szolgáltatók, ahol nincs forgalomkorlát, vagy csak nem olyan drága, de több helyen is kerestem anno pl. streaming szervert (ami ugye tényleg viszi a sávot) és azt hiszem, hogy a forgalomkorlát nélküli 100MBit-ért 4000 dollárt kértek / hónap... -
#136 ok, igaz. de ez még belefér a 30-ba, ha 3-4-et leszedsz havonta. -
#135 Csak példának hoztam fel az RTL és a TV2 minőségét. Amúgy meg nálam TÉNYLEG jó TFT-n, most ugyan nincs tunerem, de ha lesz, csinálok screenshotot, vagy nemtom :) -
#134 Sorry, de úgy látszik nem olvasol híreket Az internet forgalmának 1/3 át a torrent teszi ki
A DC és a HUB-ok igencsak lemaradnak. Ez persze nemzetközi adat, de manapság, amikor már 3 nagy magyar torrent oldal is üzemel, tuti, hogy itt is legalább ilyenek az arányok
Ami a magyar felhasználókat illeti, azért ne hidd, hogy máshol másmilyenek.
Ja, persze usa-ban biztos van pár százalék (akárcsak itt), akinek azért kell a szálessáv, mert ott jobban jön a mail, meg a weblap, de azért elég ritka az olyan, aki soha semmit nem tölt le a sávján -
dez #133 Neked nincsenek pl. olyan régebbi kedvenc filmjeid, amit szívesen megnéznél még 1x, és/vagy el is raknál későbbre? Akkor ez 0,7-1.4 GB/film... Ha csak DVDrip van, vagy HD-ben kell akkor 4 GB körül. Lehet számolni. (És olyankor kell szedni őket, amikor a "felszínen" vannak, nem máskor.) És akkor ez még csak egy témakör. :) -
dez #132 A kábeltévé sem analóg a teljes vonalon, csak az utolsó szakaszon, az elosztó központok és a fogyasztók között. Mondjuk nem spórolnak annyira a sávszéllel, mint műhold esetén, de pár csatornán néha azért látszik (hullámzó vízfelület, tűz, stb.). Az állóképes kockásodást (színátmeneteken) épp az analóg zajosodás tünteti el.
Egyébként szerencséd van, hogy nálad olyan "jó" a minőség (bár SD-t nézni TFT-n, ennek nem tudom, mi értelme), nálunk olyan a kép, hogy ha nem lenne a TV-mben (jól megoldott) dinamikus képzaj-csökkentés, nem is nézném a TV-t.
De nem is értem, hogy jön ide, hogy pl. milyen az RTL Klub. Milyen sorozatot akarsz onnan digizni, a délutáni elmeroggyant brazil sorozatokat? :) -
#131 Sorry de szerintem nincs igazad. Manapság ha valaki nagy mennyiségben tölt le az 99%, hogy DC HUB-ról teszi azt (ok, vagy fizetős FTP-ről, de ez a kevesebb, mert a magyarok annyira smucigok, hogy még pár 100 Ft-ot sem hajlandóak fizetni valamiért...)
Namost ha megnézed, hogy az össszes HUB-on kb. mennyi ember van, akkor az elenyésző része az összes szélessávú internettel rendelkező Magyar emberkének.
Tehát a nagy többség NEM arra vesz szélessávú netet, hogy FOLYAMATOSAN több 100GB-ot szedjen le (még mindig nem értem, mit lehet annyit letölteni...), hanem arra, hogy ha kell neki valami, akkor azt gyorsan érje el. Pl. én is szoktam 200-800MB-os fájlokat leszedni és nagyon jó, hogy ilyenkor nem kell órákat várnom. De nem ebből áll az életem.
Szerintem kis hazánkban a szélessávú internet felhasználásáról egészen furcsa kényszerképzetek alakultak ki, amik a tőlünk nyugatabbra fekvő európai országokban eszükbe sem jutnak a felhasználóknak... -
#130 Nem érzem helyesnek, hogy azt sugallod, hogy a nem HC-k tartják el a HC-ket. Nem azt mondom én, hogy a ISP-nek akkora kapcsolatának kell lennie, hogyha az összes user max-al menne is elvigye, de azért a spórolásnak is van határa. Ha egyszer ők egy 1,5 megás kapcsolatot adtak el nekem, akkor ne nekem kelljen már azon filózni, hogy jajj, csak ki ne használjam, mert akkor másoknak nem jut. Ezt az ISP-nek kell megoldani, és megfelelő számításokkal előre jelezni a vonalak kihasználtságát. Szóval a HC is éppen olyan user, mint a többi, csak ő komolyan is gondolta a szélessáv igénylését (a többeknek meg csak tinglitangli), mert neki nagy sávszél kell.
Tovább megyek. Ahogy eljön az e-kormányzás, Videokonferenciák és e-TV-k kora egyre jobban ki fogják használni a nem HC-k is a sávszélt
Na akkor mi lesz ? -
shabba #129 Visszatérve erre a DWDM-re, nx10GE-s hálózati szakaszok jellemzően ott vannak ahol igen nagy terhelés koncentrálódik, és ezt nem százezer useres hálózat fogja generálni. Pl. a Telia gerinchálózata úgy épül fel hogy a core nodeok között dupla 10GE kapcsolatok vannak. Az Atlanti gericük pedig 50Gbps. És ugye a Telia jóval nagyobb cég fatávhoz képest nagyon sok Európai hálózatot kiszolgálnak pl. fatáv is tőlük veszi az 1gbps nemzetközijét. -
shabba #128 Ezzel az a gond hogy a +30-50%-os ár még mindig messze nem fedezné a HC használat költségeit. Ha meg ténylegesen rádternelne minden ezzel kapcsolatos beruházást és költséget akkor meg azért sírnál hogy ennyiért majd hülye leszek megvenni. Sajna erre nincs igazán jó megoldás.
Gondolj arra mondjuk van 100ezer átlag user aki fizet 10ezret, és ebből mondjuk 2 ezer az az árrész ami azért van benne mert a HC-ok költségeit valakinek meg kell fizetni. És van még 10 ezer HC aki szintén fizet 10ezret de elzabálja a hálózati erőforrások jelentés részét. Ha most a szolgáltató azt mondaná én most ez a költség tételt kiveszem a számomra kedves fogyasztók havidíjából mert a verseny rávisz arra hogy valahogy olcsóbb havidíjat csináljak és csak 8 ezret kell továbbra fizetniük. A kivett 2 ezret viszont 1:1-ben ráterheli a HC-okra akik ezen plusz forgalomért és költségért felelősek. Az ugye helyből +20ezret jelentene az eddig 10ezerhez, 30 rongyért meg azt mondanák a HC-ok kösz ennyiért már nem kell megyek máshoz(már amíg ezt megteheti). -
shabba #127 Ezzel az a gond a fatáv legnagyobb nyereség termelő cége a westel, szóval furcsa a kettőt így együtt látni. A fatávnál a cégcsoport összességét szokták nézni aminek a westel is része meg a fatávkábel meg a suxi meg a vezetékes üzletág meg még oly sok minden más.
Azért nem adhattak 2 megát németben 9e-ért 2 éve ha még most is 60 euroba(15e) kerül és ez a tavaly májusi emelés óta nem változott.
Az árakat pedig más országokkal nominálértéken kell összevetni, nincs értelme belevenni a reálkeresetek eltérését. Arról hogy mennyit keresel ne tegyen már a távközlési cég, azt kérd számon a munkáltatódon. Reálértékhez arányosított árak már csak azért sem lehetnek mert költségek sem így arányulnak. A fatáv ugyanazt a Cisco eszközt veszi mint a DT és ugyanannyit fizet érte. Sőt a hálózati eszközök esetén is sajnálatos szokás ahogy a számítógépeknél és szinte mindennél hogy ami amcsiban 100 dollár az Európában 100 euro és ez már alapban sok tíz százalék árhátrány, és ehhez jön még a távolabbi szállítás és drága magyar közterhek. -
#126 Sztem nem bonyolult a megoldás: 2 csomag, korlátos, és korlátlan
Korlátos fizet +30-50%-ot azért, mert tölteni akar
Én ezzel még meg is barátkoznék, de a JúPC bármi hasonló ötletre/kérésre asszongya, hogy ez van, oszt szeresd. Nem szeretem. -
shabba #125 Ahogy írtam ez mind a szolgáltató hozzáállás múlik hogy tolerálja a HC előfizetőit. Van olyan szolgáltató Angliában aki ha átléped a 15GB-os fair use limitet ADSL-en után ír neked egy szép levélkét hogy vagy megbarátkozol a korlát tényével vagy lehetőséget biztosít arra hogy komplikációk nélkül szerződést bonts és boldogíts mást. A HC-ok után sosem sírnak a szolgáltatók mivel akkora bevételt nem hoznak mint amekkora költséggel járnak. Az a szolgáltató pedig aki "jólelkűen" magára vállalja a HC-ok kiszolgálását az vagy szív vagy az ezzel kapcsolatos plusz terhetek szépen belépíti a havidíjba és megfizetteti az összes többi átlag userrel.
Csak amikor erősödik a verseny és neki kell állni a havidíjon spórolni akkor nagyon 1xű ezt a havidíjban lévő HC plusz terhet elsődlegesen feláldozni hisz egy ilyen lépéssel max alig pár %-nyi előfizetőt lehet veszteni.
Azért ne feledd egy aktív HC tábor képes elemészteni egy szolgáltató hálózati erőforrásainak 50-70%-át miközben a bevételeknek csupán alig pár százalékához járunak hozzá. Ha egy szolgáltató ezt a tábort kiemeli az előfizetői közül akkor harmad akkora hálózati kapacitás mellett tud tovább üzemelni úgy hogy a bevételi oldalon szinte alig történik változás. Ergo a vállalkozás profittermelő képessége nagymértékben nő, és egy cégnek ez az elsődleges cégja. -
#124 Így van, velünk fizettetik meg azt. Akkor már inkább chello a maga korlátjával. Valahogy azt nem érzem ennyire átbaszásszagúnak. -
#123 Ezt én már 2-3 éve suttogom, hogy átbaszás.
Amikor itt 512 is csúcsnak számított, akkor a DT már 2 megát adott 9 eFt-ért korlátlanul
2003-ban ha jól emlékszem a legtöbb nyereséget termelő cégek listája
1) Matáv
2) Audi
3) Westel
Nos, nem nehéz kitalálni, hogy a magyar nyereségből futotta a német "olcsó net" veszteségeire és beruházásaira
-
#122 Ez meg pontosan így van és szerencsére azért a töltögetős userek még mindig csak nagyon kis százalékát adják az összes előfizetőnek. -
#121 Bocs, de akkor nézzük a másik oldalt is. Ugye van egy cég: Deutsche Telekomnak hívják. Meg ugye van egy magyar T-Mobil, T-Com stb. Namost miért van az, hogy ami németországban fillérekbe kerül - pláne, ha az ottani átlagkeresetet nézem - azért velünk, magyarokkal jócskán fizettetnek. Ide tartozik a telefon, az ADSL és még sorolhatnám. Az nem átbaszás?
Csak azt nem értem, hogy ez is csak nálunk történhet meg, hogy egy ilyen cég, mint a Matáv, monopolhelyzetbe kerülhet. Remélem a chello (net + telefon) terjed és kicsit megszorítja... -
shabba #120 Ha mindenki elkezd tölteni akkor a világ összes ISP-jénél összeomlana a rendszer, sehol nem erre terveznek. A kérdés mindig az mennyire és milyen mértékben tűri meg egy adott szolgáltató a HC usereket a saját hálózatában. Magyar UPC 30 és 60GB-it tűri, t-com még korlát nélkülis bevállalja. Ez inkább üzletpolitikai döntés egy cég mennyit hajlandó rááldozni a HC-os warezes letöltéseinek finanszírozására és mikor mondja azt hogy ennyi és ne tovább.
A mindenki tölt témával kapcsolatban nemrég írtam egy hosszabb hsz.-t HwSw-en most nem másolom be. Itt http://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=87466&st=1770 megnézheted a lap tetején volt a vita felvetése, kicsit lentebb shabba nickkel válaszoltam. -
#119 Magyarra fordítva átbaszás ?
Megvan mindenük ahhoz, hogy korlátok nélkül is üzemeljen a teljes (vagy csak részleges) JúPC hálózat, és csak a jónép szivatása miatt van korlát ? -
#118 A bármikor-t természetesen úgy értettem, hogy ha a dOCSIS mindenhol meglesz. Mondjuk igen: a másik szűk keresztmetszet a régiókat összekötő vonalak. De ettől még Budapesten lehetne gyorsabb :)))))))))))))))))))))))