SG.hu

2,5 megabitre nő a chello sávszélessége

A UPC a chello classic csomag letöltési sávszélességét 2,5 megabitre, a chello plust pedig 5 megabitre növeli, a feltöltés változatlanul hagyása mellett.

A vállalat július 4-i hatállyal módosítja Általános Szerződési Feltételeit, melyről hirdetményt raktak ki ügyfélszolgálati irodáikban. E szerint a chello classic sávszélessége 2560/512 kbit (azaz az elméleti letöltési maximum 320 kbyte lesz másodpercenként), a chello plus pedig 5120/512 kbit lesz. A növelést július 4-től szeptember 30-ig fogják végrehajtani. Ezen időszak alatt ott, ahol a műszaki átállítás még nem történt meg, mindkét szolgáltatás változatlanul az eredeti maximumon, azaz 1,5 és 3 megabiten lesz élvezhető.

Az ÁSZF-ben módosították a bérelt vonali szolgáltatásukkal kapcsolatos részt is, aminek értelmében ezentúl országszerte vállalják a bekötését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vérkula #197
    Megyek is!
  • hajmi #196
    Valami tényleg nem oké most a hálózattal, egy dial-up kapcsolat stabilabb... Remélem mire este hazajövök, rendben lesz
  • Hegyikecske #195
    Hmm a tegnap este óta idáig tartó kimaradás után már ugy fest nekem (aki eddigi adsl-es révén nem volt hozzászokva a kimaradásokhoz) h rohadtul instabil ez a háló... Örülök a sebességnövekedésnek remélem jobban ki tom majd használni, de inkább a rendszer stabilitására ügyelnének. Amugy most jött ki egy 27ezres számla tőlük...
  • shabba #194
    A light csomag tipikus vásárlócsalogató szerepet tölt be, az ilyen csomag szerepe pedig sosem lesz a tökéletes vásárlói elégedettségre való törekvés. Pont ellentétesen idővel úgy kell éreznie az ügyfélnek hogy neki ez már nem elég, több kell, és felfelé migrál ami már nagyobb bevételt jelent a ISP-nek.

    Nem tartom valószínűnek hogy a lighthoz hozzányúlnának, elég jól eltalálták a paramétereit. Az olcsó DSL csomagokhoz képest sokkal jobb adottságokkal rendelkezik minden téren így tökéletesen betölti a szerepét. Az pedig sosem lesz célja hogy átvegye a classic csomag szerepét közel fel ár mellett. Ha ez bekövetkezne akkor az tömeges visszamigrálást eredményezni ami nem célja az ISP-nek hisz ugyanazt a szolgáltatást kellene nyújtani fele akkor bevétel mellett.
  • hajmi #193
    Nekem ch-light van, alapból nincs is bajom vele, mert 2 éve is volt chellom,
    akkor is 512 volt a letöltés, igaz ez mára 2.5 Gb lett. Viszont most már nincs összhangban a két csomag, 7000 ropit fizetek az 512/128-ért, míg a classic-osok 12000-t a 2.5 Mb-ért. Igazán emelhették volna legalább 768/192-re a sebességet és a korlátot 10 megára. Nem nyávogok, inkább legyen olcsóbb a netem, a havi limitem így sem éri el a 4Gb-ot, átlag felhasználásnál. Ráadásul 2 éve még nagyon sokszor volt kimaradás, most már csak félórákra nincs havi 1-szer... :D
    Üdv!
  • Hegyikecske #192
    Hmm eg ahogy olvasom itt tovább... a netet soha nem lehet majd lekorlátozni.. ha megpróbálják is mindig lesznek normális megoldások, ez bekalkuálható, max a limittel tuzdják korlátozni, de ez korrekt mer tudtad a megkötéskor h van limit... tehát ha chellos vagy akko beleegyeztél, az eddiginél jobb lesz a sávszél vagy kihasználod vagy nem... de ne sírjatok már h még több kellene!! ha úgy elfogadtad akkor így pláne, kihasználni nem muszáj de ha nem tetszik menj máshoz, ha meg mégis ez kell akko legalább ne sírjatok már rajta!
  • Hegyikecske #191
    Nem ugyanúgy lesz korlátlan hanem még jobban mert az adaslnél pont h a korlátra összpontosítanak most, most még csak 1-2ezerrel olcsóbb alternativa, aztán fő lehetőség, később meg a limit nélküli csomagok kerülnek eltörlésre... és a t-online (axelero) csomagjánál, (a chello lighthoz hasonló)3giga a limit a chellonűál ha jól tudom 5. Itt olcsóbb, nagyobb a feltöltés, a többiről felesleges vitázni ugyse lehet senkit meggyőzni mkinek az a jó ami neki van majd meglátjuk 5év mulva kinél lesz több user, én most álltam át axeleroról chellora a feltöltés miatt, de engem nem zavar a limit, mit szoltatok addig amig 15giga volt... szal asebesség kell, a limit mam ár nme ciki pláne ilyen nagyban (mondjuk ez relativ de ezérrt az árért több mint jó sztem).
    Mindenesetre azt lehetne megcsinálni h ha elérted a limitet nem csökkentenek, hanem gigánként +500ftot fizetsz mondjuk... (ez így van a t-onlinenál) bár az ottani 3giga limitből kiindulva jobba chello mer azt(t-online) már hova csökkentsék? szal nekem ez jobb h nincs +költség, viszont akik limithez állnak közel azoknak meg a letöltés lenne az első sztem nekik lehet az lenne a jobb...
  • PyRex #190
    Egyetértünk :) De azért azt Te sem gondolod komolyan, hogy Kis Józsika home videóit fogják majd több ezren a DC-n vagy máshol töltögetni... :) Sajnos jelen esetben a p2p 99,9%-ban warez tartalomra épül, bár technikailag valóban nem egyenlő a kettő.
  • dez #189
    @ PyRex:

    1. ehh, azért tisztázzuk: p2p != warez (nem egyenlő).

    2. ha teljesen le lenne állítva a p2p, nagyon sokan lemondanák a nagyforgalmú szélessávú netet, és átváltanának olyanra, mint a chello light, ezzel jóval kisebb bevételt hozva a szolgáltatók felé.

    3. A mentalitásod tényleg erősen emlékeztet a kiadói jogvédőkére, pl. teljesen megfeledkezel róla, hogy magánemberek is hozhatnak létre (legálisan is) olyan tartalmakat, amikre sokan mások is kíváncsiak lehetnek. És a jövőben ez egyre fontosabb lesz. Szóval ne csak a profitra gondolj...

    4. A teljes betiltás egy hatalmas baromság lenne. Ugyanakkor a prioritizálás (esetleg korlátozás) a későbbiekben egy reális lehetőség, és adott esetben indokolható.
  • PyRex #188
    ok, jöjjenek :)