23078
  • Shorlex
    egyszer sem cáfoltam magam. mondd, hogy hol tettem azt meg. Konkrét mondatok egymás után idézve. Hadd szóljon!
  • dudovec
    nekem mind1:D csak ne cafold magad 3x 1 oldalon belul, vagy ha igen jobban fogadd a reakciot:P
  • Shorlex
    hát ehhez annyit tennék hozzá, hogy most 600 helyett 800valamennyi, az ezernyi pedig sokfajtát jelent, egyenként mindegyik olyan 10-20%. Szóval hihetetlen lenyűgöző, ellenállhatatlan legyőzhetetlen kari lett a slay emiatt... :D
  • Shorlex
    nem hiszen nem Veled vitatkoztunk eddig. :D

Bazz, a magyar ember télleg ilyen vitatkozós, aztán ha vége a vitának, mindenki halál egyetértésben megy TQ-zni. :D

Hát ezért szeretem én ezt az országot. A vita, mint önmagáért való totemikus össztársadalmi tényező... :DDDDDD
  • dudovec
    es ugye nembaj , ha meg van pofam idezni is toled?:)
    "Fecske, nemcsak hogy olvastam, nekem már az összes kék és lila cuccom relices. :D
    Dobbantott vagy +33%-ot DPS-ben és ezernyi resistet a karin. Asszem ez nagy felfedezés volt.
    Mintha így kicsit könnyebb lenne az epic orient... :D"
  • dudovec
    hadd predikaljak ma' , arra van forum;p "ha ő sem az" -t nemveszem magamra ugye nembaj?:)
  • Shorlex
    senki semmilyen spanyol viaszt nem fedezett fel, kérdeztek, válaszoltam rá, mire letámadtak. Arra meg nem vagyok partner, hisze én sem támadok le senkit.
    Úgyhogy a stílusra mindenki vigyázzon, meg a szájára, mert ahogy a klasszikus mondás idézi: a stílus maga az ember.
    Még egyszer mondom utoljára: lehet, hogy csít, de Te is azt használsz, és ne prédikáljon nekem senki tisztaságról, ha ő sem az. Ennyi, semmi több. Tényleg semmi.
  • Shorlex
    Filozófiai tartalmát tekintve azonos, nem 1000%-ig párhuzamos minden.
    Szükségem van 3000 forintra. Ennek a rendes elintézési módja, hogy dolgozok és kapok pénzt érte.

Valamit csinálnom kellene a cuccaimmal. Némelyikre nincs szükségem (és kell a hely), némelyik még jól jöhet később. Ennek a rendes elintézési módja, hogy eladom, droppolom, vagy átadom. Első kettő nem jöhet szóba.

De most épp egyik haverom sem tud nekem munkát adni, úgyhogy inkább ellopom a 3000-t a szomszédtól,

Épp nem tudom kinek átadni, mert senki nincs online, vagy telve van, úgyhogy használom a nem hivatalos vaultot.

aztán felteszem egy dupla vagy semmi játékra...
    Nyertem, visszaadom a szomszédnak a 3000 forintját, és nekem is megvan a magamé... (ezek a példa spécijei, értelmeszerűen írom le a megfelelőjét, nem tükörfordításban)

Mivel rátettem a vaultra, már van helyem, van hova eladható cuccokat gyűjteni, addig is kihasználom ezt a helyzetet, amíg a haverok offline vannak, aztán ha visszajöttek, majd odaadom nekik ha kell a cuccokat, ha meg nem, akkor drop, vagy más karinak átadom. Így megkerültem a game eredeti szabályait, de végeredményben ugyanott vagyok, mintha ezt nem tettem volna meg. Azért tettem, mert előállt egy spéci helyzet (offline haverok), ez legitimál
  • dudovec
    na ha lesz idom elolvasom itt a flamet , az elso hozzaszolasra most csak annyit mondok ami az utso kommentem követi: uniqsocket sztem csit , es "mi" sem raktunk fel ien modot amig nemvolt felszereles. persze en nemfogok ezer kovet dobalni , mindenki azt csinal amit akar , de a negativ velemenyen nemkell felhaborodni.. felolem akar megtriplazhatod a statjaid is , csak ne ugy allitsd be ezt az egeszet itt mintha valami spanyol viasz felfedezes lenne, meg mintha ettol lenne annyira kurvajo a jatek, kosz.
    tobbit majd elolvasom ha raerek.
  • Shorlex
    Aha, de akkor a potion tárolásra vonatkozóan is így legyen. Azt sem használhatja senki patyolattiszta lelkű.
    Az első karimmal én is eladtam mindent, me fingom nem volt, hogy mi a különbség a kék meg sárga, meg ilyenek között. :D
    A trade nem chet, viszont a vault az, mert az előbbi okfejtésetek értelmében az sem a játék eredeti formájában a készítők által jött. Úgyhogy csít. A többi érvemet nem ismételném meg...
    Nem, ha a haver is telve van, akkor eladsz, vagy droppolsz. Az eredeti játék ennyit enged, nem többet. Vagy csinálsz új, üres karit. De nem vaultozol.

Sima 512-es ADSL-ed van és megy vele? Me nekem az van, és azt hallottam, hogy nem az igazi. Azért is nem kezdtem el soha multizni.

Az adóbevallásod meg úgy csinálod, ahogy akarod, de mivel kezdtem a mondatot?:
    "Szóval legalizálja a törvényszegést azzal, hogy más is azt teszi?"
    Nem, így önmagában nem.

Egyre mélyebben él bennem a kép, hogy újságíró vagy ezekkel a ferdítésekkel... :D

Nehezítő lesz maga a balance, de úgy láttam, hogy a tápos cuccokat szaporábban fogja dobálni. Azaz lehet, hogy korábban kapsz több jó cuccost. Most nem ugyanott tartok?

Megmondom őszintén nekem nem is tetszik az új patch. Szerintem a ternionerek alapból nagyon dromedárra sikerültek, és hiába van aránylag kisebb életük, olyan a sebzésük, meg a petjeik, hogy beszarsz alattuk. Mondjuk ha ellened mennék a slayeremmel, oda nem jutnék el, hogy tűzállást vegyek fel, halott lennék. Ha ezt megfelelően kompenzálnák, akkor minden OK, de úgy láttam, hogy bár a ternionhoz alapból hozzányúlnak, hatványozottan ez nem fog változni.
    Úgyhogy a közelharcosok nagyrésze, vagy az íjász, stb. ezután is szívni fog (az íjász kiváltképp a study csúnya megnyírbálása miatt, amivel egyedül volt esély mondjuk egy hydrára), a varázsló pedig aránytalanul erős lesz továbbra is.

Ha oda eljutott volna a game, hogy mondjuk lvl 60-on minden karinak esélye legyen ugyanolyan sebzéseket bevinni, ugyanolyn resisteket használni és hasonlóan jó petekkel operálni, akkor OK, de így ez aránytalan előny bizonyos kariknak. Persze mindez igaz a nagy általánosságra, kivétel mindig van... És nem kell, hogy minden kari azonos képességeket érjen el, me akkor minek az egész, de legalább hasonlóan feltételek azért nem lennének rosszak. Az új patch nem oldja ezt meg.
  • ity
    Off
    Mentem ebédelni, majd jövök még kötözködni :D
  • ity
    Akkor kérlek vezesd le nekem behelyettesítva a példádat a vaultra vonatkozólag, mert nekem sajnos nem megy. Mindig elakadok, mert nincs párhuzam.
  • ity
    "semmi bajom azzal, ha a kiadás utáni tapasztalatokkal gazdagodva a FEJLESZTŐK változtatnak. mert szerintem egyedül nekik van joguk változtatni a game-en"

Ez annyira igaz, hogy muszáj volt a megerősítés kedvéért mégegyszer ideírni :)
  • ity
    Nem volt TQVault kezdetek óta.
    Az első karimmal (dru) eldobtam, eladtam mindent, ami már nem fért oda hozzá. Sok, kéket és lilát is. Aztán haverok is rájöttek, hogy jó game. Multiban pedig kreáltunk cuccos karikat, amikhez odatettük a "felesleget".
    Majdnem rá egy hónapra jött csak a TQValut.
    Miért cheat a trade képernyőn átadni egy cuccot egy másik karinak?
    Miért cheat a cuccos kari helyett TQVaultban tárolni a cuccokat?

Ha éppen a haver is be van telve? Nem erről beszélek, hogy erre van TQVault?
    Akiknek nincs otthon net? Nem erről beszélek, hogy erre van TQVault?
    ADSL-t nem tom, hogy jön ide, mert nekem is az van és ez nem okoz gondot :

Értem, akkor jövőre én is majd false adatokat írok adóbevallásra, a bírósági tárgyaláson meg simán rád fogok hivatkozni, hogy legálisan cselekedtem.
    Te meg majd mész, azt ülsz helyetem a börtönben pár évet :D

Lehet, hogy elsiklottam a relic charmozásának újrabevezetése mellett. De az összkép nagyon erősen ott él bennem, hogy a balance patch nem enyhítő lesz, hanem nehezítő.
    Javaslom nézd meg a skillek változtatásait (ami a 200-ból 180). Túlnyomó többsége negatív. (Amit én cseppet sem bánok).
  • zsirfecske
    jól van megírva ez az átkozott játék, csak hát beláthatóan elég bonyolult lehetett az egyensúly felállítása, hiszen elég sok mindent kell számításba venni. nekem semmi bajom azzal, ha a kiadás utáni tapasztalatokkal gazdagodva a FEJLESZTŐK változtatnak. mert szerintem egyedül nekik van joguk változtatni a game-en, ők azok akik 2-3 évet belefeccöltek az életükből.

sztem stash az egyetlen amiben hibáztak, nem kellett volna kihagyni, hiszen úgyis mindenki a cuccgyűjtésre megy mint diabloban. én ezért tudom elfogadni tqvault-ot mint külső megoldást erre.

na de mostmár tessék dolgozni vagy kimenni a szabadba, baromi jó idő van :)
  • Shorlex
    De, hogyne, amit mondtál az csít, de nagyon csúnya ferdítés, és szó sem esett ilyenről a részemről, köze nincs hozzá, amiről beszéltem.

Én a vaultozásra mondtam a példát. És arra tökéletes, jól mintázza. Nem azé, mert én mondtam, hanem mert ez van. :D

Én sosem szedtem semmi olyat, ami nem az enyém, a reliceket is én gyűjtöttem össze. Csak ráteszem a kékekre, amit szintén én szedtem össze. Ennyi. nincs semmilyen cucclopás a részemről, már csak azért sem, mert egy idő után, amikor már 500-adszor mész végig a pályán, nem az az élmény, hanem a cuccok megtalálása. Legalábbis a többségnek.
  • Shorlex
    Csak arra az egy kérdésre válaszolj: eddig minden, az adott kari által nem használt cuccot eladtál, vagy volt olyan, amikor tároltad a vaultban és átadtad egy másik karidnak?

És mi van akkor, ha épp a haver is be van telve? És mi van azokkal, akiknek nincs otthon net? És mi van azokkal, akiknek van, de csak sima ADSL?

"Szóval legalizálja a törvényszegést azzal, hogy más is azt teszi?"
    Nem, így önmagában nem. De elmondom Neked, hogy az államelmélet tantárgyból a polgári engedetlenség, a jogállam, a jog mibenléte, a jog társadalmi racionalitása mind-mind majdnemhogy külön szemeszterek anyaga. Így erről jelen keretek között beszélni nagyon nehét, nem is tudok. Olvass Jeremy Bentham-et, John Rawlst, vagy más jogelméleti klasszikusokat. Összegezve: igen, bizonyos körülmények közepette a társadalom, vagy annak jelentős hányadának összmeggyőződése lehet szabálymódosító feltétel.

"Másrészt a játék készítői nem kalkulálták el magukat. Ez a megállapításod nagyon nem állja meg a helyét."
    Való igaz, nyilván ezért van rá szükség, hogy egy kb. 200 pontból álló, jelentős, alapelvi szintű módosítást hajtsanak végre az új patch-ben, mert minden olyan tökéletes lett.
    Azé, mert volt egy 80 halálos druidád, és mégis végig nyomtad vele, az dícséretes, de nem igazolja, hogy a game jól van megírva.
  • ity
    "Szükségem van 3000 forintra. Ennek a rendes elintézési módja, hogy dolgozok és kapok pénzt érte."

Szükségem van egy afro amura, ennek a rendes elintézési módja, hogy keresek magamnak egyet (teszem azt, titanrun).

"De most épp egyik haverom sem tud nekem munkát adni, úgyhogy inkább ellopom a 3000-t a szomszédtól, aztán felteszem egy dupla vagy semmi játékra..."

Egyik haverom sem tud adni afro maut, egyik haveromat se tudo mmegkérni, hogy adjon. Cuccos karinál sincs afro amum.
    Hoppá ... elakadtam a példával. Lopnom kell, cheat-et kell használnom, hogy a példa éljen!

"Nyertem, visszaadom a szomszédnak a 3000 forintját, és nekem is megvan a magamé..."

Tudod mi jut erről eszembe?
    Van egy MOD (equipment vmi, nemtom a nevét). Bene van összes cucc. Mindenki szedje ki magának belőle a táp cuccokat, aggassa rá a legjobb karijára. Aztán szedje vele össze "legálisan" a cuccokat. Aztán dobja ki a MOD által felrakottat és használja azokat, amiket megtalált a MOD-os cuccokkal.
    Jó poén mi?
    És nem is csít.
    Na ne viccelj már :)
  • Shorlex
    Azért pörgök, mert aki csítet használ, az engem ne baszogasson amiatt, mert én is, csak másfélét.

Feltételezek annyi intelligenciát a részedről, hogy már csak a mundér becsületét véded, pedig tudod Te is pontosan, hogy miről beszélek. :D

Ha a vault Nálad csak azért nem csít, mert az emberek fele használja, akkor meg olvasd Ity barátunk 7101-ét, annak is utolsó gondolatát... :D

Na de lexarom, ennyire télleg nem fontos a dolog. A balanszot meg azé nem értem, me szerintem a játékosok 90%-a szingliben nyomja, a 10% pedig csak időnként multizik. Hogy innentől kezdve milyen egyensúlyt borít az fel, hogy három helyett két lövéssel nyírok ki egy skorpióembert, és kicsivel kevesebbet kell nyelnem a piros löttyből, nem tudom. Nem kapok több, vagy jobb cuccokat, ha kapok, mindenkivel szívesen megosztom, hmmm...

Nem akarlak meggyőzni arról, hogy csít-e a relic, csak arról, hogy lásd be értelemmel, hogy a vault is az. a 7105-ös példa megkönnyíti. :D

• Shorlex
    Azért pörgök, mert aki csítet használ, az engem ne baszogasson amiatt, mert én is, csak másfélét.

Feltételezek annyi intelligenciát a részedről, hogy már csak a mundér becsületét véded, pedig tudod Te is pontosan, hogy miről beszélek. :D

Ha a vault Nálad csak azért nem csít, mert az emberek fele használja, akkor meg olvasd Ity barátunk 7101-ét, annak is utolsó gondolatát... :D

Na de lexarom, ennyire télleg nem fontos a dolog. A balanszot meg azé nem értem, me szerintem a játékosok 90%-a szingliben nyomja, a 10% pedig csak időnként multizik. Hogy innentől kezdve milyen egyensúlyt borít az fel, hogy három helyett két lövéssel nyírok ki egy skorpióembert, és kicsivel kevesebbet kell nyelnem a piros löttyből, nem tudom. Nem kapok több, vagy jobb cuccokat, ha kapok, mindenkivel szívesen megosztom, hmmm...

Nem akarlak meggyőzni arról, hogy csít-e a relic, csak arról, hogy lásd be értelemmel, hogy a vault is az. a 7105-ös példa megkönnyíti. :D

• ity
    1)
    Hogy Te mit hiszel és mit nem, az a Te magánügyed.
    Én spec úgy játszom, ahogy neked hihetetlen.
    Mielőtt még betelne a karim, szólok havernak, hogy segítsen cuccolni. De többnyire ezt meg sem kell tenni, mert együtt játszunk, tehát ott van.
    Ha ez szerinted életszerátlen, mint mondtam magánügyed, hogy mit gondolsz.
    Ha ez szted gyakorlatilag kivitelezhetetlen, magánügyed. Nálam ez mindennapos gyakorlat.

2)
    Bár én nem játszottam a játék demojával, de több helyen olvastam, hogy abban még lehetett a unique cuccokra is charmokat aggatni.
    Ezt a lehetőséget kivették a játékból, mert a demo nyílvánvalóvá tette a játék készítői számára, hogy felborítja a kényes egyensúlyt. A teljes játékban ezért nem lehet charmozni.
    Én spec nem láttam a tervezett balance patch-ben sem utalást a unique cuccok csármolására. Lehet elsiklottam felette, megeshet.
    Másrészt a játék készítői nem kalkulálták el magukat. Ez a megállapításod nagyon nem állja meg a helyét. Ha nem vagy lusta olvass vissza pár ezer hozzászólást és megtudod miért.
    Nekem spec első karim druida volt, korán kezdtem játszani, tuképp senkinek nem volt semmije. Szóba sem jöhetett olyasmi, hogy adok ilyen cuccot, adjatok érte olyat. Az a karim KIZÁRÓLAG!!! azokkal a cuccokkal ment végig teljesen egyedül (akkor még nem is multiztam) az össze nehézségi fokozaton. A hydra volt az egyetlen nmy akit nem tudott megölni. Ráadásul olyan szinten elcsesztem a stat pontjainak az elosztását (nem volt kitől kérdezni) hogy szégyen. Ha leveszem az össze cuccot róla akkor 250-300 körül van minden statja. Ez sen nem harcos, se nem caster. Egy kínszenvedés volt vele.
    Igaz, kellett hozzá kb 80 halál. De megcsináltam még elcseszett karival is !
    A játék készítői NEM kalkulálták el magukat.

"Bazz, persze hogy így van, HA AZ ADOTT KARI TALÁLJA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vagy ha veszel valakitől!!!!!! De nem úgy, hogy az egyik karid átteszi a másiknak!
    És nehogy azzal gyere, hogy ELVILEG megvan az a lehetőség, hogy eladod, aztán a másiknál visszaveszed, mert ne nézz hülyének, hogy ezt Te így csinálod..."

Mint írtam, azt hiszel amit akarsz. Én így játszom. Ennyi.

"Ami az államelméleti okfejtésedet illeti az adójogszabályokról, pont beletrafáltál valakibe, akinek szakmájánál fogva mindent megmagyarázhatsz, csak ezeket nem..."

Szóval legalizálja a törvényszegést azzal, hogy más is azt teszi? Netán azzal, hogy ő nem tekinti törvényszegésnek ha hamis adatokat vall be (mert mondjuk az állam is lehúzza máshol)?

"A szubjektivitásod nem a csít mibenlétére vonatkozik, hanem arra, hogy ami Neked jó, arról megmagyarázod, hogy nem az"

Mondja ezt vki, aki külső program segítségével beleavatkozik a kényes játékegyensúlyba :)))
  • zsirfecske
    shorlex te nemtom mért pörögsz ennyire a dologra. akármilyen mod-ot kb a játékosok 5%-a használ, pont azért mert ezek a nem hivatalos módosítások kontrollálhatatlanná teszik a balanszt, amit a legtöbbeknek igenis számít. innentől kezdve nem látom értelmét a vitának. mért akarsz meggyőzni minket? látod hogy másképpen gondoljuk, ez úgysem fog változni.

a vault meg akkor sem csít, főleg hogy az emberek fele minimum használja :)

• Shorlex
    És hogy hozzak Neked én is egy élet-példát:

Szükségem van 3000 forintra. Ennek a rendes elintézési módja, hogy dolgozok és kapok pénzt érte. De most épp egyik haverom sem tud nekem munkát adni, úgyhogy inkább ellopom a 3000-t a szomszédtól, aztán felteszem egy dupla vagy semmi játékra...

Nyertem, visszaadom a szomszédnak a 3000 forintját, és nekem is megvan a magamé...

Na szóval...
  • Shorlex
    Ity, látom a különbséget, de Te mi vagy, újságíró, hogy ennyire elferdíted a dolgokat és a Magad értelmezése szerint fogalmazol? Legyél objektív! Íme az én két ugyanilyen tárgyú gondolatom:

1) nincs már elég helyem, minden be van telve. De ott van a földön az a fasza kis cucc, amit majd egy másik, általam kipróbálandó karinál használni szeretnék. Arról nem is beszélve, hogy a betelt hely miatt nem tudok gyűjteni, eladni és nincs pénzem, pedig az kell. Bár erre egyébként nem lenne lehetőségem, kilépek a game-ből, és tárolom valahol, majd aztán valamikor előveszem. Persze megtehetném azt is, hogy megkérek valakit, hogy csináljon egy üres karit, vegyen meg tőlem mindent 1 petákért, és amikor én füttyentek, adja vissza, de ez így macerás, és gyakorlatilag nem kivitelezhető, életszerűtlen, úgyhogy legyen inkább a csalás.

2) Nem tetszik, hogy a játék készítői kicsit elkalkulálták magukat, ezt maguk is elismerték, és minden indok nélkül nem tették lehetővé a kék cuccok relicezését. Ugyan ez utóbbi nem biztos, hogy változni fog, de az Iron Lore is érzi, hogy jobb feltételeket kellene biztosítani a játékosoknak. Megteszem magam, mert lehetőségem van rá a jelen karijaimmal is, mert nem tudom, hogy a későbbi nagypatch-be a mostani karijaim átmenthetők-e.

"Az pedig, hogy a kék/lila cuccokat rá lehet aggatni kis karikra is az nem cheat, mert nem változtattam a játékon semmit, eredetileg így van."

Bazz, persze hogy így van, HA AZ ADOTT KARI TALÁLJA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Vagy ha veszel valakitől!!!!!! De nem úgy, hogy az egyik karid átteszi a másiknak!
    És nehogy azzal gyere, hogy ELVILEG megvan az a lehetőség, hogy eladod, aztán a másiknál visszaveszed, mert ne nézz hülyének, hogy ezt Te így csinálod...

Ami az államelméleti okfejtésedet illeti az adójogszabályokról, pont beletrafáltál valakibe, akinek szakmájánál fogva mindent megmagyarázhatsz, csak ezeket nem...

És hogy objektíve csít: hát, vazze legyen az! csítelek, most jó? DE TE IS, és a kutya úristennek nem magyarázod meg nekem, hogy nem! De bizony csítelsz, és mindenki csítel, aki vaultozik. DE EZ NEM BAJ, ezt próbálom elmagyarázni. A szubjektivitásod nem a csít mibenlétére vonatkozik, hanem arra, hogy ami Neked jó, arról megmagyarázod, hogy nem az. Szerintem az enyém sem éri el azt a szintet, de ha úgy tetszik, akkor igen.
    Hát ez van. Öngyilkos nem leszek, és ígérem, hogy a multiban sem az ellenfeled, nehogy egyenlőtelen legyen a küzdelem emiatt a hihetetlen jogsértés miatt... :D
  • Isenlord
    köszi,de pont a zaz egy rohadt staffom volt legendröl(a cromaticot ne memlitem mert a zekézni is jobb mint staffnak használni),de elcseréltem egy jobbra

Staff of Elysium
    134-144 Base Cold Damage
    Speed: Slow

+11% Cold Damage
    32% Pierce Resistance
    28% Elemental Resistance
    29% Poison Resistance
    +135 Health
    +2 Health Regeneration/Second
    +115 Energy
    +2 Energy Regeneration/Second
    +65 Defensive Ability
    +55% Casting Speed
    +2 to All Skills in Nature Mastery

de bármi más legend staff érdekel!
  • Shorlex
    Ja és hogy a játékosok nagy része csak zöldet tápolhat: belinkeltem a letölthető verziót. Innentől kezdve (persze ettől függetlenül is) már MINDENKI használhatja. Aki nem él vele, az az ő dolga, innentől kezdve semmilyen egyensúlyt nem borítok fel, azonosak a feltételek.

mint a vaultnál, pontosan ugyanúgy... Ha akarod, használod, ha nem, nem. Alapszabályt pedig a vaulttal is változtatsz, az előzőekben leírt módon :D
  • ity
    Bár zsírfecske már nagyon helyesen válaszolt rá. Azért kifejten neked.
    Az eredeti játékban van (multiplayer) trade képernyő.
    Tehát az eredeti játékban tudok tárgyakat cserélni, átadni másoknak, cuccos karinak. Bármilyen cuccot áthadhatok az eredeti játékkal bármelyik karimnak.
    A TQValut ezt - az eredeti játékmenetet nem befolyásolva - adja meg kényelmi funkcióként.

Ha Te tényleg nem látod a különbséget az alábbi két mondat között, akkor tényleg nincs miről beszélnünk.

1,
    Éppen most nincs online egyik haverom sem, akivel tudnék játékon belül cuccolni. Megteszem a TQVault-tal.

2,
    Nem tetszik, hogy keveset sebzek/kicsi a védelmem (mert szerencsétlen módon nem esnek jó cuccok) így egy a játékon kívüli MOD-al megkönnyítem a dolgomat.

Az pedig, hogy a kék/lila cuccokat rá lehet aggatni kis karikra is az nem cheat, mert nem változtattam a játékon semmit, eredetileg így van.
    Hogy ez így nem jó? Persze, hogy nem! Alig várom a következő peccset, hogy a szint követelményeket belerakják!!!

Igen, kérlek folytasd, hátha tudsz még mondani ilyen okosságokat :)

Bocs, de a cheat az cheat marad, akárhogyx is tekintesz rá (és a tömeges nézet ezen nem változtat, hogy ki hogyan tekint rá, ki mit gondol róla.)

Attól, hogy sok ember kijátsza a kiskapukat (szándékosan hamis adatot ír be az adóbevallására) és megmagyarázza magának, hogy egyrészt más is ezt csinálja, másrészt meg az állam úgyis lop tőlem, attól még az cheat. Akár tetszik a rendszer, akár nem. Akár tehetsz ellene, akár nem.

Ez nem szubjektív vélemény, bármennyire is annak szeretnéd látni.
    Ez obejektive cheat.
  • Shorlex
    Ja értem, szóval mindig, amikor megtelik a cókmókod, akkor Te multizol egyet, és mindent eladsz egy üres karinak, majd visszamész, megint összeszeded a dolgokat, és aztán ismét eladod egy üres karinak...
    Ugye ezt Magad sem gondoltad komolyan...

És nagyon kérlek (lehet, hogy szakmai szőrszálhasogatás a részemről) ne keverj össze két dolgot. Eszerint akként tennél különbséget két dolog között, hogy az egyiknek van-e fogalmi lehetősége az eredeti játék keretei között megoldani a dolgokat hasonló módon, még akkor is, ha ennek a gyakorlati megvalósítása lehetetlen, vagy annak alkalmazása életszerűtlen és senki által meg nem valósított.

Ám Téged a tudat, hogy ELVILEG van lehetőség bizonyos dolgokra, kielégít, a gyakorlatot ezek után nem vizsgálod. Akkor viszont legyél következetes: innentől kezdve ne használj vaultot. Minden tárolásnál menj multira, add el a cuccaid egy üres karinak. Ha újra kell a cucc, vedd vissza tőle. Ennyi. Mellesleg nem gondoltam komolyan. :D

Más megközelítésben: Magad is elismered, hogy a vault, mint olyan, csít, csak az legitimálja a szemedben, hogy van "nem csít" megfelelője. Csak tudod, a tényen, hogy csítet használsz ez nem változtat. Akár van megfelelője, akár nincs. Nem valaminek a fényében kell megítélni valamit, hanem annak objektív valóságában. A vault ilyen értelemben csít, az original az, amit leírtam. Nem számít, hogy azonos tőről fakadnak; az egyik csalás, a másik nem.

Vagy nem? :D
  • zsirfecske
    kék/lila enchant-olás akkoris csalás mivel a játékosok nagy része max zöld-et tápolhat, ezért durván felborítod az egyensúlyt vele. alapszabályt változtatsz. a
    tqvault viszont nem ez a kategória, a tárolás kiváltható eredeti játékban is multin keresztül üres karikkal.

telkine-nél van sok hely ahová sosem idéz ilyen halálos fényt, keress iylet és ott állj mindig.
  • Shorlex
    De most félre ne érts, me így visszaolvasva kicsit támadó jellegű az iromány...
    Ez csak egy beszélgetés, egy véleménycsere, remélem nem lett túl provokáló.
    Szóval nincs egyikünknek sem igaza, és csak erre próbáltam rávilágítani.

Van, aki így érzi, van, aki nem. Neked igazad van abban, hogy befolyásolom a game-t, nekem meg abban, hogy olyan kis mértékben, mint bármi más, egyébként Általad is elfogadott dologgal (ahogy leírtam pl. a vaulttal).

Szerintem ez az egészséges konklúziója a dolognak. Én nem fogom magam szarul érezni, ha kék cuccra relicet rakok, és még nagyon sokan mások rajtam kívül, akik úgy gondolkodnak, mint én, Te meg nem fogsz pakolni relicet rájuk, és mások sem, akik Veled értenek egyet.

Ez így van jól, szent a béke, csak ne jelentsetek ki valamit kinyilatkoztatottként, és abszolút módon definiált igazságként, ha a másik úgy kezdi a mondanivalóját, hogy "szerintem".

Na akkor vissza a szakmai kérdésekhez :D : ugye volt ez a Manticore, mint kellemetlen meglepetés. Most eljutottam act2 végéhez is, és ott volt a Telkine. csinált valami varázslatot (mint amikor beszűrődik a fény a barlangokba), és halott volt a kari. Nem úgy, mint a Mantinál, hogy eltartott egy ideig, amíg meghaltam (tizedmásodpercekig, de akkor is), hanem azonnal. Aztán visszamentem, ősök megidéz, néhány nyíl, telkine halott.

Kérdés: most már minden bossal így lesz ez? Mármint hogy egy támadás, egy halál? És ezekre hogyan lehet felkészülni? Honnan tudjam, hogy egy adott boss mit csinál, vagy mit tud? Ott volt az a hatalmas construction gép is, az is csak azért tudott megölni, me nem tudtam, hogy mit tud. Manti is, ez is.
    Most már végig úgy kell bemennem, hogy a legrosszabbat feltételezem, akkor is, ha mondjuk flé perc alatt lezúzható? Csak a tapasztalat segít ezen?
  • Shorlex
    Jó, akkor mégis menjünk bele.
    Ha nincs tqvault, akkor a játék során kapott kék/lila cuccokat (a továbbiakban: kék) nem tudod tárolni, így a karakterednek végig cipelnie kell azokat, egészen addig, amíg nem jön el az az idő, amikor már teljesen tele vagy kék cuccokkal és ott van a földön az n+1-edik. Akkor az eredeti játékmenettel (eredetinek ezek szerint nagyon nyomatékosan hangsúlyozom, hogy csak azt vegyük, ami az eredeti DVD-n megtalálható, nem tom a vault ott van-e) Neked el kell vinni azokat egy kereskedőhöz, vagy droppolsz.

A lényeg, hogy NEM TÁROLHATSZ, nem bizony, mert azzal igenis befolyásolod a játék menetét. Azért, mert azok a cuccok, amiket eladtál, vagy eldobtál, már nem jönnek vissza, akkor sem, ha később meggondolod magad és mégis szükséged lenne rá. Ám ha Vaultozol, akkor csak elteszed őket szépen, és amikor eljön az ideje, előhúzod a tarsolyból. Mindezt NEM tehetnéd meg, ha szigorúan az eredeti game szerint nyomatnád a dolgokat.

Aztán arról ne is beszéljünk, hogy nagyon csúnyán befolyásolod a játékmenetet, amikor egyik karitól a másikhoz pakolsz át cuccokat, hiszen a felsőbb szintű karitól átdobott jó kis kék cuccok, amiket normalon már kb. a 8. szint után felvehetsz, nagyon durván megkönnyítik a a game-t, és így tovább, és így tovább.

Szetteket szintén nem szedhetsz össze karitól karinak, mert AZT a szett darabot AZ az adott kari szerezte, nem a másik, így befolyásolod a game menetét, ha a komplett szetted miatt mondjuk nagyobb a DPS-ed, vagy a resistjeid, mindezt vault nélkül nem tehetnéd meg.

Folytassam, uraság?

Amiket leírtam, hát barátom, az a tény. Amiket Te leírtál, az meg nagyon csúnyán a magánvélemény kategória...
  • ity
    Bocs, de ezt bárhogy magyarázod, cheat. (és nincs különbség kis meg nagy csít között).
    A potion pakolás nem befolyásolja az eredeti játékmenetet, az egy kényelmi funkció (akárcsak a tqvault hasznáklata).
    A csármozott unique cuccok (kék/lila) befolyásolja az eredeti játékmenetet, nem kényelmi funkció, tehát cheat. Bárhogy próálja is a delikvens ezt kimagyarázni.

És ez nem magánvélemény, hanem tény.

Bocs.
  • Shorlex
    Megkaptad, az nagyon jó hír, de működik is? Inkább ez érdekelt volna... :D
  • Shorlex
    Figyelj, nem akarok mélyfilozófiai elmélkedésekbe belemenni, de nem arról van szó, hogy a Defilerrel adok magamnak mondjuk 400-at minden attribute-ból meg 40 skill pontot, a halálaim számát csökkentem 2-re, hogy azé ne nulla legyen, de látszódjon, milyen májer vagyok, stb...

Ha már a patch-nél tartunk, annak is mi a lényege sokszor: megváltoztatják a feltételeket, és hát a készülő új ebben bajnok lesz. A mod miről szól: megváltoztatja a feltételeket. Kérdezem: mi a különbség a kettő között? Csak az, hogy az egyiket Béla csinálta, a másikat meg az Iron Lore?

És ha megfigyelted, amiket ide belinkeltem, azok az én szememben a game amúgy is meglévő eddigi hibáit küszöbölik ki, vagy élvezhetőbbé teszik a game-t. Ott van pl. a potion. Megcsinálhatod azt is, hogy a fél tárad potionnel van teli, és akkor ládánként jársz a kereskedőhöz, vagy itt van ez a mod, és nem könnyít a játék feltételein, csak egyszerűen élvezhetőbb, hogy kevesebbszer kell portal stone-t nyomkodni, ennyi.

A relic: lvl 43 slayerrel van egy demoklész kardom (ami egy használhatatlan szar), meg most kaptam egy legend íjat, ami viszont nagyon üt. Ennyi. Ezen kívül csupa kék. És mint tudjuk, a kék cuccok igencsak elmaradnak a liláktól (ne kössetek bele, hogy nem mind, nagy átlagban beszélek). Maguk a játék készítői jöttek rá, hogy nem nagyon van ez rendben és az új patch-ben nem véletlen törekvés a nagyobb számú epic és legend cuccdobás. Hát ha a game készítői is azon vannak, hogy könnyebben juss jobb cuccokhoz, akkor az én szememben sem boszorkányság, ha ráteszek egy relicet egy kék cuccra, amitől még mindig messze elmarad egy jó legend cucctól, de egy hangyafaxnyit javít az esélyeiden.

A többit most nem részletezem, de szerintem józanul átgondolva nem olyan nagy dolgok ezek, hogy a csít kategóriáját üssék.
  • acs
    Szia © Isenlord!

Ajánlom figyelmedbe a #7045-t. Hogy tettszik?

© Shorlex, megkaptam, köszi. majd este otthon megpróbálom kiszedni neked. Az este egy lila páncélt dobott, majd felrakom annak is a képét a galériámba.
  • Grusalak
    gyorsabb voltál ott a pont
  • Grusalak
    ha nincs százalék, akkor vmelyik biztosan bejön... azaz elvileg:
    - Ez 15%ban bejön, és akkor mindkettő érvényesül:
    15% Chance of:
    20-24 Piercing Retaliation
    66-120 Poison Retaliation Over 6 Seconds
    - Ez minden esetben bejön, de a három közül csak vmelyik...
    Chance For One of the Following:
    117 Base Fire Damage
    112-122 Base Cold Damage
    83-151 Base Lightning Damage
  • dudovec
    bar ha ezek 1x re is megtortenhetnek akkor 20%-20% valami iesmi
  • dudovec
    hat ha tobb dologra is van chance , pl 20% chance of following 50 fire damage , 50 cold damage. akkor 10% eselyed van arra h fire , es 10 arra h cold. szerintem.
  • dudovec
    loratian greaves kerestetik , akinek van szoljon