53049
  • molnibalage83
    Ezen? Hol?
    Az MP megszűnt 2003-ban, ezért eleve nem értem.
  • repvez
    eddig azt sem tudtam, hogy még aktivakk .
    De ez inkább érdekesebb onnan :
    "Microprose future projects covers various development areas including
    WHOLE of EARTH GLOBAL RENDERING FPS games and simulators. "

Bár azok a képek amik a főoldalon vannak , nem igazán ütik meg a mostani szintet egy DCS- vagy a jövöre megjelenö FSX hez.
    Inkább olyan árkádosnak tünik.
  • Gundark 1 1
    A microprose honlapján kint van két érdekes kép. Az egyik egy Apache a (Gunship? ) a másik meg egy 16-os.. Egyszer lesz Falcon 5?
  • VO101Tom
    Nemtom itt kiket érint, JanHas modelljei közül az összes alap verziónak van már LV4_ változata (4.34 kompatibilis). (a letöltési linkek csak ezekhez élnek)
    JanHas.net

gallery
  • molnibalage83
    TS vagy Skype jöhet szóba, ha nem menne.
  • Razor18
    Privát ment. Ínhüvelygyulladásra tudsz valami jó gyógyszert?...

Olvasd végig, értelmezd és csináld végig legalább egyszer. Ha elakadsz, szólj, de mostmár tényleg küldd át a számodat, nem vagyok grafomán...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 16:54:15
  • molnibalage83
    Hornet ráncfelvarrás.
  • molnibalage83
    Igen, ilyen képem fejben van, ez alapján programoztam fel.

Most tűnik fel, hogy amit küldtél az Logitech profil fájl. Megnézem azt is.

Azt továbbra sem értem, hogy hogyan a búbánatba lehet felprogramozni a Logitech szoftverben bárit, ha nincs hozzá gomb rendelve és elmentve keyboard kiosztásba....? Hogyan programozod le, hogy akkor a MODE 1 pozíció dogfight override legyen, ha nincs hozzá gomb rendelve...? Ezt egész egyszerűen képtelen vagyok felfogni. A

Logitech szoftverben, egér kattintást, bill kombót és mittomén mit lehet még hozzárendelni a tekerőkhöz, gombokhoz, de az a BSM4-ben érvényes billentyűzet kiosztással fordítódik le.

Tehát, ha pl. nincs felprogramozva, hogy a TMS bal, jobb, fel, le az mondjuk a Shift + Crt + Alt bal, jobb, fel, le nyilak, akkor ne tudja semmihez hozzárendelni a Logitech. Márpedig az override kapcsoló három állása alapból nincs felprogramozva gombra. Ezt előtte meg kell tenni az összes funkcióval, amit jelenleg a BMS4 saját key + joy layout fájlja egyből hozzárendel a joy + gázkarhoz.

Vagy mit nem értek...? Bár lehet, hogy megértem, amikor végre otthon leszek és be tudom lőni.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 14:17:03
  • molnibalage83
    Igen.
  • Razor18
    Azt tudod, hogyan kell feltölteni a profilt a joystickre?...
  • Razor18
    51154-es hozzászólás? Ideidézem, hátha majd most...
    --------------------
    Megnézed az X52 programozó szoftverben (godolom, már te is a Logitech-ét használod, nem a Mad Catz féle ősrégi Saitek programot?...), hogy az defaultban hova menti a profilokat, és simán bemásolod abba a mappába. Voilá, már választható is. Reméljük viszi a Pro is...
    ---------------------
    Semmit nem kell megkeresni a fájlon belül, a .pr0 kiterjesztésű natív fájlt el kell menteni a Saitek profilokat tartalmazó mappába. Kész !

A programozó szoftverben meg ugyanúgy tudod megnézni, hova akarná menteni a profilt, mint ahogy pl Wordben a dokumentumot. Legfelső sor bal oldalon a Mentés "floppy ikon" kis nyíllal jelölt legördülőjében kiválasztod a "Mentés másként...", és máris megnyitja azt a mappát, ahová Ő el akarja menteni, amit csináltál. Az Excel táblás szerencsétlenkedést meg felejtsd már el, az NEM kell a Saitek szoftver mellé, csak magadat szívatod vele. Az annak való, aki közvetlenül a BMS lelkébe akar belelátni.

Inkább arra koncentrálj, hogy vegyél elő egy ilyesmi képet valahonnan, biankót,

és írd össze ugyanígy, mire mit akarsz rakni, de azt is írd oda azon nyomban, melyik billentyű csinálja ezt a BMS jelenlegi saját kiosztása alapján.
    Mode selector rotary : A/A mode = Z. A/G mode = X. NAV = N. stb
    Azon nem kell változtatni a BMS-ben, csak fel kell rakni az X52-re ugyanazt.
    Fog menni?
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 14:05:05
  • molnibalage83
    Amit átküldtél csak azt nem mondtad meg, hogy hogyan lehet importálni. Gondolom meg kell keresni hol végződik a keyboard és hol kezdődik a joy/gázkar kiosztás a szöveges fájlban mert egy fájlban van mindkettő.
  • molnibalage83
    Akkor újra csekkolom majd a programozhatóságot.

Odáig hajlandó vagy egyszer végre eljutni, hogy kiírod magadnak egy listára

Szinte készen voltam, amikor a Saitek SW felrakása hazavágta az egészet. Emiatt újra meg kell csinálni az Excel egy részét. Ezeknek is pl. gombot kell adni és minden másnak, ami simán fel volt konfigolva adott joy/gázkar gomba.

Meg másnak is, ami eddig direktbe a joy-ra volt rakva, hiszen a Saitek szoftver csak billentyű lenyomáshoz tud linkelni bármit is. Legalábbis eddigi tudásom szerint.

Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 13:37:27
  • Razor18
    Igen, béna a program, de attól még lehet jobbra scrollozni, ezt írtam az elébb.

De, a MODE 1, 2, 3 is programozható, nem emlékszem, hogy felülről a második vagy harmadik sorba JOBB gombbal kattintva, jobbra scrollozva válik láthatvá adott sor funkcióleírása. Majd megnézem, nem vok otthon. Ezt is írtam már.

Odáig hajlandó vagy egyszer végre eljutni, hogy kiírod magadnak egy listára, a BMS melyik funkcióját a standard billentyűzeten melyik billentyű lenyomásával lehet elérni? Pl. Cursor jobbra = Jobb nyíl. Cursor balra = bal nyíl. A/A mode = Z. A/G mode = X. Please??..

Meg hogy melyik funkciót melyik joystick gombra/tengelyre/4-way hat-re akarnád rakni. Shift nyomógombbal (majd megmutatom a programozóban) duplázható mindegyik funkció. A kurzormozgatást mondjuk én semmiképp nem a stickre raknám (hacsak nem értettelek félre), arra ott van a mini stick a bal hüvelykujjad alatt. Mint az igazin. Mondom még egyszer, minimális kompromisszumok és némi fejtörés árán totál le lehet tükrözni az igazi stick és throttle gombokat. Amit én átküldtem, tán az nem is volt teljesen befejezve / benépesítve, de szerintem azon a 90%-a fent volt a RL funkcióknak, közel ugyanott, mint az eredetin. Ne spirázd magad, azzal nem leszel előrébb. BTW privátban dobd el a számodat, mert nekem sajna (? nincs már meg.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 13:12:44
  • molnibalage83
    Csudaszép videó, de nálam nem így néz ki a cucc. Simán nincsenek a jobb felső sarokban levő inkonok a full screen-hez sem...

Tudom hogyan kell használni ezt, mert anno használtam a Cyporg Evo-hoz, csak fel kell eleveníteni.

De ettől pl. a MODE 1 2 3 kapcsoló nem programozható. Nem engedte semmilyen módon nekem arra bármit feltenni. Minden opció, jobb klikk és egyet megpróbáltam, de semmi. Globális "shift"-ként működik.

De azért tovább próbálkozok majd.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 12:48:17
  • molnibalage83
    Nem tudtam, hogy így működik. Ezek után totálisan homályos, hogy hogyan kellene működnie az X52-nek. Mert a manualja pl. semmiféle szoftverről nem írt, hogy kellene a MODE választó működéséhez.

Ezért mondom, hogy orbitális katyvasz az egész. Semmiféle magyarázat nincs arra, hogy miért azt csinálja a cucc, amit. Én meg ezen barkóbázok 1,5 napja.
  • Razor18
    Vagy netán, lévén nincs az a dolog a nagyvilágban, amiről ne lenne fent a rosszul/nem szívesen olvasók számára millió tutorial a Youtube-on, végignézted már legalább például ezt?

Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 12:31:57
  • VO101Tom
    Én már eddig sem értettem, hogy neked mi a gondod, mert többször írtam, hogy nem értek az X-52-höz, sosem volt olyanom, de amikor azzal jössz, hogy szar a manual, meg szar a joy, meg szar az excell, meg szar a BMS, meg szar a windows program - közben másnak meg nem - az kezdett egy kicsit fárasztani.

Azt az X-52 profilt nézted, amit BMS mappába (\Falcon BMS 4.34\Docs\01 Input Devices\03 HOTAS Setup) fent van?
  • Razor18
    Balázs,

ha egyszer tudod, hogy szoftverrel együtt működik, miért nem tetted fel soha szoftvert? Ha szimplán sose volt türelmed hozzá, az szerinted a X52 funkció hibája?

a mode választót a Saitek / Logitech progrtammerben tudod ellátni azzal a gombnyomással, amivel a BMS-ben választod a módot. Ehhez a "Teljes képernyő"-re képtelen fos Saitek programot el kellene scrollozni hogy lásd a jobb felső üres mezőket. Miért akarod elvárni a BMS-től, hogy érzékeljen egy Saitek joy saját funkciót, amit előbb el kellene látni billentyűzet outputtal.

A shift módokkal beállított funkcióhoz is az kell, hogy a Saiteked adjon valamilyen keypress outputot. De azt sem úgy éred el, hogy a BMS-ben megnyomod az új gomb definiálást, aztán anélkül nyomkodod a Saitek gombjait, hogy előtte beállítottad volna rajta, hogy mit küldjön át a BMS-nek.

Tényleg jószándékból mondom, kár tovább panírozni magad, meg savazni az X52-t, mert először legalább az X52 alapokkal kellene tisztába jönni. Nem szégyen rászánni az időt, sok idegeskedést megtakarítasz vele mindenkinek. Inkább beszéljünk telefonon, amikor ott ülsz a gép előtt, bekapcsolt BMS-el, feltelepített Logitech programozóval, és szerintem két perc alatt be tudom láttatni veled, hogy mit nem értesz. Ne akarj szaladni az X52-vel, amíg nem tanulsz meg járni.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 12:12:33
  • molnibalage83
    Akkor megpróbálom összefoglalni, hogy megértsük közösen a problémát és miért nem tudok tenni semmit.

Kiinduló pont. 3,5 éve van meg az X52Pro. Soha nem tettem fel hosszá semmiféle szoftvert. A gázkar MFD-je soha nem világított és a MOD választó tekerő a joy jobb felső részén mindig override üzemmód választó volt. Tehát mindig is így működött az X52Pro nekem.

Tegnap feltettem a szoftvert, rebootolt a gép és azóta világít az MFD és a MODE tekerő hatása az, hogy a MODE 1 2 3 változik a gázkar kijelzőn, ennek köszönhetően a override módok nem működnek, amit default módon oda konfigurál fel a Excel tábla.

A belső Falcon setup (már elnézést) semmire sem jó, sorolom is, hogy miért.

1. A MODE választót nem érzékeli.
    2. A shift módon beállított gombokat sem érzékeli, ezzel definiálni sem lehet semmit. Tehát a X52 két fő "sokszorozó" módja beállíthatatlan a belső setupban.

Viszont mint a szoftver bekapcsolta ezt és leszedése után is az a három állású tekerő nem használható közvetlen inputként még a Saitek/Logitech szoftverrel sem szépen megszívtam.

Nincs mit megérteni, mert sem a Saitek termékének 18 oldalas manualja sem a BMS mellé tett cucc nem ír erről. A Excel tábla úgy készült, hogy [b]alapból
    azt a beállítást használja, amit a feltett szoftver nyírt ki.

Itt tartok most. Még a Saitek/Logitech szoftverrel sem lehetséges az, hogy az a három állású tekerő akkor ne a joy MODE választó legyen, hanem override beállító. Nem nem lehet programozni azt semmire.

Az már csak hab a tortán, hogy nem lehet Saitek/Logitech szoftver ablak méretét megváltoztatni és a képenyő felét sem tölti ki. Kész élvezet így használni...

Így már érthető, hogy mi a gond?
  • molnibalage83
    Igen, csak előtte az kell, hogy felprogramozz mindent billentyűre, ami eddig előtte nem volt. Lásd azt a fránya tekerőt. Most azokra is kell gomb. Nem lehetetlen, csak mehetek végig az egész listán, mert minden, ami eddig Excelen joy/gázkaron volt, annak most gombot kell definiálni, mert csak így működik a Saitek/Logitech szoftvere.
  • Razor18
    A Saitek programjánál szerintem egyszerűbbet már nem is lehetne csinálni, csak addig tűnhet rohadt bonyolultnak, míg az ember utána nem jár az alapfunkcióknak , mit hogyan lehet elérni vele. A programmal gyakorlatilag a joystickből csinálsz egy virtuális billentyűzetet, mert minden kezelőszervével lehet standard billentyűnyomást generálni. Innentől szinte copy-paste az egész, csak tudni kell, hogyan tudsz a POV hat-ből, az analóg tengelyek különböző pozícióiból, vagy akár a mozgatásuk irányából billentyűleütés funkciót csinálni, pont mintha azt a normál keyboardod leütésével tennéd. Szóval amihez tartozik a BMS-ben standard billentyűparancs, azt MIND rá lehet tenni az X52-re. A korlát csak a joy gombok és funkciók száma, hogy az fogy el hamarabb a HOTAS programozás közben, vagy a BMS funkciók, azaz ráfér-e mind. Ha az emberfia nem szánja rá az időt, hogy eligazodjon az X52 funkciói között, akkor marad az örökös anyázás, hogy micsoda szar joystick ez...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 10:32:24
  • VO101Tom
    Erről beszélek, valami rejtélyes oknál fogva történnek olyan dolgok a joystick-al, amiket nem értesz. Előbb ezt kellene megismerni, hogy a joystick hogy működik, milyen funkciói vannak, hol lehet rajta valamit elállítani. Ezzel kellene kezdened. Pl úgy, hogy felteszel minden segédprogramot, amit a joyhoz adnak. Egyszerűen nem hiszem el, hogy akármilyen joy felprogramozásához három hét is kevés legyen, akkor ott nem csak a joyt vagy a programozókat kellene okolni sztem...

Az excelles megoldás nekem rohadt komplikáltnak, túlbonyolítottnak tűnik a játékon belüli beállításhoz képest, nem is használtam soha. De az biztos, hogy mindent be lehet vele állítani, amit a játékon belül is lehet. Az excell mellett van egy 60 oldalas manual is, azt legalább elolvastad?

Esetleg próbáld ki azt, hogy felteszed a logi programját, és utána nézed meg, hogy játékon belül hogy kezeli a gombokat.
    Nekem is logi joyom van (G940 az az), ősrégi Logitech profiler programmal fut (ebben sincs full screen, nem értem miért akkora gond az), de a gázkar két hat switch kivételével az összes dx gombot és tengelyt felismeri a BMS gond nélkül. Hat switchekre feltettem simán gomb keystroke-okat és azok is jók, csak közben futnia kell a profilernek a háttérben.

• molnibalage83
    Mert a Excelbel, ami alapból joyra vagy gázkarra volt feltéve, az nem is kapott billentyűzetet. A DMS és TMS-nél ilyen bizony nincs. Tehát ezt meg kell csinálni, mert csak ezt lehet a LOGITECH-en keresztül "linkelni" Ha nem is elölről kell kezdeni, de rohadt szöszölős lesz.

A rendbe tevést nem értem. Az Excel tábla alap beállítása csak addig működött, amíg valami teljesen rejtélyes oknál fogva az gázkar MFD nem világított. Most világít. Cserébe csak MODE váltsára jó a kapcsoló, amire viszont nincs szükséges. Egyáltalán.

Már az AA és AG radarmódokat és MDF és SOI váltást próbálgattam és most két lépés hátra megint... :(

Az, hogy a LOGITECH UI-ját ne lehet full screen-re tenni azért kb. külön hely jár a pokolban. Még a méretét sem lehet megváltoztatni az ablaknak. Igazi "felhasználóbarát" megközelítés...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 00:42:34
  • VO101Tom
    A dogfight ovrride nem annyira fontos. Fontos, de pl TMS, CMS, DMS 1000x fontosabb, mert azokat állandóan használod, dogfight override-ot meg sokkal ritkábban. 4.34 mióta kijött, még nem is használtam. De arra az időre, hogy átkattintod, nyugodtan el lehet engedni a gázkart. Ha dogfight van, azt úgyis rátolod és otthagyod.

Miért kellene újrakezdeni, ha logitech szoftvert felinstallálod? A gombok/tengelyek, amiket felismert anélkül, azokat fel fogja ismerni azzal együtt is, az extra funkciók, amit abban betöltesz, azokat kell csak átírni. Nálam G940 is ugyanez, ha nem indítom el, akkor nincs a gázkaron a két hat switchhez billentyű rendelve, de minden más tök ugyanolyan, mint amikor fut a háttérben a joy programja.

Miért a játékkészítő felelőssége lenne 20 év távlatából a te joystickod extra funkcióinak tökéletes kezelése anélkül, hogy te egyáltalán a joyhoz tartozó hivatalos segédprogramot feltennéd? Tedd rendbe előbb a saját cuccod, ismerd meg, hogy hogyan működik, utána állj neki felprogramozni a játékot. Én legalábbis ezt tartanám logikusnak...
  • molnibalage83
    Mert ahhoz akkor kell a LOGITECH SW és kezdhetem az egészet elölről. Pontosabban kell a Excel táblás munka, export majd akkor újra az egész a LOGITECH-hel....
    Minden TMS, DMS szirszart lehet újra felprogramozni billentyűzetre, hogy aztán a LOGITECH-hel legyen belőle HOTAS parancs.

..ami olyan fantasztikusan minőségi, hogy még full screenre sem lehet tenni az ablakot. 2019-ben... Ehhez is fekete mágia kell?
    Pislogok, hogy ezt így mégis hogyan képzelték el.

A hétvégém egy napjának a fele alsó hangon erre fog elmenni úgy, hogy az eddigi munkám kb. semmit sem ért. Vastaps.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 00:17:23
  • molnibalage83
    Az override funkciók lennének a legfontosabbak között. Rá tehetném, mert ami ott van úgy sem használom, csak akkor vagy a gázkart engedem el vagy a botot...
  • Razor18
    Miért nem teszed a kis throttle sliderre. Három sávra osztod, egyik szélső a MSL, másik szélső a dogfight, a középső meg a cancel, de Macro-k legyenek, hogy egy nyomásnál többet ne adjon ki. A joy mode tekerőre meg én inkább az A/G, A/A és NAV mode-okat raknám.

Nyilván mindenki úgy csinálja, ahogy neki könnyebb, de én őszintén szólva nem szarakodnék azokkal a hexadecimális vagy milyen kódokkal meg Excel-lel, engem csak összezavar legalábbis. Azt kéne összeírnod, melyik billentyűlenyomások kellenek az egyes funkciókhoz.
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.06. 00:13:39
  • VO101Tom
    Én azt kérdezem miért nem teszed valamelyik alsóra?
  • molnibalage83
    Nem, jobbra fent a joy jobb oldalán. Ha tekerem akkor az gázkar MFD-n MOD 1 2 3 villan fel. Ezt eddig nem csinálta és működött override mód kiválasztóként. Az MFD meg sötét volt. Most nem. Az istennek sem lehet kikapcsolni. Sehogy. Amikor fent van a LOGITECH driver sem.

Eleve azt nem értem, hogy miért is nem volt bekapcsolva? Sehol nem szól a cég pdf-e erről egy árva szót sem. Komolyan mondom, hogy erős késztetés van bennem hogy kukába vágjam az egészet.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.06. 00:03:03
  • VO101Tom
    Joystick alján lévő kapcsolók? Azok a három állásúak egymás mellett?
  • molnibalage83
    El nem tudom mondani, hogy mennyire elvette az egésztől a kedvem ez a szarakodás.

Eddig cirka 6 órám van abba, hogy a HOTAS-t megpróbáljam beállítani. Az eredmény az, hogy a végén szétcsesződött az egész egy dolog miatt, amit nem lehet visszacsinálni, mert azt sem tudom, hogy egyáltalán mi a túrótól kapcsolódott be. :(

Sem a joy manualja se semmit egész egyszerűen nem magyarázza el, hogy mitől lehet az, hogy a MODE választó mitől aktiválódik és hogyan kapcsolható ki.

Mivel 3 állás kell az overridokhoz ezért értelmesen semmire nem lehet át tenni annak funkcióját.

Game over...
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.05. 23:51:40
  • molnibalage83
    A key editor manualba beírtam a TQS-t és a nagy semmit találtam.

Az X52Pro manualja és semmi sem magyarázza el, hogy mégis hogy a túróba van az, hogy eddig MODE választó nem működött akként, ki volt kapcsolva az MFD is a gázkaron. Most be van kapcsolva és csak erre jó.

Lassan 1 órája ez után nyomozok és semmi. A nagy büdös semmi. Hiába szedtem le a konfiguráló szoftvert nem tudom visszacsinálni. Így tök fasza, mert van egy semmire se jó 3 állású kapcsolóm...
  • repvez
    Már bocs, de ez van amikor , csak nézel , de nem látsz.
    ezer helyen hivatkoznak TQS néven a gázkarra (trottle Quadrant Sistem)
    Az elnevezések meg teljesen logikusan, mert az eleje, azt jelöli, hogy mihez kapcsolódik a funkció, a sim az az általában a simulációhoz tartózók,
    SimSelectSRMOverride -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 0 "TQS: DOGFIGHT Switch - DF Override"
    SimSelectMRMOverride -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 0 "TQS: DOGFIGHT Switch - MRM Override"
    SimDeselectOverride -1 0 0XFFFFFFFF 0 0 0 0 "TQS: DOGFIGHT Switch - MRM/DF Cancel"
    Ezek a TQS-en a speedbreak melletti 3 állásu üzemmod váltó kapcsoloi

Meg ezek szerint kezded átérezni, mikor valaki bejön kérdezni valamit ahelyett , hogy elolvasná az 1000 oldalt vagy elolvasta de nem érti és csak azt a választ kapja, hogy ott a manuál olvasd el abban minden benne vagy.Ahelyett, hogy valaki 2 mondatba egyszerüen elmagyarázná neki.
  • molnibalage83
    Édes istenem, végre sikerült felprogramozni POV HAT-et radar kurzor mozgatásra a trim helyett. Végre. Iszonyatosan szenvedős, mert a Excel még azt is képtelen megnevezni, hogy melyik oszlop megnevezést kéne átmásolni magadnak kell kinyomozni a többi elnevezés után.

Az viszont teljes homály, hogy nem állítottam át SEMMIT. Tegnap hajlandó volt működni a MODE 1, MODE 2, MODE 3 selector és váltani az alap és override módok között. Ma nem. Mert csak. Így egész eddigi erőlködésem nem ér semmit, mert ez nem működik és fogalmam sincs, hogy miért nem...

Így néz ki. Látszik, hogy a radar cursor mozgatást áttettem a trim helyére. A shift joy gomb is működik ahogy kell a négyállású kapcsolóhoz.

Az én gyanúm az, hogy azért nem működik, mert a Saitek szoftver feltétele után elkezdett zölden világítani az gázkar kijelzője és Mode 1/2/3 között lehet váltani és ezt nem tudom kikapcsolni. Azt sem tudom, hogy miért kapcsolt be.
    Egész egyszerűen képtelen vagyok megérteni, hogy miért nincs sehol semmi elmagyarázva. Iszonyat hosszú manualok és kb. semmire sem jók egy csomó helyen.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.05. 23:15:46
  • molnibalage83
    Fejbeb a terv megvan. De pl. az istennek sem értem azt, hogy hogyan lehetséges az, hogy a BMS4 képes a 3 állású tekerőt úgy értelmezni, hogy DGF és MRM override és cancel, de lövésem sincs, hogy egy a Saiteknél hogyan vihetem be. Mert ezek gombnyomás utáni állapotok, de a BMS4 alapból mégis üzemmód tartóként tudja értelmezni.

Az sem lehet kideríteni, hogy mi a búbánatot jelent a TQS jelölés, de SimSelectSRMOverride, SimDeselectOverride és SimSelectMRMOverride van a táblázatba írva.

Egész egyszerűen nem lehet összelegózni, hogy mi mit jelent. Aki 10+ éve HC Falcon felhasználó lehet, hogy tudja ezt. De bakker én nem értem meg, akkor tutira más félig vagy teljesen kezdő sem. Szép, szép játék, csak manualokkal és egyéb SW-vel a funkciókat nem tudod kiosztani. Valahol azért ez baj.
  • molnibalage83
    Az én számom még u.a, de nekem tutira nincs meg a számod. A skype/TS bőven jó lesz, ha nem sikerülne megcsinálni.
    Anno te hoztad a Longbow 2-őt. Hát, az se tegnap vót. :)
  • Razor18
    Ja, megvan a POV funkció törlése. A Programmerben odamész a Hat 1 gombhoz, és a JOBB egérgomb felugró menüben átállítod Fall back-ről Buttons funkcióra. Onnantól már nem default POV Hat-ként fogja érzékelni a BMS, hanem mind a 4 iránynak tudsz külön gombnyomást definiálni (trimm, DMS, tudom is én, csak legyen meg a megfelelő gombnyomás a BMS-ből)...
  • Razor18
    Nem, a programmerben azt kell hozzárendelned a megfelelő joy gombokhoz, ami a BMS keypress listában van megadva. Vagy átírod a BMS-ben, de akkor az újat kell rádefiniálnod a Programmerben is. A default POV funkciót nem tudod törölni a BMS-ben? A Saiteken a throttle mini stick tökéletesen kialakítható kurzor mozgatónak, de nem tengelyként, hanem gombnyomásként definiálva a ministick irányokat. Csinálnod kell rá X és Y irányban is külön három-három tartományt (Band), és amelyik gombnyomás a BMS-ben mozgatja a kurzort, azokat a gombokat ráteszed arra a mini-stick tartományra (pl. "0-30%" vagy épp 70-100% között), a középső band-et meg 30-70% között meghagyod üresnek, gyakorlatilag csinálsz egy középső dead zone-t. Ha viszont elnyomod bármelyik irányba, amint beleért bármelyik szélső sávba, generálni fogja folyamatosan a kurzormozgató billentyűparancsot, és menni fog a kurzorod. Csak ne Macro-ként, hanem sima Keypressként tedd rá. Z irányt meg legfeljebb ráteszed a ministick melletti "jobb egérgomb" gombra. Bocsi, én még nem telepítettem fel a BMS-t, kicsit most a DCS-be vagyok beleragadva, különben biztosan jobban tudnék segíteni. Egyébként felőlem akár TeamViever-ezhetünk is valamikor, csak előbb ki kéne alakíts "fejben" valami saját tervet, hogy akkor melyik funkciót melyik gombnyomással érhetjük el a BMS-ben, és azokat a joyon melyik gombokra vagy analóg tengelyekre is akarod felrakni. Azt összemókolni működőképesre sokkal tovább tart, mint utána felpattintani egyenként a Saitek sima Keypresseket, Makrókat vagy szekvenciákat. Már persze miután már tudja az ember, hogyan kell. BMS-t meg X52-t egyszerre megtanulni programozni mindkettőt nem túl egyszerű. Esetleg ha gondolod, dobd el priviben a telószámodat, mert van vagy 15 éve, hogy egyszer összefutottunk, ha megvolna, sem biztos, hogy még mindig az volna...
    Utoljára szerkesztette: Razor18, 2019.06.05. 17:04:26
  • molnibalage83
    '80s setuppal fogok majd repülni, ott meg nincs F-16 IFF csak F-15-ön. ;)

A fuel modellezést nagyon hiányoltam, mert így kb. a biztonsági tartaléknak nem volt értelme. Rendszeresen úgy repülte, hogy párszáz font keróval repültem haza. Na, ennek vége. Jobban érződik majd az F-16 harcászati hatósugár korlátja egy F-15E-hez vagy Hornethez képest.
    Utoljára szerkesztette: molnibalage83, 2019.06.05. 12:43:05