60892
-
Ja, vegyék le a warzone xp rewardot, adjanak értelmet a valornak. :D És akkor tényleg az megy oda aki pvpzni akar, nem versenyezni. :D -
Egyébként ami baj ezzel a futkározós huttball dologgal, hogy láthatóan / érezhetően sokan azért csinálják, hogy minél gyorsabban kapjanak sok pénzt / xpt / warzone commendationt. Végülis akár 6-7 percek alatt tudnak nyerni 1 hutballt, ami iszonyat op xp farm.
Viszont az ilyenek ellen kitaláltam az ultimate countert: Fogunk egy tankot, ráültetjük a labdára, és 15 percen keresztül bevédjük. Igaz, hogy így a huttballt átalakítjuk egy "védd a labdást" típusú játékká, de:
1) Nem is hangzik rosszul egy ilyen "VIP védő" játékmód.
2) Én élvezni fogom.
3) A versenyautó jedik szét fogják fejelni a monitort az idegtől, merthogy a csúnya sith bácsik nem hagyják őket warzone-xp-bugolni. Dupla élvezet.
Kell ennél jobb megoldás? -
Laroa #27247 33 vagyok most.
a force charge 2 sec root helyett 2 sec stun
force choke 3sec stun és nem kell channelezni
backhand 4 sec stun
aoe snare
force push knockback és mellé 2mp knockdown
megszakítás és 4mp-ig a szakított képesség nem castolható újra
Szóval cc ügyileg nem panaszkodom már most se. -
Tolja valaki sentinellel? Olvastam pár helyen hogy a guardian meg a sentinel elég gyengusra sikeredett. Valóban? -
Tyrpak #27245 A pbaoe-k általában rövidebb hosszabb cd-n vannak.
Nem tudom, hogy a BH tüzes pbaoe-je mennyire spammelhető, de mivel úgy indul, hogy 60 secre staggerbe rakom, max akkor tud mit kezdeni, ha nincs cd-n a cc break. (hú de sok angol szó lett...)
Másik, hogy a stealth detection ellen meg ott van a blackout, szóval még oda is van esélye besétálni.
Tipikusan annak az esete, ha valaki minden toolt, eszközt megkap.
És a védekező pedig kap 1 db cc breaket 2 perces cd-n.
PVE-ben amit nagyon hiányolok, hogy nincs detauntja a dps-eknek, szóval a Bioware néhány dologban nagyon rosszul végezte el az mmo leckéjét. -
hawkie22 #27244 Szerintetek van rá esély, hogy valahol meg tudom venni a játékot? Vagy esetleg letölthetem valahonnan a klienst? Mert még az Origion honlapján is az áll, hogy "Temporarily sold out". Pedig jó lett volna játszani. -
Vengance ágon nincs ilyen. :D Meg se próbálom utolérni a versenyzőket. Max lelökni ill visszalökni tudom, de ez is csak kis ideig zavarja. :D
Probe nem megoldás szerintem. Vagy elég lenne, ha valamit csinál automatan megszűnne a stealth.
Alderaanon vicces, stealt, lebénít, visszamegy és ezt játszuk, és esélyen nicns megállítani vagy felvenni a harcot vele. -
Tyrpak #27242 Igaz, még nem jutottunk el 50ig, majd akkor nyilatkozom, ha már játszottam 50en :))
15 secenként stun, azért jól bepótolják, hogy korábban nem kap semmi cc-t. :)
Kiváncsi leszek, hogy a resolve bar-on mennyit tölt egy stun+root kombó. -
Van a BHnak / troopernek stealth probe-ja, ami tessék-lássék megoldás lehetne a stealtből adódó problémákra. Csakhogy választani kell: Az ajtót "véded" a stealth probe-bal, vagy pl. a healeredet?
Mondjuk általában mind1 is, mivel az ellenfél látja, hogy hova pakoltad a stealth probe-ot - egyszerűen megvárja, amíg lejár, és aztán megy oda.
Hja, igen, rá vagyok talentelve a "+ stealth detection"-re, ami pontosan annyit ér, mint szarnak a pofon. Probe kell, de azt meg egyszerűen elkerülik / megvárják, míg eltűnik. -
Laroa #27240 SW-t ne írd le onnantól hogy megvan az a skillje, hogy a force charge stunol. ha nem reagálod le elég gyorsan akkor force pushhal te is esel le, vissza :) -
t0xikus #27239 reméljük ezt a bugot hamar javítják. mondjuk én elvagyok öléssel is:) -
Tyrpak #27238 Senki nem éri utol, ez nem +15%, hanem +150% !
Max az SW tud utánaugrani, azt lököm is vissza overloaddal ahonnan jött.
SW mondjuk idegesítőbb, mint amennyire veszélyes.
A másik, ami kimaradt, hogy ha sikerül a labdával kifutnod, akkor kijössz a harcból, és akkor bekapcsol a sprint is. -
Erre a stealthes bombás dologra már az is megoldás lenne, ha a vaktában elnyomott aoe dmg kiszedné a stealthből az embereket. -
Vedd úgy, hogy nem velem értesz egyet, hanem mindenkivel, aki picit is komolyabb szinten szeretne pvpzni 
Viszont jó látni konkrét számokat, meg egy normális leírást a "másik oldaltól". Igen, pontosan ezeket tapasztaljuk, csak számadatokat nem tudtunk rá írni.
Egyetlen konkrét szám volt, amit tudtunk, az pedig a 2 mp futás. Viszont az meg gyakorlatban annyit jelent nekünk, hogy "világgá szaladt, baszhatjuk". -
Tyrpak #27235 Wow, nem gondoltam volna, hogy eljutunk odáig, hogy egyetértsek Jonnykával.
Gyakorló assassinként minden igaz amit mond, kivétel talán a cc immunity részét, meg hogy nehéz lenne cc-zni.
A dolog lényeg a 20 secenként force charge, ami 2 másodpercig tart, és 40 métert tesz meg ezalatt. Lemértem, 30m range-ről indulva, túlfutsz a 10 méteres range-ű skillen. Magyarul, ha mellette állsz amikor elindul, akkor is kivül van, még a sniper és a sorc 35 méterén is.
A probléma fő oka az, amit már ezerszer írtam, reportoltam, fórumon stb, hogy a force speed leszedi a labda sebesség csökkentését!
Egyszerű megoldás, hogy amint elnyomta, pl root leszedésre, a labda azonnal leszedje, és visszarakja a levonást.
Így szabadulni tud pl force charge rootjából, viszont nem tud elrohanni a francba vele.
Taktika egyébként az, hogy középről elfutok, bekanyarodok sarkon mire lejár. Utána fel kell jutni a szélső rámpán (ez a kritikus pont), miközben lent mindenki egymást öli.
Az első tűz után újra benyomni a force speedet, és azzal jó időzítéssel tényleg átmegy mindkét tűzön!
Itt már csak le kell menni a rámpán, ahol ha jön valaki, akkor overload-dal lelököm.
Második problémás hely a vége, mert ha a társaim jól ölik középen a védőket, akkor pont akkor "szabadulnak" a nyakadba, amikor a gólvonal felé mész tökegyedül.
Voidstar: stealth, megvárni amig mindenki a másik ajtón öli egymást.
Mind trap ha védő van, ajtó nyit. Ha a védő leszedi a mind trapet, akkor stun.
Alderaan: nagy körrel a szélső dolog és a kis épület közé állni, legtöbbször kifelé figyelnek, és simán lemegy a 8 sec cast is, mire észreveszik. Utána már csak fel kell őket tartani, amíg megjönnek a többiek.
Ha meghalsz, addig is lefoglaltál vele több embert, mint ami a te oldaladnak az elfoglaláshoz kellett.
-
Laroa #27233 Ez eléggé lutriszagú
"ha tiszta a LOS és sima terepen áll kb 90%-os eséllyel"
"ha alacsonyabb vagy magasabban van hol működik hol nem" -
Van egy elég jó módszer a megállításukra, a BH powertech grapple skill-je.
Működik ha ha tiszta a LOS és sima terepen áll kb 90%-os eséllyel, ha alacsonyabb vagy magasabban van hol működik hol nem:D -
Laroa #27231 ja, azt nem tudom melyik okos wowból jött devnek jutott eszébe hogy 6000+ hp-t healelő szarokat basszanak le a pályára... -
azt meg hagyjuk is, vicc, hogy azért kellett átgondolom a talentelésemet, hogy ezt a "10%-nál pofánröhöglek, és világgá szaladok" dolgot valahogy counter-öljem (nagy dot sebzés, illetve lassítás, és nagyon, nagyon sok imádkozás, hogy működjön) -
t0xikus #27229 én ezekkel a gyalogkakukkokkal általában nem is állok le pl harcolni,m semmi értelme. 10%on fogja magát és elsprintel a felhílelőpontig és cumi. -
megoldás az lenne, hogy ha sprintel kiesik a labda -
Bármilyen apró módosítás megoldhatná ezt. Teszemazt a gyors futásra nagyobb cd, vagy legyen dispellelhető. Ha már valahogy le lehetne kapni róluk a futkározást, akár sebzéssel, akár megszakítással, akár bármi mással, és mondjuk adott esetben 2 mp helyett csak 0.5-ig lenne gyors, nem lenne ilyen probléma. Vagy akár egy olyat is el tudok képzelni, hogy pl. a labdával nem lehet benyomni a gyors futást. Tök egyszerű, a balance-t nem túl durván piszkáló módosítások lennének ezek (főleg az utolsó), viszont a játékélményt iszonyatosan növelnék.
Mindemellett a bubival is kéne valami hasonlót kezdeni. PVPben túl op. Mondom ezt úgy, hogy sokszor rajtam is van, és olyankor iszonyat büszke vagyok magamra, hogy semmi sebzést nem kapok hosszú másodperceken keresztül. Beteg dolog. Arra is valami több cd, vagy dispellelhetőség, vagy akármi kellene.
Aztán a CC rendszeren is lehetne mit átgondolni, mert perpill tényleg nagyon-nagyon-nagyon nehéz stunba rakni / urambocsá abban tartani a shadowokat. CC nélkül meg nem fogod tőle elvenni a labdát, mert mint párszor már mondtam: elszalad. És nem fogsz utánaszaladni, ha egyszer nincs rá semmilyen képességed.
Mellesleg abba már bele sem szeretnék menni, hogy stealthből bombát pakolnak az ajtókra. Ez nyilvánvaló bug / átgondolatlanság, arra számítok, hogy rövidesen javítva lesz. Igen, többen láttunk már ilyet, többször teszteltük. Állsz védőként, rámeredsz az ajtóra, és az első dolog, amit meglátsz, hogy lila lesz, merthogy rajta van a bomba. Aztán esetleg kifárad a shadow a steathből, csak hogy cczzen, és újra steath-be menjen. De mondom, ez szerintem bugos, és ha nem így fog működni, akkor az sokat fog emelni a voidstar színvonalán.
Mondjuk a voidstarra még NAGYON ráfér az átalakítás. A 30 mp-es fal (igen, lemértem) a halott védők előtt, illetve a 2. szakasz, ahol ha meghalsz, nem tudsz átmenni a hídon, amíg a támadók kényelmesen ki nem nyitják maguknak.. vagy akár a 3. szakasz, ahol szintén halál esetén nem tudsz kimenni megakadályozni az energiafalak lebontását, mert maguk az energiafalak megakadályoznak ebben... Szóval na, van ott több baj is, nem csak a shadow.
Arról mondjuk ne is beszéljünk, hogy a 4. szakasznak, azaz az utolsó ajtótól az utolsó objektívig való lejutásnak SEMMI értelme nincs, hisz egy shadow leszalad pontosan 2 mp alatt, és instant, 0 cast time-mal egyszerűen megnyeri a játékot. Vagy legyen hosszabb / bonyolultabb az a rész, vagy vegyék is ki.
Ja, a scoundrelnek adsz egy linket a gyors futásáról? :) -
Laroa #27226 Nem éred utol, mert ha elnyomja a sprint képességét és te lereagálod ő már előnyben van rangen kívül. meg ha utol is éred és lestunolod, kijön stunból, és tol egy aoe knockbacket és mindenki leesett, score 1-0. -
gseldon #27225 Ezt én is tudtam, de akkor a túloldalon is van legalább 3 class, ami ugyanolyan gyors, mint egy shadow, nem?
Csak mert Jonnyka azt írta, hogy egy agent nem éri utól a shadow-t. Ha egymás tükrei pl. a scoundrel-el, akkor pedig ugyanolyan gyorsnak kell lennie.
Mindegy, nem akartam szőrszálhasogatni. -
Laroa #27223 Neked tényleg lövésed sincs a játékmechanikáról, ugye?
inquisitor = consular
agent = smuggler
warrior = knight
bh = trooper -
gseldon #27221 Persze, elsőre is értettem, hogy mit akartál mondani veled. Lehet, hogy nem voltam egyértelmű, de még egyet is értettem a mondandóddal, én csak annyit írtam, hogy egy másik szerveren, amin én vagyok, hála istennek nincs olyan, amit te írtál.
Csak egy normál hangvételű dumcsit akartam a témáról, kérlek ne legyél cinikus, az előző hsz-d kicsit az volt.
Sajnos egyáltalán nem vagyok tisztában a birodalmi class-ok képességeivel, nem is néztem utána, nem indítottam egyet se. A köztársaságiak közül pl. még a scoundrel-nek is van +15%-os futási képessége, speciel ugyanolyan gyors, mint a shadow/sage. Nincs senki ilyen a túloldalon?
Egyetértek, az általad leírt formában a 6 másik kasztnak ez semmilyen élvezetet nem jelent, nem tudom, hogy a megoldás mi lehetne ellenben, vegyük el a gyorsfutást a shadow-tól, meg mindenkitől, akinek van? -
Pacho #27218 Itt jegyezném meg, hogy a Tomb-on nincsenek shadow-k, nem fut senki a labdával, a sage-ek nem használnak bubit, hanem mindenki középen áll minden warzone-ban és kifulladásig üti egymást. Miközben ezt írom éppen respawnolok az alderaani warzone-ban, ahol 600-600 az állás és mindjárt letelik az idő.
Szóval rossz a szerveretek.
-
Laroa #27216 Nincs olyan képesség ami csak mobok ellen jó. Egyszerűen annyi, hogy nem fog playerekbe 6000-et sebezni warzoneban, csak 3000-et. -
Olvasd el kérlek a hozzászólásomat, aztán szánj egy pici időt az értelmezésre.
Mindenesetre akkor reflektálgassunk:
"Nálunk nem tudom, mi a köztársasági/birodalom arány, de a warzone-okban szerintem fele-fele arányban viszik a népek a győzelmet."
Nem beszéltem a győzelmi arányról, mert nem is lényeges. Egészen pontosan semmit nem számít, hogy melyik csapat nyer. Lapozzunk.
"Én shadow vagyok, de őszintén szólva, nagyon kevés másik shadow van, ritkán találkozom párral PVE-ben. PVP-ben kicsit több van, de 2-nél több (velem együtt) még soha egy csapatba se volt, pedig játszottam már olyan 20-30-at."
Nem látom be, hogy a PVE-nek miköze a warzone témához. PVP-ben a "kicsit több"-ről szívesen csinálnék screenshotot (tudod mit? fogok is, délután nyomok pár meccset). Majd keresek olyan játékot, ahol 8-ból legalább 3 nem shadow. Szólok, ha találtam.
"Nem találkoztam még olyan játékkal, amit leírtál, és szerintem nem igaz, hogy egy olyan shadow, akinél a labda van hamar befut, ha az egész csapat ráfókuszál."
A shadow nem fut be hamar, értem. Most erre mit írjak? De, befut. Neki van gyors futása, ő fog gyorsan futni, pont. A bounty hunter nem fogja utól érni, az agent nem fogja utólérni, a warrior nem fogja utólérni. Hogy akarsz ráfókuszálni, ha szimplán kifut range-ből?
És mielőtt leírnád, hogy "nadehát a warriorok, meg a powertech rá tudnak ugrani": egyrészt ha kifut range-ből, nem, másrészt ha rá is tudnak ugrani, lelöki őket a ****ba, problem solved.
"A shadow-nak 2 "kijövök a CC-ből" képessége van (skill nélkül csak 1), de ha mindenki nyomja rá a stunt-, slow-t stb. akkor az hamar elfogy."
Ja, csak 2 van neki? Azt remélem tudod, hogy miután kijött a 2 CC-ből, immunis lesz rájuk. Ehhez add hozzá a bubit, amit igen, a sage rak rá picit pofátlanul gyakran. Magyarázd már meg, hogy hogyan képzelted a stunt / slow-t, amikor CC immunitásig simán kiugrál belőlük? Ja, említettem már, hogy mindemellett gyorsan fut, és nem fogod tudni cast time-os cc-kkel megtámadni?
"Saját bubija nincs, ha csapattárs tol rá egyet, akkor azt már felfoghatjuk nem agyatlan játéknak, hanem igazi csapatjátéknak nem? :)"
Magyarul a warzone-ok az inkvizitor / sage ACknak lettek készítve, merthogy egy bubizott shadow bármikor gond nélkül beviszi a labdát / felrobbantja az ajtót. Talán alderaan az egyetlen, ahol mondjuk egy consular / shadow páros nem csinálhatja meg az objektiveket mindenféle harc nélkül. A másik 2 warzone-t nehéz úgy WARzone-nak nevezni, hogy az említett taktika miatt 0, azaz 0 harc történik. Érted, WARzone. Kérem a dolog WAR részét. A zóna kevés.
"Szerintem egyszerűen neked nem jönnek be ezek a feladatvezérelt warzone-ok egyátalán. Amire te vágysz az egy team deathmatch, ahol az nyer, akinek több killje van. Te csak hentelni akarsz, bocs, igazságos küzdelemben nyerni, ahol az ellenfél nem fut el, hanem legjobb tulajdonsága szerint harcolni a végsőkig. Csakhogy a warzone-ban nem ez a feladat. Miért játszana az ellenfél csatára, ha más a cél???"
Egyrészt ne kezdjük már megszakérteni, hogy mit csinál a másik. Nehéz úgy komolyan venni a hszed, hogy ilyet teszel.
Másrészt: Az nem is hülyeség, hogy egy harc arról szól, hogy harcolunk, nem arról, hogy versenyt próbálunk futni az egyik AC-vel. Most, hogy így megfogalmaztad: ja, igazad van.
Tudod mi a bajom ezzel a résszel? Tök jól hangzik a gondolatmeneted, amiben "arra kell játszani", hogy a bubizott shadow végigrohan a pályán, de nem igazán látom, hogy a többi kasztnak ez mitől jó? Mitől lesz ez warzone egy snipernek, egy mercnek, egy maraudernek? Egyáltalán, bármelyik másik kasznak az említett kettőn kívül? Te úgy gondolod, hogy az normális, hogy van 2-2 kaszt, akik futkároznak, meg van a másik 6-6 kaszt, akik próbálnak ezek után futkározni, meg közben a töküket vakarni? Ez szerinted egy jó warzone, egy jó kis pvp esemény?
Minimális átalakításokkal ki lehetne szűrni ezt a típusú játékot, és a világon semmi baj nem lenne.
Hogy a huttballnál maradjak: Én úgy gondolom, hogy a készítőknek nem az volt a célja, hogy 2 kasztnak csináljanak warzone-t. Egy normális állapot valami olyasmi lehetne, ahol a tank araszol a labdával, a csapata pedig megy vele, támogatja. DPSelnek, healelnek, ccznek, ami kell. Ebbe simán belefér a sage, illetve a shadow is, nekik is meglenne ebben a megfelelő szerepük, feladatuk. Nagyon izgalmas, fasza huttballokat lehetne így nyomni.
De úgy NEM, hogy 2 kaszt játszik, a maradék meg próbál közben faszhentelni, mert mást úgy sem tud csinálni.
Legalább nagyjából érted, hogy mi a bajom? -
Tyrpak #27211 Sith inquisitor, és azon belül a sorcerer.
Lvl 10-ig ki kell bírnod, akkor választhatod a sorcerer AC-t, és onnantól lesz csak heal, és 30 méteres range. -
Tyrpak #27210 Az egyik dev-nek szerintem már makrózva van a következő mondat:
"I am sorry to hear that you are having"
Volt olyan post, ahol 2-szer is szerepelt egy hozzászólásban. :) -
gseldon #27209 Erre reflektálnék egy kicsit.
Persze én nem Atho City-n vagyok, hanem a Ludo Kresh-en (valami ilyesmi neve van a szervernek), mert nagyon későn, csak múlt pénteken engedtek be, és én meg azonnal játszani akartam este, nem akartam kivárni a sorokat, aztán ittragadtam :)
Nálunk nem tudom, mi a köztársasági/birodalom arány, de a warzone-okban szerintem fele-fele arányban viszik a népek a győzelmet.
Én shadow vagyok, de őszintén szólva, nagyon kevés másik shadow van, ritkán találkozom párral PVE-ben. PVP-ben kicsit több van, de 2-nél több (velem együtt) még soha egy csapatba se volt, pedig játszottam már olyan 20-30-at.
Rengeteg a commando/vanguard meg a jedi knight. Viszonylag kevés a smuggler két iránya, de azért van.
Nem találkoztam még olyan játékkal, amit leírtál, és szerintem nem igaz, hogy egy olyan shadow, akinél a labda van hamar befut, ha az egész csapat ráfókuszál. A shadow-nak 2 "kijövök a CC-ből" képessége van (skill nélkül csak 1), de ha mindenki nyomja rá a stunt-, slow-t stb. akkor az hamar elfogy. Saját bubija nincs, ha csapattárs tol rá egyet, akkor azt már felfoghatjuk nem agyatlan játéknak, hanem igazi csapatjátéknak nem? :)
Szerintem egyszerűen neked nem jönnek be ezek a feladatvezérelt warzone-ok egyátalán. Amire te vágysz az egy team deathmatch, ahol az nyer, akinek több killje van. Te csak hentelni akarsz, bocs, igazságos küzdelemben nyerni, ahol az ellenfél nem fut el, hanem legjobb tulajdonsága szerint harcolni a végsőkig. Csakhogy a warzone-ban nem ez a feladat. Miért játszana az ellenfél csatára, ha más a cél??? -
Nagyonnagyon #27208 Olvasgattam faq-t meg rá is kerestem de igazából mindenhol azt írják hogy majdnem minden kaszt rendelkezik valamilyen heal képességgel. A kérdésem az lenne hogy ha mégis a healer irány az ami bejön nekem akkor Sith oldalon melyik osztály(ok) az ahol kibontakozhatok kedvemre? -
soundsonic #27207 Persze a mandalor páncél az alap egy fejvadásznál, de igy attól félek, hogy kiszorulok (unk) majd a flashpoint-okból. Amúgy imerial agent vagyok. lvl 10-20 környékén simán vertem 1v1 ben a köztársaságiakat, de mostanában lvl28-nál már egyre nehézkesebb. Nem panaszkodni akarok, (és az is lehet nem vagyok eléggé skill-es hozzá)Most lvl 28-on kaptam egy jobb skillt ami stun-nnolt ellenfélbe sebez, de sajnos ez csak mobok ellen jó. -
Minden induló mmo-nál ez van az elején, kicsit várni kell, türelem, tudom, az nincs sok senkinek a mai világban, de helyre fog ez jönni! 
-
Tyrpak #27205 Egy fejvadász, heavy armoros healer többet sebez, mint egy medium armoros melee. Sőt többet, mint a light armoros stealth assassin.
De mondjuk nem tudnám másban elképzelni a BH-t, mint mandalor páncélban. -
Nephin #27204 Első MMO? :) Mindig ez van indulásnál, aztán eloszlik a tömeg. -
nekem volt olyan,hogy bejelentkeztem,700-as sor,2 óra pihi,videozás tv nézés satöbbi mikor beloggoltam volna a login képernyőnél kivágott ujra és a sor kezdődött elölről.:) -
Nephin #27202 A full nem azt jelenti, hogy lezárták a szervert, csak azt, hogy sor van. -
Pacho #27199 Tehát már az sincs, hogy bejelentkezek egy három órás sorba és közben lemegyek a kocsmába inni egy sört mert közben belogolt és ki is dobott a rendszer? Na szép.