-
Olvasd el kérlek a hozzászólásomat, aztán szánj egy pici időt az értelmezésre.
Mindenesetre akkor reflektálgassunk:
"Nálunk nem tudom, mi a köztársasági/birodalom arány, de a warzone-okban szerintem fele-fele arányban viszik a népek a győzelmet."
Nem beszéltem a győzelmi arányról, mert nem is lényeges. Egészen pontosan semmit nem számít, hogy melyik csapat nyer. Lapozzunk.
"Én shadow vagyok, de őszintén szólva, nagyon kevés másik shadow van, ritkán találkozom párral PVE-ben. PVP-ben kicsit több van, de 2-nél több (velem együtt) még soha egy csapatba se volt, pedig játszottam már olyan 20-30-at."
Nem látom be, hogy a PVE-nek miköze a warzone témához. PVP-ben a "kicsit több"-ről szívesen csinálnék screenshotot (tudod mit? fogok is, délután nyomok pár meccset). Majd keresek olyan játékot, ahol 8-ból legalább 3 nem shadow. Szólok, ha találtam.
"Nem találkoztam még olyan játékkal, amit leírtál, és szerintem nem igaz, hogy egy olyan shadow, akinél a labda van hamar befut, ha az egész csapat ráfókuszál."
A shadow nem fut be hamar, értem. Most erre mit írjak? De, befut. Neki van gyors futása, ő fog gyorsan futni, pont. A bounty hunter nem fogja utól érni, az agent nem fogja utólérni, a warrior nem fogja utólérni. Hogy akarsz ráfókuszálni, ha szimplán kifut range-ből?
És mielőtt leírnád, hogy "nadehát a warriorok, meg a powertech rá tudnak ugrani": egyrészt ha kifut range-ből, nem, másrészt ha rá is tudnak ugrani, lelöki őket a ****ba, problem solved.
"A shadow-nak 2 "kijövök a CC-ből" képessége van (skill nélkül csak 1), de ha mindenki nyomja rá a stunt-, slow-t stb. akkor az hamar elfogy."
Ja, csak 2 van neki? Azt remélem tudod, hogy miután kijött a 2 CC-ből, immunis lesz rájuk. Ehhez add hozzá a bubit, amit igen, a sage rak rá picit pofátlanul gyakran. Magyarázd már meg, hogy hogyan képzelted a stunt / slow-t, amikor CC immunitásig simán kiugrál belőlük? Ja, említettem már, hogy mindemellett gyorsan fut, és nem fogod tudni cast time-os cc-kkel megtámadni?
"Saját bubija nincs, ha csapattárs tol rá egyet, akkor azt már felfoghatjuk nem agyatlan játéknak, hanem igazi csapatjátéknak nem? :)"
Magyarul a warzone-ok az inkvizitor / sage ACknak lettek készítve, merthogy egy bubizott shadow bármikor gond nélkül beviszi a labdát / felrobbantja az ajtót. Talán alderaan az egyetlen, ahol mondjuk egy consular / shadow páros nem csinálhatja meg az objektiveket mindenféle harc nélkül. A másik 2 warzone-t nehéz úgy WARzone-nak nevezni, hogy az említett taktika miatt 0, azaz 0 harc történik. Érted, WARzone. Kérem a dolog WAR részét. A zóna kevés.
"Szerintem egyszerűen neked nem jönnek be ezek a feladatvezérelt warzone-ok egyátalán. Amire te vágysz az egy team deathmatch, ahol az nyer, akinek több killje van. Te csak hentelni akarsz, bocs, igazságos küzdelemben nyerni, ahol az ellenfél nem fut el, hanem legjobb tulajdonsága szerint harcolni a végsőkig. Csakhogy a warzone-ban nem ez a feladat. Miért játszana az ellenfél csatára, ha más a cél???"
Egyrészt ne kezdjük már megszakérteni, hogy mit csinál a másik. Nehéz úgy komolyan venni a hszed, hogy ilyet teszel.
Másrészt: Az nem is hülyeség, hogy egy harc arról szól, hogy harcolunk, nem arról, hogy versenyt próbálunk futni az egyik AC-vel. Most, hogy így megfogalmaztad: ja, igazad van.
Tudod mi a bajom ezzel a résszel? Tök jól hangzik a gondolatmeneted, amiben "arra kell játszani", hogy a bubizott shadow végigrohan a pályán, de nem igazán látom, hogy a többi kasztnak ez mitől jó? Mitől lesz ez warzone egy snipernek, egy mercnek, egy maraudernek? Egyáltalán, bármelyik másik kasznak az említett kettőn kívül? Te úgy gondolod, hogy az normális, hogy van 2-2 kaszt, akik futkároznak, meg van a másik 6-6 kaszt, akik próbálnak ezek után futkározni, meg közben a töküket vakarni? Ez szerinted egy jó warzone, egy jó kis pvp esemény?
Minimális átalakításokkal ki lehetne szűrni ezt a típusú játékot, és a világon semmi baj nem lenne.
Hogy a huttballnál maradjak: Én úgy gondolom, hogy a készítőknek nem az volt a célja, hogy 2 kasztnak csináljanak warzone-t. Egy normális állapot valami olyasmi lehetne, ahol a tank araszol a labdával, a csapata pedig megy vele, támogatja. DPSelnek, healelnek, ccznek, ami kell. Ebbe simán belefér a sage, illetve a shadow is, nekik is meglenne ebben a megfelelő szerepük, feladatuk. Nagyon izgalmas, fasza huttballokat lehetne így nyomni.
De úgy NEM, hogy 2 kaszt játszik, a maradék meg próbál közben faszhentelni, mert mást úgy sem tud csinálni.
Legalább nagyjából érted, hogy mi a bajom?