59456
banner
  • RaST
    Én már ragáltam rá.
    Én úgy vélem képben vagyok a dologban.
  • Gerob
    Amúgy gondolom tudjátok, hogy mit jelent az európázás meg a nemzetközizés, mert nem nagyon kaptam reakciót az európázásos hozzászólásomhoz.
  • Gerob
    nah jah, meg fikázza, hogy tört össze...bármilyen kamion összetud úgy törni, ahhoz hogy ilyet mondon előbb végezzen el egy közlekedés mérnöki egyetemet, utána adjon véleményt róla. Ilyenekről nem szabad csak úgy vaktában beszélni, mert az ilyen baleseteknek millió egy oka lehet
  • MBActros1848
    Én itt vagyok csak tegnap rakjtam ujra a gépemet és a szükséges progikat rakosgattam fel. Teljes mértékig igazat adok neki. Amúgy nem tudom mi van ezzel a Kögellel idejön és elkezdi szidni a mercit mint a bokrot.
  • RaST
    Hát látod .. Azthiszik, hogy értenek a dolgokhoz, aztán kiderül, hogy nem ..
  • RaST
    Dehogynem tulzod el ..
    20-30 tonnával nem mehet..

40 tonna a max.. A kamion össztömege 16 tonna, 24 tonnát vihet max ..
  • Gerob
    Nah miaz?? Amikor én jövök, és elmondom a véleményem, akkor mindenki elhúz a francba vagy mi?????
  • Gerob
    Bazze összsúly 44 tonna, azért már elég keményen kell ám fizetni ha elcspíik túlsúlbyan ám!!!!

Meg nem tudom, hogy te/ti jártatok-e már Gorizia fele, mert ott a 20-30-as sebesség bőven elég (főleg felfele), mert az egy kibaszott kemény hegy, 6-7%-os lejtő és olyan 7 km hosszú, úgyhogy nem tudom miről beszélünk??

Meg a 1848-as merciben 480 lovas motor van, annak illik menni!!

A középfülkés Mercit pedig "L" kabinnak hívják!!!!
  • MBActros1848
    CSÁ!
  • CB Dávid 18
    szevasztok!!
  • MBActros1848
    De akkor ne azt mond hogy szarok a mercik hanem azt hogy az volt szar. elég nagya különbség.
  • MBActros1848
    Nem a tonnára gondoltam.
  • kögel
  • kögel
    Azt elmondanám hogy nagyon szar volt a mercije mert már vagy hatszor volt hengerfejezve úgyogy gondolhatod hogy hogy ment!
  • kögel
    Nem túlzom el mert anno a mercivel 23-24 tonna granulátumot hozott!
  • MBActros1848
    Tudtátok hogy az uj kamionok fülkéjét olyan anyagból csinálják aminek a belsejében kis hatszögeltü üregecskék vannak mint a méh kaptárban, és hogy miért? Hát azért hogy az ürközési energiát elnyelje, mire egy ilyen kis üregecske össze nyomodik addigra elnyel egynagycsomó ütközési energiát.
  • kögel
    Hahahaha!!Elmondanám hogy most hűtőzik és ő is 20-30 tonnákkal jár!
    És azis 480-as.
  • RaST
    Nem mind1 hogy mennyivel megy fel ?
    Biztos 24 tonnával ment a mercivel, ezért ment vel Szlovénben 20-30-al..
    A daffal meg lehet h. csak 2 tonnával ment ..
  • MBActros1848
    Hát akkor nem tudom hogy faterod hogy használta azt a gépet, én fateromnak is volt ez a kisebb fülkés actros, meg megascape is, és érdekes mondon ketten is kényelmesen elvoltunk benne. A másikmeg hogy a megaspace fateromnak is 1848-as volt és az ment mint a mérgezett egér, igaz ő ritkán járt 44 tonnával de akkor is szerintem egy kicsit eltulzod azt a 30-40-t.
  • kögel
    Az mindeggy hogy régen hogyan hívták a daffot!
    A középsőfülke pedig az ami nem a megaspace meg nemis a kisfüklke hanem ami a kettő között van.Nemtudom mi a neve.
  • kögel
    Nos holkezdjem?
    motorteljeítmény:1848
    Öszsüly:44 tonna
    Ezzel járt apám!
    És mégis Olaszba Goriziánál az emelkedőn 20-30 ment felfele!
    Most az új dafjával 40-50-nel.
    Ezt nem kérkedésböl mondtam!
    Nekem tetszik az actros csak nem igazán megy úgy mint a daf!
    MONDOM EZT NEM KÉRKEDÉSBŐL MONDTAM!!
  • CB Dávid 18
    Mercedes nem szar, nem tudom pontosan hogy hány csillagot ért el a törés teszten 4-5 valahogy igy asszem.
  • CB Dávid 18
    szevasztok!
  • MBActros1848
    Mi lenne az a középső fülke ?
  • MBActros1848
    Örülnék ha befejeznéd az ocsárolást oké ? Mellesleg az emelkedön felmenetel sokmindentől függ. Motorteljesítmény, hajtáslánc, súly. Ja és tudtad hogy rége hogy hívták a daffot? Holland Liaz.
  • MBActros1848
    Nem kekeckedésből mondom hogy a régi actrosokbas még nem volt benne a tempstop ugyhogy azok a gépek elvileg 140-el is tudtak menni. Az újak meg 90-nel és itt kezdősik a különbség. A réginek ugyan olyan jó fülkéje van mint az újnak. És az a csávó meghallt volna egy más márkájú vontatóban mivel a 22 tonnás szerelvény ütközéskor 88tonnára nő . Ugyhogy ülhetsz te akármilyen gépben.
  • rinyavas
    Azis jó!
  • kögel
    Az a jó??Szerintem meg az új xf!Nagyon megyen és nagyon kényelmes.
  • rinyavas
    A dafok közül is a cf! :)
  • kögel
    Hát a régifajta actrosok szarok!(középsőfülke).Emelkedőn NEM MEGY SEHOVA!
    Úgyhogy sz*rok!A daf a kilály!Jó mondjuk a fateromé januári. úgyhogy még a kamionja gyerek!bejáratós.
  • rinyavas
    Hát igen a merci az sz-r!! csk vicc volt

Akkor jó ha ti nem csak én látom a háteret!! :)
  • kögel
    Már ha európázásnál vagyunk!Az én apám régen egy középsőfülkés Merci acrtossal
    járt.Én is voltam vele egy párszor de nem volt valami fain!Mert nagyon kicsi volt a fülke!Alig lehetett bele pakolni!Meg nem egy biztonságos kamion.Bocsi!
    Nekem megvan az eggyik kamionosújság és abban szokott lenni mindig karabol.Na hát abban egy acrtosnak a fülkéje teljesen össze ment!Hogy úgymondjam hogy a
    jobboldalából semmi sem maradt!A csávó aki vezette az azonnal meghalt!Úgyhogy ennyit a régi actrosról!
  • kögel
    Csátok!Üdvüzlök minden kamionrajongót!
  • longline
    Jó napot kívánok minden kamionrajongónak. Látom csőrős scaniaról beszéltek. A legszebb kamion.
  • CB Dávid 18
    nem
  • MBActros1848
    Igazad van de a csörös volvok meg scaniáka olcsóbbak mint a normál caboverek mivel nem sok helyre lehet öket használni.
  • rinyavas
    Szia

A gartneres hátteret teis látod?
  • CB Dávid 18
    szevasztok!!
  • rinyavas
    Na a háttér kép, hogy tetszik?????
  • rinyavas
    Sziasztok

Sztem ne csináld csak fucsra megy a pénzed!