59456
-
#7364 elég régóta.Mi történt veled azóta? -
#7363 no miújság, mióta nem voltam? -
#7362 szia -
#7361 na sziasztok Kamoinfanok! -
#7360 Faterék is 20ft/km áron dolgoznak. Aki EU-zik az 35%-al többet. Bár az örülhet ha 3 havonta itthonvan. -
#7359 -
Gerob #7358 Császtok!
Persze hogy lehetséges, ezt hívják teljesítmény bérnek. Levezetsz egy Bp.-Madridot oda-vissza az mondjuk 5.000 km, kapsz érte 100.000 ft-t -
MBActros1848 #7357 Persze. Fateromék Tarcsainál 6 fenigért jártak hogy az foríntba mennyi azt nem tudom. -
#7356 voltál Pécsen? -
#7355 Olvass vissza, ne legyél már . -
#7354 mi volt a téma? -
#7353 Most nem rég hallottam, hogy a Révészesek, inport-export 20Ft/km-ért mennek, ha pedig EU-nak akkor pedig 25Ft/km. Lehetséges ez???
-
MBActros1848 #7352 Szerintem az a mi tegnap volt. A te véleményedet még nem is hallottuk. -
#7351 mi a téma?? -
#7350 héten is volt Siofokona Danubius Betonhoz szoktak menni. -
#7349 Szevasztok -
#7348 hali -
MBActros1848 #7347 Szerencsétlen flotás eztbiztos nem élte túl. -
#7346 -
Gerob #7345 Dehogynem, csavarog 1-2 kocsi errefele. Egyik nap fordult is egy le a Sió hídról, gondoltam is rád (ill. valamelyikőtökre, akinek a faterja Leiernél melózik). -
#7344 Nem szoktál látni Siofokon Leieres kamionokat cementesek szoktak járni oda. -
#7343 én még nem tom hogy hol dolgozzak.apá aszt mondta hogy nem kell már TIR jogsi hogy külföldre jájon az ember. -
MBActros1848 #7342 Na gyerekek itt a téma és senki se szól hozzá ? -
#7341 szevasztok. -
MBActros1848 #7340 Csak vicc volt. Végül is Spanyolse rossz ötlet. -
Gerob #7339 Ilyenekt ne mondjáááá vazzzeee!!!!
A villám akar meghalni katasztrófa közben, meg nem viszik azért túlzásba ők sem, csak kicsit rázósabb a pálya!
De én inkább spanyolban tolnám az ipart, ott is vannak távolságok, meg kemény hegyek!!! -
MBActros1848 #7338 Meg egyeztünk igaz ott sok a földrengés. De hát az ég szerelmére valamibe csak meg kell halni egyszer. -
Gerob #7337 Megbeszéltük tesókám, de akkor a nyugati partra mennjünk majd dolgozni, az nagyon szééép hely. San Fransisco, Los Angeles, Las Vegas, Salt Lake City is esetleg, Phoenix.... -
MBActros1848 #7336 Akkor király remélem nem csak ti ketten értitek hogy mit akartam mondani. Amúgy ez megint egy jó kis téma amit megéri jobban is körül járni, mármint ezeket a nagy szerelvényeket. Az eu-t meg ne szidjuk, ez van ezt kell szeretni. Majd lesz valahogy, másnem elköltözünk az USA-ba nyitunk egy kamionos céget, terjeszkedünk mint állat, elsöprünk minden konkurenciát és mi lelszünk a királyok. Még a retyóra is kamionnak fogok járni -
#7335 én is vágom -
Gerob #7334 Váááágom én vazze, én felfogom, aki meg nem az majd megy panaszra hozzád -
MBActros1848 #7333 Ha valamit nem értetek akkor szoljatok mert akkor elmagyarázom rendesen, most miután elküldtem már nekem se voltak tejesen tiszták azok a gondolatok amiket leírtam. -
MBActros1848 #7332 Gerob mint mindig most is igazad van minden tekintetben. De folytatnám amit te elkeztél:
1.fogyastás tekintetében szerintem nincs nagy különbség, de ezt csak tesztekkel lehetne bizonyítani.
2.elég abba a szerelvénybe egy 430-as motor is duplaáttételes tengelyekkel, az ausztrál vontatok is 500 lóerő körül mozognak és azok sokkal nagyobb terheket hordoznak
3.olvastam egy cikkben hogy ezek a dupla csuklós szerelvények gyakorlatilag ugyan akkora sugaron fordulnak mint a szimpla nyergesek, a kereszteződéseinket nagyobbakra kéne csinálni, hogy jobban ki lehessen engedni az auto elejét
4. tesókám én egy szóval sem mondtam neked azt hogy egy 25 méteres szerelvényekkel neked be kell másznod a Budai várba
5. hosszú távra gondoltam én is, ketté akasztod a cuccost a gépessel elmész lerakodni, addig egy kisebb (300-350 lóerős )nyerges meg elviszi lerakni a pótot,sok helyen igy megy ez
Szerinted amerikában hogy megy ez ( na jó ott több hely van kanyarodni ) visz egy gépes két nagyméretű pótot ( pontos hosszt nem tudok mondani kb 16-17 méter) bemegy egy parkoloba ott ketté akaszt jön egy másik autó az elviszi lerakni az egyik pótot a másik meg a másikat beviszi a városba vagy ahova kell. Lerakják vagy megrakják vissza a parkoloba össze akaszt a cuccos és go tovább. Egy részt vannak emberkék akik abból megélnek hogy van 2-3 nyegesük és az ilyen nagyszerelvények pótkocsiait hurcolásszák lerakora, és ezzel viszonylag csökkentek a költségek és még munkahelyek is létesültek. Olaszba vannak emberkék akik sz ilyen bér vontatásokból élnek, egy vontatóval dolgoznak. -
#7331 -
#7330 szevasztok -
Gerob #7329 Hallod Merci azért ez a 60 tonnás szerelvény fogyasztás dolog sántít kicsit ám szerintem.
1. kell abba a szerelvénybe legalább az 500 lóerő, ha nem akarsz IFA-st játszani.
2. az ilyen szerelvényhez kellenek a megfelő utak, útkereszteződések (te hogyan fordulnál el egy olyan szerelvénnyel, ami 2 ponton csuklik jobbra kisívben??)
3. olyan 20-30%-al azért több üzemanyagot elzabálnak, mint a 40 tonnások, de az igaz, hogy így is gazdaságosabb, mert két 60 tonnás elvisz annyi motyót, mint 3 40 tonnás
4. amúgy ezekkel a dögökkel nem is lehetne bemenni mindenhova!!! Ezt én olyanokra alkalmaznám, hogy Párizs-Pest között lévő logisztikai központok közötti szállításra, onnan szétrakni és kis kocsikkal bevinni az árut. Szerinted elképzelhető olyan, hogy egy 25 méteres szerelvénnyel felmész a Bp-i várba 2 raklap üdítővel???
Nagyjából ennyi, de olvasd vissza az idei év tavaszi Camion Truckjait, valamelyik számban van a roadtrainről 1 cikk!!! -
Gerob #7328 Rast arról, hogy elmennek máshova nyaralni nem igazából Te, meg én, meg azok akik itt laknak a Balcsi körül tehetünk, hanem azok akik idejönnek meggazdagodni (mert azt hiszik, hogy ezt megtudják csinálni).
Pl.: 2-3 éve volt egy szegedi 30-35 körüli fiatal srác, aki kivett egy helyett a hajóállomás mellett (állítólag valami 3 milliót beleköltött a felújításba), és hogy visszajöjjön neki minimum ez a pénz olyan árakat csinált, hogy huhúúú. Egy fél literes kóla volt 350 ft, egy korsó veltins sörike 450 ft.
Vagy mondok mást. Siófokra egyre több kis csoró fél tüdejű kelet-német, meg holland suttyó jön nyaralni. Ők bevásának a TESCOban, Plusban, Pennyben tök olcsóón, a parttal meg nem foglalkoznak. Éjjel elmennek a Flörtbe, Palacéba, meg a Beach Houseban a helyekre, és ennyi nekik a nyarslás, a várost meg széjjel verik.
Csodálkozol, hogy a magyarok (családosok) illetve a pénzesebb turisták inkább elmennek külföldre nyaralni?? Vagy teljessen máshová????? -
MBActros1848 #7327 Szia. Sajnos szerintem is túl drága hely a Balaton. Voltam már én is de nem igazán tudott lekötni a hely. Nem tartom valami nagy számnak. -
#7326 Vendéglátóipariban tanulok. Azért mert panziónk van. Úgyérzem, hogy itt látszik meg leginkább a változás. Hogy mennyi ember jár ezen az utonvonalon, mennyi autó áll meg, és az ember inkább lemegy a horvát tengerre, mivel a balaton nekik túl drága .. Itt a különbség .. -
MBActros1848 #7325 Teljes mértékig igazat adok neked. Sajnos minden ugy igaz ahogy mondtad. De szerintem ezekért a problémákért nem az eu-t kéne szapulni. Példának felszeretném hozni a Portugálokat. Mielőtt beléptek az euba ők még sz@rabb gazdasággal rendelkeztek mint mi. Minden napos volt az éhezés, és hasonló dolgok. Miután beléptek az euba a gazdasági mutatóik elkezdtek emelked ni, és most hol tartanak, könnyű megmondani, elég szépen eléldegélnek. Igaz hogy még most is az eu egyik legkisebb fejletségű állama, de még így is több van nekik mint nekünk, és ezt mind annak köszönhetik hogy beléptek az unióba. Úgyhogy nem lehet olyan szar az az eu. Ja és ha az üzemanyag árakon vergödünk. Hát kéremszépen ez igy orvosolható, több árut kell egy kamionnak szállítani, ugyan annyi üzemanyaggal. Ez hogy lehetséges, el kell érni azt ami az unió néhány országában van, hogy 25,25 méteres szerelvények közlekednek. Egy 430-as autó lazán elmozgat 60 tonnát ugyan annyi üzemanyaggal mint ha 40 tonnát vinne. Az ut terhelés miatt meg nem kell aggodni mivel az a 60 tonna azon 8-9 tengelyen ugy eloszlik mint a 40 tonna az 5 tengelyen. Az már más dolok hogy az utankat kis métékben modosítani kéne, pl.: kivenni belőlük azt a sok ki b@szott körförgalmat. Hát röviden ennyi az én véleményem de azért kiváncsi vagyok a mások álláspontjára.