59456
banner
  • MBActros1848
    Ha jól értelmezem amit mondtál akkor ez azt jelenti hogy ezentúl nem lesz nemzetközi jogosítvány. Jól értem ?
  • RaST
    DAF XF 430, 530

Scania Topline 420
  • rinyavas
    Tudom csak én elektonikai suliba megyek és 4 év az alap és 2 év szakmásítás és utána gondoltam elmegyek 8x4 ezni valamelyik billencses céghez és ott van máris a 8 év??
    És utánna ugyvan nemzetközi papír és 2-3 év nemzetközi mert ugye azis kell és öreg napjaimat egy nehézgépszálítóval töltöm?!! :)
  • RaST
    Pfu én rengeteg helyen jártam már hála Istennek. Bátyámmal nem voltam még, inkább apámmal mentem. Jártam már Szlovákiában, Csehországban, Németországban, Franciaországban, Olaszországban, Ausztirában, Szlovéniában, Hollandiában, Luxemburgban, Belgiumban, Angliában. Meg még ki tudja hogy hol ..
    Mindenesetre még szeretnék eljutni skandináviába ..
  • longline
    és ki milyen kamionnal volt külföldön?
  • RaST
    Én jövöre megyek C1-re. Aztán C-re .. Mellesleg törölni akarja a minisztérium a nemzetközi papírokat, hiszen rájöttek, hogy ez sehol máshol nincs, csak nálunk ..
  • MBActros1848
    Én Németben, Franciában, Angolban, Hollandban, Belgában, Dániában, Olaszban, Cseben, Szlovákban, Ausztriában jártam. De addig nem nyugszom amig azt nem mondhatom hogy beutaztam a jó öreg és szeretett Európát kamionnal.
  • Gerob
    Nem kell ahhoz 24-nek lenni te.
    18 évessen mehetsz C-re, utána ha megvan E-re, aztán belföldi, nemzetközi papír, esetleg ADR még, aztán már mehetsz is.

Mondjuk attól függ, hogy hol akarsz majd melózni, mert pl.: ilyen GARTNER féle cégeknél 24 év a minimum korhatár, meg persze 1-2 éves nemzetközi gyakszi. De ilyen bátrabb maszek v. kevésbé ismert céghez tuti elmehetsz melózni.

Egyszer dumáltam cseten egy 19 éves sráccal, aki kis MAN-el belföldezik, de nem tudom, hogy most kamuzott vagy igazat mondott. Csak nem vágott át.
  • rinyavas
    Most mondom el 3szorra és utoljára csak 15 vagyok és 9 év a 24 igaz? :))
    És akkor már nyomhatom nemzetközibe!! :))
  • Gerob
    Vazzz, hány éves vagy te akkor???? Minek kell 9 évnek eltelnie? Addigra csinálhatsz C-s jogsit? Mertha csak 9 éves vagy, akkor nem nagyon hiszem, hogy sofőr leszel, régebben én is az akartam lenni, de mostanában már nem annyira.

Az meg nem mindegy, hogy mennyit írunk??? MI???
  • Gerob
    Csáó!

Spanyol (Madrid), olasz, német kamionnal (és persze az oda vezető országok, tehát francia, osztrák, szlovén, horvát). Eddig 5 uton voltam.
  • rinyavas
    Szia

Én eddig csak 1szer Olaszdan jártam, de 9 év és ez a szám növekszik!!!!! :)
  • CB Dávid 18
    szevasz
  • longline
    sziasztok. Küldföld? Hm. Én csak Lengyelbe, Olaszba, Németbe, meg Hollanba jártam.Miért te Gerob? Te merre jártál már?
  • CB Dávid 18
    Én Ausztriában voltam nem kamionnal mert a rokonokhoz mentük. És voltam Olaszba Osztálykirándulás volt ez 5-dik be volt.régen volt
  • rinyavas
  • rinyavas
    Sziasztok

Sztem a gázolaj áremelés lesz sztrájk vagy nem????
    Én mától 12-ig nem leszek tábor :( de malyd jövök <- csak azért, hogy ne írjatok sokat ide a fórumba mert nem szeretek olvasni! :) :) :)
    Akkor malyd jövök tudom tudom ne venyegess!! :) :) :)
  • Gerob
    Ki merre járt már külföldön??? Lehet írkálni!

Sőőőt mégjobb. Mi szokott az esti melegkajás menü lenni????
  • MBActros1848
    Hát most igazán nem jut eszembe semmi. Rád(rátok) nizom a téma válsztást.
  • Gerob
    Csááá!!

Viszgám az lesz még persze, jövő hét szerdán lesz szóbelim (pénzügy, számvitel, számtek, vállalkozás gazdaságtan). Majd neki állok tanulni holnap szerintem. Találj ki valamit, van neked ilyen ötleted hallod, fél 8-ig kb. hozzászólok, aztán majd 10 után, jól mondod!!
  • CB Dávid 18
    szevasztok
  • MBActros1848
    Szia hát erre nem tudok mit válaszolni. Szerintem amerikában még mindig csinálják. Este mi legyen a téma ? Van valami ötleted ? Majd jössz 10 után ha a hugod leszállt a gépről? Vagy még lesz valami vizsgád amire nagyon kell készülnöd.
  • Gerob
    Dupla nyereg, csak most vettem észre. Nem sok értelme van neki sztem, ha jól értelmeztem a linkedet, akkor húz magával egy nyeregszerkezetet, hogy tudjon húzni később két rövidebb félpótot.
    Régebben voltak ezek a dolgok "divatban", manapság már nem szórakoznak ilyenekkel sztem.
  • MBActros1848
    Kis érdekesség a képhez:
    Magyarázat
  • MBActros1848
    Jó napot kívánok mindenkinek!
  • rinyavas
    Sziasztok!
  • CB Dávid 18
  • CB Dávid 18
  • CB Dávid 18
  • rinyavas
    Bocsi de negyek majd még jövök kb 21.30 körül!
  • rinyavas
    Amúgy a videókat nézted?
  • CB Dávid 18
    cementes
  • rinyavas

Jo akkor nem is kérdzem ezt!

• CB Dávid 18
    már meg volt
  • rinyavas
    És erre nem váltanál?

• rinyavas
    Akkor ez meg az enyém!!!!