20430
-
antigua #14349 Hi RJoco !
Tudom, hogy létezik rá script (Station Complex Relocator, Station shell)de nálam nem működött #14324.Pontossan erre rágtam be,és indította el aztán a lavinát a fórumban, hogy az alap játék nem támogatja se az eladást se az át helyezést a scriptek pedig a 2.5patch-el nem működnek.
Vagy is sakk matt.
De most már szerintem rendesen kiveséztük pro és kontra
szinten a játékot ideje már jegelni a témát és JÁTSZANI !
Ui:Korábban egykicsit talán kemény voltam a készítőkkel kapcsolatban
igaz, hogy nem alkottak tökéleteset, DE ne feledjük el, hogy a srácok
valami újszerűt próbáltak alkotni szakítva az addigi sablonokkal !!!!
-
KoRoN #14348 De attól még bün a szrt eladni -
KoRoN #14347 Ez a beszéd. Én is már őrjöngök, olyan baromságok miatt pl, hogy nem tudok semmit végigcsinálni, mert kétpercenként repül egy SF-em a Vénuszra., ami tele van ellenséges hajóval, de nem is tudnak vásárolni semmit, /pirossal van minden vásárolható írva/, mert minuszos vagyok náluk, ugyhogy a semmiért pusztulnak el. De ujra és ujra nekiállok, mert nem birom ki, hogy egy szr legyőzzön.
/A csajod meg engem is rendbe rakhat, amig kávézol, vállalom/nám.
No persze, csak játékilag,
khm/
-
Egy játék esetében szerintem nagyon nehéz lenne bíráskodni.
A cipőt megveszed, felpróbálod és ha nem tetszik, nem jó, nem veszed meg.
Játéknál általában csinálnak egy demo verziót. Kipróbálhatod és ha nyomja a "lábad", akkor nem veszed meg.
Amúgy meg megvétel elött célszerű letölteni a teljeset és, ha tényleg tetszik az egész, akkor el lehet dönteni, hogy megére annyit, amennyit.
Itt csak adatról van szó, ez nem cipő. -
Bányát át lehet rakni. Asszem honlapomról le is szedhető a script. Sőt, bármilyen gyárat be lehet csomagolni egy megfelelő rakterű és típusú hajóba és átvinni máshova. Komplexeket is szétbont, de akkor asszem elvesznek az összekötő elemek.
Bányáknál az aszteroida eltünik és csak a gyárat rakja el. -
KoRoN #14344 Azért minden játéknak kell egy bizonyos minőségi szintjének lennie. Ha cipőt veszel, és otthon kiderül, hogylevelekre nyílik, beázik, széttöredezett a bőre, és beépített járásgátló van benn, akkor is így vélekedsz? Ez áru, és kell/ene/ lenni minőségvédelemnek, ebben is. Nemrég javasoltam egyik ujság fősz-jének, miért nem szervezik meg a játékosok nemzetközi kamaráját, ennek a hivatalos lapja lehetne a lapcsalád, és lenne végre, aki érdemben tudna foglalkozni a játékosok panaszaival. Mert eddig számítástechnikában semmiféle minőség/érdekvédelem nincs, csak a szája járhat mindenkinek. Az sem rossz, de kevés. Nem játszom DOOM-ot, de ugy tudom, Carmack mester nemigen adta volna ki így az x3-at. -
KoRoN #14343 Nem SETA-zom. Ez a játék annyi munkát igényel, ha jól akarod csinálni, hogy a SETA luxus. Amig megyek, közben is menedzselek, sokszor már lő az ellen, és még utasításokat adok. Pl, ha ugrok, a viszaszámolás alatt, mivel mást nem lehet, marineseket toborzok /ld előbb kifejlesztett módszeremet, egy visszaszámlálás alatt 12-24 marines. /Ezekből sose elég./ Az utvonal számítás rossz, primitív.
Más: A mentésnél is meg lehet figyelni, hogy a mentés elindítása utűn a játék még folytatódik, ha jól számítom pont addig, amíg a mentés tart. Megfigyelhetitek, főleg ürcsata közben jön ki pregnánsan. -
antigua #14342 Teljesen igazad van KoRoN már csak presztisből is végignyom.
csak tudod nem árt ha az ember élvezi is azt amivel játszik.
Na de majd feltöltődök egy kicsit az akció részeknél !
Dinner valóban kell " bizonyos intelligencia " az x3-hoz,
de nem árt az se ha a játék kódjai segítik is a játékost és nem kell
állandóan scriptekel kipofozni !!!( persze ez nem kötelező, csak ajánlott)
Gondolom nem csak nálam fordult elő, hogy egy Trader két gyár között
ingázik mert időközben már változott az ára a cuccnak, de a kedves
Trader hajó csak végig megy az útvonalon és csak akkor ébred rá, hogy
nyista üzlet amikor már bedokkolt. Én meg már 5perce csak nézem hová
mész te bocika és manuálisan ki kell segítenem a kistehénkét.
( Ez olykor még a station managernél is előfordul, pedig ez a script
hivatott többek között ezt az alap hibát kijavítani !!!!!!! )
Vagy Saga írta vissza nekem miértelme elcipelni egy bányát a másik szektorba. Nos azért mert nem tudom eladni se ! #14324
De a lényege a sztorinak: egy 6.yilde silikon aszterodiára raktam a bányát nos valami iszonyat lassan termelte ki a szilikont erre át néztem a köv. szektorba
és ott találtam egy 49.yilde szilikon aszterodiát és ide akartam át rakni ( mivel gondoltam, hogy itt gyorsabban fogja kitermelni a szilikont mivel dúsabb a kövecske, így is lett )
Nos ha annyira elvagytok szállva hogy ez a játék mennyire életszagú,
valósághű, ráadásul a programozók is erre törekedtek akkor had
lehessen márt átrakni azt a k...va bányát ha már egyszer a gamer figyelmetlen volt ! Na ilyenek és az ehhez hasonlók fárasztottak le ! De hála a csajomnak rendbe rakott !
Na én ezzel a nyavalygást befejeztem végleg ! Srácok a további segítségeteket pedig előre is köszönöm !!!
-
Kindred Blades #14341 QFT.
Egyedül annyit tennék még hozzá, hogy maga a játék nem körülményes, hanem komplex. Ami viszont valóban körülményes, az a kezelés megtanulása. De a kettő sajnos összefügg. Persze biztos meg lehetett volna oldani egyszerűbben is, de így alakult. Minden hibája mellett páratlan lehetőséggel kecsegtet, én már vagy egy éve nyúzom, amikor épp van energiám és kedvem pár órát csatangolni, de biztos, hogy még mindig nem láttam mindent. -
SaGa #14340 Valaki kérdezte korábban, hogy az Attack Rock és a Mobile Mining között mi a különbség. Az Attack Rocks a "sziklákat" gyüjti be. Azokat a repkedő köveket, amelyek nem jelennek meg a térképen. Ami megjelenik, az az aszteroida, és abból bányászni kell.
A mobile mining egy spéci ágyúval (mobile miner) szétlövi a köveket és aszteroidokat, majd a darabokat begyűjti, az attack rocks a sziklákat szedegeti össze, illetve ha van a hajón megfelelő méretű (legalább 25-ös) pajzs, nekimegy a nagyobb köveknek, "lebucizza" őket, majd a törmeléket begyüjti... Érdemes figyelni, ahogy dolgozik...
Másik különbség, hogy a mobli mininghez ki kell rakni egy "bólyát" és annak a környékén szedegeti össze a cuccot a hajó, a másik esetében meg mászkál a terepen és keresgél. Mindkét esetben hozzá kell rendelni a hajót egy állomáshoz vagy egy szektorhoz és az ott szükséges alapanyagokra fog vadászni... -
Kinek a pap kinek a papné.
Lehet, hogy nem a legtökéletesebb játék, nem működik minden olajozottan, de kérdem én az életben minden tökéletes, és nem romlik el soha semmi !?
(lsd: Murphy törvényei)
Ez a játék már egy életstílus, ami emberi léptékekkel nézve a legreálisabb az összes között (pl:teherhajó pilótánk több space fuelt fogyasztott a kelleténél, és nekiment egy kavicsnak).
Tudom bosszantó dolog, de azért vannak a problémák, hogy megoldjuk őket. A játék egyik nagy erénye a szabadság, amit szintén megközelíteni sem tudnak más játékok. A való életben sem lehet valaki ilyen szabad mint itt.
Volt egy pár ismerősöm aki nekivágott a játéknak, ha arányban akarom értékelni 10-ből 1 aki igazán tud vele játszani.
Ezért mondtam is a többieknek, ehhez a játékhoz szükséges egy bizonyos intelligenciahányados (viccből). -
SaGa #14338 Az UT-id felütközése az állomásokon összefüggésben van a SETA túlzott használatával. Jól látszik a játékon, hogy a SETA idejében semmit sem tud rendesen kiszámolni, mert annyi mozgást kellene követnie, 6-10-szeres tempóval, amire már képtelen. Egy második mag támogatás nagyon ráférne a dual procik idejében, reméljük a TC már tud majd ilyet is. Nagyon komplex lett, nagyon összetett és emiatt vannak a "bugok".
Még így is hiányzik néhány dolog belőle. Pl a kereskedelem a fajok között megvan, de nem olyan intenzív, mint egy valós világban lenne. Sok a holtidő az állomásoknál. Igaz, ez a játékosnak meg jó, mert így maga döntheti el, hol pörgeti föl a gazdaságot kissé...
Egyébként, aki hiányolta a fajok közti háborúkat, az tegye föl a Race Invasions, a Race Military, a Race Response Fleets és a Mercenaries Guild modokat. Ez utóbbiban komoly támadások érik az egyes határszektorokat a szomszéd faj részéről és a védelembe kell beszállni (vagy épp a támadásba, de ez ritkább). Ha a felajánlott jutalom kétszámjegyű millió Cr, akkor lehet gyanakodni, hogy a védelmi flotta összesen belőled és a hajódból fog állni...
Ez utóbbi mod egy hibája, hogy ha végeztél egy inváziós flottával, és van sok cappelhető hajó a szektorban, mindaddig nem szabad elhagyni a szektort, míg el nem adtad (de leaglább kiküldted a szektorból), vagy szét nem lőtted őket, mert a script figyeli, hogy a támadó hajók mindegyike legyen elpusztítva. A megadást nem figyeli...
Amúgy az imént kissé meglepődtem. Beléptem egy Split szktorba, ahol látni, hogy a helyi katonai hajógyárnak rohamosan zuhan a pajzsa... Közelebb megyek, egy Xenon J osztja a gyárat. Közben ugrálnak be a Split Response Fleet tagjai, gondoltam beszállok, hátha egy szerencsés lövéssel kivégzhetem a hajót, és adnak egy halom reputációt (pénz még nem jár). A J meg elindult. 157-tel... A Mambám pont ennyit tud...
Aztán a J egy lövedéke eltalált. A hull 1, a pajzs kb 3 %-ra csökkent...
Nem volt hosszú menet... -
KoRoN #14337 De azért, ha van vér a pucádban, vért verejtékezve akkor is megcsinálod, mert olyan nincs, hogy egy ócska játék kifogjon rajtad...
legalábbis az én felfogásomban -
KoRoN #14336 X3 pro: komplexitás, széles lehetőségek, /majdnem / mindent csinálhatsz, ami ilyen játékhoz kell. Könnyü hozzászokni.
x3 kontra: rendkívül primitív kivitelezés, /az utóbbi ezer év legösszecsapottabb játéka/ , ahol még a legalapabb dolgok sem jók, azért pl utvonalat tudjon már adni egy játék, ez a legalapabb dolog egy program készítésénél, az első számítógépes program, amiben pingpongozott a labda, abban is odaért valahova, csak itt akad el pl a szerencsétlen hajó valamiben, és fogy el. Miután felszereltem UT-imet shild-el, utána vettem észre pl, hogy a megritkult fogyásuknak oka kishíján felerészt az állomásoknak, aszteroidoknak való ütközés. Azért 1-2 játékóránként egy ilyen veszteséget nem lehet megengedni egy játékban. Ha még csak ez lenne elcseszve, még ki lehetne bírni, de sajnos majd minden megoldás primitív, de nem sorolom. ezen, mint az állatorvosi lovon, a számítógépes játékok összes hibáit tanulmányozni lehet, egybegyüjtve. Életem összes szidalmainak 99 %-át ennek a játéknak a kadója, felelőse kapta.
Miért lehetett pl szinte hibátlanul megcsinálni a Freelancert? ezt meg nem?! /a pénzért!!! amire Koch ur , hogy a nagy Sharlak eméssze élve ezer évig, annyira vágyik/ Azért fociban sem a szurkolótábor rohan be focizni a gyepre, itt meg az folyik... -
antigua #14335 Hűha !
Na igen gondoltam, hogy kapni fogok egy kis zuhanyt !
Nos akkor menjünk szépen sorjába :
Tomonor elhiszem hogy az árnyékok változása meg az ehhez hasonló
gyönyörű kidolgozás megfogott, engem is elsőre ez ragadott meg,
nem is a külcsínnel van a gondom ahogy azt írtam is!
Saga teljesen igazad van csak az Elite volt ehhez hasonló, meg
talán a régi Reunion ( Amiga )bár az inkább stratégiai volt !
De én nem azt írtam, hogy e stílust képviselő játékok
kényeztettek el hanem azt, hogy " e-stílust képviselni akaró "
nem ugyan az, de nem menjünk most bele az ilyesmikbe.
Igaz hogy azok a játékok csak hasonmásai lehetnek az x3-nak mivel
ahogy te is helyesen írtad azok harcos/kereskedős stílusúak !
DE LEGALÁBB MEGVAN NORMÁLISSAN CSINÁLVA ÉS NEM ÖSSZECSAPPVA !
Talán majd egyszer összeszedem azokat a dolgokat amik ennyire felhúztak.
( van belőlük bőven, és én ezekre és csak is ezekre céloztam )
Egyébként mindig szerettem a stratégiai, menedzser játékokat,
tehát nem gondolnám hogy a stílust nem tudtam felfogni.
A haver is megvette az én előzetes beszámolóim alapján az x3-at
és nem kötelező elhinni ő is kiakadt azon menyire ( fogalmazzunk így )
bonyolult és KÖRÜLMÉNYES az x3-m, és, ha ezen a helyzeten javítani akar az ember megint felkell rakni valamilyen scriptet ! De ne húzzátok fel magatokat az én véleményemen ez is egy vélemény a sok közül !
Lehet hogy valaki lát benne igazságot, lehet, hogy nem és azt mondja a
kukába való vélemény ez !
-
Berv #14334 Kösz, marha közel voltam :)
"shift+e"-t is nyomtam mint bolond...
-
SaGa #14333 Azért azt még megkérdeném: mely játékok kényeztettek el ebben a kategóriában annyira? Tudtommal nincs még csak hasonló sem, az Elite szérián kívül. Olyan van, ahol magányos harcos/kereskedőként nyomulhatsz, meg olyan is, ahol flottákat irányíthatsz, de a két dolog keveréke nem létezik... -
SaGa #14332 Nem igazán értünk egyet. Az űrállomások gyárak, vagy bányák. Nem szokás őket áttelepíteni másik szektorba. Az eladás valóban jó opció, de az átfuvarozás már eröltetett. A scriptek meg jók, mert bővítik a játékélményt. Én olyan scripteket teszek az X3-ra, amelyek a mikormanagement terheit veszik le a vállamról (pénz utalgatás az állomások között, alapanyag ellátás, ilyesmik). még így is komoly meló összarakni egy jól műkörő komplexumot úgy, hogy ne is kelljen odafigyelni rá. Az is egy jó időtöltés, amikor megállsz a saját komplexed mellett, éd igyeled, ahogy dolgozik. Jönnek az alapanyag szállítók, folyik a termelés, hangolod a dolgokat, kitapasztalod, hogy kell-e még egy Cahoona Bakery, vagy elég a szomszéd szektorba küldeni egy halyót, ami megveszi a szükséges kaja mennyiséget, stb...
A X Univerzum és az X3 játék egy jól megcsinált klónja az elite-nek, amit a modderek tovább fejlesztettek, de maga az alapjáték is megfelelően átgondolt volt... -
tomonor #14331 Te nem vagy észnél. A játék motorja az, ami nem engedi a játékot fejlődni (X3 Reallity Engine) -ez egy annyira complex és jól összerakott motor, hogy még az a halom ember se képes kódolni rá. Például nézzük az árnyékokat: X2 - gyönyörű, kicsit félkész, ám érdekes elgondolás.
X3 - Nincsenek árnyékok, ugyanis a játék motorja nem engedi. Ellenben mintha láttam volna egy képet egy állomásról, ami árnyékot vet. Nagyszerű!
Bocsi Antuga, de szerintem neked kéne most elgondolkodnod hogy mit mondtál, és hogy húztad le mások munkáját, pont mitn azok a játékújságírók. -
tomonor #14330 shift+e -
antigua #14329 Hi !
Elöször is köszi a választ SaGA !
KONKLUZIÓ AZ X3 -ról :
Vajon miért nem lepődőm meg már azon ,hogy most is csak valmi
félmegoldást tartogat az alap játék !Szerintem igazán gondolhattak volna
a játékészitők erre az alap helyzetre, hogy a játékos elszeretné adni ,
vagy át helyezni a gyárait.De már megszoktam, hogy az x3 alapjáték
(mindenféle kiegészítő scriptek nélkül )majdnem hogy játszhatatlan !
Igen kedves játékos társak, nem minden féle scriptekkel kell a játékot
helyre pofozni ( toldani - foltozni, és talán még működnek is )
hanem átgondoltan készre, megalkotni!!! ( Nem lett volna olyan nagy baj, ha félévet csúszik a játék )Kezdem vissza sírni a régi Amigás korszakot amikor még minőségi munkákat készítettek, és ha volt a játékban egy kis bug akkor minden valamire való játékújság jól lehúzta a készítőket !!!
Kár az x3-ért jó az alap gondolat ( valósághű kereskedés, egy kis akcióval megfűszerezve egy sci-fi világban .)csak rendesen megkellet volna csinálni!!!!! Így pedig hiába a gyönyörű külcsín, hiába a jó kis akciós részek, a játék játszhatóságát és hangulatát tönkre vágja
( legalább is nálam )a számtalan apró hiba, átgondolatlanság .
Csak remélni tudom, hogy az x sorozat köv. részét nem ez a csapat
csinálja, nálam az x3 ( bármennyire is próbálok jó indulatú lenni a játékhoz )MEGBUKOTT !
Ui: Talán én lettem elkényeztetve más e-stílust képviselni akaró
játékoktól, talán nem vagyok egy megrögzött x3 fun, vagy talán tényleg
egy idő után kiábrándítóvá tud válni az x3 a hibái miatt!?
Akkor hát én most elbúcsúznék, köszönöm mindenkinek a segítségét
és további kitartást a játékhoz !
Jó kis fóruma,és csapta van az x3-nak !!!!
-
KoRoN #14328 Érdekes, nekem nem jöttek be a kis hajók, pillanatokon belül kilövik őket, és akkor veszteség Trader+kisérő. Ha pedig a trader már harcba kezd, annak már annyi. A Shivant scripttel lehet beszerezni? mert én próbáltam HCF-el megnyergelni, de nem engedte a játék. -
KoRoN #14327 Minél kisebb a hajó, annál közelebb kell menni hozzá, de az sem mindegy, honnan közelíted meg. Érdemes még "target"-elni, ott, ha kellő közelségbe érsz, megjelenik a beszállás gomb, akkor nem kell a shiftE -
Berv #14326 Hi !
Miért lehetett az, h. alig bírtam viszamászni a Buster-be miután magamávé tettem egy hajót? (claim)
Az "enter ship" ikon 10 m távolságból is inaktív volt, mérgemben már nyomtam minden gondot, így végül nem tudom mi volt az, amire a szkafanderes muksó - azaz én :) - hajlandó volt visszaülni a hajóba ?!?!
Melyik gomb volt az?
Szóval mi a tuti gomb kombó erre ? -
SaGa #14325 Alapvetően elvonszolni tudod a gyáradat, egy Tractor Beam-mel. Jó lassú meló, de működni szokott.
Az FCC-t (Factory Complex Constructor) használom a nagy gyárak építésére és mozgatására. azzal egy szektoron belül oda tolom. ahova akarom, kapun át nem próbáltam még sosem, de nem is menne szerintem... -
antigua #14324 Sziasztok !
Tudja valaki, hogy lehet egy gyárat eladni, vagy átszállítani egy másik szektorba ! Én próbáltam a Station Complex Relocatorscripte, de nem hajlandó a Mamuth bepakolni pedig a gyár comm.menüjében kiválasztottam a parancsot, majd a gyárat, majd a Mamuth-ot, de még se megy oda a gyáramhoz és pakolja össze !Ez script hiba lehet, vagy én csinálom rosszul?
( az angol leírása a scriptnek pedig ezt írja. )Eladni se tudtam a Station Shell-el,illetve eladta de a pénzt nem rakta rá a számlámra, csak a gyár tünt el ! Van-e esetleg más megoldás az eladásra, szállításra mert szerintem a scriptek nem működnek jól nálam .
-
Legend #14323 Kösz, azt hiszem ott kúrtam el, hogy kevertem a Station managert a MK3mas trade softwerrel (gondoltam biztos jó, ha annyiba került),azért nem ment annyira az önellátás. A komplexumok ellátóhajói nálam először Mercury Larger Superfreighterek voltak (3-4/komplex), de méretük és esetlenségük miatt rengeteget ütköztek a komplexumrengetegben, egymást és az összekötőcsöveket veszélyeztetve. Úgyhogy lecseréltem mindet sima Mercuryre. Távolsági kereskedésre jobban szerettem a Caiman larger Superfreightert, mert van orrfegyverzete, és visszalő. XTM-ben annyi a kalóz, hogy kell az önvédelem + 2 M4-es kísérő.
SaGa: én a Sohneneket kitiltanám, mint játszható fajt. Kipróbáltam, és aaaanyira élvezhetetlen istent játszani....
Mellesleg Shivan Dragonnal is lehet röpködni, vicces is, de legalább lelőhető.
PS: Ha legálisan játszol, Ultomate hajó nincs, csak ultimate flotta. A játékosok zöme általában arra hajt, hogy végre megvehesse és felszerelje az ultimate nagy álomhajót, egy M1-2-est. Aztán lelövik. (szerintem) -
SaGa #14322 Hali!
Rég jártam erre, mert volt sok jó játék, ami kicsit elvitt az X világból. Építettem egy új gépet és ismét visszatértem az X-hez is, Ez a gép már bírja az XTM monumentális csatáit is jól...
Ahogy olvasgatom, többek akadtak bele script problémába. Mivel a korábbi állapotot raktam vissza (xtm plusz egy halom mod), én is szembesültem azzal, hogy a 2.5 patch nem egészen fér össze pl Cycrow scriptjeivel és az XTM-mel, így inkább maradtam a 2.02 verziónál.
Aki ultimate hajót akar, annak javaslom a Yaki féle Custemstarts modot. Ez az XTM-hez ad egy halom kezdő verziót (kis hibája, hogy német vagy inkább holland nyelven, de ez csak néhol a játékmenetben nem látszik). Van két Sohnen kezdés. Az egyik a jól ismert Mantis (Unbekannen M6, a mod szerint), a másik egy Sohnen inváziós flotta 1db M2-essel és 2 M7-essel. Na ez az igazi overkill. Már a magányos M6 (a 4 lézerágyújával, amiknek hatósugara 3 km fölötti) is különösebb veszteség nélkül szed szét komplett szektorokat (a Xenon K milliós pajzsát kb 8 másodperc alatt bontja nullára, úgy, hogy még csak ki sem merül az energiája), az M2-n 22 van ezekből a szerkezetekből.
Aztán egy-két órányi élvezkedés után le is szedtem a modot és kezdem egy új játékot Oren Rock-kal, a bankrupt assassinnal... Őt már korábban megkedveltem...
A Sohnen-ek nem játszhatók ebben a világban, mert gyakorlatilag 2-3 nap alatt a teljes univerzum kitakarítható (a teljes Terran rendszer kiürítése kb fél órába telt)...
Oren Rock meg szépen növelgeti a reputációját. Mivel a Boronok és a Paranidok eleve utálják, az Argon rendszerekben Paranidokra vadászik, a Spliteknél meg Boronokra. Ezzel gyarapszik a pénze (0-val indul), nő a reputációja, szaporodnak a hajói. A Teladiknál nem érdemes senkire sem vadászni az alap ellenséges csapatokon (kalóz, xenon, khaak, yaki) kívül, mert ők mindenkivel jóban akarnak lenni... -
vecsi71 #14321 Köszi a részvétet.Már újra belevágtam a játékba,de most az alap x3-at nyomom.Ebbe legalább nincs egy csomó hiba mint az xtm-ben.Legalábbis tudomásom szerint.De ettől függetlenül az xtm nagyon jó.Legalábbis nekem bejött.Kiváncsi vagyok mi lehet az amivel ekkora álományt pótolni lehet rövid idő alatt.A címem:[email protected] -
KoRoN #14320 Én 80-valahány millió értékü rakétával-fegyverrel jöttem ki a Yakiktól, meg néhány teherfurgont hoztam ki utána, rakétával megrakva, /egyet ugy küldtem ki egy talált jumpdrive-vel/ , igy is sok millió értékü rakétát hagytam ott, mindezt kb 12-24 tiszta játékidő alatt. Nekem is egyik fiam kinlódása adta az ötletet, hogy próbáljam ki a yaki kezdést, ő is sokat szivott vele. Utána is visszajártam, utanként eleinte 10-20 milka, majd tapasztaltabban 100-150 milka értékü cuccot transzportáltam fél-egy napi játékkal, és kb uennyi értékü fegyvert, amit nem adtam el. A Seninekből átlag 3 millió értékü rakétát/darab lehet kihozni, + fegyverek /pl CIG/. Rahedli sok furgont lehet összeszedni, áruval, mellékesnek. Az igaz, hogy -1.000.000 körül volt a notorietym a yakiknál, de ez nem zavart, ugysem tudok kezdeni velük semmit. Viszont a küldetések hiányoztak, nem szeretek félmunkát végezni, no meg különösen az egyik küldetés, aminek kapcsán iszonyat pénzeket lehet keresni. Ezért kezdtem egy uj játékot, stilszerüen az "X-treme"-t, ebben a nehezités, hogy akik utálnak, nagyon utálnak, és a legszegényebb kezdés. / a játékokban a kedvenc stílusom, hogyan legyünk gyorsan a legerősebbek, leggazdagabbak, ezért többször is belevágok egy-egy játékba, ha nem tökéletes a játékmenetem. /
Erről jut eszembe, MÉLY RÉSZVÉTEM VECSI21-nek, VECSI, ha mégis bele akarsz vágni a TC előtt, szívesen javaslok olyan /nem script, nem cheat/ megoldást, amivel gyorsan pótolhatod állományodat. /Van saját találmány is, még senki nem ismeri az x3 térsadalomban, - vagy mélyen hallgat róla. És igaza is van, tegyük hozzá. Játékban én sem játszom meg, de a Te eseted más. Ha érdekel, emilben elküldöm./ -
Szerintem Yakiként a legnehezebb nekivágni a játéknak.
Ahogy Legend írta custom kezdéseknél nincs sztorivonal, és küldetés.
Az egész maffia klán rád vadászik, muszáj elhagynod szeretett "hazádat".Végig kell repülnöd jóformán az összes Yaki szektoron, hogy kijuss.Nekem sokszori újratöltés után sikerült kikecmeregnem, nálam már ez is akkora sikerélmény volt mintha kinyírtam volna a fél Xenon flottát.
A kezdő hajód egy Sennin Raider nem egy szuper romboló, nincs igazán jól felszerelve, a pénztárcád is vékony, ezért érdemes minden apró küldetést elvállalni, bármely faj rovására. Annyit nem tudsz ártani a repudnak amit később ne lehetne helyrehozni.
A gyors meggazdagodásnak kevesebb az esélye mint a gyors halálhoz ebben customban.
Apró pénzszerzési lehetőség, és nem annyira biztos mint veszélyes, út közben annyi hajót lösz ki amennyit bírsz, ha szerencséd és időd engedi, szedd össze a kidobott rakétákat. -
KoRoN #14318 LEGEND: előzőekben a traderekkel kapcsolatban kértél véleményt.
Univerzális tapasztalatot nem tudok közreadni, de saját szelekciós utamat igen. Én 1/ a Demeterekre szelektálódtam, mindenfélét kipróbálva, ezek közül is a Super F. II.-re, /csak TrinityS/ ezek viszonylag gyorsak is, pajzsuk viszonylag elfogadható, és ion disruptorral felszerelhető, /MDefense!/, a lövésektől ugyse menti meg semmi a hajót. A hajó viszonylagos gyorsasága azért fontos, mert a/ itt megy el a legtöbb improduktiv idő, b/ mire odaér valahova, már feltöltötte más a készletet, oszt' csak nézelődik félóráig utána. 2/ Mellette tartok még Boron SF-t is, ami igaz, hogy baromi lassu, de ércszállításra, egyéb nem kereskedelmi, nem sürgős célra kiváló.
A gyárak kiszolgálására nem használok hajót, igyekszem ugy építeni a kombinátokat, hogy kizárólag a végterméket kelljen hurcolni, /fegyver, pajzs/, ill átmenetileg érc, energia, stb. A gyárak kiszolgálásáról nagyon rosszak a tapasztalataim, igy pl a szóját is inkább kézi irányítással szoktam teriteni, életben tartva ezzel a háromszemüek gazdaságát.
Az UT-k neveléséhez legjobb hely az E. Edge, és az alatta levő P rdsz-ek, de megjegyzem, hogy ezek a szerencsétlen hajók, ha 12 az EC, akkor a 15-ért vevő gyáraknak már nem szállítanak, pedig az 30.000 haszon lenne egy SF-nél... Ideális nevelő hely az Oort cloud, és a Kuiper B. is. Kezdők számára megemlíteném, hogy érdemes utolsó fillért beáldozva kimaxolni egy SF-t, és az Active Map-on jelölt Cristal-okat megkeresmni, egy rakomány behozza a következő kimaxolt SF árát.
Ilyesmi infót vártál?
-
KoRoN #14317 Véleményt, ill segítséget várok a következő szituban:
Kardomba dőltem, majd ujrakezdtem az x3-at, sima xtm -el, script nélkül, X-treme módban, /egosoftos , nehezitett mód, sztorival/ . Kb 88 óra tiszta játékidő után odáig eljutottam, hogy a földi szektorokban, egy barátságos rendszerben, 2 arra járó ellenséges Vidart capeltem. Az X-tremevel járó kezdeti -180-as földi notorietim -295-re ugrott ezzel, /megjegyzem, ha capelés helyett véletlen kinyirom, mindjárt kb -400-al nő, ill. csökken a notoriety/. Próbáltam bocsánatot kérni, de alapból nem lehet comolni a földi hajókkal, talán azért, mert a sztorit még nem csináltam végig, és nem fedeztem fel a Földet??! vagy mert minuszos a notom??. Ahhoz, hogy békét teremtsek, ill növeljem a not.-t, felküldtem 2 Borist /otas boreas/ egy földi rendszerben levő kalózbázis kiirtására. Hiába nyirtam ki a derék embereket, a not-om meg sem nyikkant, ugyanolyan mélyen volt. A KÉRDÉSEM az lenne, hogy a sztori végigcsinálása után lenullázza-e a játék a földiekkel való /v/iszonyomat, - mert régi emlékeim szerint sztori után -5-re áll be a not, vagy nem. Mert ha lenulláz, akkor még valami nagyobbat is capelnék, mert script, és cheat nélkül sajnos nem mostanában fogom elérni a barátságot ezek vásárlásáig, egyhamar. -
KoRoN #14316 DIMRE: egy ideig nem jártál erre, így nem tudtalak elérni. Te játszottál Yaki módban, így tudnál segíteni. Yaki módban, /ami iszonyat gyorsan meggazdagít egyébként/, nem jött be a Bala Gi küldetés, és más küldik sem müködtek. LEGEND volt szives utánanézni fórumokon, és azt találta, hogy nem egosoftos kezdésmódoknál ezek nem jönnek be. Neked elindultak? Még letároltam ezen mentéseimet, hátha még valamit kezdhetek vele... Scriptek nélküli, mezitlábas xtm.et játszom. -
KoRoN #14315 Mindkettőtöknek igaza van, de még sincs igazság. A játék programozásában alapnak látszik, hogy megtámadás esetén elkerülő manőverbe, és viszont tüzbe kezd a megtámadott hajó, az pedig egy másik dolog, hogy a tradereknek van egy menekülési programja is, de itt is megfigyelhető, hogy először, ha van, kidobja a droidjait, vitézkedik egy kicsit, majd ugrik, 25-ös szintnél viszont már szignifikánsan gyorsan elugrik a helyszinről. A két motiváció sajátságosan keveredik. Sajnos elfelejtettek /többek között/ egy opciót, utvonalbeállítást beépíteni, /ami ősidők óta benne van minden ilyen játékban/, miszerint
"utközben nem harcol", ill. az eleve evaziv játékmódot, amiben a kereskedőhajó az észlelt ellenséges hajót elkerülné, ill. sz.sz. elugrana preventive. /Vagy normális dolog az, hogy látom, kalózok jönnek, és még csak ki sem próbálom kerülni őket??!/ -
antigua #14314 szevasztok gamerek !
A sok nyavaja után egy kis siker élmény :
Hűha azt hiszem rá akadtam az én kis nyerő hajómra
( a kategórián belül )Colonial Viper 7-es ez a tuti overkill hajó,
visz mindent !villám gyors, erős pajzsokkal csak ajánlani tudom mindenkinek ! Egy kísérő Novával megerősítve a viper7 még egy korvettet is lazán lenyom.
I love this Game !!!!
-
Sima X3-on nekem sem volt gondom. XFP-t használtam még mellette, azt is úgy, hogy bemásoltam a játékkönyvtárba a fájlokat azt kész.
Mellette ment a costum hajók is, meg Ashley-el sem volt gondom.
Az XTM-nél voltak problémáim. -
#1492 Cycrow oldalán a v2.12 plugin manager, azt rakd fel.
-
antigua #14311 Hali !
Amit Tomonor írt az sima x3-on em ment. Legalább is nálam !
( ettől lehet még jó Tomonor tanácsa, ne feledjük, hogy bizonyos scriptek
olykor mekavarnak, nálam is ez volt a helyzet ! )
Igen sikerült de én sima x3-at használok, nem tudom hogy XTM
alatt is jó-e ( valószínűleg igen ).
-
Sikerült egyesítened a modokat?
Csak mert amit Tomonor írt, az XTM-mel nem megy. Én is próbálkoztam vele.
A végeredménye lényegében az volt, hogy nem tudtam a berakott hajókon módosítani, a többire már nem emlékszem.