KoRoN#14318
LEGEND: előzőekben a traderekkel kapcsolatban kértél véleményt.
Univerzális tapasztalatot nem tudok közreadni, de saját szelekciós utamat igen. Én 1/ a Demeterekre szelektálódtam, mindenfélét kipróbálva, ezek közül is a Super F. II.-re, /csak TrinityS/ ezek viszonylag gyorsak is, pajzsuk viszonylag elfogadható, és ion disruptorral felszerelhető, /MDefense!/, a lövésektől ugyse menti meg semmi a hajót. A hajó viszonylagos gyorsasága azért fontos, mert a/ itt megy el a legtöbb improduktiv idő, b/ mire odaér valahova, már feltöltötte más a készletet, oszt' csak nézelődik félóráig utána. 2/ Mellette tartok még Boron SF-t is, ami igaz, hogy baromi lassu, de ércszállításra, egyéb nem kereskedelmi, nem sürgős célra kiváló.
A gyárak kiszolgálására nem használok hajót, igyekszem ugy építeni a kombinátokat, hogy kizárólag a végterméket kelljen hurcolni, /fegyver, pajzs/, ill átmenetileg érc, energia, stb. A gyárak kiszolgálásáról nagyon rosszak a tapasztalataim, igy pl a szóját is inkább kézi irányítással szoktam teriteni, életben tartva ezzel a háromszemüek gazdaságát.
Az UT-k neveléséhez legjobb hely az E. Edge, és az alatta levő P rdsz-ek, de megjegyzem, hogy ezek a szerencsétlen hajók, ha 12 az EC, akkor a 15-ért vevő gyáraknak már nem szállítanak, pedig az 30.000 haszon lenne egy SF-nél... Ideális nevelő hely az Oort cloud, és a Kuiper B. is. Kezdők számára megemlíteném, hogy érdemes utolsó fillért beáldozva kimaxolni egy SF-t, és az Active Map-on jelölt Cristal-okat megkeresmni, egy rakomány behozza a következő kimaxolt SF árát.
Ilyesmi infót vártál?