SaGa#14338
Az UT-id felütközése az állomásokon összefüggésben van a SETA túlzott használatával. Jól látszik a játékon, hogy a SETA idejében semmit sem tud rendesen kiszámolni, mert annyi mozgást kellene követnie, 6-10-szeres tempóval, amire már képtelen. Egy második mag támogatás nagyon ráférne a dual procik idejében, reméljük a TC már tud majd ilyet is. Nagyon komplex lett, nagyon összetett és emiatt vannak a "bugok".
Még így is hiányzik néhány dolog belőle. Pl a kereskedelem a fajok között megvan, de nem olyan intenzív, mint egy valós világban lenne. Sok a holtidő az állomásoknál. Igaz, ez a játékosnak meg jó, mert így maga döntheti el, hol pörgeti föl a gazdaságot kissé...
Egyébként, aki hiányolta a fajok közti háborúkat, az tegye föl a Race Invasions, a Race Military, a Race Response Fleets és a Mercenaries Guild modokat. Ez utóbbiban komoly támadások érik az egyes határszektorokat a szomszéd faj részéről és a védelembe kell beszállni (vagy épp a támadásba, de ez ritkább). Ha a felajánlott jutalom kétszámjegyű millió Cr, akkor lehet gyanakodni, hogy a védelmi flotta összesen belőled és a hajódból fog állni...
Ez utóbbi mod egy hibája, hogy ha végeztél egy inváziós flottával, és van sok cappelhető hajó a szektorban, mindaddig nem szabad elhagyni a szektort, míg el nem adtad (de leaglább kiküldted a szektorból), vagy szét nem lőtted őket, mert a script figyeli, hogy a támadó hajók mindegyike legyen elpusztítva. A megadást nem figyeli...
Amúgy az imént kissé meglepődtem. Beléptem egy Split szktorba, ahol látni, hogy a helyi katonai hajógyárnak rohamosan zuhan a pajzsa... Közelebb megyek, egy Xenon J osztja a gyárat. Közben ugrálnak be a Split Response Fleet tagjai, gondoltam beszállok, hátha egy szerencsés lövéssel kivégzhetem a hajót, és adnak egy halom reputációt (pénz még nem jár). A J meg elindult. 157-tel... A Mambám pont ennyit tud...
Aztán a J egy lövedéke eltalált. A hull 1, a pajzs kb 3 %-ra csökkent...
Nem volt hosszú menet...