299
Szerszámok, anyagok, mithogyan
-
#59 Ezt a ©koda gyárnak ezekszerint nem kötötték az orrára... -
#58 Ködlámpa csak tompított fénnyel együtt mehet!!!
Semmi más lehetöség nincs... -
#57 nade On.
láttam Metro -s szórólapon, hogy van
fúrókalapács 6990.- Ft -ért, Hmmm.
persze nem egy tartós darab. de hobby célra sszem veszek egyet,
mert a régebbi Black & Deckert kinyírtam.
túlmelegítettem párszor. DD
Ezzel a gagyival meg mégjobban kell vigyázni
ha veszek, mert a felmelegedés az átkuk
az ilyen fúróknak, ha felmelegszik akkor
le kell állítani amíg kihűl... -
#56 Igen, az lesz a legjobb.
Közvetlenül rákötni több dolog miatt nem szabad. Egyrész ugye biztosíték nélkül ha brobléma van, kiég a verda. A relé meg ahhoz kell, hogyha nincs legalább helyzetjelző, akkor ne legyen ködlámpa sem. -
Vlala #55 A ködlámpa megvan, TG, kapcsirajz nuku, gondoltam, rákötöm az akksira, meg a kasznira, egy kapcsoló bele, és kész lesz. Beszéltek valami relézésről, amiről fintorom sincs, hogy mi lehet.
Az lesz a legjobb, ha átdobom egy villanyosságihoz, hogy pakolja fel... -
#54 Optikai hang csatlakozóról jövő jelet hogy lehet dekódolni? -
#53 Először is szerezni kell ugye egy ködlámpát.
Ahogy elnéztem, ezekben szokott lenni bekötési rajz, azt meg, hogy melyik biztosítékra kösd, a gépkönyv dönti el. Vagy van egy biztosíték a ködlámpa részére, ami vagy be van rakva (más is innen kapja az áram), vagy nincs (pl a ©koda fabia ilyen), utóbbi esetben nemtom hova kell kötni. Egy a lényeg, csak akkor világítson, amikor van legalább helyzetjelző, de ez meg lehet, hogy az egységcsomagban meg van oldva pl egy relével. -
Vlala #52 Kérjük komolyabban venni a témát :-) Fluxuaskondenzátor kellene a Skodámba, mert így nem tudok időben repkedni vele. Csak késve. Na mindegy, a hsz lényege: kapcsirajz és útmutató kellene ködlámpa beépítéséhez, mit hová köassek, mit szerezzek be előtte, stb. -
#51 Nem, ez a replikátorokat szabályozza :)) -
Nem tud dilítiumot kristályosítani? :)
[nade off vége :D] -
#49 jaaa, az egy régi 486-os mátrixszámítógép kapcsolóüzemű plazmatápegységéből általam barkácsolt trafós váltó és egyenfesz.-es szabályozható fúziós táp Deprez-kijelzővel :)) -
#48 pl tápegységnek látszó tárgy rámamargarinos műholdvevővel :D -
#47 melyikre gondolsz ? :) -
#46 És az ott mi? Szubtéri adóvevő? :) -
#45 na én itt szoktam :) -
#44 A jelenleginek is kioperáltam a rácsot előle, mert hangos volt. Most nem rajzolom le, de ha abba a dobozba berakom, amit terveztek, akkor halk lesz. Papírral tesztelve -
#43 Relaks, az én házamon oldalt van két
gyári "szellőző rács" kb. 20 cm az átmérője.
És rohadtul süvít a gépem ventillátorja,
ha mégegyszer veszek házat, csak zártat veszek.
Persze egy csöndesebb ventillátor sem ártana.
sztem, ne vágd ki az oldalát. -
#42 Nem ;) -
#41 Ejha és bekötöd a lefolyórendszerbe is?:D -
#40 Négy bazi nagy luk lesz rajta, ami egy csőben folytatódik, a végén egy-egy ventivel :D -
#39 Azt írtad, hogy különleges légutak, nem azt, hogy lesz egy bazi nagy luk rajta:) -
#38 Egy 2000-res fordulaton pörgő 12 centis ventinél egy 18 centi széles, 3.5 centi magas út azért még nem fog süvölteni ;) -
#37 Csak szét ne essen.:)) -
#36 ez jó topik,
ésni imádok barkácsolni
van otthon mindenféle szerszámom:
köszörűgép, flex, nagy körfűrész 300 mm-es
hegesztő, fúrók, kézi körfűrész, dekopír fűrész,
csvarbehajtó,
egyszóval elég sok mindent meg tudok itthon csinálni.
Nemrég például DVD polcot, szekrényt csináltam magamnak,
7.000 forintból kijött az anyag, ugyanez boltban
30.000 lett volna, eredménnyel meg vagyok elégedve,
majd mutatok képet róla. -
#35 Hmm ... -
Aspyrin #34 Akkor bocsi, de a mondatvégi ".." írásjeleid kissé félreérthetők -
#33 heh, nemvagyok, csak olcsóbb 3 évente venni 1 új márkásat, mint havonta 1 gagyit ...
és mint írtam korábban, 1x vettem tescoban ilyesmit, azt is már vagy 5 éve ... -
Aspyrin #32 fú, értem, nagyon magas pacin vagy, ok np, de legközelebb ne menj teszkóba -
#31 Németországban szoktam ilyesmiket .. -
Aspyrin #30 Ha a Királyba vásárolsz még talán ismerlek is -
#29 Én is kb, és a legjobb minőségűek ... -
Aspyrin #28 Az már a te bajod, hogy blekidekit és hiltit használsz. Blekideki=silány minőségű de szép formájú hitványság, Hilti= jó minőség, de a kategóriájában 3x-os ár/szervízköltség. Ha tanács kell szólj, 7 éve "foglalkozom" szerszámgépekkel ;-) -
#27 Otthonra barkácsolni tökéletes, nincs agyonhasználva, célnak megfelel .
Amikor én is csak hobbi szinten barkácsoltam, nem vettem márkásat, mert minek, nem volt értelme a drágát megvenni, és csak egyszer szoptam be egy Tescos flex-szel, minden fasza volt, tökéletes Bosch hamisítvány, csak épp a csapágyat hagyták ki belőle, vas a vason, ment míg el nem kopott, aztán túlpörgött, köhögött párat és leégett a kommutátor, úgy 10 órát bírt . De egyébként otthon ezt-azt gyorsan megcsinálni valamit bőven elegek ezek is .
Mivel mostanság állandóan csinálnom kell ilyeneket, melóhelyen is fúrok - faragok, így a mostani cuccaim ott kezdődnek, hogy Hilti, Black & Decker, Stihl és Bosch ... -
Aspyrin #26 Jah és a késélezést felejtsd el alapból -
Aspyrin #25 Jah, árultunk ilyen vackot . A Dremel megjelenése után jelentek meg a németbecsomagolt kínai kategória győztesei, mint pl. einhell. Összefoglalva: egy nagy rakás (találdkimi). -
#24 Nem, tudod jön a gyerek meg minden -
#23 Hörcsöglakást tervezel ? :)) -
#22 Azokkal vigyázz mert ha gyorsan áramlik benne a levegő lehet, hogy süvölteni fog:D
Nem kell semmi légút, 2 venti azt jó is lesz. -
#21 Éppen ezért terveztem bele különleges légutakat -
#20 Neked kuss, sry
Egyébként is a kiinduló pont a szerszám használata volt, aminek szvsz semmi keresnivalója a hardverben.