299
Szerszámok, anyagok, mithogyan
-
kutakita #139 Hát én nem bíznék a tescos ragasztóba:D kitudja mit művel a modellel feloldja a műanyagot, festéket :D
Inkább vegyél valami minőségit (mondjuk, lehet van minőségi a tescoba is)
vagy inkább modellboltban kérdezd meg, hogy mit ajánlanak. -
moruf #138 Hát igen a pillanatragasztó nem a makettezők eszköze főleg a sok-sok gatyik, loctite-ket szoktam használni, jók nagyon én elég sok makettet készítek a foglalkozásomból kiindulva. Én megvagyok vele elégedve. -
Trillerke #137 Gondolom a makettezéshez speciális pillanat ragasztó kell, vagy jó az ami pl a Tesco-ban kapható? -
#136 Bemész egy modellező boltba és megveszed.
A normál pillanatragasztóval az lehet a gond, hogy megmarja a műanyagot. -
TomBond #135 Igen! Még az a jó! Lehet válogatni! :-) Egyébként én ezt használtam. -
dartpal #134 Hát itt elég sok ragasztó van :D -
nerhard #133 Már leírtam: Loctite -
#132 konkrét márkára gondoltam... -
TomBond #131 Pl. ilyen -
nerhard #130 Hogy érted, hogy milyen? Erős, gyorsan megszárad. Mire vagy még kíváncsi? -
#129 és az milyen ? -
nerhard #128 Loctite??? Azt hallottam az mindent megragad. -
#127 vegyél modellezéshez való ragasztót -
#126 Milyen pillanatragasztót ajánlanátok modellezéshez ? -
#125 Valaki esetleg tud IV. vagy XII. ker-ben olyan lakatost,aki tervrajz alapján elkészít pár dolgot?Konkrétan hajlítani és heggeszteni kell csak. -
#124 Üdv.
Tud valaki esetleg segíteni? Kis alkatrészek otthoni készítéséhez keresek műanyagot. Lehet ilyet vagy hasonlót hobbi vagy barkács boltokban kapni? -
#123 HELLO
(nem nagyon ide való)
ÉN ha Simsont hengert akarok fúrni, vagy 4 felömlősre akkor
Akkor olyan kis köszörűt honnan tok venni meg kb menyibe van .??
-
#122 fogalmam sincs, innentől szerintem fizika :) -
#121 Aha.És szerinted miképp érdemes próbálni taszítani kellene a gömböt?Illetve hogy szerinted így mekkora lehet a maximális magasság amibe ezt végezhetem?:) -
#120 Szerintem alulra és felülre is kell mágnes, a földgömbbe is. Hogy hova és mennyi azt ki kell kísérletezni. -
#119 Már csak az a kérdés milyen erős mágnessel próbálkozzak,és körülbelül milyen magasságba lehetne ezt lebegtetni:) -
#118 Igen,ez jól hangzik. és a mágnesek elhelyezése hogy oldható meg egy fent egy lent,Középen a földgömb ugyebár.Nah most akkor 2 módszert lehetne alkalmazni ha jól tudom:-Elektrodinamikus Lebegtetés.
-Elektromágneses Lebegtetés.
Van még az a lehetőség is hogy csak alulra szerelek mágnest ami taszítaná a gömböt.Hasonlóan a Japán MagLev vonatokhoz:)
-
#117 Meglehet persze.
De azt vedd figyelembe, hogy a mágneses erő tartja ott, tehát ha áramszünet lesz vagy valami erő (huzat, hüje haver stb.) kibillenti az erőtérből akkor leesik a gömb.
Ha magasan lesz vagy nem olyan helyen ahol viszonylag közelről meg lehet nézni akkor damillal lehet ezen segíteni. -
#116 nah igen.Viszont engem az is érdekelne hogy szerintetek ezt nagyob tárgyaknál meg lehetne e csinálni?:) mondjuk egy még nagyobb földgömb+elektromágnes páros.Illetve az a kis lézer is érdekes ott oldalt.:) -
#115 :)
Földgömb?
Na jó :D
Mágnes -
#114 Nem:P Azt ami a képen van:) -
#113 ilyen képet? -
#112 Üdv engem nagyon érdekel az elv hogy hogyan lehet ilyet csinálni,de sehogysem jövök rá.Hátha ti kicsit okosabbak vagytok:)
Köszi előre is:) -
#111 attól is függ, hogy mit akarsz ragasztani -
#110 Tapasztalatokra lennék kíváncsi, googleöm nekem is van. -
naraiadam2 #109 www.gyufak.mlap.hu Ragasztás nélkük, érdekes dolgok gyufából! -
#108 Sziasztok!
Epoxy vagy pillanatragasztó?
Mikor melyik?
Vagy 3. alternatíva?
Köszi! -
SeriusLame #107 sziasztok
tudna nekem valaki mondani debrecenben olyan helyet ahol elöre elkészített tervek alapján legyártanának nekem fémböl valamit ? -
#106 nekem is csak vidiás van falhoz és csempéhez
bepontoz ahogy írták, sima üzemmódban elkezd ahogy írták és ahogy átér a csempén lehet ütvefúrni ha kell -
#105 csempét vidíással szoktam fúrni teljesen jó csak ne nyomd rá az utvefútót -
TomBond #104 Mondom, hogy sima fúróval is tökéletesen ki lehet fúrni! Lásd #97!
-
#103 ó kössz :)
na ilyenem nincs... pedig még van hátra 1 tükör meg egy szekrény... :) -
TomBond #102 Talán így
-
TomBond #101 Hát ez nem akar menni
-
TomBond #100