299
Szerszámok, anyagok, mithogyan
-
trabiubi #219 Igazából annyira nem nehéz összeszerelni, mint gondolod :) Vannak jó leírások a neten. A márvány is helyettesíthető, valamilyen fával, de el kell fogadd, hogy nem lesz olyan minőségű, meg esetleg cserélgetni kell.
Én azon gondolkoznék inkább, hogy mivel kezeld le a fákat... -
Az asztallap gránitból van, arra van ráfeszítve tökéletesen simán a posztó, a mandiner fal gumiból van.
A lapot ki tudod váltani bútorlappal, de az nem tökéletesen sík és vetemedni is fog -
mamutvadasz #217 neem, de nem is fogok venni, annyi pénzem nincs, gagyit meg nem akarok venni :/ -
még mindig magad szeretnéd összebarkácsolni azt az asztalt ? -
mamutvadasz #215 most hogy mondod, kicsit át kellene gondolni, én is csak olvastam, megtetszett, de gondolkoztam el rajta...xD -
TomBond #214 Hááááát... Ha jól tudom a biliárd asztal nem éppen fából van, hanem márványból. -
mamutvadasz #213 ezt megnéztem én is, eléggé hiányos...
mondjuk nem hinném, hogy feltöltött állapotban találnék benne billiárd asztalt, de ki tudja? :)
annyi tetszik benne, hogy most ingyenes a házhozszállítás -
wahquarch #212 Pedig biztos van, "szórakoztató" okosság címszó alatt :D
De lehet ilyen téren én is inkább erre szakosodott cégnél vásárolnék.
Nézz itt körül hátha, de szerintem ez még hiányos...
http://href.hu/x/at56 -
Nem hiszem hogy speciális külön alkatrészeket igényelne az elkészítése, de én mondjuk akkor sem állnék neki egy ilyen elkészítésének. Rengeteg idő, munka és lehet hogy jobban megérné megvásárolni az előre elkészítettet. Praktikerben biliárdasztalt láttál már? Én még nem -
wahquarch #210 Ha tökéletes munkát, vagyis legalább olyat ami ahhoz konvergál, akkor előrekészítettet fogja megvenni persze az drágább. Csak tipp, de aki készíti ezeket annak nincs ilyen külön billiárd alkatrészei? :D
Másik meg fogsz egy falapot méretre vágod lefeded azzal az anyaggal nem tudom mi a pontos megnevezése, majd össze illeszted. -
mamutvadasz #209 a kérdést nem neked szántam, de amúgy igen,
egy nem profi, de már játszható asztal 100 fölött mozog...
lehet kapni ratyi asztal sok helyen, pl.metróban láttam is már-olyan is volt :D
de szerintem biztos lehet kapni, praktikerben, obiban, stb... -
Sajnos nem igazán értek a biliárdasztal összeállításához, ahhoz meg végképp nem, hogy az oldalfal megrendelhető e külön :D
Miért nem veszel egy komplett, előre legyártottat ? Jóval drágább ? -
mamutvadasz #207 ez az ötlet nekem is tetszik, én is szeretem a játékot :)
éppen ezért kérdezem, hogy az oldalfalat nem lehetne megvenni vagy megrendelni? manapság már mindent árulnak a boltokban...:D -
Meglehet oldani persze, de szerintem jobb ha az ember inkább megveszi, nem ? -
wahquarch #205 Nem akarok bele okoskodni, de miért ne tudná megoldani? :O
Olyan bonyolult az? -
igen -
A mandíner az az oldala? -
nem nagyon, a lap még csak csak (ha nem zavar, hogy nem teljesen sík) de a szélére a mandínert nem tudod megoldani házilag -
Hello!
Most lehet hülyén fog hangzani, de billiárdasztalt lehet házilag készíteni? Utóbbi időben nagy megszerettem a játékot, s hát a gyári asztal elég drága! Kiegészítőket megvenném hozzá! -
r4pt0r #200 ohh köszönöm, pont ilyet kerestem. Mindennap tanul valamit az ember. :D -
Szia létezik olyan dolog hogy fatapasz -
r4pt0r #198 Nekem lenne egy olyan gondom, hogy fóliázni akarok egy pár fadobozt, és ahhoz nem árt ha sima az egész felület mert különben meglátszik. Nah ez nem teljesül, vannak benne pár milliméteres lyukak, amit nem lehet már lecsiszolni, mert a szélén van.
Kéne valami olyan anyag amivel be tudom kenni és utána azt szintre tudom csiszolni. Lehetőleg olyasmi lenne jó ami nagy területen pár milliméter vastagon rajta is marad a fán.
Én elsőnek valami erősebb ragasztóra, meg finom fapor, és ezt sűrűre összekeverve.
Nem tudom hogy ez mennyire lenne életképes, ezért várok javaslatokat.
-
Szerintem akril sziloban nincs de az nem marad rugalmas asszem -
Sziloplaszttal is fel lehet rakni de abból is olyan kell aminek nincs ecet szaga mert az is megmarja a tükör hátulját -
Hát igen szerintem a pillanatragaszto megmarja azt az anyagot ami a tükör hátulján van és foltos lessz a tükör.Ezeket általában 2 oldalas ragasztoval rakják fell nem pillanatragasztoval -
nem adtak hozzá kétoldalas ragasztót? -
nyusziful1 #193 Köszönöm szépen a tanácsotokat, megfogadom a őket, de ha nem sikerül...
Próbálok optimista lenni, úgyhogy remélem nem lesz semmi gond!
Mégegyszer köszi a segítséget! -
electrokilla #192 Hát a www.pillanatragaszto.hu a gyártó honlapja. Itt találtam meg a válaszokat. Az van írva, hogy 10-15 másodperc a száradási idő, de azt nem, hogy ez a gélre, vagy a folyékonyra vonatkozik. Én eddig csak a folyékonyat használtam az 10 másodperc alatt tuti megszáradt. -
Szoffer #191 Szerintem olyan gyorsan megköt, hogy nem fog lecsöpögni, de mint már mondtam le se fogod tudni szedni. Szerintem csináld vele nyugodtan. -
nyusziful1 #190 Akkor meg a szőnyegre csöpög le. A géllel mennyit kell várni, mire megszárad? Lehet, az lenne a megoldás a problémámra. -
electrokilla #189 Félre értettél. Nem akkor folyik mikor már megszáradt és lefolyik a tükör a szekrényről :)
Hanem függőleges felületre (szekrény) rányomni nem túl jó, mert lefolyik mire rányomnád a tükröt, vagy fordítva. Szerintem elég körbe, és esetleg keresztbe pár csík. -
nyusziful1 #188 Köszönöm szépen, hogy utánanéztél neki, de most sem lettem okosabb sajna. Most akkor inkább fogjam órákig, és akkor nem folyik le, vagy inkább használjam a folyékonyat, ami hamar megszárad, de lehet, hogy szétfolyik???
Én azt gondoltam, hogy jobb, ha az égészet bekenem, mert akkor jobban tart a ragasztó. Azt mondod elég a tükör széleit is bekenni? Elég tartós és biztonságos lesz úgy is? -
electrokilla #187
Na utánanéztem neked. Van folyékony és gél állagú is. A folyékony pillanatok alatt megszárad, de függőleges felületnél lefolyhat, még mielőtt megszáradna. A gél nem szárad olyan gyorsan (nem is lassan), de nem folyik annyira. Szóval ahogy érzed. Szerintem a szélét érdemesebb bekenni nem a közepét. -
nyusziful1 #186 És a tükör egész felületét kenjem be vele, vagy elég, ha a szélét körben beragasztózom? Mennyi idő, míg megszárad? Nem szeretném órákig a tükröt fogdozni. -
Szoffer #185 Hát szerintem nem biztos, hogy pillanatragasztóval kellene felragasztani. Mondjuk, ha egy szekrényajtóra felgasztottál valamit, akkor úgyse akarod már leszedni. -
electrokilla #184
A loctite tökéletes erre a célra. Pont ilyenekkel reklámozzák, hogy semmilyen körülmények között nem eshet le. Csak nehogy később meggondold magad, és le akard szedni. Az gond lesz. -
nyusziful1 #183 Sziasztok!
Tegnap vettem az Ikeában tükröt, hogy majd felragasztom a szekrényre. Csak arra nem is gondoltam akkor, hogy azt fel is kell majd ragasztani valamivel. A Loctite-ról azt hallottam, hogy nagyon jó, de nem szeretném, hogy még véletlenül is leessen. Ti mit gondoltok, a Loctite bírja a strapát? Vagy mást ajánlatok inkább? -
krapekap #182 Van-e itt olyan, aki eskü alatt állítja, hogy rendelt 300 kiló cuccot, és kivitték neki?:) -
bocker #181 Van látványtervező, csúcs.. és a kalkulátorral simán kiszámítom az árakat :D -
cordonbleu #180 Az nem biztos. Meg kell kérdezni náluk, egy telefont megér szerinte.