1672
Hajrááá West Brom Gera Sok sikert!!
  • Sheva
    ez az!!! az 1 pont is 1 pont...
  • JackDaniels #271
    Nagyon értékes 1pont ez, de különösen akkor lesz nagy értéke, ha a köv. fordulóban otthon nyerni tudnak!
  • Laffite
    éppenéppenéppencsak, de megvan!
  • Rudee
    1 pontot elcsíptek.
  • Laffite
    tényleg jó lenne, de az Everton már máskor is betlizett, a Villa meg legutóbb idegenben pakolt be hármat a szarkáknak... de hajrá WBA!!!
  • Sheva
    szerintem meg lesz a 3 pont a WBA-nak... bár nehéz meccs lesz!
  • JackDaniels #266
    Városi rangadó: Aston Villa - WBA (Sport1 12-45)
    Nem lesz egy egyszerű meccs, de azért reménykedjünk!:)
  • dikki*yysw
    http://www.baggies.com/

aszton villával
  • Sheva
    jaja és kivel játszanak? remélem megint betalál majd!!!
  • JackDaniels #263
    Gerzsonéknak holnap pontot kell szerezniük, akkor elkerülnek a kieső helyről! Nagyon szurkolok nekik, persze majd megnézzük a TV-ben.:))
  • Serpa
    "... Magyarországon futballozott, egyáltalán nem kellett védekező feladatot ellátnia. Annak ellenére, hogy most már kezd hozzászokni, ..."

néha azért félek, nehogy kiállítsák.
    becsúszásai félelmetesek.
  • Sheva
    Felgyorsultak az események Gera Zoltán körül, miután csapata, az angol élvonalban szereplő West Bromwich Albion vasárnap az ő gyönyörű fejesgóljával legyőzte a negyedik helyen álló Everton együttesét, és ha a WBA így folytatja, bentmaradhat az első osztályban. Gerának ez volt az ötödik bajnoki gólja a Premiershipben.

A mérkőzés után a legolvasottabb brit nyomtatott és internetes lapok foglalkoztak Gerával, aki - miután megválasztották a találkozó legjobbjának - életében először élőben, angolul adott interjút a Sky Sports televíziónak.

Ezúttal Bryan Robson vezetőedző mondott igen hízelgő véleményt a jelenlegi első számú hazai futballistáról. A Manchester United korábbi híres labdarúgója úgy nyilatkozott: számára Gera teljesítménye nem meglepetés.

"Zoltán már sok mindent letett az asztalra nálunk, ez azonban az ő személyiségét ismerve nem meglepetés számomra - mondta Robson a WBA weboldalán egyszerűen csak "Magic Magyar"-nak nevezett, a 26. születésnapját két hét múlva ünneplő játékosról.

"Egyébként a vasárnapi első félidő után azt gondoltam - folytatta Robson -, hogy ez volt az eddigi legrosszabb produkció, amit tőle láttam. Aztán a második féidőben nagyszerű gólt szerzett. Nagyon agresszíven startolt rá arra a beadásra, és erős, remek fejest küldött a kapuba."

"Amióta én itt vagyok, ez a fiú félelmetes, és az igazat megvallva el kell mondanom, hogy még mindig csak tanulja az angol nyelvet és a brit futballt. Már többször elbeszélgettem vele erről-arról, és elmondta, hogy amikor Magyarországon futballozott, egyáltalán nem kellett védekező feladatot ellátnia. Annak ellenére, hogy most már kezd hozzászokni, nagyon nehezen érzett rá, hogyan kell egyszerre védekeznie és támadnia is."

"Zoltán nagyszerű srác, és nagy hasznunkra van. Az arcán mindig ott a mosoly, és az edzéseken mindent, mindent megcsinál, amit mondasz neki. Ő éppen olyan játékos, amilyeneket magam körülök akarok látni. Bármelyik edzővel, menedzserrel beszélgetek a mérkőzéseken, egyik sem felejti el megemlíteni Gera Zoltánt."
  • Sheva
    jaja Newcastlebe vele!!!!
  • TomY92
    Ja
  • öreghupi
    Egy biztos! Hozzánk képest a holland bajnokság is jóval előbbre jár, de az angol bajnokság második vonala is sokkal erősebb mint jó néhány európai első osztály. Persze az volna az igazi ha Gerát elvinné egy jobb első ligás angol csapat.
  • dikki*yysw
    Mekkora király ez az ember :) csak azért imádkozom, hogy ne egy ilyen csíra PSV-be menjen el. Mert oké, a PSV még nem is rossz csapat, de az angol bajnokságban a kiesőjelölt WBA-ben is többet fejlődhet, mint egy hollandban. IMHO
  • Sheva
    hát biztos h mindenki örülne egy újabb gerzson találatnak!!! és egy WBA győzelemnek! :D
  • Serpa
    vasárnap az Aston Villa ellen játszanak.

sztem mindannyian örülnénk egy újabb Gera gólnak.
    ^-^
  • Sheva

Gera Zoltánt az angol Aston Villa és a holland PSV Eindhoven is szívesen látná a soraiban - írja a BBC internetes oldala. A cikk szerint azonban a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya hitet tett mostani társulata, a West Bromwich Albion mellett, mondván, akkor is a "csíkosoknál" marad, ha az együttes kiesik a bajnokságból.

Geoff Horsfield, a West Bromwich Albion játékosa csapattársával kapcsolatban így nyilatkozott: "Megnyugtatott bennünket, hogy nem számít, mi történik, velünk marad."

"Azt mondtuk neki: 'Zoli, te mész a PSV-hez.' Ő azonban azt válaszolta: 'Nem, nem, itt maradok.' Gera pompás fickó, mind azt akarjuk, hogy közöttünk legyen. Egyre jobban beszél angolul, és fantasztikus játékos. Kapaszkod- nunk kell belé, mert nagyon fontos számunkra."

"Zoltán nem csak kitűnő érzékkel megáldott futballista, aki tudja ezeket az apró finomságokat, de nagyon keményen is dolgozik, nem ismer elveszett labdát, gólokat szerez, és nagyon nagy tehetsége ennek a klubnak."

Horsfield és Gera szélsőpárja, Johathan Greening már elkötelezte magát a West Bromhoz a következő évadra. Jóllehet, Gera is hároméves szerződést írt alá tavaly nyáron, ha valamelyik tehetős klub ki akarja őt vásárolni a birminghamiektől - és a magyar játékos is szeretné -, akkor mindez nem jelenthet akadályt az átigazolásán
  • Sheva
    Nem csoda, hogy hagyományos összeállításában a BBC, valamint a soccernet.com internetes szaklap is a "Hét csapatába" jelölte Gera Zoltánt, aki hétfői lapszámunkban már elmondta: külön öröm számára, hogy a meccs után angolul nyilatkozhatott egy csatornának.

- Netán a perfekt angolja még a győztes gólnál is többet jelent?
    - Perfekt angolról azért még nem beszélnék… - mosolygott Gera Zoltán. - A riporter az orrom alá dugta a mikrofont, én pedig úgy meglepődtem, hogy elkezdtem beszélni, és a jelek szerint elég jól sikerült megértetnem magam.

- Akkor úgy kérdezem, az angol bajnokság vagy az angol nyelv a nehezebb?
    - Jól futballozni mindenképpen nehezebb, mint jól megszólalni, de azt vallom, ha valamit szeret az ember, akkor azt könynyedebben végzi. Így van ez esetemben a labdarúgással, a tanulást már megszoktam, úgyhogy remélem, hamarosan egyikkel sem lesz gond. Szerencsére nem minden alap nélkül érkeztem Angliába, mert még ferencvárosi játékosként hosszú hónapokon át készültem a légióséletre Dohár Péternek, a Dover nyelviskola vezetőjének a segítségével. Ő tanított meg az alapokra, aztán amióta kint vagyunk, sokat segít a feleségem, Tímea és egy kedves nyelvtanár is. Bár így sem egyszerű úgy nyilatkozni, hogy kilencven percig hajtok, teljesen elfáradok, levegőt is alig kapok, és a lefújás után egyből megrohannak az újságírók.

- Na ugye, hogy a mérkőzés hősének lenni hátrányokkal is járhat… De önt nem lepi meg, hogy lassan már több gólt fejel, mint rúg?
    - Nem, hiszen otthon is mindig szívesen fejeltem, szerencsére elég nagyot tudok ugrani. Igaz, azt magam sem hittem volna, hogy a kiváló fejjátékáról híres angol bajnokságban ez lesz szinte az erősségem, és már másodszor bólintok a kapuba. Nagyon jól jött Greening labdája középre, nem túl gyorsan, így lett időm helyezkedni, és utána már nem volt nehéz dolgom. Óriási érzés volt, amikor láttam, hogy a kapuban a labda, hiszen nagyon akartam már egy gólt - persze akár lábbal is.

- Nincs félsz önben? Netán előfordult már, hogy valamelyik termetesebb védő tekintélyre ácsingózva Gera Zoltán nyakába zúdította a száz kilóját?
    - A nagyobb bajokat eddig megúsztam. De amikor két-három alkalommal elfejelem a labdát egy hátvéd elől, könnyen megjósolható, hogy legközelebb már a könyökével jön. És az tud fájni.

- Ez lenne a híres angol fair play?
    - Nem panaszként mondtam, tényleg sportszerű a bajnokság. Sportszerű, de iszonyatosan kemény. Angliában futballozni valóban más, mint bárhol a világban. Itt engedik a kemény játékot, amit a futballisták ki is használnak, az igazi durvaság ugyanakkor nagyon ritka. Például biztosra veszem, hogy itt a legritkább a mezráncigálás. A kevés megszakítás miatt folyamatos a játék, alig van holtidő, lehet focizni - márpedig én éppen ezért jöttem ide.

- Ha jól sejtem, megszerette az angol bajnokságot.
    - Nagyon. Akkor is szerettem, amikor Birminghambe szerződtem, de csak most fogtam fel igazán, hogy tényleg a legjobb helyre kerültem. Az angol első osztálynál most nem igazán tudnék nívósabb sorozatot említeni.

- Ám hogy itt folytathassa, ahhoz el kell kerülni a kieső helyekről. A nagy rivális Crystal Palace-nál például máris kiadták a jelszót: hét meccsből huszonegy pont kell.
    - Bevallom, én nem gondolkodom huszonegy pontban, ennél azért kevesebb is elég lehet a bentmaradáshoz. Nagyon nehéz meccsek jönnek, ugyanakkor kétségtelenül jó formába lendültünk. Nemsokára játszunk a Villával és a Tottenhammel idegenben, és ezek a mérkőzések nem nekünk állnak, ám jön a Portsmouth, illetve a Blackburn, és két győzelemmel máris picit fellélegezhetünk.

- Mégpedig éppen a Palace kárára. Beszélt már Király Gáborral vagy Torghelle Sándorral az Everton elleni meccs óta?
    - Még nem, de nyilván keressük majd egymást. Furcsa ez a kettősség, mert én is gratulálok Gabinak, ha jól véd, ám utána rögvest beugrik, hogy éppen az egyik nagy rivális kapusáért szorítok. Biztos ő is így van vele, szurkol, hogy gólt rúgjak, holott az eszébe juthat, így közvetve vele szúrok ki. Sajnos egyelőre az a helyzet, hogy a magyar futballisták csak a kiesőjelölt angol csapatokban játszhatnak, bár bízom benne, eljön az idő, amikor az élvonal is közel kerül.

- Netán elsőként mondjuk Gera Zoltánnak?
    - Most csak a bentmaradás érdekel. Aztán ki tudja, hátha jövőre a West Bromwich megtáltosodik…
  • Sheva
    Mint arról beszámoltunk a hétvégén a WBA Gera Zoltán góljával győzte le a Bajnokok Ligájában való indulást jelentő helyért küzdő Everton csapatát. Az újabb Gera-gól után ismét a válogatott kapitányáról és karmesteréről cikkeznek Angliában. Ezúttal azonban nem a távozásáról szólnak a hírek, hanem éppen ellenkezőleg.
    - Gera fantasztikus játékos, és mindenáron ragaszkodnia kell hozzá a klub vezetésének - mondta a WBA csatára, Geoff Horsfield. - Olvastuk a lapokban, hogy az Aston Villa, valamint a PSV is szívesen vinné, és egy kicsit tartottunk tőle, hogy távozik. Ő azonban, amikor erről kérdeztük, közölte, hogy semmiképpen nem igazol el a klubtól.
    A csatárral hasonló véleményen van egyébként a nyáron igazolt Jonathan Greening is:
    - Gera nagyszerű fickó, kiemelkedő tudású játékos, és ráadásul napról napra jobban beszéli az angolt. Nem olyan játékos, akinek időnként vannak fellángolásai, nem ismer elveszett labdát, és emellett nagyon gólveszélyes is. Az öltözőben mind nagyon örülünk, hogy velünk van, és annak is, hogy marad.
  • Sheva
    nagyon helyes de remélem a WBA is bennt marad...
  • Meggymag
    Gera maradni akar!
  • Sheva
    jaja nagyon tetszett a gól... meg a helyzetei is szépek voltak! :DDDD
  • JackDaniels #248
    Lényeg, hogy meg tuttad nézni.:)))
  • Sheva
    sajna szarakodott megállt folyton de nem egy helyen... de amit Csesza linkelt be az jó...
  • JackDaniels #246
    Nekem legyött, nem volt bajom vele, kipróbáltam.:) Nem tudom neked miért xarakodik??
  • Sheva
    jaja GO GO Gerzson...
  • Csesza
    nembaj azér megértették!!!!!!
    inkább ne tudjon 1 mukkot se angolul csak ugynígy foltassa vagy még jobban!!!! Hájrá Zoli csak rád vár az Old Trafford!!!!
  • Sheva
    THX ezt le lehet tölteni...
  • Sheva
    hát Gerzson ha az angol tudás menne úgy mint a foci akkor semmi baj sem lenne! :DDDDDDD
  • Csesza
    interjú: láccik gera most tanul csak angolul!!!!!
  • Sheva
    na ezt remélem leengedi tölteni :D
  • Csesza
    A Sky Sport interjúja Gerával - a meccs emberével-

Ez 1 28mb-os videjo Gera pillanatairól az Everton ellen!!!

• TomY92
    Köszi!!
  • Sheva
    bakker nem engedi letölteni mindig megáll a letöltés! miért van ez?
  • Sheva
    hát ja mostanában sokkal jobban muzsikálnak mint a Palace... remélem egyik csapat se esik ki vagy ha ki is esik attól mlég a magyarok maradnak a PL-ben!!!
  • zolee12
    drukkolok gerának és wba-nak !
    sokat fejlödtek az utóbbi időben,jobbak mint a palace!
  • JackDaniels #234
    Váljék kedves egészségedre!:))
  • Sheva
    köcce szépen