267
  • mireez
    te egy akkora idióta vagy!
  • Lola.
    "Kiváncsi vagyok ez az sp2-es tűzfal egy hónap múlva mit fog érni."

Hú szóról-szóra ezt irta valaki xp megjelenésekor az icf-ről :))
    Ez volt több mint 3 évvel ezelőtt, azóta nem találtak benne hibát... (egy hiányossága van, hogy későn indul mint szolgáltatás, igy van 1-2 mp-es idő a gép indulásakor mikor a tcp stack már él, de tűzfal még nincs. viszont szolgáltatások sincsenek, igy erre sem tudott senki exploitot írni.)
    Szóval majd gyere ide vissza egy hónap múlva és számolj be nekünk a felfedezett hiányosságairól, nagyon kiváncsi leszek :)
  • Lola.
    "ISA szerver? LOL..kend a hajadra.."majd megtorjuk azt is"

Picit nem követed az eseményeket, isa szerver több mint 4 éve létezik, igy volt már rá idő, hogy megtörjék :))
    Mindenesetre sok sikert hozzá...
  • Seaweed
    Jolvan orulj magadnak..semit konkretat nem irtam...de te vetitesz..es meg ram mondod..
    Ok legyen..en engedek..de csak hogy jol erezd magad..
    Az teny hogy en nem vagyok egy szaktekintely..de az is hogy a magara valamit is ado szakik nem jarnak sg-re irogatni..legtobbje meg csak nem is olvassa..
    ISA szerver? LOL..kend a hajadra.."majd megtorjuk azt is"....
  • Laci
    Kiváncsi vagyok ez az sp2-es tűzfal egy hónap múlva mit fog érni.

" "A második javítócsomag telepítése után egyes kliens alkalmazások elveszíthetik a kapcsolatot szervereikkel" - Király!

"A cég szakemberei ugyanakkor tisztában vannak az inkompatibilitási problémákkal, éppen ezért kiadtak egy apró alkalmazást, amelynek segítségével megakadályozhatjuk a javítócsomag automatikus telepítését."

Ketten két irányba egyszerre..
  • Laci
    Berúgókart ne szereltessek a gépre?
  • Dr DeViLKiNG
    én fel se fogom rakni... minek? annyi újdonságot hoz? nemhunném... eddig xp alatt nálam semmi olyan nem jött elő, amire nagyon ideges lettem volna... progik meg normálisan mennek... kérdem én, minek akkor sp2 sima home usernek?
  • Mat
    Én is felraktam most az SP2-t és eddig tökéletesen megvagyok vele elégedve. (eddig!!)
    Az viszont tényleg elég mókás, hogy a saját (Microsoft) általuk kiadott szoftverekkel nem kompatibilis.
  • Molnar_T
    Hat...hamar a blasternel jarunk, oda csak egy korlevel kellett volna minden letezo szolgaltatonak, hogy a 135os portot (asszem) blokkoljak. Ipchainst valoban mar nem fejlesztik a 2.2.x-es kernelben volt utoljara, azt valtotta fel az iptables a 2.4.x-es kernelben. En meg nem tettem fel ezt az upgradet, de kizart hogy felpakoljam, hacsak nem teszik kompatbilisse az autocaddel is.
  • Lola.
    szerintem ez az egyszerű usereket (akik nem is tudnak más tűzfalat feltenni, nem is tudják mi az) nem különösebben érintette. Kifele ugye mindent kiengedett, befelé kellett csak publikálni. De szerintem ez a userek 90%-át nem érintette. Namost, ha ennek a 90%-nak be lett volna kapcsolva az icf, akkor a blastert és társait csak a viruslistákat olvasgatók ismernék...
  • Dzsini
    "Dzsini: hiába volt az icf nagyon egyzerű az ÖSSZES ISMERT FÉRGET MEGFOGTA ALAPBEÁLLÍTÁSON!"

el, csak sok minden mást is, amire nem lehetett megtanítani, hogy engedje... ezért nagyon sokan lendületből kikapcsolták (vagy be se kapcsolták, ha LAN-os netkapcsolatuk van, mert oda automatán nem indult be, csak a dialupokhoz meg a dsl-es dolgokhoz)
  • Lola.
    ok, a következő butaságát ráhagyom, hagy örüljön magának, hogy mennyire ért hozzá :))
  • TheZsenyka
    Nem értem miért vagy ilyen. Kicsit szeretett volna fontosnak/szakértőnek látszani. Mindenkivel előfordul.
  • Lola.
    ipchains? talán már nem is fejlesztik... :))
    iptables? ISA server-hez képest egy játékszer...
    ZA? Na ne nevettessük már egymást :))

pár éve ebből élsz? és nt4.0 95osr2 bizonságáról papolsz? Hát ilyen ember nálunk nagyon hamar éhenhalna :))

"Mellesleg az ember elvarna, hogy legalabb a sajat (M$) programok meglete lattan automatikusan konfiguralja oket a tuzfal..."

IP tables/chaines konfigurálja magát? Bruahaha :))
    Azok mégcsak nem is application filterek, képtelenek megkülönböztetni a futó programokat. (pid ugye semmit nem ér)
    Az sp2 tűzfala viszont application filter, felugrik, ha egy ismeretlen program ki akar menni a netre...

Dzsini: hiába volt az icf nagyon egyzerű az ÖSSZES ISMERT FÉRGET MEGFOGTA ALAPBEÁLLÍTÁSON!
  • Seaweed
    Hmm..nem tudom...mint ahogy nem regen is elhangzott az M$ haza tajarol: Eljatszottak mar az emeberek M$ sotware-ek security-ebe vetett hitet...
    Nalam is eljatszottak mar jopar eve (NT4.0, 95OSR2 idejen)...es nehezen fog visszajonni, ha eveken at azt lattam hogy mas, ahogy te is emlitetted 3rdparty fejlesztok szoftwerenek garmadajat kell hadrenbe allitanom, hogy "valami" bizalma egyaltalan legyen az internetre "felmenni"...
    Persze ez mar jo 1 eve itthon nem nagyon izgat, hisz atjaro mogott vagyok...de meg igy is hasznalok ZA-t minden gepemen...
  • Dzsini
    aki meg egy SQL szervert konfigurál a gépére az meg ért annyira hozzá, hogy ne legyen gondja a tűzfalon megnyitni a program számára pár portot.
    (nálam is a service pack felpakolása után az ftp szervert indítva (még nem kapcsoltam ki a beépített tűzfalat, a progi third party) közölte, hogy ő itt talált egy ftp szerverprogit - ez és ez a neve, és erre a portra figyel - mit akarok kezdeni vele?)
  • Dzsini
    neked nem is kell - de láttad itt online, hogy milyen pusztítást végzett bármelyik blaster vagy ilyesmi... amit a legalapabb tűzfal megfog (nem az előző ICF, az sajna félresikerült volt)
    ez meg végre alapból becsücsül, értelmesen és érthetően figyel, és eléggé mórickásra megcsinálták a használatát ahoz, hogy ne legyen kikapcsolva első adandó alkalommal. ne feledd, hogy a felhasználók elsöprő többsége nem is hallott a tűzfalakról és vírusirtókról, és ők a potenciális célközönség. a tűzfal elég jó minőségű (netes tesztek alapján nem rosszabb a többi ingyenes megoldásnál), és a security center addig nyaggat, amíg fel nem pakolsz egy vírusirtót :) (vagy meg nem mondod neki, hogy hagyjon békén, de az meg sok klikk :o) )
  • Seaweed
    Mellesleg az ember elvarna, hogy legalabb a sajat (M$) programok meglete lattan automatikusan konfiguralja oket a tuzfal...
    Nagy LOL az egesz..hogy tulajdonkeppen a sajat szar programjaikkal se kompatibilis az uj fejlesztes...

Remelem lesz meg ennek "netovabbja" is...rafer az M$-re!
  • Seaweed
    Hat hosszu evek ota ZA-t hasznalok..es meg nem jott be egy virus se, hiaba nem volt fent tobb M$ patch ezen a gepen, nem trotek be mig kozveten volt a neten..
    Szoval csak azert nem fogom a seggem a foldhoz verni M$-eknek, mert beletettek egy otvar tuzfalat...
  • Dzsini
    egy home usernek mikor lesz valaha szüksége az iptables-es beállítgatásra? bőségesen elég ez az alap, amit végre beépítettek a win-be, rengetegsok szemetet megfog ez is.
  • Seaweed
    ipchains
  • Seaweed
    Ember halottal mar az Ipcains-rol, az Iptables-rol, vagy a Netfilter-rol?
    Nah AZOK tuzfalak...ezt a viccet megy hagyjuk mar..
    (par eve mar "ebbol" elek..szal te nekem ne magyarazz..)
  • Dzsini
    nálam azért kicsit zöldebb a security center :) Panda, kerio, aut.updates notify-ra rakva :)
  • Lola.
    te vagy egy nagy lol :))
    tudod egyáltalán miről van szó? A beépített tűzfalról... Szerinted bármelyik másik tűzfalnál nem kell ugyanezen programokat kiengedni?
    Ez egy átlag usernek (aki látott már tűzfalat) természetes, csak nagyon nagy lámerek akadnak fent ezen, de még szerencse, hogy a ms rájuk is gondol :)
  • [HUN]PAStheLoD
    háháá loál :DDD
    symantec szuper új AVja meg Ghost ja nem is kompatibilis , nem is jó :DD
  • Seaweed
    nagy LOL az egesz....