267
-
Lola. #106 de akkor már érted, hogy védhet meg egy 3 éves patcheletlen beépített tűzfal az összes ismert féregtől, ráadásul alapbeállításon... -
#105 "nem mintha magamat akarnám fényezni :)"
Pedig nagyon ugy nez ki...
Nah most mar legalabb tudom hogy melyik bankot kell meszirol elkerulni ...szolok is az osszes ismerosomnek! -
Lola. #104 akkor jól elszórakoztatjuk egymást, csak így tovább :))
(de ha időd engedi, majd próbáld meg valamelyik állításod szakmai érvekkel is alátámasztani, lehet mégviccessebb lesz, de még az is lehet valaki elgondolkodik, hogy igazad lehet...) -
Laci #103 "Nagyon egyszerűen... A férgek "nem kért forgalmat generálnak feléd" azaz a fertőzött géptől nem kértél semmilyen információt (szemben pl. mikor böngészel és lekérsz egy lapot, akkor a te géped szólitja meg a webszerver ami válaszol erre) és az összes ilyen forgalmat blokkolja a beépített tűzfal." - Igen ezt akartam ecsetelni a Worbenchel kapcsolatba egy másik vitázott topicba, de ezt most hagyjuk... -
Lola. #102 "csak mint esetleges ellenreakcio derekciojakent irtam..."
ez tetszik :))))
szánalmas vagy, de legalább vicces :)))) -
#101 Rendben van..te nagy rendszergizdak foguruja...hintsd..csak hintsd a port..
en mar ellaltam a szel utjabol..engem mar nem lehet hulyere venni..
Ne is probalkozz..max csak az energiad pazarlod..olyan jol elrohogok rajtad
(csakhogy megint egy alomvilagodbol levont tevhiedelmed cafoljam meg: en veled ellentetben nem terjezstem az get..csak a negativ velemenyem nyilatkoztatom ki..erted? ..ketlem..nah nem baj...varom a kovetkezo szosszeneted..had rohogjek..olyan jol esik ) -
Lola. #100 természetesen, szakértő úr :))
de hagy nevessünk mi is egy jót, meséld el nekünk ki a pnp "atyja"? :)) -
Laci #99 "Persze ott tényleg szakértők dolgoznak, akik értenek is hozzá." Igen de ezt fejtsd ki most bővebben, mert már régóta kiváncsi vagyok erre a furfangos szakértelemre. -
Lola. #98 "Hogy védene amúgy meg meg az összes féregtől?"
Nagyon egyszerűen... A férgek "nem kért forgalmat generálnak feléd" azaz a fertőzött géptől nem kértél semmilyen információt (szemben pl. mikor böngészel és lekérsz egy lapot, akkor a te géped szólitja meg a webszerver ami válaszol erre) és az összes ilyen forgalmat blokkolja a beépített tűzfal.
"Akkor a nagy cégeknél ez miért okozott gondot, ahol hozzáértő informatikusok pofozgatják egész nap a rendszert"
ahol hozzáértők pofozgatják egész nap, ott semmilyen gondot nem okozott. (pl említeném a két bankot, nem mintha magamat akarnám fényezni :) -
#97 Valami szagember 2-3 héten belül ígéri, az inforádióban hallottam. -
#96 Senki nem irta hogy kimegy updatelni..megint egy alomvilagban elsz...csak mint esetleges ellenreakcio derekciojakent irtam...
Vicc vagy ember, egy nagy viccc.... -
Laci #95 "(lévén ms technológia linux-ba csak belekoppintották)" - Ezek után ezt is elég nehéz elhinni, de talán ez kivételesen igaz. Az ms-nek ritkán volt saját technológiája ő volt az aki mindenhonnan összekoppintott aztán nagybüszkén mutogatta az összetákolt valamijét. -
Lola. #94 "Megerdemlik a sorsukat..."
Hát meg. Nincs is semmi gondjuk vele. Persze ott tényleg szakértők dolgoznak, akik értenek is hozzá. (csak halkan jegyzem meg, hogy tavaly volt egy linux bevezetésére történő felmérés, hagy ne mondjam meg milyen szinten lett elvetve :)
"Hat latod ez az..irok valamit te meg nagyokos modjara maris levonod a vegkovetkeztetest...LOL..."
Hát ha egy lámer le meri írni, hogy egy frissen telepitett win, ha kimegy a netre updatelni, addig bekap mindenféle férget, abból én bizony le merem vonni a következtetést, hogy az illető, userszinten (ti. mint a Marika a titkárnő) ért a rendszerhez. Különbség csak az, hogy az ilyen tudású emberek általában nem osztják az észt. (nincs is velük baj) -
#93 "...lévén ms technológia linux-ba csak belekoppintották..."
ezt ugye megengeded hogy a par altalam latogatott *nix lap forumaban beidezzem..hagy rohogjenek mar ok is egy jot... -
#92 Egy otthoni gép esetében gondolod a a júzert letiltani az admin jogokrol?
Telepítés, bizonyos web oldalak megtekíntése akkor hogyan...?
Amúgy szerintem nem a hardver a hiba. Gondolj bele valam elpötyög hibátlanul 1-2 hónapig, aztán csak rákerül valami. Vírus, többszörös codec telepítés stb.
A gond az szerintem, hogy amíg egy félholt agyonfagyó wint meggyógyítasz, akkor annyi időből akár 3x-újratelepíthetnéd.
Ez itt a probléma! -
Laci #91 Hát akkor neked valami special edition xp-d volt eddig, mert ezekkel együtt is annyi lett a winnek. Nem kapcsoltam ki semmit. Hogy védene amúgy meg meg az összes féregtől? Akkor a nagy cégeknél ez miért okozott gondot, ahol hozzáértő informatikusok pofozgatják egész nap a rendszert -
#90 Nem tudja valaki mikor adják ki a magyar SP2-t? -
Lola. #89 "Amúgy meg a hardwerekkel kapcsolatos Plug&Play az nem éppen sokat ér pécén, de ezen meg a win sem fog tudni amúgy sem segíteni...Dzsunka ide vagy oda."
a pnp-nek vajmi kevés köze van a stabilitáshoz, az egy igen kiforrott technika ma már, legalábbis winen. (lévén ms technológia linux-ba csak belekoppintották) -
Lola. #88 ""volna védeni a "resetelést" de azokhoz jobban érteni kell" Ezt magyarázd már meg hogy ez alatt a "konkrétum" alatt pontosabban mit értesz"
milyen konkrétum? a beépített tűzfallal annyi dolgod van, hogy ne kapcsold ki és megvéd az összes féregtől. A más gyártó tűzalainál pedig azokat be kell konfigurálni, amihez érteni kell. (pl. felugrik, hogy svchost.exe-t el akarják érni az internetről, engedélyezed-e?) -
Laci #87 Jó de itt a biztonságról is szó van. Amúgy meg a hardwerekkel kapcsolatos Plug&Play az nem éppen sokat ér pécén, de ezen meg a win sem fog tudni amúgy sem segíteni...Dzsunka ide vagy oda. -
#86 "
Én ennek ellenkezőjére magyarország legnagyobb kereskedelmi bankját tudom említeni (10.000-es gépszámmal) ill. a magyar nemzeti bankot, mint szintén pitiáner és alig "mission-critical" windows felhasználó :))
De a te ügyfeleid biztos nagyobbak és fontosabbak voltak :))"
Megerdemlik a sorsukat...
"biztos, hogy elvégezted a sales tanfolyamot? mert akkor kellett volna halljál volume licensingről, ahol akár a per user license árának 10%-áért is lehet wint venni. Hát, most már értem miért döntöttek linuxnál akik téged bíztak meg a dolog lebonyolításával. Jól megszivták a hozzá nem értésed miatt :)
Tudod videken nem bztos hogy szukseg van 5-6 usernel tobbre egy kis cegnel..
Nem bizott engem a kutyase meg..el se vallatam volna elvbol..kivitelezni kellett te beerka...megint itelsz egy alomvilagban levont kovetkeztetesedbol..ROTFLMAO...
"nézd már meg ember, mekkora marhaságot írtál le #53-ban... ne csodálkozz, ha ilyen melléfogások után mindenki lámernek néz."
Hat latod ez az..irok valamit te meg nagyokos modjara maris levonod a vegkovetkeztetest...LOL...
-
Laci #85 NEXUS! Tudtommal, pl.studiókban nem annyira használnak win-t ott is inkább a Linux, ha pécé van, tehát nem csak a felhasználókra érvényes ez. Minden más feladatot meg bármilyen oprendszer el tud látni. Kapaszkodik is az ms. -
Lola. #84 amit leírsz egy létező probléma. A helyzet csak az, hogy hasonló esetben (ennyi támogatott hardver és ilyen mennyiségű és számú dzsunka szoftver) mellett semmilyen oprendszerrel nem lenne könnyebb dolga a usereknek, sőt.
De előbb utóbb szerintem az ilyen sp2-es szigorításokkal az egyszeri userek ki lesznek tiltva az admin-ként való ténykedésből és hasonló megszorítások mellett ez a probléma meg fog szűnni. -
Laci #83 "volna védeni a "resetelést" de azokhoz jobban érteni kell" Ezt magyarázd már meg hogy ez alatt a "konkrétum" alatt pontosabban mit értesz! -
#82 Nos csak hogy a kep tisztuljon egyesek fejeben:
Nekem ZA-fut kezzel bealligatva minden..es soha egy blaster egy mydoom nem jott meg a gepemre..
persze ehhez hozzatartozik hogy nem hasznalok explorert (Firefox 0.9.3), nem hasznalok outlook-ot (N. Messenger+Poptray), es ugy ala egesz windozom be van szabalyozva(xpantispy)...
Nah persze azt is el kell mondani hogy csak es kizarolag a game-ek miatt hazsnalom...mert muszaly...
-
Laci #81 Dehát ezek a tűzfalak amúgy is rohadtul lassítanak. Inkább Linux. -
Lola. #80 "az xp szar, én jobban tudom kikapcsolom az icf"-et tipikus esete... Persze a fent említett termékekkel is 100%-ban ki lehetett volna védeni a "resetelést" de azokhoz jobban érteni kell. Ha nem okoskodsz és maradsz a beépített tűzfalnál egyetlen "resetelést" sem láttál volna.
Nem tudom az ilyen mértékű hozzá nem értés már röhejes vagy inkább szomorú-e. -
#79 Nézd Lola, én nem tudom amúgy mások milyen szakemberek pl Laci, én csak azt tudom, hogy télleg ecceri fazonoknál olyan összekócolt vindózokat lehet látni, hogy az csuda. Monnyuk ők azt se tuggyák mi az a SP2, eszik-e vagy isszák.
Ja és még jáccani is max a pasziánszozni szoktak, se drájver frissítés, se dx update.
Egy ilyen gépet mentsél meg reinstall nélkül. Illetve megtudod menteni csak a reinstall gyorsabb.
Ilyenekre gondoltam amikor az ecceri emberről beszélek. Ráadásul az ilyennek az első reakciója az a problémákra, hogy vesz egy erősebb vasat mer biztos az a baj!
Velem tudsz veszekedni, mert én még el is hiszem amit mondasz, de a fenttebb említett ecceri még csak nem is kapisgálja.
ÉS ŐK VANNAK TÖBBSÉGBEN!!!!
Tehát....? -
Laci #78 Ebben a topicban asszem benne van a lista -
Lola. #77 "..es nem veletlen az sem hogy az osszes ugyfelunknek a szerveren vegul minden linux kotott ki.."
Én ennek ellenkezőjére magyarország legnagyobb kereskedelmi bankját tudom említeni (10.000-es gépszámmal) ill. a magyar nemzeti bankot, mint szintén pitiáner és alig "mission-critical" windows felhasználó :))
De a te ügyfeleid biztos nagyobbak és fontosabbak voltak :))
"Mindig is dijjaztam a per juzer licenszeleset az M$-nek..jo nagy rablas az egesz..."
biztos, hogy elvégezted a sales tanfolyamot? mert akkor kellett volna halljál volume licensingről, ahol akár a per user license árának 10%-áért is lehet wint venni. Hát, most már értem miért döntöttek linuxnál akik téged bíztak meg a dolog lebonyolításával. Jól megszivták a hozzá nem értésed miatt :)
"Azok magukat minositik akik enyi info utan mernek meg engem ami itt elhangzott..."
nézd már meg ember, mekkora marhaságot írtál le #53-ban... ne csodálkozz, ha ilyen melléfogások után mindenki lámernek néz. -
Laci #76 Symantec, Kaspersky, DrWeb, McCaffee, virusírtóit meg tűzfalait is használtam már, de pl. az a resetelős szar többször is belekerült az xp-be, pedig frissítettem. -
#75 ember majd 8 eve nem volt virusom...soha egy gepemen se..pedig volt olyan amin napi rendszeressegel tobb szaz giga fordult meg..
te hulye vagy alapbol..mar csak eppen nem forogsz.. -
Lola. #74 "Igen, csak hogy ha a fentebb felsorolt progikat használod/használnád akkor lőttek a sp2-nek, meg a biztonságnak, nem igaz?"
bocs nem tudlak követni... milyen felsorolt progik esetén lőttek az sp2-nek és a biztonságnak? -
#73 ..es nem veletlen az sem hogy az osszes ugyfelunknek a szerveren vegul minden linux kotott ki..
jo volt par aki M$-t akart...lett is neki..megcsinaltuk...de olyna is aki megbanta...
foleg az anyagi vonzatok miatt...
Mindig is dijjaztam a per juzer licenszeleset az M$-nek..jo nagy rablas az egesz...
Dehat hajra..nekem nem szurja a szeme..csak az idegesit ha az idiotak a szaraz tenyeket is elferditik, csak azert hogy nekik legyen igazuk...
es hogy en menyire ertek hozza?
Azok magukat minositik akik enyi info utan mernek meg engem ami itt elhangzott...
GRATULA! -
Lola. #72 "Ne haragudj, de ez biztos hogy nem igaz."
Ne haragudj, de cáfold már meg... -
Laci #71 Tehecc akármilyen tűzfalat, ennek annyi támadási pontja van, hogy röhögve meg fogják kerülni egy hónapon belül -
Lola. #70 "Tudod munkam miatt tobb M$ sales engineering agytagitason is reszt kelett vennem.."
Akkor te vagy a pr guru nem én...
De ha esetleg nem marketing tanfolyamokon koptattad volna a padot, hanem szakmain, nem írnál ennyi butaságot... -
Laci #69 " és máris nem kapott be semmiféle férget" Ne haragudj, de ez biztos hogy nem igaz. -
#68 Igen, csak hogy ha a fentebb felsorolt progikat használod/használnád akkor lőttek a sp2-nek, meg a biztonságnak, nem igaz? -
Laci #67 Lehet hogy ezt ő is tudja ám! :D