267
  • Lola.
    gyakoraltilag minden, kivéve játékok :)

"Akkor meg minn vitatkozunk?"

Te - meg a másik "szakértő" - nem akarta elhinni, hogy a pnp microsoft fejlesztés...
  • Laci
    Csakhogy ez sokszor nincs így. Nem hiszem, hogy a gondok meg mindig a nagyon gagyi dzsunka hardware miatt vannak.
  • Laci
    De akkor mi a Plug&Play Kompatibilitás C=PETnél?
  • Lola.
    "Így is úgy is az lesz a vége, ha azt akarod hogy minden működjön. Ezért kell olyan szakértőnek lenni:)"

Nekem semmit nem kellett kézzel állítgassak, pedig igencsak minden jóval meg van pakolva a gépem. Összeraktam, felraktam rá a win-t, beadtam neki a driver cd-ket mikor kérte és működött...
  • Laci
    Akkor meg minn vitatkozunk? A primitívséget meg hagyjuk... Az egy másik vita tárgy:)
  • Laci
    "nálunk párszáz win is így működik. Egyszer be kellett konfigurálni azóta nincs vele gond. patchelni kell, de a linuxot is. Különbség csak ott van, hogy a winnek a (patch) menedzselésre beépített eszközei vannak a linuxnak meg nincs."

Arra vagyok nagyon kiváncsi még, hogy milyen programok futnak ezeken a wineken. Mert az sem mindegy.
  • Lola.
    igen PÉCÉN és igen pnp ami egy technológia!!! A commodore nem támogatott pnp-t, hanem egy akkori (jóval primitivebb) hardver menedzsmentet. Ma az árult hardverek 99,999%-a pnp kompatibilis, azaz azt a szabványt használják amit a ms-intel fejlesztett ki. A commodore meg egy másik ilyen szabványt.
  • Laci
    Így is úgy is az lesz a vége, ha azt akarod hogy minden működjön. Ezért kell olyan szakértőnek lenni:)
  • Laci
    Egy p2p-n meg amúgy is jöhet az a file is.
  • Lola.
    "Sajnos ugye a pécé hiányosságai miatt az nagyon kézi beállítást igényel"

érdekes, hogy ha a pc hiányossága miatt van, akkor winen miért nem igényel kézi beállítást?
  • Laci
    "Mi sántitott rajta? Leírom mégegyszer: a PnP-t a microsoft (az intellel karöltve) fejlesztette ki."

Mikor 95-ben? Én meg utánanéztem és 1977-et meg is találtam de nyilván ez előtt is volt.

"Pont. Utána lehet nézni. (az első pnp kompatbilis oprendszer a win95 volt.)"

PÉCÉN!!!!

Az ms meg mindent levéd amit lekoppintott, úgyhogy lehet hogy ez volt az oka hogy sokan hitték a win95-ről ezt az úttörést (nameg a multitasking mi? heh:)
  • Lola.
    nálunk párszáz win is így működik. Egyszer be kellett konfigurálni azóta nincs vele gond. patchelni kell, de a linuxot is. Különbség csak ott van, hogy a winnek a (patch) menedzselésre beépített eszközei vannak a linuxnak meg nincs.

"Az a szar meg megtámadta az xp-met icf ide-vagy oda"

Mivel már múltkor megbeszéltük hogy virusod volt és nem férged, igy az icf-hez (és bármilyen tűzfalhoz) semilyen köze nem volt, mert nem hálózaton jött.
  • Laci
    Sajnos ugye a pécé hiányosságai miatt az nagyon kézi beállítást igényel, de legalább nem izmozik hogy ő most magától telepíti az illesztőprogramot, ha ezt a pécés környezet úgysem teszi lehetővé hibátlanul.
  • Lola.
    " Nanana mit néztem én el??"

Azt írtad virusos fileokkal szedtél be valamit.

"de ez a pnp-s dolog is sántított, hogy az ms így meg úgy fejlesztette ki, ezt valljuk be:)"

Mi sántitott rajta? Leírom mégegyszer: a PnP-t a microsoft (az intellel karöltve) fejlesztette ki. Pont. Utána lehet nézni. (az első pnp kompatbilis oprendszer a win95 volt.)
  • Laci
    Hát a Linuxot tény hogy nem könnyű konfigurálni, de azt egyszer kell és akkor van esély rá hogy jól működjön.
  • Laci
    Az a szar meg megtámadta az xp-met icf ide-vagy oda
  • Lola.
    oh a linux az aztán mindenen elfut. Igaz, hogy a hardverek nagyrésze meg sem nyikkan rajta, de a konzolképernyő tökéletesen fut ma már egy 105 gombos billentyűzettel :))
    És ezt a billentyűzetet úgy felismeri a win-ből bekoppintott pnp-vel mint a pinty :))
    (ja a bill. nem is pnp-s)
  • Laci
    Könnyű ám mindenre azt mondani hogy kamu, de ez a pnp-s dolog is sántított, hogy az ms így meg úgy fejlesztette ki, ezt valljuk be:)
  • Laci
    "Commodore idejében ez azért picit egyszerűbb volt, 1 kezeden meg tudod számolni a hardvereket amiket rá lehetett kötni, pc-n ez egy "picit" másképp van, mégis működik."

Pontosan melyik időszakban. Mert 85-90 körül már elszaporodtak a pécén használt mindenféle nyomtatók és akkor sem volt a Commodore-nak (Amigánál, hogy témánál maradjunk:) gondja velük.
    "hidd el nekem kipróbáltam már pár "párszor" és tökéletesen működik... (megjegyzem ugyanezt mondtad az icf-ről is, hogy nem működik - nem véd meg a férgektől - aztán kiderült te néztél el valamit)" - Nanana mit néztem én el??
  • Lola.
    sajnos nem tudtuk meg melyik bankról is van szó, otp-nél a microsoft magyarország tervezte a rendszert, mnb-nél pedig belső fejlesztés volt - apróbb részfeladatokat persze külsősök végeztek, de ebből volt vagy 20 cég, úgyhogy jó nagy kamu duma volt ez (is).
  • Lola.
    hidd el nekem kipróbáltam már pár "párszor" és tökéletesen működik... (megjegyzem ugyanezt mondtad az icf-ről is, hogy nem működik - nem véd meg a férgektől - aztán kiderült te néztél el valamit)

remélem nem kevered a driver problémákat a pnp problémákhoz, mert semmi köze hozzá. pnp-nek az a dolga, hogy a hardver erőforásokat kiossza - acpi-vel ma már inkább megossza - a hardverek között és az adott hardver tipusát, paramétereit az oprendszer felé jelezze (és persze visszafelé is tud kommunkálni azaz a hardver felé és még sok egyebet). Egy évtized elteltével ma levehetsz a polcról egy nyomtatót és rádughatod egy win95-re, fel fogja ismerni, ha ismer hozzá egy általános leírónyelvet még nyomtatni is fog rajta. Ha nem, akkor csak kiirja a pontos tipusát és várja a drivert hozzá (amit szintén a pnp adataiból tud megmondani, hogy a hozzá való drivert akarod-e feltenni). Hát ez a pnp. Commodore idejében ez azért picit egyszerűbb volt, 1 kezeden meg tudod számolni a hardvereket amiket rá lehetett kötni, pc-n ez egy "picit" másképp van, mégis működik.
  • Zoldalma
    Hagyd, nem latod h szerinte a mennyben is Wint hasznalnak? :D Es persze azert mert tokeletes.
    Most majd jon azzal h amit radugtal az valami gagyi szar volt, mert a wint markas vasra kell telepiteni, es akkor minden kiralysag. Persze azt elfelejtik h egy linux a kevesbe markas vason is stabilabban fut.
  • Zoldalma
    Latom megint beszabadultal...
    "húú egymaga tervezte a rendszert? :)))"
    olvasni meg mindig nem tanultal meg, ugyanis ezt irta:
    "Erdekes modon az ismerosom cege tervezte az egész rendszert..."
  • Laci
    Könyörgöm próbáld ki!!!! Ha meg felismer valamit azt is rosszul.
  • Lola.
    "Semmi. Az xp kezdi talán kapizsgálni."

Pont ennyi konkrétumot és szakmai érvet vártam :))
  • Laci
    Az is az USB-re vonatkozik leginkább.
  • Laci
    Semmi. Az xp kezdi talán kapizsgálni.
  • Lola.
    értemszerűen a pc-k pnp-jéről beszéltem, nem a commodor-éról...

"Ez már rég működött minden gépen, a pc-n még a mai napig nem sikerült rendesen megvalósítani!"

Ez már megint mellébeszélés, mi nem működik a pnp-ben ma pc-n?
  • Laci
    Ez kicsit tényleg soknak tűnik. De én elhiszem
  • Lola.
    "Segitek: 10 millió linux a neten."

Forrás?
  • Laci
    Upsz! Ilyen korán?
  • Laci
    " pnp-nek vajmi kevés köze van a stabilitáshoz, az egy igen kiforrott technika ma már, legalábbis winen. (lévén ms technológia linux-ba csak belekoppintották)"

ÁÁÁÁÁÁÁ! Most veszem csak észre a hülye fejemmel! Micsoda? A pnp?????? MS????? Ezek szerint 1977ben az ms fejlesztette ki a Commodore PET-be is a 100%os pnp-t? Ember! Ez már rég működött minden gépen, a pc-n még a mai napig nem sikerült rendesen megvalósítani!
  • Dzsini
    Várható magyar XPSP2 megjelenési időpontok
    A letöltőközpontban előreláthatólag szeptember 13-án, míg a Windows Update-n szeptember 21-én lesz elérhető.

(forrás X-Com MS MVP blogja)
  • Lola.
    húú egymaga tervezte a rendszert? :)))
    Hogy neked mekkora ismerőseid vannak, máris kissebb marhaságnak tűnnek a hozzászólásaid. :))
    De melyik rendszert is?
  • lamase
    nem birom ki hogy ne nyomjak ide egy . -ot
  • JZO
    hehe, már megint jól kifröcsögték magukat a "kollégák"
  • Stewe
    És különben is, az mnb rendszerét én terveztem :PPPP
  • Stewe
    Végigolvasva a topikot, hát némely hozzászólásnál elég erősen kapaszkodnom kellett, hogy le ne essek a székről a röhögéstől. :)

Ezt szeretem az sg-ben, vonzza a hülyéket. Elnézést a szakértőket. :)

Itt már mindenki banki rendszert tervez, de minimum van egy ilyen ismerőse... :D
  • comet
    Erdekes modon az ismerosom cege tervezte az egész rendszert...
    ne hazudozz már légyszíves, mert linuxot/bsdt futtatnak...
  • comet
    "Persze a fikázótanfolyamon ezt elfelejtették mondani, hogy linuxra is van féreg,virus,trójai minden. ahhoz képest, amennyien használják még sok is van belük :)"

Már másoltam máshova secunia adatot:

linuxra rootkit kb ~350
    Windows XP Pro-ra egyedül virus ~8000+