267
-
Lola. #66 "Lola, megmondanád miért kell ahhoz az ecceri embereknek szakembernek lennie, hogy rendesen elműködjön?"
pontosan nem kell. az egyszeri user úgyhagyja pl. az icf-et beállítottan (merthogy új kapcsolat létrehozásakor - ha az dialup - defaultból be van kapcsolva!!) és máris nem kapott be semmiféle férget... A baj akkor van, mikor az ide irogató emberekhez hasonló "szakértők" elkezdenek okoskodni, azt hiszik, hogy tudják mit csinálnak - és pl. kikapcsolják a tűzfalat - bekapnak minden szart és elkezdik a fikázni a rendszert. aztán meg meglepődnek hogy mindenki lelámerezi őket... -
#65 Tudod munkam miatt tobb M$ sales engineering agytagitason is reszt kelett vennem..
De soha egy tanfolyason se tudtak meggyozni arrol hogy alapallapotban ugy jo ahogy van... -
Laci #64 Te egyébként mióta vagy szakértő és ez miben nyilvánul meg?:) -
Laci #63 ""Tudod a blastert winre irták, te szakértő :))"- Hjajh, mert más rendszerre ilyet írni se lehet:) -
#62 kb...dehat "agymosott birkanak".... -
Lola. #61 "Nos a te olvasatodban egy frissen telepitett Windows XP, egy frissen beallitott netkapcsolattal, ha "felmegy" a netre az nem fertozodik meg 5 percen belul legalabb 2-3 virussal?"
Miért égeted magad, ha ennyire gőzöd sincs róla? :))
Persze, hogy nem fertőződik meg, mert mint azt már a lámerek kedvéért külön leírtam, egyetlen ismert támadási mód sincs (főleg nem egyszerű férgek mint a blaster) ami át tudna hatolni a 3 éves patch nélküli xp beépített tűzfalan. Gyk: icf...
Másrészről én már sp2 integrált xp-ket telepítek, igy semmilyen patchet sem kell felrakni winupdateről. 1 hónap múlva pedig a boltok polcairól levett xp telepítő is sp2-es lesz...
"Ember te alomvilagban elsz!"
Attól félek te élsz ott. De javaslok pár könyvet elolvasni, esetleg egy tanfolyam és "felébredsz" :) -
Laci #60 "15.000 " Ez nulla a millios windozokhoz mérve -
#59 "Tudod a blastert winre irták, te szakértő :))
Ha linuxos féreg kell, akkor keress rá a slapper szóra. Segítek 2 nap alatt majd 15.000 linuxot vágott taccsra a neten :))
A linuxok számához képest ez egész jó eredmény.
Persze a fikázótanfolyamon ezt elfelejtették mondani, hogy linuxra is van féreg,virus,trójai minden. ahhoz képest, amennyien használják még sok is van belük :)"
Nah te konkretum manias..lokjed oket!
-
Laci #58 Milyen konkrétum kell még, amikor nemcsak a felhasználók, hanem a nagy cégek is amelyek wint használnak emiatt vannak szarban. Most elemezzük a memóriakezelését, vagy a komplexitását, meg a konfigurációs kockázatokat? -
#57 Had legyek már én is általános és demagóg, (megint)!
Mit is jelent az hogy PC?
Personal Computer, gondolom ez valami home computernek felel meg.
Lola, megmondanád miért kell ahhoz az ecceri embereknek szakembernek lennie, hogy rendesen elműködjön? -
#56 Jajj mindig megbanom hogy uber szaktekintelyekkel vitaba bonyolod a neten.... -
Lola. #55 "Meg azzal hogy pl Blaster meg a tobbi szarsag mikor is fertoz meg egy linuxot?"
Tudod a blastert winre irták, te szakértő :))
Ha linuxos féreg kell, akkor keress rá a slapper szóra. Segítek 2 nap alatt majd 15.000 linuxot vágott taccsra a neten :))
A linuxok számához képest ez egész jó eredmény.
Persze a fikázótanfolyamon ezt elfelejtették mondani, hogy linuxra is van féreg,virus,trójai minden. ahhoz képest, amennyien használják még sok is van belük :)
"Meg mutass nekem egy olyan atlagos gepet ami tobbszaz nap uptime-ot kibir winfossal ugy hogy kozben tobb szerver(mail, ftpd, httpd, stb..) es NAT is "megy" rajta...."
Itthon is, munkahelyemen is több ilyen van :)) -
Laci #54 Érthetsz hozzá, de az a te bajod, ha a winre pazarlod az idődet -
#53 Nos a te olvasatodban egy frissen telepitett Windows XP, egy frissen beallitott netkapcsolattal, ha "felmegy" a netre az nem fertozodik meg 5 percen belul legalabb 2-3 virussal?
Ember te alomvilagban elsz!
Az atlag juzer nem windowsupdate-el kezdi az eletet...sot legtobbje nem is halott rola..
jah es mire autoupdate-en felmaszik sp2..addigra bszhatja! "Elesben hatulrol?!" -
Laci #52 AZ MSnek NEM ÉRDEKE OLYAN RENDSZERT CSINÁLNI AMI KIVÉD BÁRMIT IS MERT AKKOR NEM LEHETNE ENNYISZER UGYANAZT A SZART ELADNI. És egy ilyen cég nem fog anyagi érdekekkel szembe menni. -
Lola. #51 no el ne keserdjél ám, hogy nem jött be a maszlag meg fikázás, igy konkrétum nélkül... :))
Egész hamar el is érkeztünk, hogy aki ért is a winhez az biztos a ms marketingese, szánalmas... -
Laci #50 "Konkrétumot meg az m$ fanok nem szoktak írni, ha körülnézünk"
Ezt nem így látom :)" - Na jó hát erről megint vitatkozhatnánk napestig:) -
#49 Most miert jossz a majd tizeves ipchains-al? Megemlitettem mint linuxon egyik "tuzfal"-at..
Iptables felett is eljart mar az ido..peldalozz inkabb a netfilterrel...
Meg azzal hogy pl Blaster meg a tobbi szarsag mikor is fertoz meg egy linuxot?
Meg mutass nekem egy olyan atlagos gepet ami tobbszaz nap uptime-ot kibir winfossal ugy hogy kozben tobb szerver(mail, ftpd, httpd, stb..) es NAT is "megy" rajta.... -
Lola. #48 " Hát mostmár semmilyet."
Ezt nem értem... Direkt nem a mostani jóval fejletebb sp2-es tűzfalát kérdeztem a 3 éves icf-et, mert ugye annyira fikáztad ideje lenne akkor alátámasztani valami érvvel is...
"De ez nem is lenne mondjuk elvárható egy tűzfaltól sem."
Szerintem sem. akkor meg minek fikázod?
"Konkrétumot meg az m$ fanok nem szoktak írni, ha körülnézünk"
Ezt nem így látom :) -
Laci #47 Lehet direkt csinálja az ms is, hogy mindig valami újnak látszó dologgal szivassa a népet, aztán megint mindenki elkussoljan. Nem fog ez örökké menni -
Laci #46 Bekap ez mindent, az msblasttól kezdve a mydoomig. Ilyen szarok sehol nem tudnák a gépet resetelésekre, meg omlásokra késztetni. -
Laci #45 Hiszem hogy az ms megvéd minden bajtól és megveszem az újat is. Kár hogy ilyen alaprendszerre nincs az a védelem ami hatékony lenne. Alap nélkül nem szabad építeni -
pihenyjel...M$ PR manager...
-
Laci #43 Csá Loa, na mi a helyzet?
" pl milyen ismert férget, támadást nem véd ki a 3 éves icf alapbeállítással(!)." Hát mostmár semmilyet. De ez nem is lenne mondjuk elvárható egy tűzfaltól sem.
Konkrétumot meg az m$ fanok nem szoktak írni, ha körülnézünk.Na minden jót! -
Lola. #42 ezt a lámer jelet berakhatnád az aláírásodba is, mert te sem tudtál még semmi konkrétumot mondani, csak fikázol a levegőbe mindent és mindenkit aki nem áll be a birkasorba fikázni olyan dolgokat amit felhasználó szinten sem ismer :) -
Lola. #41 "Nahát a sp1 tűzfala is egy 0, ezt is már mindenki tudja."
Csak ismert hibája nincs...
De már megint csak a levegőbe dobálózol, mi lenne, ha egyszer leírnál valami konkrétumot, pl milyen ismert férget, támadást nem véd ki a 3 éves icf alapbeállítással(!).
(mint pl. én teszem legyen szó ipchain/filterről, vagy későn induló icf-ről) -
Laci #40 Hát igen a fiúk ott az ms-nél tudnak valamit. -
Koala #39 Bocsi a hibákért:) -
Koala #38 Nekem tetszik, hogy a MSN MEssenger nem tíz megerősítő kattintás után lép be, hanem magától. Tetszik a popup filter is, az is szimpi, hogy a mailok-ba linklet képet nem mutatja meg alpértelmezettként, hogy ne tudják megerősítésként értelmezni a spam küldők. Szóval én nem vártam tőle semmit, de határozottan tetszik. Lehet, hogy ez hülyeség, de szerintem gyorsabban pakolja ki a dolgokat az internet explorer ablakba is (mintha valahogy hatékonyabban használná temporary file-okat...)! Problémát még nekem nem okozatt. -
Laci #37 Ez jó volt -
#36 De ellene se.... -
Laci #35 Te miattam regisztráltad magad?:)) Érthetsz az Amigához, mert olyan arra való tűzfalról írsz amiről még nem is tudnak sokan. -
Laci #34 Nekem az a gyanúm -nem akarok rágalmazni senkit- de sztem mindenhol vannak erre kirendelt emberek. Könnyű erre paranoiázni, meg üldözési mániázni, de ma már minden módszert be szoktak vetni és észérvek meg sose szóltak eddig se az m$ mellett. -
Laci #33 Látszik itt is hogy kell a cégér az m$-nek, mert különben senki nem hinne el róla semmi jót. -
Laci #32 Amiga tűzfal. Ja merhogy ilyen is van. Utánanézek... -
#31 Magyarazhatsz egy falka agymosott birkanak..azok ugyis csak azt halljak meg amit akarnak... -
Laci #30 Nahát a sp1 tűzfala is egy 0, ezt is már mindenki tudja. -
#29 Micro$oft itteni helytartojat halottak kedves halgatoink!
-
#28 persze laci... amiga tűzfal rulz ugye? -
#27 Hat nalam te is viszed a palmat...
Mibol iteltel meg ily szepen te faszjancsi?
(eskuszom egyre jobb ruhellem az SG-t...a ferditett hieriert, es az idelatogato idiota dilettans barmokert...)
Pffff....winfos logo magadnak..szep! Ugyes voltal leulhetsz!...