267
  • comet
    "Ha linuxos féreg kell, akkor keress rá a slapper szóra. Segítek 2 nap alatt majd 15.000 linuxot vágott taccsra a neten :))
    A linuxok számához képest ez egész jó eredmény."

Segitek: 10 millió linux a neten.

Mostmár világos angyalbogárkám? ;)
  • comet
    Mondjuk az elég érdekes hogy a netcraft szerint az elso 50 server uptime kategoriaban mind bsd :DDDD

Hiaba, szerverre bsd, linux való...
    Desktopra linux...

tuzfal ugyben meg ipf,iptables...par kiegeszitessel, conntrack stb ;)
  • comet
    "eskuszom egyre jobb ruhellem az SG-t...a ferditett hieriert, es az idelatogato idiota dilettans barmokert..."

Elso allithato, masodik meg sajnos alapjelenség...
  • Tetsuo
    Holnap telepítem a Suse Linuxot. Lesz ami lesz!
  • KOXX
    amúgy mikor jön kb az sp2 magyar?
  • NEXUS6
    A startert majd meglátjuk, illetve mi nem. -"rasszista szemetek"

Eddig nekem úgy tűnik, hogy olyan funkciókat vesznek ki belőle inkább, korlátoznak, amik természetesen a M$ termékek "élvezetét" nem csökkentik.

Mennyi egy normál XP winyó igénye, kb 1GB körül? Hát szerintem a starter is kb annyi lesz, de majd meglátjuk.

A máshol felsorolt korlátozások szerintem a regisztri beállításától függnek csak, az oútlukkot simán fogják a malájok is élvezni.

• Lola.
    a hálózat nincs-et úgy értsd, hogy file- és nyomtató szerverként való működés ill. az ilyen szerverek elérése.
  • NEXUS6
    "De ezek a funkciók más oprendszereken is vannak, csak nem kiforrottak és nincsenek beépítve. De beépíthetőek."

Hát ez az!

Minek feltenni olyat az ecceri gépére amiről a júzer:
    1. azt sem tuggya mi fán terem
    2. magától nem használja
    3. a virnyákok férgek gonosztevők hada viszont igen.

Más oprendszernél, ha egyszer úgy döntök hogy telepítek valamilyen támogatást ezekhez, akkor tudatában kell, hogy legyek a veszélynek is amit velük vállalok és ezért teszek is a biztonságomért.

Az átlag win júzer nem tudatos:
    -ez jó marketing szempontból
    -viszont halálos a biztonság oldaláról.

A M$ nem arról híres, hogy felvilágosító munkát végezne a termékeit illetően. Monnyuk a többszázezer forintos admin, meg marketing tanfolyamokat leszámítva.
    Az átlagnak a reklámmaszlag, meg az ilyen sörvízpekkek kiadásakor szokásos süketelés jut.
  • Laci
    A Windows Starter Edition megint egy elég érdekes dolog. Hálózati hozzáférés nincs, de internet meg van rajta. Mondjuk ezt nem annyira értem.
  • Laci
    Csakmer az svchostot a végén már ki is törölte ez az izé.
  • Lola.
    na ez a téma már messzire vezet, meglátjuk mi lesz a "starter" windows-okkal milyen piacra lelnek. Ezzel kiderül majd tényleg szükségük van-e az embereknek ezekre a fejlettebb funkciókra. (szerintem nagy részüknek igen, de ez magánvélemény. a cégeknek biztosan.)
  • Lola.
    passz, nem tudom ez melyik virus lehetett, de nem a blaster. és ha file-al kaptad, akkor biztos, hogy nem féreg volt, azaz tűzfal nem is védhetett volna meg tőle.
  • Lola.
    semennyire, balsternél tényleg felülrija az svchostot, de csak a memóriában (egy puffer tulcsordulásos hibával) magát a filet a winyón ez sosem érinti. (azaz nem tudja magát a filerendszerre visszairni)
  • Laci
    De ezek a funkciók más oprendszereken is vannak, csak nem kiforrottak és nincsenek beépítve. De beépíthetőek.
  • Laci
    Hogy win98on mit csinált azt végleg nem vágom
  • NEXUS6
    Szerintem meg itt van az ilyen szuper gigász oprendszereknek a határa.

Minnél több funkciót építesz bele, sql, címlista, outlook, activex, java stb natív támogatása, annál több támadási felületet hagysz.
    Minek az ecceri embernek SQL támogatás, sőt az outlook is megkérdőjelezhető, és valahogy még is marhasok embernek ott csücsül a gépén pusztán, mert win/offic telepítésekor nem kapcsolja ki.

Van úgy, hogy a kevesebb több. Mondjuk ennek a filozófiának soha nem volt az M$ a híve.

• Laci
    Nem itt nem volt semmilyen hálózatra kötve. Nemtom hogy melyik volt ez a vírus, de az svchost.exe-nek lett annyi, ez biztos. A win98on ilyenkor már csak társítással tudtam programokat indítani, az xp-n már sehogy...
  • Laci
    svchost.exe írásvédettsége mennyiben segíthett volna vajon ezen?
  • Lola.
    nem tudok róla, hogy a blaster vagy a sasser tudna fileok-on keresztül is terjedni. (elvégre akkor már virusokról beszélnénk és nem férgekről)
    de ha egy belső hálózaton voltál egy fertőzött géppel akkor már könnyedén "restartra" kényszerithetett az a másik gép, ha a belső hálózati kártyán nem futott az icf vagy nem volt fent a patch.
  • Laci
    Csak felvetettem a problémát, ennek még nem biztos hogy pont ahhoz van köze. Egyébként az aláírásom már el is kezdte:))
  • Laci
    Ezexerint nem szabad file-okat sem csakúgy egy nem fertőzött xp-re másolni egy másik, fertőzött gépről. Mert így is jártam. De ilyenkor mi alapján kérdez rá az svchost-ra? Ez ugye nem webes elérés.
  • Seaweed
    Pedig az...AGA rulz!
  • Lola.
    hopp, erre nem gondoltam :))
    de akkor nincs is forintod. ha meg van, akkor az az mnb-ből jött :))
  • Lola.
    el ne kezdjük az "amiga az isten-t" megint... :))
  • Seaweed
    Te nagyon hulye! ..es mibol vagy olyan biztos benne hogy valaki akivel leallsz itt vetiteni az magyarorszagon el?

keszvagyok...LOL
  • Lola.
    ha meghalt az svchost, akkor vagy nem volt bekapcsolva az icf vagy nem azon a hálózati kapcsolaton jött a támadás mint amit az icf védett. (pl belső hálózatról, lan-on volt egy fertőzött gép)
  • Laci
    "semelyik más oprendszer nem állna jobban helyt, egyszerűen itt tart a technika" A technika nem itt van, azt előlünk már rég elrejtették...
  • Seaweed
    Eskuszom mintha egy konyvol lenne kimasolva ez a szoveg...
    Nagyon jo...keszvagyok ...
  • Lola.
    :))))

Pedig tényleg csak ott lehet, te szerencsétlen :))))
    Az összes devizaforgalom az mnb-ből indul, onnan veszik a kereskedelmi bankok. De ha már itt tartunk, akkor még a ft is az mnb-ből jön, azaz minden egyes forintod átment már egy pár winen, köpködd meg jól :))
  • NEXUS6
    "Az "összekuszált" rendszerről meg tényleg az a véleményem, hogy ugyanebben a helyzetben, semelyik más oprendszer nem állna jobban helyt, egyszerűen itt tart a technika. (vagy olyan szintű korlátozásokat kell a userek felé tenni, amit nem viselnek el.)"

Na ebben én már nem vagyok olyan biztos, mint te.
    De most nem ez a téma.
  • Laci
    Van azzal még azon túl is ezer probléma. Pont ez itt a baj. Érthetsz hozzá, tök mindegy.
  • Seaweed
    Te nagyisten ha el is olvastad volna az osszes irasom es nem csak feuleletesen,akkor olvashattad volna hogy en NEM hinte maz iget..ellenben veled..de csak hajra..olyan jo hetfo esti szorakozas ez..tokre elvezem..jopar eve nem szorakoztam enyit egy idiotaval sem :D
  • Laci
    De ha alapból be volt állítva az a tűzfal akkor valami jele kellett volna legyen ezexerint az svchost.exe bénításának mielőtt megtörténik.
  • Lola.
    "vagy olyan szintű korlátozásokat kell a userek felé tenni, amit nem viselnek el"

lásd (komoly) vállalati hálózatok.
  • Seaweed
    Hat ez jo...nagyon jo..

Mintah csak ott lehetne devizahoz jutni.. LOL..keszvagyok..
    [MAR FAJ...A ROHOGES]
  • Lola.
    szerintem nem kell annyira érteni. lásd az icf kikapcsolós részt. mindentől megvéd, mégis millióan kikapcsolták, "mert az szar" felkiáltással aztán bekaptak minden szarságot...
    Az "összekuszált" rendszerről meg tényleg az a véleményem, hogy ugyanebben a helyzetben, semelyik más oprendszer nem állna jobban helyt, egyszerűen itt tart a technika. (vagy olyan szintű korlátozásokat kell a userek felé tenni, amit nem viselnek el.)
  • Lola.
    kb ilyen szintű választ vártam, de végülis ezzel már sokkal jobban nem égetted be magad :))
  • Lola.
    "Nah most mar legalabb tudom hogy melyik bankot kell meszirol elkerulni ..."

Ok, mostantól devizát akkor ne vegyél, mert az az mnb-n keresztül megy :))
    (se deviza alapú hitelt stb-stb.)
    Mondták már rád valaha, hogy begyöpösödött? Nem az érdekel, hogy tökéletesen működik-e, hanem az, hogy az álomvilágodban elképzelt helyzettel (a win szar) hogyan passzol a "valóság". :))
  • NEXUS6
    Lola, kezdek tényleg meghajolni a szakértelmed elött (komolyan).
    De mit ér az olyan oprendszer, ami csak akkor műxik rendesen, ha az utolsó palikának is annyira kell a géphez érteni mint neked?

És ebben nem volt semmi pejoratív, hátsó gondolat.
  • Seaweed
    Miert kellene nekem a te felszolitasodnak eleget tenni?
    Mar nem csak a rendszergazdak fositenenk kepzeled magad, hanem mindenhato urnak is?
    LOL
    [ROHOG DE NAGYON]