267
-
Lola. #227 akkor jól mellélőttél a legnagyobb kereskedelmi és állami bankkal :)) -
#226 Ugyan már, még a winmodemek nagyrészét is támogatja, pedig azok olyan szar microfos kreálmányok amik csak legrosszabb rémálmaidban kerülnek elő, gyk vagy egy halom szabványt sértenek meg... -
#225 Erste/postabank...
asszem 3. legnagyobb az orszagban, de elso 10ben 2001tol bennevan ;) -
Lola. #224 és ez mind a netre van kötve? ez fantasztikus :)))
De, hát torvaldstól talán tényleg nem ezt kéne kérdezni, szerinte már nincs is win a piacon :))
de a másik forrás is nagyon komoly :) -
#223 "Today, Linux-based variants of the GNU system, based on the kernel Linux developed by Linus Torvalds, are in widespread use. There are estimated to be over 10 million users of GNU/Linux systems today."
/Richard M. Stallman - 2002/
Egy másik forrás 18 millióra extrapolálja napjainkban:
http://counter.li.org/
"My guess at the number of Linux users:
Eighteen million"
Persze ezek a hiteles források, a microsoft biztos tízezret mondana kb :]] -
Lola. #222 hú de kellemetlen lehet, ha egy ovodás szivat meg szakmailag -
Lola. #221 ha kell hát behazudod. ha kiderül, hogy kamu, hát meghúzod magad.
Hát istenem ;) -
#220 Kár volt elmondanom ezt is. Óvodásoknak hiába beszél az ember... -
#219 Hat istenem ;) -
Lola. #218 "De ismetlem, hol allitottam h a win miatt allt le. Egy koltoi kerdes volt amit elsutottem, meg gyenge poennak is elmenne."
bár az lett volna... :) -
Lola. #217 " Ti szoktatok mondani, hogy a kekhalalt azok csaljak elo akik nem ertenek hozza. Most akkor dontsd el h a hozzaertokrol beszelunk v akik csak leulnek a gep ele."
hozzánemértés és/vagy dzsunka hardver. Tényleg ilyen nehéz ezt megérteni?
"Ha hozzaerto akkor nem szenved 80%al."
Jajj... Lehet, hogy a hozzáértőnek csuklómunka kernelt fordítgatni, attól az még szenvedés az én szememben. (ahogy a wines 10-20%-nyi hardvernél nekem is szenvedés belőni őket, hiába tudom megcsinálni)
"Vegulis csak az ACPI be ill kikapcsolasanal (BIOSban) van ilyen problema. WinXP noacpi kernelje nem birja ha bekapcsolod, ill forditva. Nemigaz?"
Nem :)
Túléli. Ahogy ugyanezt a baromságot elmondja a sok lámer, hogy újratelepítés kell single-dual proci váltásnál. Fenét kell, le kell cserélni a kernelt multiprocisszorosra... (de még azt sem muszáj, tökéletesen elfut a nem optimalizált kernel is, csak nem tudja kihasználni a dual proci előnyeit)
"en emlitettem egy dolgot ami teny"
amig tényket említesz addig nincs baj. de mikor ebből megpróbálsz következtetéseket levonni, akkor kezdődnek a bajok...
"A hozzaszolasaidbol nekem a szakmaisag helyett inkabb az tunik ki h bar nem igazan melyedtel bele a Linux hasznalataba"
Egyértelmű, hogy a win a szakterületem, de linuxot is használok a napi munkám során, igy kellően össze tudom hasonlítani őket. Ellenben neked is igen komoly szakmai hiányossagaid vannak win terén mégis igen magabiztosan állítasz marhaságokat róla...
"Mondtam egy tenyt, de hol allitottam h a leallas miatt szar a win? Idezd mar be kerlek"
Kérlek...
"Azert ugye nem gond h kb. 1 hete az egesz OTPs halozat leallt 1 teljes napra. Gondolom semmi koze a jol megepitett wines halohoz"
Ugye nem akarod bemesélni, hogy az utolsó mondatodat nem is cinizmusból írtad, hanem komolyan is gondoltad? Mert valószínűleg tényleg semmi köze nem volt a wines hálózathoz...
"Es ez a reteg egy linux mellett altalaban jobban megtalalja azt a stabilitast amit var."
Hú, ez melyik linux pr könyvből ollóztad ide? Én a kernel panic-os hozzászólásokból nagyon nem ezt a következtetést vonom le. De az általános segítségkérő forumokon se, ahol olyan "problémákat" oldanak meg mint amik winen 10 éve voltak... (miért nem olvassa a floppy-t, hogy lehet ékezetes bill.-t csinálni, miért nem lehet a képfrissítést állítani, miért nem ismeri fel a hardveremet, miért nem tudom ezt meg azt megnyitni stb-stb.)
"Gondolom nem sokat hasznalhattad, ez a nehez a fejlesztes erdekes duma."
Biztos nagyon egyszerű, ezért van olyan "jó sok" alkalmazás rá...
"Mindazonaltal az embedded retegben egesz jol mutat. "
Bizony ott nagyon jól muzsikál. Csak már megint nagy "szakértőként" ebből levonod, hogy akkor általános felhasználásnál (sőt továbbmegyek, csak úgy pc-n) is megállja a helyét.
"Nyilvan ez megint reszedrol a "Win mindenbe, a tobbi szart sem er" hozzaallas"
miért is? beágyazott rendszerekhez tökéletes. oda is van tervezve. De desktopra, szerverre tökéletesen alkalmatlan... -
Zoldalma #216 Pill. ebedszunet. -
Zoldalma #215 "El tudom fogadni, a gáz az, hogy te "szakértőnként" ennyi információból (egy otp-s annyit mondot, hogy pesten van gáz, meg hogy nincs háló) le mered vonni a következtést, hogy ennek bármi köze lenne a winekhez. Én nem merem...
(meg persze 1 napos teljes otp hálózat leállásról beszéltél. ilyen biztosan nem volt. hogy egy megyeszékhelynek megszakadt a kapcsolata bpestel az könnyen előfordulhat. csak éppeszű ember ebből nem von le komolyabb következtetéseket)"
Latom mar haladunk. De ismetlem, hol allitottam h a win miatt allt le. Egy koltoi kerdes volt amit elsutottem, meg gyenge poennak is elmenne. De ettol lehet a kapcsolatszakadas mastol is. Sose allitottam magamrol h szakerto vagyok, Te jottel ezzel ironikusan. -
Zoldalma #214 Olvasas Ember, olvasas:
"Igazad van, ebből már én is belátom, hogy szar a win :))"
Mondtam egy tenyt, de hol allitottam h a leallas miatt szar a win? Idezd mar be kerlek. V ez megint a frocskolodes?
Amugy lehet h itt dongeted a melled h ilyen meg olyan jo a win a microkerneljevel, csakhogy az emberek egy resze (es ahogy nezem egyre tobb) megunta azt h a stabilitas ilyen mervu bizonygatasa mellett a rendszere instabil. Lehet fogni a vasra, a hozzanemertesre, de a tobbseg csak le akar ulni a gep ele es netezni/jatszani/tanulni. Es ez a reteg egy linux mellett altalaban jobban megtalalja azt a stabilitast amit var.
QNXre meg a fejlesztesrol annyit h egyszer majd probald ki. Gondolom nem sokat hasznalhattad, ez a nehez a fejlesztes erdekes duma. Mindazonaltal az embedded retegben egesz jol mutat. Nyilvan ez megint reszedrol a "Win mindenbe, a tobbi szart sem er" hozzaallas -
Zoldalma #213 "Állította ennek ellenkezőjét valaki?"
Te...:"rakjak ide neked linuxos kernel panic-os (gyk: kékhalál linuxon) beszámolók tömkelegét?"
Egy kis kovetkeztetes. Ti szoktatok mondani, hogy a kekhalalt azok csaljak elo akik nem ertenek hozza. Most akkor dontsd el h a hozzaertokrol beszelunk v akik csak leulnek a gep ele.
"hardverek 90%-nak beüzelemléséhez nem kell hozzáérteni. Ez linuxon olyan 80% lehet amivel szenvedni kell"
Lasd az elobbi. Ha hozzaerto akkor nem szenved 80%al. Ha nem hozzaerto akkor meg felrak def. kernelt amibe a hotplug behuzza a modulokat...ennyi. Hmm, szagerto?
"winen ilyen nincs."
Vegulis csak az ACPI be ill kikapcsolasanal (BIOSban) van ilyen problema. WinXP noacpi kernelje nem birja ha bekapcsolod, ill forditva. Nemigaz?
"Aki ért hozzá az dzsunka vasat is be tudja lőni."
Es linux alatt akkor most szenved 80%al v nem? :D Dontsd el
"Nekem nem szokott befagyni. Neked igen? Akkor hol a lehet a gond?"
Ami nalad nincs nem feltetlen jelenti az h nincs is.
"A hozzászólásaidból meg tudom ítélni a szakmai tudásodat nagy vonalakban. Az ilyen kamuzós beszólásokról (otp) meg a személyedről is hamar kialakul egy bizonyos véleményem..."
Hmm, kamuzos beszolasokrol annyit h nem en mondtam h linuxos az OTP rendszere, illetve en emlitettem egy dolgot ami teny. Az hogy Te ebbol a tenybol kiforgattal dolgokat es erre alapozod a velemenyt az kisse fura :D A hozzaszolasaidbol nekem a szakmaisag helyett inkabb az tunik ki h bar nem igazan melyedtel bele a Linux hasznalataba, de batran frocskolod, es egyes beszolasaid nagyon emlekeztetnek mas forumon levo hozzaszolasokra (neha majdnem szorol szora). -
Lola. #212 "Tudom h gaz, de latszik nem tudod elfogadni a leallas tenyet."
El tudom fogadni, a gáz az, hogy te "szakértőnként" ennyi információból (egy otp-s annyit mondot, hogy pesten van gáz, meg hogy nincs háló) le mered vonni a következtést, hogy ennek bármi köze lenne a winekhez. Én nem merem...
(meg persze 1 napos teljes otp hálózat leállásról beszéltél. ilyen biztosan nem volt. hogy egy megyeszékhelynek megszakadt a kapcsolata bpestel az könnyen előfordulhat. csak éppeszű ember ebből nem von le komolyabb következtetéseket) -
Lola. #211 "egyszeruen bementem az OTPbe penzt utalni, mikor nem ment, beneztem a srachoz, O mondta h pesten van a problema. Ennyi."
Igazad van, ebből már én is belátom, hogy szar a win :)) -
Lola. #210 "Ha hozzaertesz, jol be tudod loni. "
Állította ennek ellenkezőjét valaki?
"Ha meg nem ertesz hozza ott tartasz ahol a win."
nem egészen, mert winen a hardverek 90%-nak beüzelemléséhez nem kell hozzáérteni. Csak rádugod és működik. A maradékkal kell szenvedni. Ez linuxon olyan 80% lehet amivel szenvedni kell és 20 ami megy magától. (minusz persze az eleve nem támogatott hardverek. ez persze alapvetően nem a linux hibája, bizonyos hardvergyártók nem látják elég nagynak a linux piacot, hogy drivert fejlesszenek hozzá)
"A kernel panicok tobbsege (ismetlem tobbsege), a szarul belott kernel miatt van. Ha nem ertesz hozza ne nyulj hozza. "
Ha nem az elavult monolitikus kernelt használná a linux, akkor nem kéne hozzányúlni. De mivel azt használja egy új a hardver berakásánál is előfordulhat, hogy kernelt kell fordítgassál és hiába nem akarsz hozzányúlni, ha a hardvert használni akarod, akkor hozzá kell nyúljál és kezdődnek a problémák. winen ilyen nincs.
"Ha winnel kevesebbszer van hiba a dzsunka, szar HWvel, akkor miert Ti jottok mindig azzal h Win ala tessek normalis vasat rakni."
A lámereknek... Aki ért hozzá az dzsunka vasat is be tudja lőni. (az más kérdés, hogy van akinek erre nincs ideje, inkább vesz normális vasat és azzal foglalkozik ami a munkája)
"a Te Wined mikrokernelje persze jobb."
A linux, unixoknál mindenképpen. A qnx pedig nem általános os ne keverd ide... (ha majd használják álatlános környezetben majd beszélhetünk róla, de mivel olyan nehéz fejleszteni rá, ez szóba sem jöhet egyelőre)
"Ja es igen, nyilvan Win eseten nincsennek config fileok (leven legtobbjehez van GUI ami neha pityputy be tud fagyni"
Nekem nem szokott befagyni. Neked igen? Akkor hol a lehet a gond?
"Mivel nem ismersz, a szakertesemrol nem igazan nyilatkozhatsz"
A hozzászólásaidból meg tudom ítélni a szakmai tudásodat nagy vonalakban. Az ilyen kamuzós beszólásokról (otp) meg a személyedről is hamar kialakul egy bizonyos véleményem... -
Zoldalma #209 Jah meg annyit:
"mindesetre jó, hogy elindultunk az egész opt hálózat leállásáról, picit rákérdezek most már csak megyeszékhely és te nem is láttad,
"
Mint mondottam (bar latom az olvasas nem erosseged, es igy a kovetkeztetesek se mennek), nem utaztam fel pestre megnezni, egyszeruen bementem az OTPbe penzt utalni, mikor nem ment, beneztem a srachoz, O mondta h pesten van a problema. Ennyi. -
Zoldalma #208 "mindesetre jó, hogy elindultunk az egész opt hálózat leállásáról, picit rákérdezek most már csak megyeszékhely és te nem is láttad, csak mesélték, a következő az lesz, hogy nem is az otp-ben, hanem az egyik ott dolgozó otthoni gépén és nem a háló, hanem a passziánsz szállt el, ráadásul mentés nélkül?"
Szinten megemlitem h megint atcsaptal kopkolodesbe. Itt hol vannak a tenyek amikre verted magad meg a forum elejen? Jah, hogy nem tudok statisztikat mutatni a leallasrol. :D Tudom h gaz, de latszik nem tudod elfogadni a leallas tenyet. -
Zoldalma #207 "bpesten nem volt ilyen. De biztos ez a szar win nem szeret vidéken dolgozni, igy világos, hogy nem hálózati (gyk. kapcsolati) probléma volt, hanem a winek szálltak el.
Szakértő :))"
Ez megint egy nagyszeru frocskolodos uzenet volt. :D Tudsz normalis hangnemben is beszelni, vagy ugyanazt a stilust koveted amiert a tobbieket lehordtad? Mivel nem ismersz, a szakertesemrol nem igazan nyilatkozhatsz. :D Latom kezdodik megint a kopkolodos stilus. -
Zoldalma #206 "rakjak ide neked linuxos kernel panic-os (gyk: kékhalál linuxon) beszámolók tömkelegét? Mert ott aztán csak rádugod és megy igaz? :))
Dzsunka hardverrel gyakran gond van, mindkét rendszeren, különség csak annyi, hogy winen kevesebbszer és jóval több hardvert támogat. (nagyságrendekkel)"
:) Na akkor jovok azzal amivel Ti szoktatok (tuzfal, virusok, beallitasok teren). Ha hozzaertesz, jol be tudod loni. Ha meg nem ertesz hozza ott tartasz ahol a win. Hozzanemertessel ott is le tudod ultetni.
Az esetek tobbsegeben a radugod es megy mukodik....mint a win-nel. A kernel panicok tobbsege (ismetlem tobbsege), a szarul belott kernel miatt van. Ha nem ertesz hozza ne nyulj hozza. De megint itt ott tartunk h megy reszedrol a fikazas holott a hozzaszolasaidbol latszik, a mas oldalon megirt benasagokbol ragadod ki a "fikazo" lenyeget. Ha winnel kevesebbszer van hiba a dzsunka, szar HWvel, akkor miert Ti jottok mindig azzal h Win ala tessek normalis vasat rakni.
"Ezaz ott beüzemelni kell. Kernelt fordítgatni egy új hardverért (80-as években is elavult monolitikus kernel rulez...) config fileokat modsítgatni stb-stb..."
A Te Wined mikrokernelje persze jobb. Tessek peldat venni a qnx kernelerol aztan dobalozz.
Amugy latom a beuzemelessel gondjaid adodhatnak. :D Ja es igen, nyilvan Win eseten nincsennek config fileok (leven legtobbjehez van GUI ami neha pityputy be tud fagyni). -
Lola. #205 mindesetre jó, hogy elindultunk az egész opt hálózat leállásáról, picit rákérdezek most már csak megyeszékhely és te nem is láttad, csak mesélték, a következő az lesz, hogy nem is az otp-ben, hanem az egyik ott dolgozó otthoni gépén és nem a háló, hanem a passziánsz szállt el, ráadásul mentés nélkül? -
Lola. #204 bpesten nem volt ilyen. De biztos ez a szar win nem szeret vidéken dolgozni, igy világos, hogy nem hálózati (gyk. kapcsolati) probléma volt, hanem a winek szálltak el.
Szakértő :)) -
Lola. #203 rakjak ide neked linuxos kernel panic-os (gyk: kékhalál linuxon) beszámolók tömkelegét? Mert ott aztán csak rádugod és megy igaz? :))
Dzsunka hardverrel gyakran gond van, mindkét rendszeren, különség csak annyi, hogy winen kevesebbszer és jóval több hardvert támogat. (nagyságrendekkel)
"az az altalanos dolog amit a nagy szakertelmeddel nem tudtal beuzemelni. "
Ezaz ott beüzemelni kell. Kernelt fordítgatni egy új hardverért (80-as években is elavult monolitikus kernel rulez...) config fileokat modsítgatni stb-stb... -
Zoldalma #202 Lehet h Te nem tudsz rola, de itt a megyei szekhazba bemenve az ott dolgozo rendszergazda ismerosom szerint leallt a halo. En nem allitottam h linuxot hasznalnak :D -
Zoldalma #201 "Igaz, hogy a hardverek nagyrésze meg sem nyikkan rajta, de a konzolképernyő tökéletesen fut ma már egy 105 gombos billentyűzettel :))"
Latom nagyon szakerto vagy Linux teren. Ebbol a mondatodbol az sutott ki. Ez a nagy resz megint kodosites...mond meg mi az az altalanos dolog amit a nagy szakertelmeddel nem tudtal beuzemelni. PNProl meg csak annyit hogy egy jol beallitott Linux siman belovi a megfelelo modulokat radugas utan.(usb/pcmcia/egyeb).Mivel jopar notebookra problemamentesen raktam fel Linuxot igy asszem nalad lehet a problema. Vagy talan a levegobe beszelsz megint?
"És ezt a billentyűzetet úgy felismeri a win-ből bekoppintott pnp-vel mint a pinty :))"
Latom megint nem jutott el nalad odaig a gondolat h a szerinted jol bevallt, megcsinalt PNP, sok esetben nem mukodik v nem ugy ahogy azt elkepzeltek. Erre most nem tudok Neked (annyira kert) szamszaki statisztikat adni (MS modszer), viszont sok ember tapasztalata ezt mutatja (nem kell nem Winesnek lennie). Nagyszeru lenne a radugom es megy, csakhat mikor egy frissen telepitett windows ala a radugott picimaci kartya utan a winbe epitett drivertol leul a rendszer, akkor mar gaz van. -
Lola. #200 de én nem tudok róla, hogy bezártak volna egy napra az otp-k, ugyanis hálózat nélkül semmilyen pénzmozgás nincs... -
Lola. #199 akkor ideje lenne eldönteni, hogy linux-unixot használnak VAGY wint és leállt egy napra a hálózat LOL :)))
-
Zoldalma #198 Azert ugye nem gond h kb. 1 hete az egesz OTPs halozat leallt 1 teljes napra. Gondolom semmi koze a jol megepitett wines halohoz -
Lola. #197 ha azt védette volna le amit más már kitalált, akkor a commodore ma is pnp kompatibilis lenne, holott nem az...
"A nyomtatók kompatibilisek vele azt tudom. A pécés vidkártyák régebbi PCIos felhozatala is."
és vajon miért csak a régi pci-osok? Mert azoknak még beleégették a drivereit a rendszerbe. Hát ez nem a pnp. Ha pnp lenne, akkor teljesen mindegy lenne neki, hogy mikor készült és milyen kártya, fel kell tudnia ismernie.
A multitaskingnak és a menükezelésnek mi a neve ms-nál? :)
"Éppen ebben van az ilyen iNTEL, meg m$ cégek hatalma."
Hát ha ez így lenne, akkor linuxban (ami egy bitet nem tett arrébb a pnp technológia kifejleszésért hátmég elterjesztéséért) nem lenne pnp, ehhez képest vigan belekoppintották. -
Laci #196 Csak az a baj hogy a JOBB konkurenciát így teszik tönkre és ez csak nekik jó. -
Laci #195 "Egyszerűen nem írhatják rá, mert a pnp egy szabvány (ha lesz időm majd megkeresem, a hardver része intel oldalán biztos fentvan) aminek a 95 előtti hardverek-szoftverek értelemszerűen nem tudnak megfelelni"
Éppen ebben van az ilyen iNTEL, meg m$ cégek hatalma. -
Laci #194 "felelnek meg, amivel viszont ma már semmi sem kompatibilis." A nyomtatók kompatibilisek vele azt tudom. A pécés vidkártyák régebbi PCIos felhozatala is. -
Laci #193 A microsoft egyszerűen levédette azt amit nem ő talált ki, körülbelül 10000xerre. Aztán elnevezte a saját technológiájának. De így volt ez a multitaskingnál, a menükezelésnél is. -
Lola. #192 tényleg ügyes volt, mert ő jól jár, mert a bevizsgálás pénzbe kerül, a vevő jól jár, mert ha ilyet lát biztos lehet, hogy nem lesz gondja a telepítéssel, a hardver gyártó is jól jár, mert emiatt jobban fogy a terméke. :) -
Lola. #191 "Mert nem is az mint kiderült."
Most nem érted amit olvasol vagy elfelejted? A pnp microsoft fejlesztés. Amit te 95 előtt hasonló technológiát láttál az nem pnp. Egyszerűen nem írhatják rá, mert a pnp egy szabvány (ha lesz időm majd megkeresem, a hardver része intel oldalán biztos fentvan) aminek a 95 előtti hardverek-szoftverek értelemszerűen nem tudnak megfelelni. A 95 előttiek egy másik (NEM PNP) technolgiámak (szabvány szerintem sosem lett) felelnek meg, amivel viszont ma már semmi sem kompatibilis. -
Laci #190 Ez ügyes húzás volt az ms-től. :)) -
Lola. #189 de, amiatt. a ms éppen ezért vezette be a designed for... márkajelzést. -
Laci #188 "nem akarta elhinni, hogy a pnp microsoft fejlesztés..."
Mert nem is az mint kiderült.
"Te - meg a másik "szakértő" -"
Jó én nem vagyok az. De AKKOR KI ITT A SZAKÉRTŐ??