419
.
-
#99 én azt nem értem, miért class="b3" és miért nem b1 vagy b2. Meg a ="http://dchelp.hu" nek sem tudom mi a szerepe (elnétzést, csak sztem tudni, mi mit jelent) -
#98 Köszi, :) kipróbálom... -
#97 "a:link.b1"
"a:link.b2"
a linknél meg ezzel illeszte be a stilust: class="b3"
pl:
<a href="http://dchelp.hu" class="b3" >
lehet hogy nem jó még nem alkalmaztam de más stilust pl bodyba én így adtam meg! ha nem működik felrakok egy dreamot és megnézem mi a megoldás rá!
-
#96 Lenne egy újjabb kérdésem -
"a:link" - a stílus lapon, - minden szöveg formájú linkre vonatkozik-e? Vagy esetleg van lehetőség másik típusú szöveges link forma megadására 1 stílus lapon belül? - és ha igen mi a tag formája - magyarul, hogy néz ki a stíluslapon, hogy kell beírni? Előre is köszi a segítséget...
van pl egy sor navigációs linkem, ami fehér, és szeretnék a lap tetején 1 másik navigációs sort - de azt más színnel, típussal megjeleníteni. A stíluslapon viszont csak a megadott - a:link - szerint jelenik meg mind a kettő. Erre keresek megoldást...) -
#95 a css arra való hogy külön elhelyezd a formázást pl szöveg formázást és ne a html-ben legyen! a dream nem generál ki neked semmit neked kel a lapodhoz megirni a css-t
http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1068892391
ide nézz be és a most altuális témát olvasd el! -
#94 sziasztok, - a Dreamweaverrel ismerkedek, azon belül is most a CSS stílus lappal - kérdezném, a stíluslap definiálható pl a dwt vagy html alapból is?
Arra gondolok, hogy csinálok pl egy html felületet, ahova pl beillesztek pl 1 szöveget, táblázatot, - ezek után generálhatok-e ebből ez alapján 1 CSS lapot a Dreamweaver valamely opciójával???, amelyet alkalmazok a későbbiekben más lapok elkészítésére? - bocs, ha nagyon láma a kérdés, de én elsősorban vizuális típus vagyok, és elég rendesen kínlódom ezzel a problémával. Arról nem is beszélve, hogy nem vagyok 1 programozó, és ezt szeretném valamilyen módon könnyebbé tenni... -
#93 Szia.Mizu? Hogy vagy? -
redbull2004 #92 sziasztok -
#91 bunti nelkul ugy ha regelsz egy domain atiranyito szolgaltatasra mint pl try.hu es ott nem ugy adod meg a linket hogy: xxx.atw.hu hanem így: users.atw.hu/xxx/index.php
így lehet! en nem szeretem az atw-t mert kulonleges linkelese van a fajloknak ha valakinek adni akarsz valamit meg minden aprosagert torlik a tarhelyed! -
#90 igen php-val dolgozom! most csinalgatom az oldalam! es ilyet meg nem tapasztaltam :) -
DJviolin #89 Sziasztok!
Jakabszállás v1.5 Public Beta
Köszike a multkori segítséget. Végülis nem használtam fel az IFRAME-eket, mert én úgy szerettem volna, hogy csak a középső részt töltse újra, ahol a címer meg a szöveg van. Elkészült a végleges dizájn, mostmár csak anyaggal kell feltöltenem. Fórum már van.
Szerintetek lehet olyat csinálni bünti nélkül, hogy letiltani az atw reklámcsíkját fent? És ha igen, akkor hogyan?
Üdv:
DJviolin
És köszi az eddigi segítségeteket. -
#88 huh.
php-val dolgozol?
Mer valamiért akkor tapasztalom ezt amikor php -és html együtt van, elmentem, és legköelebb megnyitom. egyszerűen összemennek a betűk! :S -
#87 ezt nem igazan ertem :) a forasban mindig ugyan akkora betut hasznal es ha jol tudom azt nem is nagyon lehet alitani :S -
#86 hat egy 5letem van! tedd kozepre egy keretbe! az egesz oldalad keretbe csinald meg es nem csuszik el es ha valtoztatod a meretet a bongeszo ablakanak akkor sem mozdul el semmi es a kephez meg valasz egy hozza illo alaphaterkepet! -
mattro #85 Max7: kösz a gyors válaszért.
Töbszínű kép (igazából egy Photoshop-ban szerkesztett jpeg)
Valami hasonló az ötlet mint itt:
Gisli
Tehát, nem az a lényeg, hogy ne kelljen scrollozni az egérrel, hanem hogy a háttérhez igazodjon a többi elem (rollover image + navigation bar)...
Remélem érthető voltam...
(Előre is) kösz a segítséget!!! -
#84 Huh.
csak berohantom ide gyors repülök tovább, biztos volt már: Nézha a DW lekicsinyíti a betűméretet a forrás nézetben. Ezt nem lehet valahogy kikapcsolni?
Köcc az infót! Pá -
#83 jah viszatertem :) -
#82 mirol van szo? 1 szinu keprol vagy egy olyan keprol amiben tobb szin is van? mert azt nem igazan tudod megcsinalni hogy a hateredet szethuzza akkorara amekkora a bongeszo merete eppen! -
mattro #81 'Elo.
Kérdés: hogy lehet beállítani azt DW-ben h. legyen egy alap hátterem, ami böngészőtől függetlenül igazodik az oldalarányokhoz (tehát teljes képernyős/F11 méretben 'széthúzza' a képet)?
Próbálkoztam table-be illeszteni a képet de az a baj hogy ha sima image-ként töltöm be akkor nem tudok a képre illeszteni semmit (pedig ez lenne az egész honlap háttere...)
Amint látszik még nagyon kezdő vagyok a témában...
Válaszoknak/javaslatoknak örülnék...
Előre is thx -
#80 köszi, megoldódott. Nekem nem jött össze ez a PHP Trident nevű progi. Az appserverrel simán, no meg 1 kis segítségel megoldottam. :) -
Szikorarobi #79 Koszi.
Esetleg mas formatum?
Mondjuk nem mp3.
De ugye nem a formatum a lenyeg. Szoval gondolom az sem?
Semmi eselye hog egy allando hatterzene menjen ablakvaltasok kozt is?
Eleg szomoru vagyok! -
#78 szikora..erre nem látok sok esélyt...mp3..max külön ablak popupp -
Szikorarobi #77 nekem segitenetek?
-
#76 http://www.wampserver.com/en/index.php
Ne vicceljünk már egymással.Mindent leszedni a gépről és feltenni a wamp csomagot.Akinek kell GD támogatás az a php.ini t bogarássza..1 sor..jó fejlesztgetést -
#75 A Mozilla pl felrakhatta az apach-ot? -
#74 asszem, szépen uninstallálok minden ilyen természetű progit, és csak a DWMX2004-et rakom vissza. -
#73 Sajnos az apach amikor a WinMySQLadmin konzolját felhozom, nem enged semmilyen változást beírni, sem az enviroment - tehát az admin név/jelszó/localhost név szürke marad a database -nál pedig kiírja hogy - server must be connected - azaz nincs kapcsolódva. Tehát ez az ablak kezdő beállítási ablak fel sem jön. Több webszerkesztő is telepírve van., tanulási céllal. Alighanem valamelyik - (vagy az XP alapból?)- felrakott egyet, mert találtam egy olyan könyvtárat aminek a neve AppServ. Én utólag raktam fel a phptriad nevű progit. Amelynél szintén megvan a WinMySQLadmin konzolja, de ugyanazokkal a beállíthatatlan lehetőségekkel és itt is azt írja ki hogy nemm kapcsolódott. -
#72 Apache biztos, hogy az E:\Doumentumok-nál keresi a lapot, úgy konfiguráltad? -
#71 http://localhost maradhat szerintem.
Az apache webkönyvtárán belül van valamilyen almappába raktad a weblapod?
Mert akkor http://localhost/akárki lenne a jó -
#70 Sziasztok, -amint a kérdésből is látszik, most tanulom a DW 2004-et.
Segítséget kérek Localhost ügyben.
Az apach fennt van (xp).
A félig kész eccerű tanuló lapomat szeretném megnézni, hogy működne-e neten, a localhost segítségével.
Azonban nem tudom a DW-ben, hogy mit kell beírnom, amikor a site/Advanced/Testing server/ Acess-nél a Local/Network-öt választom az ULR prefix mezőbe. A DW http://localhost/ szöveget írja be. Gondolom itt kellene behelyettesíteni a localhost szöveget, de egyszerűen nem jön be semmi.
Ha valakiben elég nagy a türelem, és eltudná magyarázni mi az amit elbénázok, nagyon megköszönném. Tehát mi az amit a http után kell írnom, és mi az ami kell a működéséhez, mit kellene beállítanom, hogy ilyenkor meg is jelenjen vmi az InternetExplorer (F12)-ben.
Advanced/Local info
Advanced/Remote Info
Advanced/Testing server
képek a beállításaimról
...előre is köszi, mer lassan kitépem az összes hajam
-
Szikorarobi #69 Sziasztok!
Van egy ilyenem: <embed src="a.mp3" width="32" height="32" align="absmiddle"></embed>
A kerdes az lenne hogy hogy tudnam azt megoldani ha belepnek mondjuk a forumomba akkor is szoljon a zene ne szakadjon meg es ha vissza lepnek ne induljon az elejerol. Elore is koszi. -
#68 Nem hinném, hogy a Photoshop nehezebb, mint a flash! Persze ha a flashben már profi vagy akkor persze, hogy egyszerűbb azzal alakítgatni. -
DJviolin #67 Amivel nekem momentán nics kedvem szenvedni, úgyhogy marad a flash. -
#66 Csak ehhez persze 1 kicsit a Photoshophoz is kell érteni! -
DJviolin #65 Köszi. rásasolok. -
Garfield #64 Nem.
Pontosan azt csinálja, amit a te Flash gombjaid, vagyis hogy amikor a gomb fölé viszed az egeret, a gomb megváltozik. Az OnMouseOver egy általános jellegű esemény: amikor egy objektum fölé viszed az egeret, akkor mindenféle eljárásokat lehet hozzárendelni. Talán a legelterjedtebb formája a gombok használata.
Az OnMouseOver jelen esetben úgy működik, hogy a ehhez az eseményhez hozzárendelsz egy képbetöltést: a gomb fölé víve az egeret a böngésző betölt egy másik képet.
Oldal 1
Oldal 2
Oldal 3 (Itt láthatod, hogy akár a gomb lenyomódását is imitálhatod másik két event, az onMouseDown és az onMouseUp segítségével.)
További infók -
DJviolin #63 Azért valaki elmagyarázhatná, hogy hogyan csinálok onmouseover-t.
Esetleg ez azt jelenti, hogy beírunk egy szöveget, kijelöljük, és rakunk rá hivatkozást? Ha nem, akkor meg mondjátok meg, hogy mit jelent az onmouseover? -
#62 Mástól átvett anyagból sokkal rosszabb... -
DJviolin #61 Köszike. Rásasolok.
Tudjátok most jöttem rá, hogy milyen nehéz saját anyagból dolgozni. -
#60 Szerintem mielőtt nagyon beleásod magad ebbe a Jakab site-ba előtte menj fel ide: Tutorialid