419
.
  • domtam
    valakinek esetleg a macromedia dreamwaever MX -ről nincs értelmes, magyar nyelvű leírása?
    [email protected]
    köszi!!
  • Dj Faustus #138
    Mindenképpen szükséged lesz egy szerveroldali nyelvet (PHP, ASP, CGI,...) támogató webszerverre (az ingyenes tárhelyszolgáltatók többsége ilyen, legfőképp PHP-t támogatnak).
    Ezután nézd meg ezt, vagy ezt, esetleg ezt az oldalt.
    Vagy még itt van ez, ez, ez a szkript.
  • Dj Csibu83
    Sziazstok.
    Segitség kéne.Egy vendégkönyvet szeretnék létrehozni a honlapomon Dreamweaver-rel.De lila gőzöm sincs hogyan kell.Ha vki tudna leírást vagy bármit azt megköszönném.Ha elküldi a [email protected] -ra azt is köszönöm.
    www.djcsibu.atw.hu
  • tibor16
    uuuh - ez félrement... - bocsi
  • tibor16
    Gondolt arra vki, hogy ez a hidas pálya milyen fantasztikus terep 1 multihoz? -he?
    Sajnos én nem nagyon értek ehhez a részhez, (bár másfél évig csapatban voltam a BF 1942-ben - HBA)de a b.nőm fiával szoktunk egymás ellen Strongholdozni. Ért ezen a fórumon vki ehhez a kérdéshez?
    -mert nagyon szívesen kipróbálnám, persze, csak akkor, ha van coop mód és biztondságival is lehet jáccani. Ez a gém fantasztikus, legalább 1 próbát megér.
    A terep kitűnő, -ugyan csak a singlit ismerem, de az szvsz űtős. A fegyver rendszer , a taktika, a 3 nézet - mind mind gyöngyszemmé teszik.
    Helló srácok, fogjunk össze, (már ha megoldott a multi biztonságival is)...
    Tehát, 1 multi próba??? - vki???
  • tibor16
    ja, gondoltam, hogy nem kellene beírni.. mert biztos félreérted. -nem számít. Ha már itt tartunk, épp hogy nem vagyok spiller a kérdésben, és nem is úgy válaszoltam, csak én már átmentem ezen a részen úgy 1 éve. Gondolom, majd rájössz, hogy nem oldható meg a feladat úgy hogy mondjuk beírom neked a tag-eket. - mert tudni kellene hozzá, hogy mihez kezdj vele. Úgyhogy, muszáj lesz tanulnod, ha megakarod oldani. Egyet megígérhetek neked, - többet nem fogok válaszolni olyan beírásokra, amelyek eleve reménytelenek. Most is csak segíteni akartam, és nem alázni, - hogy miért nem kapsz választ.
    Részemről lezártam, bármit írsz is be.
  • Kardél
    Köszönöm a segítséget.
    Kár hogy vannak itt olyanok (tibor16) akik a segítség helyett a maguk "tudását" alapul véve lealázzák a másikat.
  • Max7
    lődd fel v.hova és linkeld be.
  • Basketbéla
    hy emberek
    ha valakinek kell,nekem van mleirasom,kb 300 oldalas,de kb 50 hianyzik+ meg van CSS is,php,html,c++
  • Dj Faustus #130
    Kardél!
    Html, Css, Php help #497 hozzászólása neked szól!
  • Max7
    mennyire értesz a html-hez? mit használsz webszerkesztőként? front page a kezdőknek lett kitalálva két katt és betesz mindent! és magyar ráadásul hu sugoval!
  • tibor16
    nehogy félreérts, de annyira alap amit kérdezel, hogy sztem azért nem válaszolnak. Gondolom, menüsorra gondolsz, csak ezt itt elmagyarázni -háát ölég hosszú lenne. Ezt nem lehet megúszni tanulás nélkül -könyv- vannak az alapot tanító honlapok.. szvsz csak annak lehet segíteni, aki tud is vmit (gondolom én) mert aki kapiskálja, annak is rengeteg kérdése van (magamra gondolok) - úgyhogy jó szívvel ajánlom, hogy az alapokat sajátítsd el 1 könyv segítségével...
  • Kardél
    Te biztosan érted én mire gondolok, ez fordítva nem igazán így van. Sajna nem értek annyira hozzá. Tehát egy legördíthető felsorolás kéne, és ha valamelyik szóra ami legördül rákkatintok akkor oda ugrik az oldal ahol az a szó található vagy ha lehet képet rendelni hozzá akkor a hozzátartozó képhez.
    Egyébként a másik topikba írtam már de ott semmi.
    Remélem tudsz valamit segíteni.
  • Max7
    lábjegyzetre gondolsz? amugy html topik: http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395
  • Kardél
    © Kardél ma 03:36 | Privát | Válasz | #478

Üdv. Kéne egy kis segítség.
    Ha html-ben szerkesztek weblapot azt hogy tudom megcsinálni hogy legyen egy legördülö lista ami tartalmazza az általam beírtakat és ha az illető rákkatint egy adott dologra akkor az oda ugrik az oldalon ahol az a bizonyos szó vagy a hozzá tartozó kép van.

• tibor16
    hi, nincs a #120-asra megoldás?
  • Max7
    az itt a válasz hozászólásában van :D
  • Max7
    itt van egy pár könyv dreamhoz! tudsz angolul? dream weaver csak angolba van! mennyire szeretsz magolni? ha nagyon akkor dream jó lesz neked! ha nem front page elvégzi helyeted a feladatot! de a front page csak html-re jó php-ra nem! tanuld meg az alapokat frontal és utánna ha megy a html akkor térj át php-ra!
  • phaetonboy
    Sziasztok! Segítsetek légyszi!
    Honlapszerkesztésbe szeretnék belekezdeni, de soha nem csináltam még. Sokan mondták h. a Front Page-et kezdjem mert a kezdőknek az való. Volt aki szerint a DW.-Mx2004-gyel is ugyanolyan eséjjel indulok. Tudnátok mondani pozitívumot-kritikát róluk? Milyen könyvet vegyek meg?
    Köszi a segítségeteket!
  • tibor16
    sziasztok - kis help kellene... Csinálok egy táblázaton alapuló honlapot..baloldalon 1 oszlopban, és néhány cellában logó, cím menüsor. Felül a másik oldalon egy vékony menüsor. Mindezt sablonnal készítem, vagyis először megcsinálom a templates fáljt és abból a tényleges html-t. A bajom az, hogy bár megadom neki, hogy csak a jobb oldal legyen szerkeszthető a html-ben - elvileg a menüsoros baloldalnak meg sem szabadna rezzennie, - ehelyett mozognak a cellák és velük együtt az összes minden ahogy a jobboldali szerkeszthető cellát használom... pedig az elvileg, nem szerkeszthető... - pl: nyomok 1 entert a szövegben, jobb oldalon - erre a menüsor is ugrik vele a baloldalon (bassz) ...
    Gondolom van erre vmilyen megoldás a DW-ben, valami tag stb - ha tudjátok, megkérlek segítsetek. Ha megadom 1 oszlop/cella/sor méretét, szeretném ha az meg is maradna akkorának amekkorának megadtam... mer ez így szívás
  • Max7
    ott van hogy itt ketőspont és következik a link :D
  • tibor16
    jóóóvanna... ehhhh... azthittem az "itt" is link akart lenni, mivel a szövegből mintha úgy következne..
    "ha még mindig van olyan gondod amire nem kaptál választ akkor tedd fel itt!
    ha van olyan oktató ...."
    - ebből nekem az következne, hogy az ittre kell bökni...
    -de nem azér mondtam... nekem így is yo
  • Max7
    két link van a hozászólásomban és mindkettő müködö link! ctrl+c majd ctrl+v a böngészőbe és máris megy
  • tibor16
    Az "itt"-ek nem linkek (biztos véletlen)
  • tibor16
    szia, lécci írd le melyik menü szolgál erre... pont szükségem lenne rá. Ha esetleg le is írnád, miként működik, megköszönném.
  • Max7
    Nya akkor kezd elegem lenni abból hogy 6 felé kell figyelnem! Ezért kérek mindenkit hogy aki nem konkrétan Macromedia Dreamweaver MX 2004 -el kapcsolatban akar kérdezni hanem Html, php, css vagy egyébb dologról az tegye meg itt:

http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1043617395

Akinek valami gondja van elöbb nézze meg ezt a linket:

http://max7.uw.hu/dream.html

ha még mindig van olyan gondod amire nem kaptál választ akkor tedd fel itt!
    ha van olyan oktató anyagod ami a fenti linken nincs akkor priviben szólj és felteszem!

Jah és még valami nem azért terelgetem az embereket abba a topikba mert azt én nyitottam és hogy legyen megfelelő hozászólás szám csak uncsi 5 felé figyelni!
    apropo nem is én nyitotam

Bye: Max7
  • urbijoe
    már megvan ,a dreamweaver 8-al lehet
  • Max7
    valami képgalériával! de ezt ne ebbe a topikba kérdezd még nem csináltam foto albumot
  • urbijoe
    de olyan fotoalbumot hogy tudok csinállni hogy egy oldalon legyen mondjuk 20 kép kicsiben de ha rákanttintok akkor megjelenjen teljes méreben?
  • urbijoe
    köszi megoldottam php-nak kellett nevezni nem html-nek
  • Max7
    mutasd az oldal hogy megállapíthassam a problémát!
  • urbijoe
    mért van az hogy egy oldalon belül csináok több linket és a böngészö vissza gombjával nem lép vissza az elözö oldalra?
  • tibor16
    áááá... megvan - pl
    a:hover.b1
  • tibor16
    köszi.. működik, - de a visited/active/href -et, hogy kell beírni???
    ha azt akarom, hogy másképp jelenjenek meg? - nekem ez az igazi probléma. Mert ezen a példán, egyforma a kattintás alatti/utáni állapot...
  • urbijoe
    hogy lehet fényképalbumot csinállni?
  • Max7
    http://max7.uw.hu/stilus.zip

inenn szedd le nekem müködik és szines a két link!
  • tibor16
    előre is köszi.
    Az lenne az igazi ha úgyis megnézed, ha csinálnál egy html-t - stílus lappal, amiben 2 fajta szöveges link van és eseteleg bevágnád (hisz a témához tartozik szorosan) a teljes lap mindkét (működő! stílus/html) kódját (abból tudnék tanulni és használni), vagy esetleg elküldenéd magánban. Kérdeztem máshol is, de nem jutott a másik fórum sem közös nevezőre - ezért is kérem... (másrészt már több órát gyakoroltam, és nem sikerült)
  • Max7
    meg fogom nézni hogy nálam müködik-e ez a megoldás! de 101-be amit irtál utoljára példát az ugy tuti nem yó
  • tibor16
    értem, köszönöm. Egyelőre nem működött, de ma tovább próbálkozom. Vszínű, rosszul írtam be, mertb itt vannak olyan tételek, amellyel nem tudom a hogyant. Pl - ilyenkor a stíluslapon fel kell venni erre egy osztályt, és ha igen, ez .b1 lesz? - vagy elég csak beírnom. Mert anmikor a html kódjába beírtam, annak az egér menüje/súgója - a Dreamweaverről beszélek - nem látta. Meg a visited/active/hover beírásának mikéntjét sem tudom... pl ez így jó-e hogy - a.b1:active {....}?
  • Max7
    hát a dchelp.hu-t ird át a saját linkedre majd a php-ba vagy a htmlbe a class meg lehet akármilyen szám én csak egy példát másoltam ki az enyémből!