419
.
  • phoenix1
    Hali. A Dreamweaver MX 2004 csak egy egyszerű progi, szerintem még a Microsoft-os Frontpage-től is könnyebb kezelni. Minek ehhez könyv vagy magyarosítás? Ha már programoztál egy kicsit az alapvető kifejezéseket a menüben is megtalálod.
    Pl. form, input, insert tag? Nem tudom, én talán ha magyarul lenne, meg sem érteném, hogy mit akar, példa erre a Frontpage.
  • Max7
    nem ártana itt is visszaolvasni!
  • wudy86
    Ill. én ajánlom a www.lynda.com - on a Dreamweaver MX 2004 Essential Traininget (9,5 órás). Itt belenézhetsz hogy milyen, azután meg torrenten megkeresed és letöltöd!
  • Dj Faustus #176
    Kedves Cyca!

#169-es hozzászólásomat olvasd el. Ott találsz 4 könyvet és 2 oldalt Dreamweaver-hez.
    De ebben a fórumban is találhatsz egy rakat oldalt (#7,#8,#9,#11).
  • Cyca
    halika!

Igen, igaz h nincs hozzá magyarítás. De valami segítség nincs hozzá? Ugy értem vmi oldal ahol vannak leírások bizonyos dolgokoz. Ha tudtokilyen oldalt leírnátok?
    Puszika
  • Dj Faustus #174
    Hello,
    ehhez a programhoz (Macromedia Dreamweaver MX 2004) NINCS magyarosítás/honosítás (ugyanis professzionális program, és úgy gondolják, aki ilyen programot használ az tud eléggé jól angolul). De ezt már egyszer veled itt letárgyaltuk (no meg itt is elmagyaráztam, illetve ebben a topicban is válaszoltak a #165-ös hozzászólásra).

A #169-es hozzászólásomban adtam magyar szakkönyvekhez linket.
    Vagy szerezz be egy magyarosított/honosított honlapszerkesztőt (Frontpage, NVU, Amaya, stb...).
    Vagy tanuld meg a HTML (és egyéb: CSS,Javascript,PHP/ASP/JSP/Perl) nyelve(ke)t, és akkor csak egy jegyzettömbre lesz szükséged.
  • alakulat
    hi
    van ehhez a progihoz valahol magyarositás???
  • Basketbéla
    halli,amugy ha valakinek kell van nekem php,html,flash leirasom
    meg van szlovakul meg borland c is
    vannak meg php24ora alatt,php kezikonyv,html, flash ,css leiras magyarul
  • Basketbéla
    helotok,halli en azt szeretnem megkerdezni,hogy hol lehet azt beallitani hogy lent kitegye a parancsokat pl bg color meg ilyenek,hogy csak ki keljen valasztani
    segitsetek
  • wudy86
    Bocs igazad van, a könyveket nem vettem számításba, csak netes cuccokra gondoltam, amit konkrétan a progihoz készítettek, mint a Lynda is, mert az ugyebár kimondottan a program használatát vezeti végig. Mert ha jól olvasom, a kérdező elsősorban a program kezelését szeretné megtanulni:"Hogy könyebben megbirkozzak a progival.". De tippek, trükkök elsajátításához, magához a honlapkészítéshez a leglényegesebb az amit linkeltél!
  • Dj Faustus #169
    Magyar kézikönyv egyszer
    Magyar kézikönyv másodszor
    Magyar kézikönyv harmadszor
    Magyar kézikönyv negyedszer
    Dreamweaver tutorialok
    További Dreamweaver cuccok
  • wudy86
    Én úgy tudom, hogy nincs magyarosítás és magyar kézikönyv sincs, de ajánlom figyelmedbe a Lynda "segédanyagot", igaz hogy angol, de látod mit csinál, szerintem használható, alap dolgokat biztosan meg tudsz csinálni a segítségével!
  • KO
    Nekem nincs kedevem visszaolvasni.
    Itt egy gyenge használati utasítás
  • Max7
    olvass vissza! elég kevés hozzászólás van és vagy 3x klérdezték már!
  • WOW
    Sziasztok!
    Most probálgatom elösször a progit.Az lenne a kérdésem,hogy létezik hozzá magyarosítás?Vagy valami lerás(magyarul)?Hogy könyebben megbirkozzak a progival.
  • Max7
    vagy a headba rakod ezt: <bgsound src="dfg.mp3" loop="-1">
    vagy ahova akrod a lejátszót csak IE alatt: <p><embed width="128" height="128" src="hsdhdhdfg.mp3"></p>
  • Atomjoe
    Hi

Thx Faustus.

Sokat segítettél.

Thx
  • KO
    Tiszeletem!
    Macromedia Dreamweaver MX 2004-et használva hogy lehet a weblap alá állandóan duruzosló zenét varázsoni?
    Így próbáltam:
    window->behaviors->play sound
    Amikor megpróbálom lejátszani, vissza beszél:

Üdv. KO
  • Dj Faustus #161
    No, megint keverni tetszenek a Gizikét a gőzekével...
    A Java nem azonos a Javascripttel.
    "A Java egy objektumorientált programozási nyelv, amelyet a Sun Microsystems fejlesztett ki a 90-es évek folyamán.
    A JavaScript programozási nyelv egy objektumorientált script nyelv/[b], amelyet weblapokon elterjedten használnak. Eredetileg [b]Brendan Eich, a Netscape Communications mérnöke fejlesztette ki; neve először Mocha, majd LiveScript volt, később „JavaScript” nevet kapott, és szintaxisa közelebb került a Sun Microsystems Java programozási nyelvéhez."

Forrás: Wikipédia
    * Java
    * Javascript

"Ha a DW8-as szurok be appletet ( *.js kiterjesztésüt) akkor ő a kódban <APPLET CODE ... ir s ha lementem a weblapot akkor nem csinál semmit. de ha átirom a kodban az applet -et scriptre már müxik is (pl van 1 dátum js-em)."
    A .js egy külön Javascript parancsokat, függvényeket tartalmazó állomány, nem applet (az appletnek - ami mellesleg Java-s dolog, nem Javascriptes - .class a kiterjesztése).
    A .js kiterjesztésű állomány beillesztése a honlapba:
    <script type="text/javascript" src="valami.js"></script>

További olvasgatásra javaslom:
    * Magyar nyelvű Javascript 1.3 referencia
    * Javascript 1.5 referencia angolul
  • Atomjoe
    Hi

JavaScripthez kérnék 1 kis help-et.
    Ha a DW8-as szurok be appletet ( *.js kiterjesztésüt) akkor ő a kódban <APPLET CODE ... ir s ha lementem a weblapot akkor nem csinál semmit. de ha átirom a kodban az applet -et scriptre már müxik is (pl van 1 dátum js-em).
    Még kezdő vok a javaban.
    Ha van vmilyen ungarische oldal ahol ez le van irva azt is Thx.

Előre is Thx
    Byez
  • Dj Faustus #159
    Macromedia Dreamweaver 8-hoz kiegészítés:
    Egyszer
    Kétszer

• Kiswarga
    Köszi mindkettőtöknek. Köztem és a kereső közti barátságról ne beszéljünk mert összevesztem vele.:D Pont a program miatt. Fél óráig kerestem a google-ben és nem találtam.
  • Dj Faustus #157
    Innen elérhető a Macromedia Dreamweaver 8 próbaváltozata (ugyanis ez egy kereskedelmi termék). Ha nem elégednél meg ezzel - barátod a kereső, meg a filemegosztó hálózatok (Torrent, eDonkey/eMule, DC++).
  • Max7
    hogy lásd kivel van dolgod: 37-38-adik hozzászólás mire visszaértem el is felejtettem :D
  • Max7
    olvass vissza 154 hozzászólás van ebben a topikban! én már adtam egy linket ahol megtalálod elvileg!
  • Kiswarga
    Üdv mindenkinek.

Most sztem sokak számára ingerlő kérédst teszek fel. Tudnátok adni egy linket ahonnan le tom tölteni ezt a progit? Nagyon nagy szükségem lenne rá. Eéőre is köszi.
  • Max7
    ez nem warez fórum! de ügyebár a gógle a bárátod!
  • MRREASON
    hy all!
    valaki adjon egy dreamweaver 8 serialt plííííz!
    köszi
  • Max7
    1. ez egy forum ne mailba várd a választ!
    2. nem igazán értem a gondod tölcsd fel a foráskododat valahova egy zip-be!
  • Annaaa
    © Annaaa ma 18:27 | Privát | Válasz | #3656

Sziasztok!
    Lenne egy kérdésem! Én már régóta csinálok honlapokat, a Macromedia Dreamweaver MX programban, illetve Java Scriptel is programozok bele. Most viszont szembesültem egy olyan hibával, ami eddig sosem volt, hogy linkelésnél (képre linkelve, főmenü), nem oda nyitja az oldalt, ahova én szeretném, hanem teljesen máshova! A programozásnál ellenőriztem rendesen bennevan a kódokban , hogy ... target=main frame.... Mégse "középre" nyitja a rálinkelt oldalt! Eddig mindig rendesen megcsinálta! Ezenkívül, most próbálkoztam mindenfélével, hogy sikerüljön, de nem jött össze! Próbáltam újrakezdeni, kép helyett szövegre linkelni, a framet átnevezni... egyikkel sem lett jobb!
    Ha van valakinek valami ötlete, hogy hogyan lehetne megcsinálni, azt szeretném megkérni, hogy írjon egy e-mailt nekem ([email protected])... valamint nézzétek meg a honlapomat, hogy értsétek mire gondoltam.
    http://www.bmg9c.uni.hu/index.htm
    (Azért van mögötte az index.htm, mert egyelőre az eredeti bmg9c.uni.hu oldal máshova van linkelve, amint kész lesz ez a honlap, átlesz állítva a honlapcím)

Előre is nagyon köszönöm!
    Várom az e-mailokat!

Annaaa

(Mindenképpen e-mailt írjatok!! Köszi!)
  • Dj Faustus #149
    A következő megoldási lehetőségeid vannak:
    * Nem akarsz tanulni, és gyorsan szeretnél honlapot a Webre felrakni: ebben az esetben letöltesz egy ingyenes CMS (Content Managment System - tartalomkezelő rendszer) csomagot (Joomla, e107, Drupal, PHPNuke). Sokhoz van magyarosítás, könnyű őket kezelni, és csak PHP-t/MYSQL-t kezelő webszerverre lesz szükséged (a magyar ingyenes szerverek - Freeweb, Uw, Cjb - ilyenek).
    * Keveset akarsz tanulni: megszerzel egy magyarul is tudó WYSIWYG (What You See Is What You Get - Amit Látsz Azt Kapod - nemcsak a kódot látod hanem a megjelenített tartalmat) webszerkesztő programot (Frontpage, NVU, stb), megtanulod a kezelését. A szükséges PHP/Javascript szkripteket összeollózod Hátránya: nem mindig ad valid, szabványos kódot; és a legrosszabb esetben nem minden böngészőn fog rendesen működni - ezzel elveszítesz néhány potenciális látogatót.
    * Rendesen beleásod magad a témába: Nekiesel és a HTML referenciát bemagolod, a CSS dolgokat begyakorlod (az előbbi még könnyebb, az utóbbi egy kicsit körülményesebb). Hátránya: ha jól akarod csinálni rengeteget kell tanulni hozzá.

Mindenesetre ajánlom az alábbi lapokat:
    *
    *
    *
    *
    *
    *
  • Max7
    mind1 nézz szét a neten nem ajánlok semmit! hátránya csak annyi hogy a front page nem tud php lapokat kezelni csinálni szerkeszteni! de ha kezdő vagy akkor az olyan mind1 neked! tanuld meg a html-t

nem nehéz csak be kell magoldni!
  • phaetonboy
    A Front-tal is tudok ugyanolyan "értékű" honlapot készíteni. Vagy az gyengébb? Előnye hátránya? Egyáltalán nehéz a honlapszerkesztés, vagy csak nekem ilyen bonyolult. Bocs a hülye kérdésért, de sohasem csináltam még.
    A zárójeles nem mond semmit.
  • Max7
    a dreamweaver az csak angolba van meg! a front page meg van a neten sok helyen magyarba! (wanadoo)de nem én mondtam mert ügye a bolban is van magyarba te döntésed hogy mit csinálsz :)))))
  • phaetonboy
    A Front Page-dzsel az a bajom, h. kkaptam egy lemezt, de az aktiváló kulcsot már felhasználták egyszer. Mit csináljak, A dw meg megvan, de angol.
  • Max7
    igen roszúl látod a dream weawer az már kicsit profibbaknak való nem a kezdőknek! és ha csak öszedobni akarsz amatör szinten egy oldalt ahoz elég neked a html a php-hoz nem árt tudni a html-t kivülről belülről!

használj front paget az magyar és tényleg kezdőknek való és könnyű megtanulni belölle a html-t is
  • phaetonboy
    Sojnos angolul nem tudok, csak amennyi a kezelöszervekhez szükséges. Azért szeretnék eBook-ot, mert nem kellene 7000Ft-ot kiadni a könyvért. A könyvtárak meg elég szegényesek. Nincsen csak a 3 és 4-hez 1998-as kiadás. Nemértem, ránk nem gondolnak? Van aki használná azokat ha lenne!
    Én most szeretnék honlapszerkesztést tanulni, de nem olyan mélyen, csak ha kell össze tudjak állítani egyet. Ezért akarok DW-vel, nem a jegyzettömböst. Vagy rösszul látom?
  • Max7
    nem tudom :) ha leszeded akkor csak benne van :) nem vesztesz vele semmit mert teljes sávszéleségel szedheted max letörlöd a fájlt!

körül nézek még itt a gépemen hátha akad valami e-book angol is jó lesz?
  • phaetonboy
    Max7: Megtaláltam a belinkelt könyveidet. A 2. az milyen könyv, mi a címe?
    Tudnál még e-könyveket a dw-hez? Azért kösz szépen ez is sokat segített!
  • Max7
    #114 -kéne csak visszaolvasni alig 36 hozászólás csak! és ott találsz egfy lnket amiben találsz majd egy zipet amiben 8doc fájlt!