36663
-
#2767 Jaap Stam a Milan Channelnek nyilatkozott.
A Reggina elleni meccsről:
„Jól megy a játék. Ez is segített abban, hogy a Reggina ellen jó teljesítményt nyújtsak a jobb oldalon. Hiszek benne, hogy a meccs alatt megoldottam a feladatomat. A szélekre koncentráltam, és úgy hiszem elég jól ment.”
A védelemről általánosságban:
„A szezon elején egy kicsit túl sok gólt kaptunk, de a Milanban az a helyes felfogás, hogy mindig próbáljunk meg jobbak lenni. Most is fejlődnünk kell, ha a következő meccseken kevesebb gólt szeretnénk kapni.”
Nesta sérüléséről:
„Sajnálatos, hogy Nesta több hétre kidőlt. Reméljük, gyorsan visszatér, mert mindenki a Milannál tudja, hogy milyen fontos játékos is Nesta.”
A következő bajnokiról:
„Ahogy minden meccsen, a Cagliari ellen is győzni akarunk. Ez nem lesz könnyű, mert igazán jó csapat. A Cagliari elleni három pont nagyon fontos a számunkra.”
-
#2766 Nehéz mérkőzés vár hétvégén a Milan csapatára. A piros-feketék a Cagliari vendégeként lépnek pályára az olasz bajnokság 7. fordulójában. Az elmúlt 3 mérkőzés alapján a párharc teljesen kiegyenlített. Mindkét gárda 1-1 alkalommal győzött, és mindkétszer egy gól volt a különbség. Ezen kívül óvatosságra int az is, hogy a Milan győzelmével végződött találkozón a milánóiak csak az ellenfél hathatós segítségével voltak képesek betalálni a kapuba. Mindkét találat öngól volt.
26. forduló: 1996. április 10.
CAGLIARI-MILAN 1-2
Gólszerzők: 32’ Villa, illetve 30’ Napoli (öngól), 78’ Oliveira (öngól)
CAGLIARI: Abate; Villa, Napoli, Firicano, Pancaro (82’ Bressan); Bisoli, Lantignotti, Venturin, Pusceddu; Dario Silva, Oliveira.
Ezdő: Giorgi.
MILAN: Rossi; Tassotti, Costacurta, Maldini, Panucci; Eranio, Desailly, Albertini, Savicevic; Baggio (80’ Galli), Simone (64’ Di Canio).
Edző Capello.
5. forduló: 1998. október 10.
CAGLIARI-MILAN 1-0
Gólszerző: 19’ De Patre
CAGLIARI: Scarpi; Zanoncelli, Beretta, Zebina, Grassadonia; Vasari (66’ Mazzeo), Cavezzi, De Patre (81’ Centurioni), Nyathi; Kallon (66’ Carruezzo), Muzzi.
Edző Ventura.
MILAN: Lehmann (27’ Rossi); N’Gotty, Cruz, Maldini; Helveg, Albertini (46’ Ambrosini), Boban, Ziege; Bierhoff, Weah, Ganz.
Edző Zaccheroni.
23. forduló: 2000. február 27.
CAGLIARI-MILAN 0-0
CAGLIARI: Scarpi; Diliso, Bianconi, Zebina, Ametrano; O’Neill, Berretta, De Patre, Macellari; Oliveira (46’ Mboma), Mayelè (61’ Suazo).
Edző Ulivieri.
MILAN: Abbiati; Sala, Ayala, Chamot; Gattuso, Albertini, De Ascentis, Serginho (89’ Helveg); Boban (70’ Giunti); Shevchenko, Bierhoff.
Edző Zaccheroni.
-
#2765 Az AC Milan válogatott középpályása Gennaro Gattuso nem akarja elhagyni jelenlegi klubját, cáfolva azokat a híreket, melyek a múlt hónapban láttak napvilágot.
“Nem értem, miért ne kéne itt maradnom. Jelenleg 2009-ig szóló szerződésem van." - nyilatkozta tegnap Rhino
“A szezon elején érthetően mellőzve voltam, mert Ancelotti úgy érezte nem azt nyújtom, amire képes vagyok. A dolgok mostanra már jobbra fordultak."
Gattuso ennek ellenére még meggondolhatja magát, ha a dolgok úgy alakulnának, mint az előző szezon végén.
Ha így tenne, a Manchester United örömmel szerződtetné a harcos és fáradhatatlan játékost.
-
#2764 Az Atletico Madrid spanyol csatára, Fernando Torres kijelentette: büszke arra, hogy egy vezércikkben hírbe hozták a Milannal. A támadót nemrégiben már megemlítették a klubbal kapcsolatban, és a neve ismét felmerült a következő nyári átigazolási időszakra vonatkozóan.
Jóllehet a játékos örül, hogy kapcsolatba hozták a piros-feketékkel, de most más dolgok foglalkoztatják.
„A Milan akar engem? Ez jó hír, de most csak a világbajnoki selejtezőre koncentrálok,” – jelentette ki a válogatott mérkőzés előtt.
A 21 éves csatár magasan jegyzett játékos a spanyol bajnokságban, és az Atletico a hírek szerint kész eladni őt. Torres ára 20 millió font, és ez még valószínűbb lehet, ha Christian Vieri és Pippo Inzaghi nem nyeri vissza régi formáját.
-
#2763 kezdő Sheva és Gila
kispadon vagy Vieri vagy Pippo -
#2762 kezdöbe biztos nem,de csereként lehetöséget adhatna neki...sztem nagyon szeretne már ujra pályán lenni,és rugdosni a gólokat,reméljük igy lesz! -
#2761 én is szeretném kérdés h mennyi szerepet kap majd Ancelloti-tól... -
#2760 akkor egy fasza játékos!nagy benne a kitartóerö!nem nagyon ismerem,hiszen több mint fél éve foglalkozok igy a focival,de ahogy ezt igy elmondtad...szeretném végre már pályán látni! -
#2759 Inzaghi nem megy el nyilatkozta is h boldog itt és küzdeni fog meg minden -
#2758 Sztem Inzaghi a a sérülés miatt,meg a kevés játéklehetöség miatt lehet hogy elmegy egy kisebb seria a-s csapatba!bár nemtudom,ittvan gila,sheva,vieri,stb...éshát... -
#2757 hát a télen egy védőre minimum lehet számítani -
#2756 kiváncsi leszek az érkezökre!meg erre a nevesincs csákókára is! -
#2755 hát gondolhatod h egy nevesincs 23 éves csákót nem a kezdőcsapatba akarnak venni :P -
#2754 gondolom nem kezdö középpályásnak igazolná a Milan,hiszen nem valami hires csapatban jáccik mostsem,bár nemtudom... -
#2753 -
#2752 -
#2751 -
#2750 Carlo Ancelotti többek között a Milanról, a játékosokról, a következő mérkőzésekről és a válogatottakról nyilatkozott a Milan Channelnek.
"A következő mérkőzéseken tovább kell fejlesztenünk a játékunkat és kiegyensúlyozottabbnak kell lennünk. A Milan készen áll arra, hogy feljebb lépjen egy fokozattal, és akkor majd a pontok is maguktól jönnek. Nagyon sajnáljuk Nesta sérülését, de egy hosszú szezonban előfordul, hogy kiesik egy-két játékos. Szerintem elég jó keretünk van, hogy tudjuk ezeket pótolni. Rendelkezésünkre áll Billy Costacurta tapasztalata, Dario Simic is jó formában van, és Jaap Stam is szeret középen játszani. Kaladze? Ő is lehetséges alternatíva, régebben játszott középhátvédként, de szerintem nem lesz szükség rá, hogy középre hozzuk. Vierinek és Gilardinónak az a legfontosabb, hogy ne aggódjanak, hiszen csapatváltáskor természetes, hogy adódnak nehézségek. Gondoljanak csak Crespo és Nesta kezdeti időszakaira, vagy olyan nagyságok eseteire, mint Falcao és Platini, akiknek eleinte nehézségeik voltak az új környezetükben, de aztán magukra találtak, ahogy Bobo és Alberto esetében is lesz majd. Inzaghi? Nagyon elégedett vagyok Pippóval, a gólszerzés sosem könnyű, és ő rögtön hármat szerzett az utánpótlás csapatban, és ami a leglényegesebb, hogy nem voltak fájdalmai utána. A VB? Brazília jelenleg mindenkinél erősebb, de ha Olaszország megtalálja az igazi formáját, akkor lehet esélyük Németországban, ugyanúgy, mint Hollandiának, akik Van Bastennel ismét megtalálták a lelkesedésüket. Cagliari? Lehetséges, hogy a brazilokat pihentetnem kell, azok lépnek majd pályára, akik a legjobb állapotban vannak, a keret minősége ezt lehetővé teszi számomra" - nyilatkozott Ancelotti. -
#2749 Az AC Milan figyelemmel kíséri az ígéretes norvég válogatott, Fredrik Stromstad teljesítményét. A középpályás jelenleg hazájában, a Start csapatában játszik, de már bekerült az olasz sztárgárda látókörébe is.
Cesare Maldini személyesen figyelte meg a 23 éves játékost, majd véleményét továbbította a Milannak. Ha a piros-feketék edzője, Carlo Ancelotti kedvezően fogadja Maldini beszámolóját, akkor versenyezniük kell a kontinens több csapatával. Az Anderlecht és az AZ Alkmaar is szívesen látná soraiban Stromstadot, noha a játékos csak a jelenlegi klubjára koncentrál.
„Nem hallottam, hogy bármilyen klubot is név szerint említettek volna,” – nyilatkozta Stromstad a VG-nek. „Az a célom, hogy külföldre mehessek, de most teljes erőmmel a jelenlegi csapatomra, és a válogatottra koncentrálok.”
Forrás: planetfootball.com
Játékosismertető:
Név: Fredrik Strømstad
Születési idő: 1982. 01. 20
Korábbi klubja: Ingen
Poszt: Középpályás
Mezszám: 7
Szezon, Meccs / Gól, Sárga, Piros
2002-03, 27 / 3, 7, 0
2003-04, 28 / 4, 0, 0
2004-05, 20 / 3, 3, 0
Egyéb érdekességek:
Hobbi: TV-nézés, GTA
Kedvenc játékosok: Marco van Basten, Kaka
Kedvenc külföldi klub: AC Milan -
#2748 nekem Gallas kéne az fix...
de ők döntenek és remélem jól döntenek majd -
#2747 hmmm.nemrossz!de azért én összehasonlitanám Gallas eddigi eredményeivel! -
#2746 Az AC Milan sportigazgatója, Ariedo Braida előrehaladott tárgyalásokat folytat a Paris Saint Germain együttesével a védő, Mario Yepes ügyében.
Braida múlt héten Párizsban járt, hogy megvitassa a kolumbiai válogatott januári kölcsönadását. A PSG vezetői hajlanak az üzletre, és már csak az anyagiakban kell megegyezniük.
Forrás: tribalfootball.com
Játékosismertető:
Név: Mario Alberto Yepes Diaz
Nemzetiség: Kolumbiai
Kor: 29 év
Születési idő: 1976. január 13.
Születési hely: Cali
Magasság: 186 cm
Testsúly: 83 kg
Poszt: Hátvéd
Jelenlegi klub: PSG
2005/2006: 10 mérkőzés, 900 perc, 1 gól
Szezon, Csapat, Mérkőzés, Gól
1998-98 Deportivo Cali, 48, 6
1999-99 Deportivo Cali, 13, 1
1999-00 River Plate, 28, 2
0200-01 River Plate, 33, 2
2001-02 River Plate, 14, 2
2001-02 Nantes, 11, 0
2002-03 Nantes, 33, 2
2003-04 Nantes, 29, 0
2004-05 Paris-SG, 32, 3
2005-06 Paris-SG, 10, 1
-
#2745 naja!de mondjuk nem 1 védöje öreg a milannak,nem értem miért ne lehetne leigazolni,ha nem most késöbb max 2 évvel!? -
#2744 AC Milan on verge of agreement for PSG's Yepes
tribalfootball.com - October 11, 2005
AC Milan chief Ariedo Braida is in advanced talks with Paris Saint Germain for defender Mario Yepes.
Braida was in Paris last week to discuss a loan deal for the Colombia international ahead of the transfer window reopening in January.
PSG chiefs are ready to do business and only a fee for the six-month deal needs to be agreed.
-
#2743 áhhhh nem a kék-fekete oldalra akar állni hanem a piros-fekete oldal csábítja :) -
#2742 Sziasztok!
Akkor majd visszük mi!!:-)) -
#2741 Az AC Milan visszautasította William Gallas ’gyertek és vigyetek' kérését. A piros-feketék tegnap este üzentek a Chelsea védőjének: Köszönjük az érdeklődésedet, de nem akarunk leigazolni.
A francia játékos 24 órával előtte kérte meg az olaszokat, hogy jelentkezzenek be érte. „’Amikor a Milan mezét viseled, akkor az, biztos sikerrel jár.’ Ez gondolkodóba ejtett.”
Ennek ellenére a Milan sportigazgatója, Ariedo Braida kijelentette: „Gallas közölte azt az óhaját, hogy szeretne csatlakozni hozzánk, de mi nem fogjuk leigazolni őt.”
-
#2740 Az elmúlt évben a Milan vasárnap délután játszott a Juventus gárdájával, és vasárnap este az Inter csapatával. Ebben az évben az éllovasok csatája a Bianconerikkel szombat este lesz, míg az kék-feketék elleni derbi ugyanabban az időben kerül megrendezésre. A labdarúgó liga kihirdetette versenynaptárát, és a piros-feketék sűrű időszak elé néznek, mivel ahogy visszatértek a Gagliari elleni vasárnap esti összecsapás után, a Palermo következik otthon, majd ezután a hét közepén az Empoli vendégeként kell pályára lépniük. Ezen kívül a Bajnokok Ligája meccseit sem lehet figyelmen kívül hagyni, és januárig sok kemény csata vár a Milanra. A kiírásban akad néhány változás is. A 10. fordulóban a Milan-Juventus rangadó az előzetes kiírással ellentétben, egy nappal előbb, október 29.-én kerül megrendezésre, illetve a Chievo elleni bajnoki is egy nappal korábban lesz.
Az olasz bajnoki versenynaptár januárig:
7. forduló
2005. október 16. (vasárnap)
CAGLIARI-MILAN 20:30.
8. forduló
2005. október 23. (vasárnap)
MILAN-PALERMO 15:00.
9. forduló
2005. október 26. (szerda)
EMPOLI-MILAN 20:45.
10. Forduló
2005. október 29. (szombat)
MILAN-JUVENTUS 20:30.
11. forduló
2005. november 6. (vasárnap)
MILAN-UDINESE 15:00.
12. forduló
2005. november 20. (vasárnap)
FIORENTINA-MILAN 15:00.
13. forduló
2005. november 27. (vasárnap)
MILAN-LECCE 15:00.
14. forduló
2005. december 3. (szombat)
CHIEVO-MILAN 18:00.
15. forduló
2005. december 11. (vasárnap)
INTER-MILAN 20:00.
16. forduló
2005. december 18. (vasárnap)
MILAN-MESSINA 15:00.
17. forduló
2005. december 21. (szerda)
LIVORNO-MILAN 20:45.
18. forduló
2006. január 8. (vasárnap)
MILAN-PARMA 20:30.
19. forduló
2006. január 15. (vasárnap)
ROMA-MILAN 20:30.
-
#2739 A La Gazzetta dello Sportnak a novemberi barátságos mérkőzéssel kapcsolatban nyilatkozott a holland válogatott edzője, Marco Van Basten.
„Az olasz foci kemény és nehéz ellene játszani. Sok tapasztalt jó játékosuk van. Ez egy komoly teszt lesz az alakulóban lévő csapatom számára. A Milant edzeni? Ebben a pillanatban csak a Világbajnokságra gondolok.”
-
#2738 így van egyetértek veled de majd meglátjuk mi lesz ebből remélem erősítünk a télen a védelem terén -
#2737 Gallas-t tagadják megint,DE nemértem,hamár védelemben vannak gondok,meg hiányoznak "alternativák",akkor most mért nem kell GALLAS??!!...merthogy sztem ő klasszsokkal jobb játékos,mint pl. Dellas,v. akiket szoba hoztak velünk korábban. Ráadásul nem is lyan öreg,de tapasztalt,megbizható és nemutolso sorban a Chelsea-ben évek óta a kezdők kőzőtt -
#2736 Tizenhárom Milan játékos volt érintve a hétvégén lejátszott válogatott mérkőzéseken. Közülük egyedül az ukrán Sevcsenko volt eredményes, míg a brazil trió (Cafu, Dida, Kaka) pályára sem léptek. A legelégedettebb az olasz különítmény lehet, hiszen nekik most sikerült kiharcolni a 2006-os németországi világbajnokságon való részvételt.
Ausztrália: KALAC
Ausztrália – Jamaica 5-0
Brazília: CAFU, DIDA, KAKA’
Bolívia – Brazília 1-1
Ezen a mérkőzésen egyetlen Milan játékos sem lépett pályára.
Horvátország: SIMIC
Horvátország – Svédország 1-0
Simic a 92. percben Prso helyére állt be, így nem kapott sok lehetőséget a játékra.
Grúzia: KALADZE
Grúzia – Kazahsztán 0-0
A Kaladzét végig a soraiban tudó grúz válogatott meglepetésre csak döntetlent ért el a kazahok ellen.
Olaszország: GATTUSO, GILARDINO, NESTA, PIRLO, VIERI
Olaszország – Szlovénia 1-0
A kezdőcsapatban négy Milan játékos: Nesta, Gattuso, Pirlo és Gilardino kapott helyet, Vieri pedig a 88. percben csereként állt be, Nesta és Gattuso végigjátszotta a selejtezőt, míg Pirlot és Gilardinot a 81. illetve az 59. percben lecserélte Lippi mester.
Svájc: VOGEL
Svájc – Franciaország 1-1
A nyáron a PSV csapatától igazolt Vogel mindvégig a pályán volt.
Ukrajna: SHEVCHENKO
Ukrajna – Albánia 2-2
Sevcsenko kezdőként lépett pályára, és a 45. percben meg is szerezte a vezetést Ukrajnának, majd a második félidő 14. percben Bellik váltotta. -
#2735 Az AC Milan alelnöke, Adriano Galliani tagadta, hogy Carlo Ancelotti a Real Madridba távozik. A Spanyolországban keringő hírek szerint az olasz edző a spanyol fővárosba megy Wanderley Luxemburgo helyére, akinek 2006 júniusáig szól a szerződése. Azonban Galliani a klub hivatalos honlapján erre így reagált:
„Ancelottinak 2007-ig szóló szerződése van, és ezt tiszteletben fogja tartani.” -
#2734 A védő William Gallas a szezon végén kész elhagyni a Chelsea csapatát. A News of the World szerint a játékos múlt este megdöbbentő kijelentést tett Jose Mourinhonak, miszerint el szeretné hagyni a klubot.
Gallas amióta a Chelsea mezét viseli, remek teljesítményt nyújt, de arról álmodik, hogy az AC Milanban fejezze be a pályafutását.
„Bevallom, nem vagyok biztos abba, hogy a következő szezonban is a Chelsea gárdájában leszek. Hat hónapom van arra, hogy meghozzam a döntésemet, de 28 éves vagyok, és lehet itt az ideje a váltásnak. Talán új kihívásra van szükségem. 1999 óta vagyok a Chelseanél, és természetesen boldog voltam emiatt. Öt vagy hat évem van még a karrierem befejezése előtt, és még szeretnék egy óriási sikert elérni.”
Ez egy meglepő átigazolás lenne, hiszem a Chelseavel angol bajnok lett. Mourinho csapat 9 pontos előnyre tett szert a bajnokságban, és a legrangosabb európai küzdelemsorozatban is jól áll, de az elvágyódó Gallast a Milan hívta, hogy igazoljon hozzájuk.
„Van néhány erős külföldi klub, akik csábítóak a számomra. Emlékszem, amikor egy francia csapattársam egyszer azt mondta nekem: ’Amikor a Milan mezét viseled, akkor az, biztos sikerrel jár.’ Ez gondolkodóba ejtett.” -
#2733 AC Milan rubbish Real Madrid link with Ancelotti
tribalfootball.com - October 9, 2005
AC Milan vice-president Adriano Galliani has dismissed talk of Carlo Ancelotti leaving for Real Madrid.
Reports in Spain had linked the coach with a move to the Spanish capital as a replacement for Wanderley Luxemburgo, who is under contract with the Meringue outfit until June 2006.
However Galliani has told Milan's official website: "Ancelotti has a contract until 2007 and he will respect it." -
#2732 Nelson Dida 1973. október 7.-én született Irarában, tehát ma ünnepli 32. születésnapját. A klub, a csapat, a szurkolók, az acmilan.com és a Milan Channel is a legjobbakat kívánja a piros-feketék brazil kapusának. -
#2731 Remekül sikerült az egykori olasz válogatott, Filippo Inzaghi visszatérése. Pippo a Legnano elleni mérkőzésen lépett pályára az ifik között, és 3 góllal, valamint egy gólpasszal vette ki részét a 4-2-es győzelemből. A Milan ifjúsági csapata Antonelli révén már az 5. percben megszerezte a vezetést. Ennél a gólnál Pippo még csak az előkészítésben jeleskedett, de később megmutatta, hogy nem felejtette el a góllövés művészetét. Most már jöhetnek az éles mérkőzések, és remélhetőleg sérülésektől mentes, gólokban gazdag szezon következik a számára.
MILAN-LEGNANO 4-2
Gólszerzők: Antonelli 5', Inzaghi 21', 76’, 77’ illetve Bruzzi 70’, Montanini 88’
Játékvezető: Colla
MILAN: Favaretti; Marzoratti, Astori, Lombardi (Piazza 60’), Legati; Antonelli, Bottini, Bloudek (Lambrughi 89’), Di Gennaro; Inzaghi (Tentardini 79’), Ardemagni.
Vezetőedző: Baresi
LEGNANO: Bonfiglio; Bertini, Porcelluzzi (Cocchiere 1’), Pagani (Gargano 67’), Curto; Scalzotto, Fais (Montanini 15’), Bruzzi, Romano; Anzelmo, Riva.
Vezetőedző: Farina -
#2730 Mauro Tassotti beszélt Pippo Inzaghi, Marek Jankulovski valamint Massimo Ambrosini visszatéréséről és a csapatkapitány Paolo Maldiniről.
„Ez lehetőséget ad Carlo Ancelottinak, hogy több játékos közül válogasson. Több variációs lehetőségünk lesz középen és elől is. Ez nagy erősítést jelent, mivel sok meccset játszunk. Jankulovski fontos lehet a védelemben, illetve a középpályán. Maldini mindig elkápráztat, de ebben az évben még inkább. A szezon elején volt néhány problémája a térdével, de az orvosi csapat segített neki, hogy megfelelően tudjon edzeni, és a mérkőzések előtt ne érezzen fájdalmat. Amikor pályára lépett, mindig nagyon fontos volt a játéka, és nem csak a gólok miatt.” -
#2729 -
#2728 én Gerrardra szavazok