176
-
HUmanEmber41st #176 Egyszer nagyon jó lenne fizikailag is összejönni, csak akkor nem tudnánk szerintem 1 épkézláb mondatot végigmondani :))
lenne két tábor: akik szerint minden igaz, amit az újságok írnak,
a másik pedig bizonygatná, hogy igenis vannak olyan dolgok, amit soha sehol nem írnak meg, és ha "magánemberek, vagy magántudósok" feszegetik a dolgot, akkor a hivatalos-állami intézmények azonnal cáfolnak, és lejárató kampányt indítanak az illető(k) ellen
vagy tévedek? -
HUmanEmber41st #175 Titkos hatalmi szövetségek ? Ha majd eladták az utolsó csepp benzint, akkor lehet szó a hidrogén meghajtású , villamos meghajtású autókról.
(pl kifejleszthetnének szabvány akkumulátorokat,a "villanykútnál" egy mozdulattal kicserélhető töltött akksira, a töltés árát kifizeted. Na mostanában miért nem építenek ilyesmit? MIért nem troli az összes busz a nagyvárosokban?
Miért nem terjedt el? A benzinmotor hatásfoka kb 50-60% a villanymotorban pedig csak a súrlódó felületek miatt esik le 90-98% -ra.
Vannak a hidegfúziónál rejtéjesebb találmányok is : pl Tesla
találmánya ami valami "antennáról" működtetett 60W-os égőt két hétig bár lehet,hogy ez is olyan diszkovericseneles info.. Ti mit tudtok erről? Létezhetnek olyan találmányok amire még nem érett meg az emberiség ? -
gy #174 (Természetesen nem azt mondom, hogy 0 igazság van abban, amit Cifu mond. Már csak azért is, mert mindkét oldalon mondott dolgokat. :) ) -
gy #173 Te sem állsz túl jól a logikával... Ha nem gondolnád azt, hogy sok igazság (szerintem csak látszólagos igazság) van Cifu véleményében, eleve más következtetésre jutottál volna velem kapcsolatban (és el sem mondtad volna, mert minek). Tehát ne mond, hogy ennek a hozzászólásodnak semmi köze ahhoz, egy "oldalon" állunk-e... (Mellesleg szerintem te fontosabbnak érzed itt magad.) -
#172 A technológiák folyamatosan fejlődnek (legalábbis ha erős gazdasági érdekcsoport áll mögötte). És biztos vagyok benne hogy az iparág gazdasági irányítását visszavette a 7 Nővér, az OPEC pedig nagy szarban van (a terroristabaszakodás miatt is).
Sokféle számadat van, az 50év a legpesszimistább verzió (persze lehet h az a nyerő..), a 2-3száz évet pedig a legtöbb szakember reálisnak tartja. -
kukacos #171 Gy bocs, hogy ezt kell mondjam, de szerintem sok igazság van Cifu véleményében. Tudom, hogy most úgy fogod gondolni, hogy amiatt kapod, mert ellened beszéltem, de én úgy látom, a kompromisszumkészséget csak elhanyagolható szinten gyakorlod, érveid nem a lényegre koncentrálnak, érzelmi töltetet viszel bele, azt a benyomást keltik, mintha nem a vitapartnert akarnád meggyőzni, hanem csak vitatkozni akarsz úgy, hogy a saját álláspontodon nem vagy hajlandó változtatni. Szerintem túl komolyan veszed saját magad és a véleményed, legalábbis ebben a fórumban - a Te dolgod, de talán elgondolkodol ezen, ha többen állítják. -
gy #170 Legjobb védekezés a támadás, mi? -
Inquisitor #169 Azért utánajártam tegnap picit. 1994-ben az volt az elmélet, hogy egy kisebb reaktor, meg egy gyorsító segítségével csináltak Transzmutációt. Viszint 2002-2003-ban már 15 négyzetméteres laborban, és nem gyorsítóval, hanem lézerrel! -
#168 Papabear:
Pardon, de te írtad, hogy az irányítás mindig a pénzcsoportok kezében van. Erre reagáltam, hiszem sem hitlert, sem napoleont nem érdekelte mások véleménye, a saját fejük után mentek, a saját elveik szerint cselekedtek.
Egyébként a lenti megfontolásból szinte minden hatalom ugyanarra törekszik, egészen az egyének szintjéig (pénz, birtok, hatalom).
A kitermelési maximum alatt azt értem, hogy az olajkitermelő országoknak már minimális a kitermelési kapacitásfeleslegük, amivel végülis játszani tudnak. Természetesen vannak új mezők, és új technológiák, de per pillanat a termelés és a fogyasztás aránya kb. egyensúlyban van a fenti körülmények között. Ha tovább nő a fogyasztás, és nem sikerül viszonylag gyorsan új forrásokat találni, akkor felborul az egyensúly, és hiány alakul ki, erre céloztam.
Tetsuo:
Természetesen ha a föld mélyén lévő tartalékok mennyiségét vesszük, igen, ez a helyzet. A probléma a gazdaságosan kitermelhető mennyiséggel van, ez a legfontosabb egy piaci helyzetben, hiszen ha az égig szöknek az árak a drága kitermelés miatt, azt alaposan megszenvedné a gazdaság (mivel jelentős részben a kőolajra épül a szállítmányozás, amely szinte minden kereskedelmi ágat égrint).
Inquisitor
Nemrég olvastam erről, a Los Alamosi kutatók, illetve az európai Egyesített Kutatóközpont (Joint Research Centre - JRC) is dolgoznak a nukleáris hulladék transzmutációs feldolgozásán, de egyenlőre még mindig a fejlesztés stádiumában van az elképzelés, a JRC pl. gyorsítókkal végez kisérleteket a különféle izotópokon. Mindenestre ez az elképzelés tényleg az nagy előrelépés lenne, hiszen kihúzná a nukleáris energia "méregfogát".
Gy:
Már megint... Najó, meguntam a folyamatos félemagyarázásaidat, higyj amit akarsz, mert úgy tünik pont olyan vagy, amilyeneknek másokat próbálsz beállítani: szigorúan egyféle nézetett valló, más véleméményére nem adó, beszűkűlt látókörű ember.
Kívánom, hogy légy boldog az életben, de engem kímélj meg a továbbiakban... -
Inquisitor #167 Legyen valami témába vágó is:
Hulladék feldolgozás - Transzmutáció
Ez a cikk 10!!! éves, és eszerint az akkori technikai szinvonal (tehát nem a main) majdnem teljes hulladékfeldolgozást lehtett (volna) csinálni. Gondolom nem a pénz vagy a technika, hanem a szándék hibázott, ... mint legtöbbször. :(
De akkor is biztató. -
gy #166 (energiahordozók) -
gy #165 Nagyon igyekszel, nagyon, kedves Cifu... De csak halmozod a logikai bukfenceket:
"és a helyzet az, hogy én sem tapasztaltam olyat, illetve ezen emberek egyike sem mondott még olyat, ami alátámasztaná, hogy az általánosan elfogadottól (és szerinted ez csak az én ill. kukacos utópisztikus tudomány+gazdaság elképzelése) eltérő lenne a világ."
Lássuk: "naív, utópisztikus tudomány+gazdaság elképzelés" alatt ezt értettem (mint már többször leírtam): nagyrészt egységes tudomány, amiben apró hézagoktól eltekintve szépen egyetértenek a tudósok, de persze ha valaki felfedezi, hogy néhány dolog alapvezően máshogy van, másnap már mindenki zokszó nélkül "update"-eli a tudásanyagát, és mindez teljesen független a gazdasági és egyéb komoly érdekektől. És te most azt mondod, hogy senki szerint sem eltérő ettől a világ. Tehát, azt modod, pontosan ilyen...
Érdekes, hogy először azért kardoskodtál, hogy márpedig hülyeség, hogy egy csomó dolog úgy van beállítva a nagyközönség (és a "tűz"-től távolabb eső tudósok) előtt, mint hülyeség, legenda, stb. miközben a háttérben nagyon is keményen foglalkoznak vele. Most meg magad sorolod a példákat.
Tudnál esetleg egy kicsit konzisztensebb lenni?
"De itt kukacos a sejkeket említette, és tökéletesen igaza volt. Amiről te beszélsz, az egy másik történet..."
Aha, és most Kukacos áll a vita középpontjában, vagy maga a téma? Magyarán kit érdekel, hogy Kukacos csak a sejkeket említette, amikor világszerte helyi szinten az üzemanyag (és egyéb energiaforrások) árába épített adó sokkal fontosabb? Ez után jön az olajipar, a maga sok milliárdos nyereségével, és csak után jönnek valahol a kedvenc sejkjeid.
"Ezek a "befőttesüvegek" nem termelnek olyan mennyiségben áramot, hogy azzal bármit is lehessen kezdezni, max. a karórádat ellátja árammal."
Ó, már a levegőbe beszélünk? Mi lenne, ha esetleg utána is néznél? Az egyik táblázatban ehhez hasonló sorok vannak:
Voltage (V): Current (A): PWR Input (W): PWR Out (W): Eff (%): PWR Gain (W):
233 5.16 1200 3093 258% 1893
1893W nyereséggel el tudnál hajtani egy pár karórát... A "nagyobb lépték" az úgy 2-3 befőttesüveg/család... -
Cat #164 kitartani kitart, de egyszerüen nem tudják olyan gyorsan felhozni, mint amilyen ütemben kellene, nagyon spiccen van a dolog
Itt van egy nagyon jó irás, érdemes elolvasnod (nat geo-ban is ez jelent meg)
"Az ASPO szakemberei úgy vélik, hogy a döntő változás nem akkor következik be, amikor az összes olajkút kiszárad, hanem amikor a termelést már nem lehet tovább bővíteni, és csökkenni kezd az olajellátás. Ennek lehetséges dátumát 2010-2015-re teszik a szakemberek, ekkor a maximális mennyiséget, a jelenlegi 75 millió helyett napi 90 millió hordót termelnek majd az országok."
http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/vilaggazdasag/20040611olaj.html -
#163 Hát az az olaj még néhány száz évig kitart a földgáz meg ezerig is (mai tendenciákat számítva). -
#162 A usa pedig eleddig nagyon jól elüzletelget az OPEC olajjal. Pláne, hogy milyen befolyása van a térségben.
Én úgy tudom, hogy a termelés maximuma még messze nincs kiaknázva (NatGeo, HVG), előreláthatólag kb 10 év múlva érik el a maximumot, jelenleg még mnidig tárnak, vagy fedeznek fel új mezőket. Persze erről a szakemberek véleménye is megoszlik, van aki már kongatja a vészharangot, mások adnak néhány évtizedet, az igazság sztem kb félúton lehet... -
#161 Bocs, vmit félreértettél, vagy én nem írtam tisztán.
A lényeg, hogy mindíg van uralkodó réteg, ahogy most is. És csak a mostanira értettem azt, hogy pénzcsoportok irányítják.
De ha jobban belegondolok: Cézár, Napóleon, Hitler sem turistáskodás, vagy a másik nép megismeréséért igázta le környezetét. Hanem birtok=vagyon=pénz=hatalom-ért. Azaz ott is meg van a gazdasági érdek. ergo a legmélyebben ugyanazok a mozgatórugók. -
#160 Hihi... Komolyan mondom szórakoztató olvasni ezt a topicot. Tanulságosnak is lehet nevezni, bár az a baj, hogy hasonlót már olvastam eleget az Index.hu-n :DDD
Gy:
Ezt írtam:
"és a helyzet az, hogy én sem tapasztaltam olyat, illetve ezen emberek egyike sem mondott még olyat, ami alátámasztaná, hogy az általánosan elfogadottól (és szerinted ez csak az én ill. kukacos utópisztikus tudomány+gazdaság elképzelése) eltérő lenne a világ."
És ebből neked az jön le, hogy szerintem egységes a tudomány?!
Szóval szerinted az az általánosan, mindenki (pardon, a többség) által elfogadott világkép, hogy a tudósok mindenben egyetértenek, teljesen egységesen lépnek fel mindennel kapcsolatban, és sose vitatkoznak? Gyorsan körbekérdeztem itt pár embert, furcsa mód egyetlen egy sem vélte így. Afene, most aztán nagyon gyanusak lettek ezek itten nekem, hiszen ellentmondanak az (általad vélt) saját világképemnek...
Valami perverz örömet lelsz abban, hogy megpróbálsz olyasmit a számba adni, amit sose mondtam? És még én provokállak?! Te sértegetsz az első hozzászólásod óta folyamatosan!!!
Ha valamit már nem lehet tovább titkolni, jöhet a dezinformáció, vagy a lejáratás.
Mondok egy szót: UFÓ (olyan értelemben, mint: ismeretlen eredetű mesterséges repülő tárgy, ami a mai fizikát meghazudtoló módon képes repkedni, stb.). Mire gondolsz rögtön?
Ugyan nem nekem tedted fel a kérdést, de válaszolnék rá: titkos kisérleti gépek, illetve a szemtanuk nem ismertek fel valami hétköznapi légi járművet. Az elöbbi után épp a FAS.org és a Globalsecurity.org kutat (a részinformációkból próbálják összerakni, hogy milyen fekete ill. szürke projectek lehetnek az USA-ban, pl. B-3, Hyper-Soar, Aurora), az utóbbit egyes esetekben be is bizonyították (már fáradt vagyok utánakeresni, de akad pár oldal a neten, ami ezzel foglalkozik...). Valahol a lista végén lenne, hogy egy földönkívűli jármű...
Még a valaha legjobban védett/titkolt katonai program, a Manthattan-project esetén is a szovjetek alig pár napos/hetes késéssel értesültek az eredményükről. Az önjelölt civil kémek, akik saját kormányuk fekete programjait figyelik is komoly apparátussal figyelik bőszen, hogy mi történik a lezárt területeken. Ha valóban földönkívűlieket titkolnának el, az elmúlt évtizedekben mindenképpen kiszivárgott volna, ha máskor nem, hát a szovjetúnió felbomlásakor....
Az tény, hogy vannak keményen védett titkok, és vannak olyan titkok, amiket alaposan rejtenek (ilyen pl. az oroszok szuperkavitációs kutatásai, illetve eredményei, a VA-111 "Shkval" torpedó).
Hogy földönkívűliek a földön? Nos ezt teljesen nem zárom ki, de nem is hiszem el minden további nélkül...
A pénz nagy része nem a sejkeknek megy, hanem adóként az államé lesz.
A közel-keleti államok döntő többségének a gazdasága a kőolajon nyugszik. Az arab-öböl menti országok többségének egész egyszerűen nincs más bevételi forrása (kikéve pl. Bahrein), és ha elfogy az olaj, az egész visszazüllik a tevehajcsárok szintjére....
Az egy más kérdés, hogy az üzemanyag jelentős adóbevételeket okoz az országoknak, illetve jelentős nyereséget a feldolgozó cégeknek. De itt kukacos a sejkeket említette, és tökéletesen igaza volt. Amiről te beszélsz, az egy másik történet...
A befőttesüveg-reaktor inkább az üzemanyag-cellákra hasonlít, de még azoknál is sokkal hatékonyabb. Annyira hatékony, hogy azt már nem nagyon lehet az árába beletenni, mert mégsem adhatják milliókért, ha az előállítási költség pár ezer forint. Az újratöltő folyadék (tisztított víz, egyes kísérletekben nehézvíz) költsége sem túl magas (1000x-esére emelik a vízdíjat?). A palladium meg mittudomán milyen elektródák ára jelenti talán az utolsó esélyt. :)
Ezek a "befőttesüvegek" nem termelnek olyan mennyiségben áramot, hogy azzal bármit is lehessen kezdezni, max. a karórádat ellátja árammal. Ennél mindenképpen nagyobb léptékben kell gondolkodni, bár itt a technológia még nagyon gyerekcipőben jár (tételezzük fel, hogy tényleg működik: azt továbbra sem tudják egyértelműen, hogyan. egy technológia céltudatos fejlesztéséhez ez elengedhetettlen lenne.), tehát a fejlesztés legalábbis évtizedekig tartana még. Az üzemanyagcelláknak is kellett egy "kis" idő, amíg általános használatra alkalmas szintre fejlesztették őket...
Papabear:
1. nem nagyon lehet suttyomban felhúzni egy ilyen korszakalkotó erőművet (legalábbis polgári célra nem), ahhoz előbb be kell jelenteni, engedélyeztetni, stb.
2. Ha bejelented, azonnal reagál a világ gazdasága, amit már lejjebb írtam.
3. Hosszútávon valóban érdeke az USA-nak is, meg mindenki másnak az olajról való leszokás. De csak óvatosan, egy ilyen drasztikus válságot melyik politikai (és a vele kapcsolatban álló tőke) erő vállalna be?
4. Jelenleg az USA köszöni jól elvan az olajjal, (amig van a föld alatt, mindig lesz eladó, vagy elvehető) de nyilván készülnek rá a háttérben, mi lesz 40-50 év múlva....
1.: Ehez csak a megfelelő kapcsolatokat kell kiépíteni. Ha meg akarják akadályozni, nyugodtan lehet perlekedni, és a többi. A legszebb az egészben éppen ez. Ha valóban ilyen romlott a világunk, akkor csak egy kis pénz kérdése, és akár én is el tudnám intézni (természetesen szigorúan hipotetikus alapon...).
2.: A gazdaság bizony reagálni fog rá. Reagált az olajár emelkedésére is. Reagált a 9/11-re is. Még az olyan, korábban gigásznak tartott cégek, mint a Motorolla is kerülhet nehéz helyzetbe, és került is. Ez így természetes, és ezellen tenni aligha lenne képes bárki is... (túl nagy feltünés nélkül)
3.: Szerinted mennyi időre lenne szüksége? 5 év minimum, talán 10, de inkább több. Ez azért nem rövid idő. A legfejlettebb technika sem képes pillanatok alatt kisöpörni az elődjét.
4.: Az USA korántsem áll olyan jól az olajjal. Jelenleg is elég alacsonyak a tartalékai, és a várakozásokkal ellentétben továbbra is nő a kereslet, ami tovább hajta az olajárakat felfele. Az USA kőolajának jelentős része (pontos adatot fejből nem tudok, de olyan 50-60% rémlik) az OPEC országokból származik. Az OPEC országok jelenleg a kitermelési maximumuk közelében vannak, akkor sem lennének képesek sokkal több olajat kitermelni, ha akarnának. Éppen ezért olyan kritikus az iraki olaj, ami viszont a szabotázsakciók miatt kiesik a piacról jelenleg. De ez már politika....
Mindíg lesznek irányítók és irányítottak, a kérdés az, hogyan hívjuk őket, csaászároknak, királyoknak, cároknak, vagy politikai elitnek, akiket -talán te is elismered-, hogy pénzcsoportok irányítanak.
Cézárt pénzcsoportok irányították? Napóleont pénzcsoportok irányították? Hitlert pénzcsoportok irányították? Csak pár kiragadott példa a történelemből. Nem vitás, hogy voltak olyan is, akiket valóban ilyen csoportok irányítottak. De mindig mindenkit...
Na hirtelen ennyi... :DDD -
gy #159 Bővebben: csak arra akartam rámutatni, hogy nem csak az energia-szektor vehetné a kapalját, hanem az államok is nehéz helyzetbe kerülnének. És akkor még nem beszéltünk a társadalmi hatásokról (sokkal nagyobb függetlenséghez jutnának ezzel az emberek). -
gy #158 Látom, vicces kedvedben vagy, hogy az egészből ezt vontad le... -
kukacos #157 Komolyan azt állítod, hogy adózási nehézségek miatt nincs szuper energiaforrásunk? Hát ez már tényleg vicc.
-
gy #156 A "szóba került, de el lett hessegetve" helyesebb lenne, mint a "megbeszéltük". :) -
gy #155 A befőttesüveg-reaktor inkább az üzemanyag-cellákra hasonlít, de még azoknál is sokkal hatékonyabb. Annyira hatékony, hogy azt már nem nagyon lehet az árába beletenni, mert mégsem adhatják milliókért, ha az előállítási költség pár ezer forint. Az újratöltő folyadék (tisztított víz, egyes kísérletekben nehézvíz) költsége sem túl magas (1000x-esére emelik a vízdíjat?). A palladium meg mittudomán milyen elektródák ára jelenti talán az utolsó esélyt. :) -
gy #154 Bocs, úgy tűnt, te azt mondod, ha valaki ilyesmit talál/fedez fel (és működik is), akkor csinálhatja tovább, csak már a hadseregnek, és persze nem publikusan. Én meg azt írtam, jobb esetben (ha mindenképp szükség van az illetőre) igen, rosszabb esetben nem foglalkozhat vele többet (és talán x ideig jegelve lesz a dolog). -
kukacos #153 Caveman ezt már lentebb megbeszéltük, olvass vissza... -
[CaveMaN] #152 Tegyük fel, hogy ilyet tudnál, de egy dolog biztos, hogy nem tudnád magad gennyesre keresni belőle.
Részletek itt: URL=http://http://index.hu/tech/tudomany/talalm0703 -
Wharyoo #151 A beföttesüveg-reaktoron meg teljesen egyszerü az adózás, pont úgy müködik mintha vennél egy csomag duracellt, jó sokba kerül :D
Tudomásom szerint az elemek otthoni használata után sem kell már adózni, más tészta, hogy nem olyan hatásfokúak mint egy hidegfúziós reaktor, de attól még az elv ugyanaz... Egyszer megveszed, ketyeg ameddig ki nem fogy, aztán vagy újratöltöd (üzemanyaggal), vagy kidobod és veszel másikat... -
Wharyoo #150 Bakker, nálad valami betegség ez a kötekedés vagy csak szimplán nem fogod fel amit pofázok? Pont ezt próbáltam leírni te okos :) -
gy #149 "amikor új adónemeket kell kitalálni"
Hát persze, ez ilyen egyszerű. -
gy #148 Csak egy részét látod. -
gy #147 Ez az, igyatok. Már akartam is mondnani, hogy olyan érzésem van, mint pl. kocsmai politizálás. És már rég megfogadtam, hogy az ilyesmitől távol fogom tartani magam. -
gy #146 Ja, tehát eleve pesszimista hozzáállást gyakorolsz? (Azaz arra céloztál, hogy senki sem lát át semmit, stb.) Hát, ez is egy felfogás. Az értelem nem volt sehol, azt már én tettem hozzá. :)
A lenti oldalon afféle "befőttes üvegekben" zajlik állítólag/látszólag a folyamat, a videók alapján.
Az ki mondta, hogy nem kell hozzá üzemanyag? De ha pl. hidrogén az alapanyag, akkor nem kell érte messzire menni...
Viccelődhetsz az APEH-hal, de ha nem fizeted be az adódat, nem ők nem fognak veled viccelődni... -
kukacos #145 Első jó ötlet, megyek is abszorbeálok egy ilyen alternatív energiaforrást, aztán alszom :D -
#144 ja akkor jó, kicsit fellazítom a témát, én megtaláltam a igazi tiszta, mindenki számára elérhető energiaforrást, ami elfér egy -pontosabban két- palackban.
Kisfröccsnek hívják. -
kukacos #143 Gy segítek: "ha a többség nem látja át, akkor senki sem látja át" állításból nem következik az, hogy "a többség mindent átlát". Az, hogy "az igazán értelmesek kezében van a hatalom", az meg hol is volt?
A befőttes üveges dologra hát nem is tudom, szerintem picit gondold át, mert így nagyon égő. Szerinted a hidegfúzióhoz vagy akármihez nem kell üzemanyag, jön a semmiből? Na és persze államunk fantáziája nagyon szegényes, amikor új adónemeket kell kitalálni. Hogy erre nem gondoltam: az APEH miatt nincs hidegfúzió! -
gy #142 Természetesen. -
kukacos #141 Persze hogy pénzcsoportok irányítják őket, de az orrunk előtt teszik, te is és én is tudunk róla. Hol itt a titok? Talán először a történelemben abban a helyzetben vagyunk, hogy irányítottként bírálhatjuk irányítóink hülyeségeit... de igazából nem a társadalmi rendszerek igazságtalanságáról szól a vita, arról beszélgetünk, hogy néhányunk szerint már rég létezik olcsó és tiszta energia, csak a gonosz ipari lobbi nem engedi kibontakozni. Mások szerint ez badarság. -
gy #140 Ó, ó. Van autód? Szoktál tankolni? A pénz nagy része nem a sejkeknek megy, hanem adóként az államé lesz.
Látom, nagyon kerülitek a befőttes üveges dolgot. Ha egy ilyenből jön az áram, azt hogy adóztatják meg? Főleg ilyen súlyosan? -
gy #139 Nem. Ez naivitás a javából. Mármint hogy a többség mindent átlát (akár egyenként, akár együtt). (Meg szerintem az is, hogy az igazán értelmesek kezében van a hatalom. Ha így volna, nem lenne vészes környezetszennyezés, stb.) -
kukacos #138 Gy mondtad te már valaha életedben, hogy "tévedtem"? Csak érdekel... -
#137 Igazad, van valóban józan észből írtam és nem vagyok gazdasági szakértő.
Amit meg a "kivételezettek" csoportjáról gondolok, azt globalizációnak hívják.
De itt most nem is ez a lényeg, csak én nem hiszek abban, hogy az ember, az emberiség megváltozott.
Mindíg lesznek irányítók és irányítottak, a kérdés az, hogyan hívjuk őket, csaászároknak, királyoknak, cároknak, vagy politikai elitnek, akiket -talán te is elismered-, hogy pénzcsoportok irányítanak.