• cifuatwork
    #168
    Papabear:

    Pardon, de te írtad, hogy az irányítás mindig a pénzcsoportok kezében van. Erre reagáltam, hiszem sem hitlert, sem napoleont nem érdekelte mások véleménye, a saját fejük után mentek, a saját elveik szerint cselekedtek.

    Egyébként a lenti megfontolásból szinte minden hatalom ugyanarra törekszik, egészen az egyének szintjéig (pénz, birtok, hatalom).

    A kitermelési maximum alatt azt értem, hogy az olajkitermelő országoknak már minimális a kitermelési kapacitásfeleslegük, amivel végülis játszani tudnak. Természetesen vannak új mezők, és új technológiák, de per pillanat a termelés és a fogyasztás aránya kb. egyensúlyban van a fenti körülmények között. Ha tovább nő a fogyasztás, és nem sikerül viszonylag gyorsan új forrásokat találni, akkor felborul az egyensúly, és hiány alakul ki, erre céloztam.

    Tetsuo:

    Természetesen ha a föld mélyén lévő tartalékok mennyiségét vesszük, igen, ez a helyzet. A probléma a gazdaságosan kitermelhető mennyiséggel van, ez a legfontosabb egy piaci helyzetben, hiszen ha az égig szöknek az árak a drága kitermelés miatt, azt alaposan megszenvedné a gazdaság (mivel jelentős részben a kőolajra épül a szállítmányozás, amely szinte minden kereskedelmi ágat égrint).

    Inquisitor

    Nemrég olvastam erről, a Los Alamosi kutatók, illetve az európai Egyesített Kutatóközpont (Joint Research Centre - JRC) is dolgoznak a nukleáris hulladék transzmutációs feldolgozásán, de egyenlőre még mindig a fejlesztés stádiumában van az elképzelés, a JRC pl. gyorsítókkal végez kisérleteket a különféle izotópokon. Mindenestre ez az elképzelés tényleg az nagy előrelépés lenne, hiszen kihúzná a nukleáris energia "méregfogát".


    Gy:

    Már megint... Najó, meguntam a folyamatos félemagyarázásaidat, higyj amit akarsz, mert úgy tünik pont olyan vagy, amilyeneknek másokat próbálsz beállítani: szigorúan egyféle nézetett valló, más véleméményére nem adó, beszűkűlt látókörű ember.
    Kívánom, hogy légy boldog az életben, de engem kímélj meg a továbbiakban...