541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
-
#541 Ezek szerint nem vagyok(unk) egyedül.
Jó pár évvel ezelőtt az aktuális fahasogatás közben a kutyánk odajött és szokása szerint elcsent kisebb fadarabokat, a hozd vissza játék kezdeményezése végett, mert ha vissza hozta mindig kapott egy kis kényeztető kutya masszázs simogatást.
Akkoriban szárazfát hasogattam mely televolt cincér lárvákkal és némelyik félbevágódott vagy elkenődött a hasított fán, és valószínű egy ilyen fát csent el a kutyánk és megtetszett neki a az íz.
Azóta ez odáig fajult hogyha pl. a kertben ások, akkor a földet szagolja és szedi ki a cserebogár és egyéb pajorokat,
ha meghallja, hogy hasogatok már jön is és átvizsgálja hasított fákat és a forgácsot,
vagy a kertünkben a fűből szedegeti össze a cincéreket.
Nem éheztetjük, pont hogy túlsúlyos egy kicsit a lelkem, már többedjére elkezdtük a diétáját voltak rész sikerek, de a szüleim, mindig felrúgják a játék szabályokat, így nehéz.
Idén volt 12éves, ezért is sürgető a dolog, mert öregségére neki is jobb volna pár kiló mínusz.
-
#539 A kutyád biztos nem olyan finnyás, mint te. Röptében a legyet is be szokták kapni és semmi bajuk sincs tőle. Az enyém a földből kiforgatott cserebogár pajorokat kimondottan kedvelte. -
Kepek #538 rovarfehérjés táp, szegény kutya aki ilyet kap :( , ezek fognak megjelenni az emberi élelmiszerekben is hamarosan, nyami -
#536 Minőségi Márkás kutya-, macskaeledelek, egyéb felszerelések! Ingyenes kiszállítással. -
#535 Igen, át lehet nevezni, életük során többször is de nem célszerű sűrűn.
Idő kell amíg megszokja az újat de ha mindenki következetesen úgy hívja a családban hamar ráérez. Célszerű behívást gyakorolni, kedvesen mondani a nevét ha felfigyel jutifalat, stb. -
#534 Sziasztok !
Kis segitséget kérnék tegnap kaptunk egy vizsla kutyát /6 hónapos Max névre hallgat/
Azt nem tudom hogy át lehet e nevezni azaz lehet e adni neki még most ilyen idős korba más nevet mert a mostani neve nem nagyon illik hozzá meg nekünk sem tetszik :)
Kösz előre is a vállaszokat!! -
#533 ja.. -
StillAwesome #532 Srácok, nem tudom valaki olvassa-e ezt a fórumot még, de van egy jó tanácsom nektek.:
A kutyáddal foglalkozz, szeresd amíg lehet, mert nem tudhatod meddig marad veled. Higyjétek el, hogy a kis ölebed jobban szeret, tisztel, és kötődik hozzád, mint bármelyik barátod valaha is fog. -
NWM Dani #531 Az ország egyetlen zöld, kutyás, szabadidőparkjának megvalósításán fáradozik az EB OVO egyesület. Az első családi kutyapark két részből állna, egy kutyás és egy nemkutyás részből, ami hatalmas lehetőség arra, hogy közelebb hozza egymáshoz a kutyásokat és a nemkutyásokat. Emellett a park lehetőséget biztosítana a kutyatartók számára a hosszabb ideig tartó társas együttlétre, kapcsolatteremtésre, közös ismeretterjesztéseken való részvételre. A projektet az EB OVO egyesület és a ZöldEBb kezdeményezte. - See more at: http://neoworldtv.hu/csaladi-kutyapark-nyilt-a-jaszainal/#sthash.FKezYd2K.dpuf -
Kalmika #530 TONTI -
Kalmika #529 Az én kutyám :D
http://www.facebook.com/VisontaiTonti -
#528 Sziasztok,
ha szeretnétek segíteni a menhelyen élő állatoknak, akkor van ilyen akció, hogy gyűjteni lehet csoki-és csipszes csomagolásokat,amikért cserébe a egy újrahasznosító cég pénzt ajánl fel. INFO
Ez a csoport mondjuk egy debreceni menhelynek gyűjt, de biztos van az ország többi részén is ilyen akció. -
benso #527 Ti milyen bolhairtó módszert alkalmaztok? -
#526 Ne szaporíts... -
#525 hali
lennének kiskutyák most tavasszal, szerintetek egy 6 éves kan kutya megtudna szokni egy kiskutyát még maga mellé?:D
egyébként, ha minden úgy van, ahogy tudjuk, az ő kölyke xD -
#524 Monnekik h vosz mokszt dú seissz trottl ojdáááá!!44 -
#523 Német mind és nem tudok velük beszélni, de egyébként meg pont leszarják, amikor egy kis méretű kutya támadt az én kutyámra(valami extramini mopsz), akkor oda sem jött a gazdája, megvárta amíg az én kutyám elengedi a kis nyomit és visszamenekül hozzá... -
#522 Odamész és beszélsz a gazdával. Ha az sem megy, akkor a többit a fantáziádra bízom. -
#521 Kecskeméten élek, itt épült most ez a fos mercédesz gyár, és vele együtt idejött egy csomó német. A problémám az lenne, hogy póráz nélkül sétáltatják a kutyáikat, és persze azért, mert pórázon nem tudnák őket megtartani, egyáltalán nem hallgatnak a gazdájukra, ezek a kutyák állatokkal szemben elég agresszívak, és már szinte heti rendszerességgel támadják meg az én kutyámat. Sérülés nem volt még(a lelki sérülésen kívül, a végén még tönkreteszik az én kutyámat=/), mit lehet ilyen helyzetben tenni? Elfutni nem tudok a póráz nélküli kutyák elöl, az én kutyámat elrejteni sem tudom, mert ahhoz nagy, bármilyen önvédelmi spray kizárt, az én kutyámra is jutna belőle és azt nem akarom. -
#520 Goldim visszakerült az excsajomhoz, karácsonykor meg beleakadtam ebbe a kis csöves gyöszbe :DDD
Miután hazahoztam, kiderült, hogy default szobatiszta. 4 kiló kb, az egyik lábával van valami gixer, mert nem mindig rakja le, amúgy masszív lulz az egész :DDDD Oda akartam adni valakinek, de nem akarták elvinni, aztán én meg úgy megszoktam. :D Neve: Kistestű, AKA Mr. Smallbody. -
#519 Egyébként egy rendes tenyésztő egészségügyi garanciát is ad a kutyákra.(persze ez nem azt jelenti, hogy ha beteg lesz ad egy másikat, hanem hogy a felmenői szűrve vannak minden örökletes betegségre, ezért a kutyádon ilyen betegség nem jöhet ki) -
#518 Volt régen egy oldal, olcsokutya.info, viszont most eltűnt. Ha érdekel keress rá, hogy mi a különbség egy tenyésztő és egy szaporító között. Tudod addig sokan állítják, hogy nem kell a törzskönyv, és jó nekik 15 ezres kutya amíg le nem bénul a kutyájuk vagy élete végéig gyógyszeres kezelésre nem szorul valamilyen okból, és egyre több lesz az ilyen kutya, mert egyre rosszabbak a kutyák a szaporítók miatt. Meg ha valaki a kutya árán spórol akkor később hogy ad meg mindent neki? Mert egy kiskutya első évben laza 250-300k forintot elvisz.(én ennyit költöttem rá első évben a menhelyes keverékemre, egy nagyobb testű kutya ennél többe kerül) -
#517 Nem a törzskönyvet fizeted meg, a törzskönyv kiállítása 5 ezer forint, azt fizeted meg, hogy egy adott fajta tulajdonságait magában hordozó egészséges kutyát kapsz. Házat őrizni bármilyen kutya tud, szép is lehet bármilyen kutya, szóval itt már rögtön el is bukott az érvelésed. Az itt a probléma, hogy a szaporító akitől szerezted a keveréked lehozott mondjuk egy almot, az legyen 10 kutya, abból elvittek mondjuk 6ot, a maradék 4et meg vagy agyonütötte, vagy bevonta a szaporításba(beltenyészet, bizony bizony, van rá jó sok esély hogy a tiéd is jelentősen belterjes), vagy bedobta egy menhelyre, de persze ettől függetlenül a következő almot is le fogja hozni, hiszen ha csak a kutyák felét eladja neki már megéri, mivel rá szinte semmit nem költ. -
#516 Szerintem (és jópár más nálam okosabb ember szerint is) törzskönyv csak annak kell aki tenyészteni akar meg nagyiparban kutyával foglalkozni. Attól hogy nincs törzskönyve egy kutyának (mert pl nem akarok x ezerrel többet fizetni érte) még nem jelenti azt, hogy útszéli, játszótérivegyes... Pl én se tudom milyen kennel, mely alfajának, hanyadik ágáról származik a rotink, annyit tudok, hogy az apja valami európabajnok szépségversenyes vérvonalból való... Vagy mi... Nem kértünk hozzá törzskönyvet, mert a házat őrizni így is tudja. De hidd el nagyon szép és most ezt teljesen komolyan mondom, szebb rotit élőben még nem láttam... Oké szubjektív, de az állatorvos amikor meglátta kölyökkorában majdnem összeesett, annyira tetszett neki és ő több évtizedig rotikat tenyésztett...
Oké törzskönnyvel sokmindent lehet bizonyítani, hogy merről jött a kutya, de látatlanul azért én nem korcsoznák le egy kutyát mert nincs törzskönyve... -
#515 Persze tévedhetek is akár, de elég valószínűtlen. Melyik kennelből és melyik párosításból van a kutya? A törzskönyvén meg tudod nézni. Ha nincs törzskönyv akkor 100% hogy egy szaporított német juhászra hasonlító keveréket sóztak rád. -
#514 jah valszeg te jobban tudod.:) -
#513 Pedig az, hiába hasonlít a németjuhászra... -
#512 nem keverék.. -
macleod2012 #511 vagy amit még javasolni tudok, ha van a közeletekbe Fressnapf, akkor menj ki oda az autóval, és próbáld bele, mert úgyis megengedik, számlát meg tudnak adni, ha céges a dolog. Ha meg nem passzol, mutatnak 10 másikat ami passzol, és a követelményeknek is megfelel. -
#510 Mérés megtörtént, de most találtam méretekkel 2 oldali képet, majd az alapján nekiesek. Igazából maga a box ahogy olvastam elegendő lesz a kutynak, igazából azért strapálok, mert a céggel vetetném, ha meg gebasz van akkor meg a szöveg lesz csak utána :D -
#509 Mérd le a csomagtartót, és akkor el tudod dönteni, hogy beférne-e. Egyébként meg ha mégsem fér be vagy nem tetszik 3 napon belül(vagy 8 napon belül internetes vásárlás esetén) elállhatsz a vásárlástól. Esetleg vedd fressnapfban, ott nagyon rendesek, ha nem jó a méret visszakapod a pénzt. -
#508 Következő a problémám, hogy rendőrkutyának kell, tehát min műanyag jöhet szóba... Az új Opellel meg annyi még a bibi, hogy a csomagtartóba szereltek egy kis fekete dobozt a bal oldalra, ami a szélességet szűkíti kb 5 centivel... -.-
De találtam a Ferplast Atlas Car 100 szállítóboxot... Nem tudom valakinek ezzel tapasztalat, vagy valami, mert méretre olyan mint amit te írtál Fehércsoki... Csakhát jobban látja az ember ha belerakja... :/ -
#507 Ne pároztasd, tele vannak a menhelyek, nem kell több keverék.(mert gondolom szaporítós kutyád van ami csak németjuhászra hasonlít) -
#506 ez sajnos ilyen, tüzelési időszakban mennének, de nem lehet :)
az én kutyám tavaly majd megörült, jött a szomszédba egy szuka kutya, de már leszokott a mászkálásról :D Majd tavasszal megint figyelni kell rá -
#505 nyár óta csinálja, mióta elhoztam. volt egy időszak, mikor minden okés volt.. most kezdte újra.. ilyen időközönként rájön a szökhetnék.
jahh, valszeg kennel lesz belőle mert megkötni nem akarom és csak nyáron lesz új kerítés..
ivartalanításon gondolkodom miután bepároztattam és kaptam egy kutyust aminek ő a faterja.:D:D -
#504 Eddig is szokott vagy most kezdte? Ha csak most akkor ivartalanítás megoldja a gondot. Egyébként meg engedjétek be a lakásba, vagy vegyél neki egy kennelt ahol akkor van amikor nem figyeltek rá. Ha elengeded akkor is el mer szökni ha te ott vagy? Ha igen akkor falkavezérségi gondok is lehetnek. Esetleg vidd többet sétálni, bár ha már rászokott akkor úgyis szökni fog szerintem. -
#503 kanról van szó.:) -
#502 Vlki nem tud segíteni, hogy nyáron kaptam egy fajtatiszta német juhászt, rajzos.. gyönyörű. tök mása a rex felügyelőnek.:)
2éves most, kan. imádom, imádja a család is. kiskedvenc lett belőle, 2.évét töltöte júl.4-én.:)
egy imádnivaló kutyus, de egyszerűen tűrhetetlen ahogy viselkedik. mármint szökik. a kerítésre nyáron rengeteget költöttünk, illetve rengeteg energia ellenére is szökik. hamarabb szétvágja a lábát a szögesdróttal (ami 45°-ban döntött, hogy ne tegye tönkre magát..) minthogy ne szökjön el.
egyszerűen ilyen makacs, önfejű hogy ha rájön vlmi amitől szöknie kell akkor eltépi akár a láncot is lényegtelen számára nincs akadály. 70centit ásott le illetve 190centit ugrott...
csak nyáron lesz megcsinálva a kerítés, miatta lesz kivágva minden tujánk a kerítésnél és normál kerítés lesz MIATTA. nem fogok megválni tőle, mert imádom.. de most már így nem mehet.
most meg van kötve. most a legrosszabb. elengedem és 10perc múlva már nincs itthon. nagytestű, félnek Tőle az emberek.. ez nem mehet így tovább.
de nem akarom megkötve sem tartani nyárig, de egyszerűen így nem mehet tovább...........
segítség????????? -
macleod2012 #501 Ferplast Holyday 8-as ( 94*56*71cm ) Astra G ( 5 ajtós ) -be befér, hátsó ülésre is meg a csomagtartóba is. -
#500 Hossz: 100cm Szélesség: 60cm Magasság: 66cm
Ennyit tudok segíteni.