Kutya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Nem, semmi sem változott, régebben akkor szökött ki, ha a kapu véletlen nyitva maradt. Tavaly kezdte szétszedni a kerítéseket, és elszökni, mikor jöttek a viharok. Apukám megcsinálta a kerítést alul, ott már nem tud kimenni, ezért most mászik.
De most már nem csak viharkor szökik, hanem rögtön ahogy alkalma nyílik rá.
Fehercsoki
Nem azt mondtam, hogy az utcán engedd el, hanem mondjuk kutyafuttatóban vagy kutyajátszótéren. Meg kéne találni az okát annak, hogy ennyire ki akar most jutni. Nem történt semmi különös?

Naponta viszem sétálni este, sajnos többet nem tudok beiktatni. Póráz nélkül nem tudom sétáltatni, mert elszalad. És hiába szólok neki, mint aki nem hall, azt csinálja. Eddig 6 évig eszébe nem jutott átmászni a drótkerítést, most szokott rá.
Fehercsoki
Minden kutya nevelhetõ idõsebb korban is.

Roger6
Nekem két és fél éves Goldenem van, és állathatom, hogy itt a nevelés hiányáról van szó. Ez a kutya nem csinál semmi olyat, amit nem engedsz meg neki. Ha nem szólok neki, hogy ehet, akkor ott ül órákon keresztül a kaja mellett korgó gyomorral, és várja, hogy szóljak. Volt már, hogy elfelejtettem... Szegény. <#szomoru1>

Naponta 3-szor viszem le sétálni, de ha ez nem volt elég neki, akkor szól, hogy le akar menni. Okos kutyák ezek, jelzik, ha valami nem stimmel. Szerintem a telek határinak átlépését kéne megtiltani neki, valahogy össze kell kötni a pórázzal. Tehát addig nem mehet ki pl. az utcára, amíg nincs ott a gazdi a pórázzal. Jutalomfalatok, és egyéb nyalánkságok bõven mehetnek neki az elsõ idõszakban.

Amúgy azon kevés kutyafajták közé tartozik, akik idõsebb korban is nevelhetõk, szóval egy próbát megér.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Fehercsoki
Ivartalanítás talán segít, de nem biztos hogy ez a baj, az, hogy elég nagy az udvar nem azt jelenti, hogy nem kell sétáltatni, és heti 1 sétától se várjatok csodát, legalább napi 3 1 órás séta kellene neki, amiben benne van az is, hogy póráz nélkül játszik más kutyákkal.

SötétBarom
Villanypásztor/herélés.

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Sziasztok! Van egy 6 éves Golden Retriver kan kutyánk. Elég nagy az udvar, tud rajta szaladgálni, sosem kötöttük meg ezelõtt. Szökõs volt mindig is, de csak akkor szökött, ha nyitva maradt a kapu. Tavaly elkezdte a kerítéseket bontogatni, édesapám megcsinálta õket, nem tudott kimenni. 2-3 hónapja viszont rájött, hogy õ át tud mászni a drót kerítésen. Ha elengedjük, már szökik is ki. Sajnos ezért minden nap meg van kötve, este pedig elvisszük sétálni. Azt hittük, hogy a séta be fog válni, de ha elengedjük az udvaron, így is elszökik. Esetleg tudna nekem valamilyen tanáccsal szolgálni? Nagyon kétségbe vagyok esve, édesapám már nehezen tûri el így a kutyát. A válaszokat elõre is nagyon köszönöm!
Fehercsoki
Az a baja, hogy nem ivartalanítottad már az elõzõ esetnél, szeretnék segíteni, de mivel én nem hagynám, hogy ilyen történjen a kutyámmal, így nincs ilyen téren tapasztalatom. Rögtön vidd állatorvoshoz szerintem, mert ha benne marad egy halott kiskutya, akkor meghalhat a kutyád is. Sajnos mást nem tudok mondani. Ja és akár reggelre is meghalhat a kutyád, szóval vidd minél hamarabb orvoshoz.

Jó, mûködik a regisztráció. 2 éves beagle kiskutyám van, lassan szülnie kellene de nem sikerül neki.Tavaly ugyanez volt, 1 hét alatt szülte meg a 7 kiskutyát és csak egy maradt meg, de azt is mi gondoztuk.Most úgy látom ugyanez van, sajnos.Ami miatt írok, hogy munka után hazaérve, láttam ,hogy tiszta zöld a hátsó fele és lába mintha kifolyt volna valami.Tavalyról ugyanerre emlékszem, és mindegyik kiskutya halva született.Lehetséges, hogy már nem lesz élõ kiskutya és csak szenvedni fog szegény, vagy ez nem jelent semmit.Az apuka egy tacskó/németjuhász keverék, akkora mint a beagle csak egy kicsit erõsebb.Lehet az a baj, hogy nagyok a kutyák?Minden tanácsot szívesen fogadok, köszi.
Köszi!

Walk the Talk.

Fehercsoki
Ha magától fut az nem baj, csak te ne futtasd(ne dobálj neki labdát, botot stb.)

Fehercsoki
Kialakulhat lassan is, a sok kisebb terheléstõl, vagy egy hirtelen nagy terheléstõl is(pl ugrás), a fejletlen izületek nem olyan erõsek még, jobb vigyázni, sétálni nyugodtan viheted, csak ne futtasd. Ne aggódj, nincs még valószínûleg semmi baja, csak ezek után inkább kíméld.

De, ha sétálni viszem, az nem az a kategória, ugye?

Walk the Talk.

Köszi a választ, és a linket!!!
közép-ázsiai juhász-roti keverék
Természetes ezután vigyázok, de ugye azért nem biztos, hogy oly nagy bajt idéztem elõ a laza ügetéssel?
E pillanatban semmi változást nem látok a mozgásán. Amikor játszok vele úgy rohan mint a gyorsvonat.

Walk the Talk.

Fehercsoki
Azért, mert tönkreteheti az izületeit, ismerek olyan kutyát, amelyik csak úgy tud lefeküdni, ha ledobja magát a földre, ülésnél pedig szétcsúsznak a lábai, ha az ázsiai keverék alatt közép-ázsiai juhász keveréket értesz, akkor a te kutyád jó nagy lesz(kivéve ha tacskó is van benne), szóval különösen érdemes odafigyelni, mindenképp várd meg az 1 éves kort mielõtt terhelnéd szegényt(ekkor már kifejlõdtek az izületek), annyit futhat, amennyit magától is futna, de te ne futtasd, egy 6 hónapos kutya pedig amúgy sem olyan aktív még, hogy ilyen fárasztásra lenne szüksége, máshogy is ki lehet fárasztani. Érdemes neki zöld kagyló tablettát is adni(kálciumot semmiképp, az megnyújtja!), és persze jó minõségû tápot. A zöld kagylóról itt olvashatsz.

Ebben a korban még ne erõltesd. Majd úgy 6-8 hónapos kora felé. Még gyerek. Csak azt közöld vele, hogy mit szabad, és mit nem.
Játsz vele nagyon sokat. Az késõbb nagyon kifizetõdik.

Walk the Talk.

Lenne egy kérdésem.
Olvasom, hogy egy éves koráig nem nagyon szabad kerékpár mellett futtatni a kutyát. Nos nekem egy ázsiai keverék kutyusom van, most hat hónapos. Majd minden nap elmegyünk bicajozni, de csak olyan sebességgel, ahogyan õ halad. Egy kutyussal minden nap foglalkozni illik min 2-3 órát. Szvsz szerint ez az idõszak is csak mozgásból tevõdik össze.
Akkor miért veszélyes egy 1 órás laza futtatás, ügetés, s miért nem az egy 2 órás intenzív játszás??????

Köszi, ha válaszoltok.

Walk the Talk.

Sziasztok
Az lenne a kérdésem h biztonságosnak találjátok ezt a terméket?
Esetleg van olyan akinek van hasonló?
Elõre is köszi

http://www.kedvencwebshop.hu/?27,trixie-kerekparos-vezetõrud
http://www.kedvencwebshop.hu/?26%2Corijen-puppy-large-breed
http://www.bikybike.hu/product/kutyaprz-biciklire/
dragon11
Én is kérdeznék, és nekem is németjuhászom van!😊 3hónapos lesz.

Hogyan taníthatom meg leülni, és egyéb parancsokra ?
illetve hogy engedelmes legyen.😄

Koszonon szepen a valaszt !!!
macleod2005
Séta az egyszerû, meg kell mutatni, hogy ki a fõnök, mert a kutya mindig arra megy amerre a fõnök(jelen esetben ez a kutya). Szóval a megoldás egyszerû, amikor húz, megfordulsz és mentek az ellenkezõ irányba. Elsõ körbe nehéz, mert 100 métert haladsz majd 30 perc alatt, de pár nap alatt le fog esni neki.
Ha másik kutyát lát az se bonyolult, nem lássa, fordítsd el, hogy háttal legyen a másiknak. aztán késõbb már lehet trükközni, ha utcán jön másik kutya szembe, akkor leülteted, megvárod amíg elmennek, aztán jutalom. Labda kaja, amire jobban gerjed 😊

Sziasztok!Azt szeretnem kerdezni hogy hogyan tanitsam meg setalni a kutyam?Van egy nemetjuhaszom es bazinagyra nott.Mikor setalunk ugy huz hogy neha meg a kezembol is kirantja a setaltatot.Van amikor folyamatosan huz de volt ojan is hogy szepen setaltunk es akkor huzott ha egy masik kutyat latott.
Sziasztok, tudna valaki segíteni melyik boltban vagy áruházban találhatok frolic kutyaeledelt, olyant ami nem puha, összenyomható hanem kemény?
Sziasztok!

Online kutyaszépségverseny indul, ha úgy gondolod gyere és nevezd a kutyád bátran itt:

http://www.kutyaszepsegverseny.gportal.hu
Fehercsoki
Bichon Havanese szerintem.

Mlyen fajta ez a kutyus?

Sheena kutyusom:

E.Gy.B.E. Airsoft Team

SötétBarom
A végén a bamba goldi az enyém 😄

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

SötétBarom

Fehercsoki
Jutalom,de õ nem tudja hogy kevesebbet kapna,azaz jutalom,nem vontam le neki,csak azért kérdeztem ha pl. sok jutalmat kapna akkor nem probléma-e,fõleg amíg még kicsi és sokat tanítgatom.

dragon11
egyébként vajon miért JUTALOM ??????

azért mert vlmi jót csinált és megérdemelte..

nevetséges ..

dragon11
LOL

ne adj neki semmit haljon éhen, nem ?<#idiota>

Fehercsoki
Ha a saját kajájából kapja a jutalomfalatot akkor a jutalomként kiadott mennyiséget levonjam a napi adagjából?(csak hogy ne kapjon túl sokat)

Fehercsoki
Egyébként elvileg õ az anyukája,de mégis valahogy elég kicsi még.

Fehercsoki
Köszi.

SötétBarom
:>

Szerintem 10-15 kilósra. Az enyém most 32 körül van, és ennyi idõsen 15 kg körül volt.

Fehercsoki
Õ mekkorára fog körülbelül megnõni? 4 hónapos és most 5kg, kb. 30 centi magas.

A roti kölyök kora óta megvan, a másikat a suliból hozta haza hugom, kóbor kutya volt kb 4-5 hónapos. Rotikról nekem sincs sok jó tapasztalatom, nem is akartam ilyen kutyát, de hát hugom ilyet kért szülnapjára. Köszi a választ, amint vége a sulinak és otthon leszek megyek velük kutyasuliba.

cenobite
Szerintem vidd suliba õket ha teheted. Egy szakember biztos hogy tud tanácsot adni.
Nem tudom mióta vannak Nálad a kutyák - kölyökkor, felnõttkor -, de minél hamarabb el kell kezdeni a szocializálást kölyökkorban. Vinni emberek közé, kutyák közé, stb...
A rotikról egy állatorvos mondta mikor anno vittem az én kutyámat oltani és volt ott egy roti is - elég heves vérmérséklettel -, hogy nagyon meg kell választani hogy honnan veszed a kutyát, mert könnyen kifoghatsz egy gyenge idegrendszerû kutyát, elég nagy a beltenyészet. Konkrétan azt mondta hogy sok az "idegbeteg" példány.
Persze nem lehet általánosítani, mert én ismerek nagyon nyugodt, rotikat, viszont már engem is harapott meg egy. Pedig semmi ellenséges dolgot nem csináltam. Egyszerûen belekapott a felkaromba. Nem volt kellemes...

gamertag: kenobita

SZiasztok. Remmélem láotgatja még valaki a topikot, mert kellene néhány tanács. Van 2 nagyobb testû kutyánk. A fiatalabb kb 1 éves egy kan rottweiler. Különösebb gond még nem volt vele, ember barát, nem bántott még senkit és egyenlõre kedves mindenkivel. De most húsvétkor itt volt az egész család és elõször a 2 éves unokaöccs is. Kivittük a kutyához és õ elég ellenségesen fogadta. Nagyon figyelte és néha rámorgott vagy ugatta. Mmiután bejöttünk körözött, mert be akart jönni a házba. Nem értem miért váltott ki belõle ilyen viselkedést egy kisgyerek látványa. Tudtaok errõl mondani valamit? Vagy valami tanács, hogy ne viselkedjen így?
A másik kutya fél évvel idõsebb nála, egy kaukázusi és németjuhász keverék. De valamiért nem akar megbarétkozni az idegenekkel, csak ha a hátsó ajtóról megy ki hozzá valaki. Aki gyakrabban jár hozzánk már nem ugatja annyira, de sokszor van hogy nem lehet tõle beszélgetni mert folyamatosan ugat. Akkor is nehezen nyugszik meg ha többen kinn vagyunk a vendéggel az udvaron. Fõleg a férfiakra haragszik valamiért, ha hátat fordítanak neki odakap a bokája után is. Le lehet szoktatni még ilyen korban ezekrõl a kutyákat egyénileg? Vagy jobb lenne kutyaiskolába menni velük?

uikka
leszoktatni most úgy értem, h a virágtépkedésrõl

uikka
ezt nem értem
elvigyem kutyaiskolába?
vagy hogy szoktassam le róla, hogy ne keljen leszidnom?
nem tudom mit kéne csinálni
utánaolvastam de sajna nem volt értelme...
evés közben nem morog rám

sotet ismeros a helyzet :d
uikka
sziasztok!
vannak problémáim a kutyámmal
most lesz 3 éves és, hogy mindig kiássa a virágot vagy leharapja a fejét.
amikor leszidtam , akkor rám morgott és néha utánakapott a kezemnek.
pls segítsetek

SötétBarom
Figyeld ki, és kapd el amikor épp csinálja. Próbáld a tudtára adni, hogy ez hülye ötlet. Ha akkor csinálja, amikor nem vagy otthon, ne nagyon bántsd, mert nem fogja érteni, mi a fasz bajod van 😄D

Amúgy valószínûleg unatkozik, és nem tud jobbat kitalálni.. Az enyém mindent megrágott kiskorában, amihez hozzáfért. (a lakás tartozékait, drótokat nem, csak "könnyû" dolgokat. Csekket, üdítõt, napszemüveget, cipõt, fejhallgatót, tollat, ceruzát, amit akarsz 😄D)

4 honapos kiskutyam minden viragot kiszed a foldbol.Meg az ablakbol is leszedi a cserepet es kiassa belole a viragot.Miert csinalja es mit tehetek ellene?
Krisztiam

ez milyen kutya?

Asus P8Z77-V, Intel Core i7-3770 3.40 Ghz, Corsair 32GB DDR3, ASUS RTX 2070 SUPER 8GB, WD 1000 GB 7200Rpm, Samsung 860 EVO 500GB SSD, Cooler Master Hyper 212 Evo, Corsair HX 650W, HAF 912 Plus

dragon11

Milyen fajta ez a kutya skacok?😊

SötétBarom
Yo wassup?