541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
  • 42nd Intruder
    Kis segítség kéne... Nincs valakinek véletlenül egy Ferplast Atlas Car 100 típusú boxa? A kérdés ezzel kapcsolatban az lenne, hogy Opel Astra H típusú 5 ajtós autó csomagtartajába befér-e?
  • szabii98
  • Fehercsoki
    Aranyos de legközelebb jöhet színes kép is, a mai monitorok már meg tudják jeleníteni.
  • szabii98
    Hali! Gondoltam, felrakok egy képet. Ő a kutyám, Pici:

3 éves(azthiszem), az apja és az anyja is keverék kutya, szóval kitudja hogy eszik-e vagy isszák :D
  • Roger6
    Ja, csak a hatékonysága többszörösen kevesebb, mint gyerekkorban.
  • Fehercsoki
    Vagy ha meg tudjátok oldani, akkor magasabb kerítés, de ne kössétek meg, mert ha nincs szerencséje akkor akár fel is akaszthatja magát.
  • Fehercsoki
    Ha csak jelölgetni akar, akkor szerintem az ivartalanítás segíthet, de azt is minél előbb, nehogy valami baj történjen. Azt gondolom tudod, hogyha valaki elüti a kutyád, vagy valaki feljelent mert az utcán látja, akkor te leszel a felelős, és ha mondjuk az autóban is kárt tett amikor elütötték, akkor nem elég, hogy el lett szegény ütve, de még te leszel perelhető miatta.
  • Gigi1218
    Ha elszökik, és nem megy utána senki, 10-15 perc múlva visszajön.
  • Gigi1218
    Mániája az utcai bokrok pisilése, azt csinálja, hogy az összes bokrot körbevizeli. Azt hittük, hogy csajozni akar, de a kutyákhoz oda se megy a kerítéshez. Ha kiszökik, szerintem azt hiszi, hogy játszunk, megyek utána, mikor már majdnem utolértem (ez furcsa szó rá, de rám mosolyog) és elszalad.
  • Fehercsoki
    És hova megy ha kiszökött?
  • Gigi1218
    Nem, semmi sem változott, régebben akkor szökött ki, ha a kapu véletlen nyitva maradt. Tavaly kezdte szétszedni a kerítéseket, és elszökni, mikor jöttek a viharok. Apukám megcsinálta a kerítést alul, ott már nem tud kimenni, ezért most mászik.
    De most már nem csak viharkor szökik, hanem rögtön ahogy alkalma nyílik rá.
  • Fehercsoki
    Nem azt mondtam, hogy az utcán engedd el, hanem mondjuk kutyafuttatóban vagy kutyajátszótéren. Meg kéne találni az okát annak, hogy ennyire ki akar most jutni. Nem történt semmi különös?
  • Gigi1218
    Naponta viszem sétálni este, sajnos többet nem tudok beiktatni. Póráz nélkül nem tudom sétáltatni, mert elszalad. És hiába szólok neki, mint aki nem hall, azt csinálja. Eddig 6 évig eszébe nem jutott átmászni a drótkerítést, most szokott rá.
  • Fehercsoki
    Minden kutya nevelhető idősebb korban is.
  • Roger6
    Nekem két és fél éves Goldenem van, és állathatom, hogy itt a nevelés hiányáról van szó. Ez a kutya nem csinál semmi olyat, amit nem engedsz meg neki. Ha nem szólok neki, hogy ehet, akkor ott ül órákon keresztül a kaja mellett korgó gyomorral, és várja, hogy szóljak. Volt már, hogy elfelejtettem... Szegény.

Naponta 3-szor viszem le sétálni, de ha ez nem volt elég neki, akkor szól, hogy le akar menni. Okos kutyák ezek, jelzik, ha valami nem stimmel. Szerintem a telek határinak átlépését kéne megtiltani neki, valahogy össze kell kötni a pórázzal. Tehát addig nem mehet ki pl. az utcára, amíg nincs ott a gazdi a pórázzal. Jutalomfalatok, és egyéb nyalánkságok bőven mehetnek neki az első időszakban.

Amúgy azon kevés kutyafajták közé tartozik, akik idősebb korban is nevelhetők, szóval egy próbát megér.
  • Fehercsoki
    Ivartalanítás talán segít, de nem biztos hogy ez a baj, az, hogy elég nagy az udvar nem azt jelenti, hogy nem kell sétáltatni, és heti 1 sétától se várjatok csodát, legalább napi 3 1 órás séta kellene neki, amiben benne van az is, hogy póráz nélkül játszik más kutyákkal.
  • SötétBarom
    Villanypásztor/herélés.
  • Gigi1218
    Sziasztok! Van egy 6 éves Golden Retriver kan kutyánk. Elég nagy az udvar, tud rajta szaladgálni, sosem kötöttük meg ezelőtt. Szökős volt mindig is, de csak akkor szökött, ha nyitva maradt a kapu. Tavaly elkezdte a kerítéseket bontogatni, édesapám megcsinálta őket, nem tudott kimenni. 2-3 hónapja viszont rájött, hogy ő át tud mászni a drót kerítésen. Ha elengedjük, már szökik is ki. Sajnos ezért minden nap meg van kötve, este pedig elvisszük sétálni. Azt hittük, hogy a séta be fog válni, de ha elengedjük az udvaron, így is elszökik. Esetleg tudna nekem valamilyen tanáccsal szolgálni? Nagyon kétségbe vagyok esve, édesapám már nehezen tűri el így a kutyát. A válaszokat előre is nagyon köszönöm!
  • Fehercsoki
    Az a baja, hogy nem ivartalanítottad már az előző esetnél, szeretnék segíteni, de mivel én nem hagynám, hogy ilyen történjen a kutyámmal, így nincs ilyen téren tapasztalatom. Rögtön vidd állatorvoshoz szerintem, mert ha benne marad egy halott kiskutya, akkor meghalhat a kutyád is. Sajnos mást nem tudok mondani. Ja és akár reggelre is meghalhat a kutyád, szóval vidd minél hamarabb orvoshoz.
  • farferi
    Jó, működik a regisztráció. 2 éves beagle kiskutyám van, lassan szülnie kellene de nem sikerül neki.Tavaly ugyanez volt, 1 hét alatt szülte meg a 7 kiskutyát és csak egy maradt meg, de azt is mi gondoztuk.Most úgy látom ugyanez van, sajnos.Ami miatt írok, hogy munka után hazaérve, láttam ,hogy tiszta zöld a hátsó fele és lába mintha kifolyt volna valami.Tavalyról ugyanerre emlékszem, és mindegyik kiskutya halva született.Lehetséges, hogy már nem lesz élő kiskutya és csak szenvedni fog szegény, vagy ez nem jelent semmit.Az apuka egy tacskó/németjuhász keverék, akkora mint a beagle csak egy kicsit erősebb.Lehet az a baj, hogy nagyok a kutyák?Minden tanácsot szívesen fogadok, köszi.
  • patiang
    Köszi!
  • Fehercsoki
    Ha magától fut az nem baj, csak te ne futtasd(ne dobálj neki labdát, botot stb.)
  • Fehercsoki
    Kialakulhat lassan is, a sok kisebb terheléstől, vagy egy hirtelen nagy terheléstől is(pl ugrás), a fejletlen izületek nem olyan erősek még, jobb vigyázni, sétálni nyugodtan viheted, csak ne futtasd. Ne aggódj, nincs még valószínűleg semmi baja, csak ezek után inkább kíméld.
  • patiang
    De, ha sétálni viszem, az nem az a kategória, ugye?
  • patiang
    Köszi a választ, és a linket!!!
    közép-ázsiai juhász-roti keverék
    Természetes ezután vigyázok, de ugye azért nem biztos, hogy oly nagy bajt idéztem elő a laza ügetéssel?
    E pillanatban semmi változást nem látok a mozgásán. Amikor játszok vele úgy rohan mint a gyorsvonat.
  • Fehercsoki
    Azért, mert tönkreteheti az izületeit, ismerek olyan kutyát, amelyik csak úgy tud lefeküdni, ha ledobja magát a földre, ülésnél pedig szétcsúsznak a lábai, ha az ázsiai keverék alatt közép-ázsiai juhász keveréket értesz, akkor a te kutyád jó nagy lesz(kivéve ha tacskó is van benne), szóval különösen érdemes odafigyelni, mindenképp várd meg az 1 éves kort mielőtt terhelnéd szegényt(ekkor már kifejlődtek az izületek), annyit futhat, amennyit magától is futna, de te ne futtasd, egy 6 hónapos kutya pedig amúgy sem olyan aktív még, hogy ilyen fárasztásra lenne szüksége, máshogy is ki lehet fárasztani. Érdemes neki zöld kagyló tablettát is adni(kálciumot semmiképp, az megnyújtja!), és persze jó minőségű tápot. A zöld kagylóról itt olvashatsz.
  • patiang
    Ebben a korban még ne erőltesd. Majd úgy 6-8 hónapos kora felé. Még gyerek. Csak azt közöld vele, hogy mit szabad, és mit nem.
    Játsz vele nagyon sokat. Az később nagyon kifizetődik.
  • patiang
    Lenne egy kérdésem.
    Olvasom, hogy egy éves koráig nem nagyon szabad kerékpár mellett futtatni a kutyát. Nos nekem egy ázsiai keverék kutyusom van, most hat hónapos. Majd minden nap elmegyünk bicajozni, de csak olyan sebességgel, ahogyan ő halad. Egy kutyussal minden nap foglalkozni illik min 2-3 órát. Szvsz szerint ez az időszak is csak mozgásból tevődik össze.
    Akkor miért veszélyes egy 1 órás laza futtatás, ügetés, s miért nem az egy 2 órás intenzív játszás??????

Köszi, ha válaszoltok.
  • Itlosz12
    Sziasztok
    Az lenne a kérdésem h biztonságosnak találjátok ezt a terméket?
    Esetleg van olyan akinek van hasonló?
    Előre is köszi

http://www.kedvencwebshop.hu/?27,trixie-kerekparos-vezetőrud
    http://www.kedvencwebshop.hu/?26%2Corijen-puppy-large-breed
    http://www.bikybike.hu/product/kutyaprz-biciklire/
  • dragon11
    Én is kérdeznék, és nekem is németjuhászom van!:) 3hónapos lesz.

Hogyan taníthatom meg leülni, és egyéb parancsokra ?
    illetve hogy engedelmes legyen.:D
  • petrinorbi
    Koszonon szepen a valaszt !!!
  • macleod2005
    Séta az egyszerű, meg kell mutatni, hogy ki a főnök, mert a kutya mindig arra megy amerre a főnök(jelen esetben ez a kutya). Szóval a megoldás egyszerű, amikor húz, megfordulsz és mentek az ellenkező irányba. Első körbe nehéz, mert 100 métert haladsz majd 30 perc alatt, de pár nap alatt le fog esni neki.
    Ha másik kutyát lát az se bonyolult, nem lássa, fordítsd el, hogy háttal legyen a másiknak. aztán később már lehet trükközni, ha utcán jön másik kutya szembe, akkor leülteted, megvárod amíg elmennek, aztán jutalom. Labda kaja, amire jobban gerjed :)
  • petrinorbi
    Sziasztok!Azt szeretnem kerdezni hogy hogyan tanitsam meg setalni a kutyam?Van egy nemetjuhaszom es bazinagyra nott.Mikor setalunk ugy huz hogy neha meg a kezembol is kirantja a setaltatot.Van amikor folyamatosan huz de volt ojan is hogy szepen setaltunk es akkor huzott ha egy masik kutyat latott.
  • IVU
    Sziasztok, tudna valaki segíteni melyik boltban vagy áruházban találhatok frolic kutyaeledelt, olyant ami nem puha, összenyomható hanem kemény?
  • lilli94
    Sziasztok!

Online kutyaszépségverseny indul, ha úgy gondolod gyere és nevezd a kutyád bátran itt:

http://www.kutyaszepsegverseny.gportal.hu
  • Fehercsoki
    Bichon Havanese szerintem.
  • year
    Mlyen fajta ez a kutyus?

• mstummer
    Sheena kutyusom:

• SötétBarom
    A végén a bamba goldi az enyém :D
  • SötétBarom