541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
-
belabacsi20 #378 sziasztok én nekem is van egy kutyám igazából már idősebb. Az lenne a kérdésem ilyenkor jobban kell-e odafigyelni a kezelésre, vagy mindig ugyanolyan szinten kell kezelni a kutyákat annak tekintetében, hogy fiatal vagy idősebb az állat.
köszi -
#377 Természetesen el kell kezdeni már kölyök kutyáknál is, már 2 hetes kortól javasolják az állatorvosok is, bár akkor még nem tablettával. Van egy statisztika, miszerint a kölykök 60%-a már fertőzötten jön világra. Sajnos már méhen keresztül is vagy akár szoptatáson keresztül is megfertőződhetnek a kölykök. -
kutakita #376 Sziasztok!Lenne egy kérdésem hozzátok.Van egy kölyök kutyusom,aki most lesz két hetes.Azt szeretném kérdezni tőletek,hogy elkezdjem-e már most kezelni a férgek ellen.Vagy még várjak vele? -
#375 Pl.: földes, homokos területeken, kertben, homokozóban vagy akár az utcán, ahol volt már kutyaürülék, ott fenn áll a zoonózis veszélye vagyis, hogy megfertőződj. -
rorock #374 uhhhh!:S És ez miként terjedhet át emberre? -
#373 Zoonózisnak olyan fertőző betegségeket nevezünk, amelyek állatról emberre képesek átterjedni -
rorock #372 Mit jelent igazából a zoonózis?Mert nem igazán vágom...:S -
#371 A kullancsok is hordozhatnak betegségeket mint pl. Lime kór, amik átterjedhetnek ránk. Szóval a külső "ragadozók" ellen is ugyanúgy fontos a védekezés, így az általad említett spot-on használata akár kutyáknál, akár macskáknál egyaránt. -
elek0303 #370 Végülis, ha lakásban lakik és nem sétáltatod erdős helyeken, akkor a csepp nem annyira fontos, inkább a férgek a veszélyesek a zoonózis miatt, mondjuk ez a kullancsoknál is igaz. -
rorock #369 Értem.Szóval a kutyámnak így 2 különböző szert kell vennem.6 éves kutyámnak ezt gyakran kell adagolni? -
elek0303 #368 Féregtelenítésre nem jó kutyáknál ez a szer, szóval neked marad a tabletta. Van kutyáknál is csepp, Spot-on-nak hívják(a cicáét is de ez féregtelenít is), de a kutyás csak külső támadások ellen véd (pl kullancs, szúnyog), féregtelenítésre nem jó. -
rorock #367 És ez a cseppentős szer,jó a kutyáknak is?Vagy nekik csak a tabletta van és ez nem hat a kutyákra? -
elek0303 #366 Nekem sajnos csak macskám van, de náluk is kell féregteleníteni, én egy cseppentős változatot használok, de ha jól tudom ennek a terméknek van egy kutyáknak való tablettás változat is, ami ízesített, hogy ne kelljen letuszkolni a torkán. -
rorock #365 Igen sajnos elég veszélyes,ha nincs rendszeresen kezelve a kutyád.
Jobb ha minél hamarabb elkezditek kezelni férgek ellen,mert sajnos könnyen fertőzhet vele.Azt hallottam,hogy vannak olyan férgek ,amik még bőrön keresztül is fertőznek.Ezért nyomozok én is,hogy a lehető leghatékonyabb készítményt vegyem meg.... -
#364 Konkrét "gyógyszert" mondani nem tudok, ugyanis nemrég lett kutyánk.
Engem inkább az érdekelne, hogy mennyire veszélyes az, ha a kutya a lakásban él velünk, mivel van kisgyerek is a házban! Ki van e téve akármi fertőzésnek, amit a kutyától esetleg elkaphat? -
rorock #363 Hali!Érdeklődni szeretnék,hogy Ti milyen készítményt használtok kutyák féregtelenítésre? -
pack #362 üdv. szeretnék kutyát vásárolni, és most a tapasztaltabbakat kérdezném, hogy szerintük milyet is vegyek. Elsősorban: odakint lenne helye, elég nagy terület, néha mennék vele futni, de ne legyen annyira mozgásmániás :), barátságos, türelmes kutya kellene és nem az a "félkek tőle" típus:D.
néztem pár dolgot pl. a francia bulldog-ról, de ahogy néztem általában bent tartják a házban, vagy még az akita-t néztem (bár nem tudom h mennyire drága, vagy ritka :S)(ezekhez hasonló kutyák érdekelnének) nem szeretném túl drágán venni...
Kérlek segítsetek, hogy helyesen döntsek... köszi előre is! -
Köszi, igazad van... :D
Megnézem ezt az oldalt. -
#360 Itt nézz körül, nagyon hasznos dolgok vannak. Videó? Ahhoz videó, hogy hogyan ültess le egy kutyát? Menni fog nélküle is. -
Hello!
Nem tudtok egy oldalt ajánlani, ahol jól le van írva a kutya nevelése (alapdolgok, pl ül, fekszik, marad)?
Még jobb lenne, ha esetleg videó is van mellé.
Jutalomfalatnak szinte bármi jó, vagy jobb direkt jutalomfalatot venni?
Köszi előre is! :) -
#358 Nem jó ötlet. Nem tudom a barátnődnek mennyi tapasztalata van kutyák terén, de a border komoly gazdát kíván.
20k alatt meg esetleg megmutatják a kutyát. Ezenfelül a lelkiismeretes tenyésztőnek, ha megmondod (és hidd el meg fogja kérdezni) hogy ajándékba lesz a barátnődnek, akkor kirak a kapun kívülre, és mire észbe kapsz, már minden tenyésztő tudni fogja, hogy neked nem szabad adni kutyát...
De ha mindeképpen ragaszkodsz az ötlethez, akkor esetleg menhelyeken nézz körül, szokott lenni border (nem is tudom miért...), vagy border keverék, ők ingyen is odaadják. -
Csisszancs #357 Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, hogy nem tudtok-e valahonnan Border Collie kiskutyát 20ezer Ft alatt? Nagyon jó lenne, barátnőmnek adnám ajándékba (amióta az eszét tudja szeretne egyet :) )
Előre is kössz! -
Cuppppka #356 Köszi a tanácsot!
Abba maradt a családom, hogy amíg meg van az öreg nem reszkírozzuk meg, hogy kinyírja a kicsit egy reggelre. Majd, ha beteg lesz vagy valami és le kell oltatni, majd akkor szerzek kiskutyát. -
#355 Készülj fel, hogy lesznek "hatalmi harcok". Főleg ha moszkvait választod. Többi kutyával amúgy hogy jön ki a mostani németjuhászod? Mert ha nagyon agresszor, akkor szerintem csak akkor vedd meg a másik kutyát, ha a NJ már nem lesz meg. :(
Különben - szerintem - nagyon megagyalná az új kiskutyát.
Amúgy a moszkvai őrkutya nagyon jó házőrzésre! Sokat kell vele foglalkozni, szocializálni, és akkor családi kutyának is tökéletes. Különben a "fejedre nő". :) -
Cuppppka #354 Sziasztok!
Van egy 10 éves németjuhászom aki eddig egyedül tengeti a napjait. Mivel már kezd öregedni szeretnék mellé egy kölyköt, vagy németjuhászt vagy egy moszkvai őrkutyát (esélyesebb). Csak nem tudom mennyire fogadja majd be és fogja-e tanítani, ugyanis nem lett szocializálva. Szerintetek, milyen idős kölyök kéne mellé? A moszkvai őrkutya ház őrzésre és családi kutyának megfelel? Németjuhász után mennyire jó választás ez a fajta?
Köszöntem a segítségeteket! -
#353 Igen, Nekem ugyan ez volt a Német juhászommal..:( megelőzőtt Roger6.. számból vette ki a szót.:-s
-
#352 Nem akarlak elkeseríteni, de egy 7 éves kutya "idomításához" már szakember kell, egyedül nem fog menni. Ezt kiskorukban kell megtanítani nekik, mert hát ugye felnőtt korban már nem taníthatók annyira a kutyusok. -
aati91 #351 Sziasztok nekem egy szibériai huskym van. Most lessz 7 éves nagyon szeretem, aranyos kutya, csak a sétáltatása sz ami a "sírbavisz" Egyfojtában rángat, ugrál, alíg bírok vele, a vállam, és a könyököm nemviseli ezt túl jól! Emiatt nemis szoktam olyan gyakran sétáltatni, ami rávan a legrosszabb hatással. Megköszönném ha tudnátok mondani valami megoldást arra, hogy-hogy tudnám rászoktatni arra, hogy szépen mellettem jöjjön!
Segítségeteket előre is köszönöm! -
Hamlet #350 www.bloki.hu itt lehet profilt csinálni a kutyádnak -
#349 Értem. sok sikert.. és grat akkor.:)
jó8 mindenkinek.:) -
tasa #348 Hali!
Hát valóban nem nagy itt a forgalom:)
Az összeszoktatással probálkozgatunk, úgy tűnik menni fog:) -
#347 Értem..:D ez express.hu-ról van? akkor ott kell néznem.:)
Köszi.:)
Hja és sajnálom, hogy nem tudnak segíteni a problémádon, de 2en éltetjük a topikot.:-s
Am. megoldódott már?:) -
tasa #346 Csak ezt találtam. Én pest megyében vettem, Dob községben. -
tasa #345 Régió: Borsod-Abaúj-Zemplén megye
Szibériai husky szuka kölyök kutyus eladó. Ár megegyezés szerint. Hívjon, már csak 1 kutyus van: -) GYönyörű egészséges szüleivel együtt nevelkedő jókedélyű, játékos kiskutyus.
Kutya fajta: Szibériai husky
Neme: szuka kutya
Eladó / elvihető / fedeztetés: tenyésztőtől eladó
Születés éve: 2008-as
Születés hónapja: novemberi
Szín: fekete-fehér
Kölyök / felnőtt: kölyök
További részletek: Törzskönyvezett , Kutyachip , Oltva , Féregtelenítve
06 30 636-0558 -
#344 Értem!:)
Nagyon szépen köszönöm az eddigi segítségeidet. Már csak jutányos áron kellesz egy fajtiszta Szibériai Husky-t kapni vlhol.:)
Nem tudod hol vannak olcsón? B.-A.-Z. megyében kéne.:)
Köszi.=) -
tasa #343 Szia!
Nekem SZIBÉRIAI van:) -
#342 Hja és lenne egy utolsó kérdésem.. ugye a Husky-ból van 2 fajta, a Szibériai meg az Amerikai v. Japán? Nah mind1..
Neked milyen van?:)
Köszi. -
#341 Értem. Még elfogadható ár akkor, ha chippel és törzskönyvvel+oltással van.:) -
tasa #340 55e volt egy kiskutya 9 hetesen, oltva, törzskönyvvel és chippel. Azt mondják 8-10 hetesen érdemes a kiskutyát hazavinni mert már ettől kezdeve lehet tanítgatni és pórázra szoktatni. Gyorsan nőnek, erősödnek és nagyon nehéz velük bírni mert nagyon erősek. Szóval minél előbb tanítva vannak annál könnyebb velük, persze gyerekek még és minden nap ismételni kell a dolgokat mert rakoncátlanok de nagyon ügyesek és nem felejtetenk el semmit csak jobban szeretnek a maguk feje után menni. Imádni valóak!!! -
#339 Értem.:) Én is Husky-t szeretnék venni, kb. milyen időset vegyek, ami szoktatható a házhoz, hogy ne szökjön / tanítható.:) Hja és kb. mennyibe lenne?:) FAJTISZTA CSAK!
Köszi a részletes leírást!!