541
Kutyák, minden ami kutya és kutyatartás!
  • tasa
    A Husky-k nagyon szeretik az ember közelségét, soha nem próbáltak senkit bántani vagy megugatni(nem is nagyon tudnak) maximum halálra nyalják és ugrálják az embert örömükben. Más a helyzet az állatokkal. Széttépnek minden elérhetőségükbe kerülő nyulat, egeret, patkányt, csirkét, madarat (ugyanis a mieink kint vannak nagy területen ahol ezekkel találkoznak) Egyébként nagy a szabadságvágyuk, nagy terület kell nekik, nagyon sokat futnak. Nyáron a melegben viszont használhatatlanook, csak hüsölnek, lábuk az égnek és naphosszat alszanak. Éjszaka kelnek életre. Okosak, szeretni valóak, állandó kamaszkorukat élik vagyis egy kicsit nehezen kezelhetők. Ha sokat foglalkozunk velük kenyérre lehet őket kenni olyan aranyosak. Hát ennyi....
  • dragon11
    Szia!

Én nem tudok segíteni, de én is Husky-t szeretnék most tavasszal vásárolni és szeretném megkérdezni, hogy hogyan viselkedik a nap folyamán.

Értem ez alatt, hogy mennyit szaladgál, ha bejön egy ismeretlen mit csinál, szökik-e, mennyit eszik(a napi adag, amire szüksége van!), meg minden ilyesmi.:)

Látom az összeszoktatás más állattal elég nehéz.:) , de azért sok sikert kívánok Neked!:)
  • tasa
    Sziasztok!
    A segítségeteket szeretném kérni!
    Van két 1 éves husky kutyánk (fiú, lány) és most egy hete találtunk az út szélén két kis fekete, aranyos, 5-6 hetes elhagyott "nemtudommilyenfajtadearanyos" kutyusokat. Hazavittük de a két nagy nem akarja befogadni őket, igen agresszívak a kicsikkel.
    Hogyan szoktassuk őket össze, hogy a kicsik biztonságban legyenek? Aki tud legyenszives, adjon tanácsot!
    Köszönöm!
  • dragon11
    Én is csak azt tudom mondani, hogy akita.. arra hasonlít nagyon..=)
  • cenobite
    Szerintem is akita.
  • oneal1
    hát talán egy akita kölyök... del ehet hogy csak hasonlít
  • SASboy

Nem tudjátok, hogy ez milyen fajta kutya?
  • tajthy95
    A Border Collie is nagyon szép kutya, csak rettenetesen sok mozgásigénye van, feltéve, ha nem terelésre van fogva, hanem egyszerű házikutyaként van tartva.
  • dragon11
    Igen, le kell foglalni.:) mert ha nem foglalod le a Husky-t, akkor az hajlamos elszökni.:( de szerintem szép kutya és családcentrikus is egyben.:)

A Golden Retrieverrel kevesebb baj lenne, az nem szökős és elvan magának.:) ,mint a Franciai Bulldog, csak azt nehéz megmozgatni, mert lusta dög..;)
  • cenobite
    Köszi! :)
    A Husky sem egy egyszerű eset. Rengeteg mozgás kell neki. Elég gyakran elszöknek. :(
  • macleod2005
    Border Collie-ja van valakinek?
    Jövő nyárra tervezem a Beagle mellé. Elvileg eléggé problémás tud lenni, ha elrontja az ember, ezért ha valakinek van, akkor írjon róla egy pici :) ty
  • dragon11
    Értem.:) sok sikert, én is azt olvastam szigorúnak kell lenni hozzá..;)

én Husky-t akarok, v. Golden Retriever-t majd tavasszal.:)
  • cenobite
    Standard.
  • macleod2005
    Mini bull lesz vagy standard?
  • Roger6
    Én azt hittem, hogy ez egy vadállat, ezért utánaolvastam, és kiderült, hogy nem az! Meglepett a dolog. Illetve rosszul tudtam. Gyerekszerető, ragaszkodó, akaratos, makacs - ezek a fő jellemzői. Az agresszió a tenyésztőknél kizáró ok, szóval ha hivatalos tenyésztőtől veszed, ezzel nem lesz gondod. Bár ahogy olvasom, vas szigor kell neki, mert ha kiskorában nem tanulja meg a dolgokat, felnőve már nem tudod tanítani. Hát sok sikert hozzá!
  • cenobite
    Igen, bulli. És igen, barátságos, gyerektűrő, családcentrikus kutya! Emiatt is választottam - meg amúgy is imádom a terriereket (volt már pit és stafford is)
  • dragon11
    Bull Terrier?:) az barátságos, gyerektűrő, családcentrikus kutya?:)
  • cenobite
    Az enyém meg majd ilyen lesz, ha minden jól megy.

Remélem tavasszal már tudok egyet hazahozni.
  • dragon11
    Nincs mit, szép kutya.;) én is dettó ilyet veszek majd.:))
  • Roger6
    Nagyon szépen köszönöm a segítséget, akkor beszerzek egy lasztit neki!
  • cenobite
    Amúgy amiket linkeltél játékokat, azokkal szerintem egyedül hagyhatod, nem lesz tőle semmi baja. Az enyémeknek is voltak ilyenek.
  • cenobite
    Én is valami labdát javaslok, azzal tuti el van. Én ilyen nem tudom milyen anyagból készül műcsontot, kiscipőt, stb. nem veszek soha semmilyen kutyának (elvileg meg tudják rágni - emészteni), 2 kutyámnak is a torkán akadt. Szerencsére ki tudtuk szedni, de nem volt egyszerű hadművelet... :(
  • Roger6
    Igen, arany szíve van! :) Még csak egyszer láttam, 27-én hozom el a tenyésztőtől. Mielőtt bárki azt hinné, hogy biztos azért veszem, mert karácsony van, hát nem. Így esett az alom születése, és pont karácsony után lehet őt elhozni. Csak már úgy akarom itthon fogadni, hogy mindene meglegyen, ne szenvedjen semmiben hiányt. Ezért akarok neki egy ilyesmi játékot, amivel elvan órákon keresztül. Ezt a labdás dolgot megnézem, köszönöm! Ja, és itt van kép róla (még a tenyésztőnél, bocs ha nagyok a képek):

• dragon11
    Golden Retriever?:) arany szíve van.. én is olyat veszek.;)

am. a Tesco-ba általában van olyan labda, ami magától tele megy levegővel ha összerágja.. vegyél olyat.;)
  • Roger6
    Sziasztok!

Látom jó régen írtatok ebbe a topicba, de azért hátha akad valaki, aki segíteni tud...

Szóval a kutyusomnak (Golden Retriever - 8 hetes) akarok valami játékot szerezni. Vettem is neki ilyet, meg ilyet, de mindegyiken rajta van, hogy csak a felügyeletünk mellett játszhat vele a kutyus. Szóval nekem valami olyan kutyajáték kéne, amit ez a rosszcsont egész nap tud rágogatni, pofozgatni, meg ilyenek. Tud valaki esetleg tanácsot adni ebben?
  • dragon11
    Okés, igazad van.:) elnézést..
  • cenobite
    LOL!

Próbál az ember segíten, erre lehülyézed. Jó a modorod, biztosan sikeres vagy vele. :S

Amúgy az ajánlott oldalon - amit írtam - megnézed milyen fajta is ami tetszik, amit elképzeltél magadnak. Utána gugli, és keresel néhány hazai kennelt, kiválasztod a számodra legszimpatikusabbat, és voila!

De inkább ne járj ide, mert ide csak hülyék járnak.
  • dragon11
    Omg.. kutyát akarok venni, de látom ebbe a topicba csak hülyék járnak..

bb, thx a semmit :)
  • ramerone
    úúúúúúúúú vigyázz dragon mert a torkodnak ugranak:D Böngészgesd ezt is, itt vannak érdekes dolgok, tenyésztők is asszem, de költségkímélő megoldások tutira. http://www.felelosallattartas.hu/index.php?fid=9&aid=0
    bár ez már csak akkor működik ha már megvan a kutyus.
  • dragon11
    Aham, semmire nem mentem vele, ugyanis Én nem ingyen szeretném venni, hanem olcsón..

tehát nem ezt vártam..

azé kösz'
  • ramerone
    Na igen. Most mondd meg mennyibe tartott volna annak az ebnek is beadni azt a nyamvadt pár száz ft-os gyógyszert? Ehelyett majdnem elpusztult. Legalábbis nagyon rossz bőrben volt. kicsi kutya szerintem mázli, hogy túl élte. Azóta is háborgok miatta, mert ez aztán trehányság. Olvastam, hogy még az anyatejjel szoptatás közben is elkaphatja őket. Nem egyszerű...
  • Wattin
    :O:O
    Hát én ledöbbentem, mindig is azt hittem hogy ilyen hivatást választ, az azért kellőképpen állatszerető fanatikus. De ebből a csak a profitorientáltság szűrődik le mindent háttérbe szorítva. Pl. az emberséget.
  • ramerone
    Ezt nem mondtam, de egyik kedves barátunk egy nagyon aranyos kölyköt hozatott az ország keleti csücskéből. Törzskönyv nélkül vette, mert úgy 20.000 volt az ára, amúgy meg 50-80 lett volna. Legalábbis ezt mondta. Egy édes aranyos NYUSZI:) Kutya amúgy, csakhát tényleg nyúlszívű:D amikor megkapta barátkoztunk vele, de később érték meglepetések. Konkrétan kiderült, hogy sem egy francos oltást, sem egy szerencsétlen élősködő irtást nem kapott. Szerencsétlen kiskutya hányt, a hasa ment, és komolyan mondom abban is amit kihányt férgeket lehetett látni. Nem sokat, de volt. Ilyenkor az ember elgondolkodik. Vajon tenyésztő az ilyen? Még szerencse, hogy nálunk nem volt hasonló probléma. Ki is nyírtam volna a fickót, hogy beteg kutyát adott el nekem.
  • ramerone
    uhhhh... ez nem egyszerű. na szép. Tudtam, hogy nem minden tenyésztő lelkiismeretes, de ezek szerint az utóbbiak a szaporítók. Ismerek párat amúgy. Kedves néni, aki vett két kutyát, és a kölyköket eladja. nem tudom törzskönyvet tud e adni melléjük, de ezzel egészíti ki a havi apanázsát. Való igaz nem néz utána a dolgoknak. Ezt csak azért írom, hogy nem feltétlenül helytálló azt fantáziálni, hogy koszos kenelek, és szűk ketrecek a szaporítók ismérvei. Bár eddig azt feltételeztem Ő is tenyésztő.
  • fravik
    sziasztok!

Nagyon egyszerű a különbség a tenyésztő és a szaporító között! Ezen az oldalon részletesen foglalkoznak a témával

Szerintem egyértelmű, hogy melyik a jobb választás, még ha kicsit drágább is lesz a kutyus.
  • Wattin
    Árnyalatnyi különbséget én is érzek a két szó között, de én sem tudom is a különbség. Engem is kíváncsivá tettél!
  • ramerone
    mondd csak hogy érted azt, hogy különbség van tenyésztő és szaporító között? Nem ugyanaz mindkettő? És miért említesz minőséget élőlényeknél? Úgy gondolom ezek azért ütik egymást...
  • cenobite
    Ajánlom ezt az oldalt.

Ezen belül is a "Fajtabemutató"-ra kattints bal oldalon. Ott elég jól le vannak írva a kutyuk jellemzői. Ha nem keveréket szeretnél, akkor azért arra figyelj oda, hogy megbízható helyről, ne szaporítótól vásárold! A minőséget itt is meg kell fizetni. Egy felnőtt korára ideggyenge kutya nem a legjobb dolog.

Nézz szét esetleg kutyamenhelyeken, ott is szoktak lenni szép kutyák, és örökbe fogadsz egyet!
  • dragon11
    Sziasztok.

Családszerető, de házőrző kutya kellene! Német Juhászom volt, jól szolgált sajnos meghalt.(Nyugodjon békében)

Most Nekem valami szép, de családszerető de közben jó házőrző kutya kellene! Láttam a Fókuszban barna színű kutyát, az nagyon tetszett és nyugodt volt.

Köszi.

Ha lehet, több fajtát ajánljatok de ha lehet ne valami drágát..
  • johspeed
    Én úgy tudom, h az állatorvos kidolgozza a féregtelenítési programot. Megmondja, h melyik szert, milyen gyakran kell alkalmazni.