Kutya
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
---life is a give me 5---
is it okay if i think its lame to dance?
Én is most tervezek egy kedves kis vadászgörényt befogadni.. Remélem nem úgy "mûködik", mint egy macska 😄.. De nagyjából értem mire gondolsz.. Nekem nincs görényes ismerõsöm, de a legegyszerûbb, hogy elviszed állatdokihoz, ott midnen szükséges infót megkapsz.. Én ezt teszem..
Sajnos nem találtam saját fórumot, így jobb híján ide írok, hátha tudtok segíteni. Az lenne a problémám, h van egy csöpp vadászgöri-m Na most én az úgy kaptam ismerõs ismerõsétõl, és nem tudom mit kéne vele tenni. Oltatni biztos kell, azt mondták, de feéregteleníteni kell-e? Azt mondják úgy "mûködik", mint egy macska...
is it okay if i think its lame to dance?
Ha jól emlékszem, akkor negyedévente kell elvinni a kutyust féregteleníteni. Ha most veszel, akkor mindenképpen kérdezz rá, hogy volt-e, és ha volt akkor mikor. Ha ezt nem tudják megmondani, vagy örökbe fogadsz, akkor mindenképpen z orvosnál kezd szerintem, nehogy késõbb nagyobb baj legyen.
Nekem 2 kutyám is volt, de már nem emlékeszem pontosan, ezért nem akarok hülyeséget mondani.
gamertag: kenobita
ne is kapja el sose
találtam egy nagyon meggyõzõ rövidfilmet ezekrõl a dögökrõl!
😄
http://www.felelosallattartas.hu/ ezen a kettõn vannak nagyon jó infók. Eléggé kemény arra készülj. Ezt azért nem dörgölik az orrunk alá amikor visszük oltásra😄
What would Jesus do?
What would Jesus do?
itt meg a bélférgekrõl:d
itt egy kép az én Arnoldomról 😊 imizem a kis kócost

Hallottatok róla, hogy októberben nagy kedvezmények lesznek az állatorvosoknál? Nem mindnél persze, de valahol meg lehet nézni kik vannak benne. Én elviszem és megcsináltatjuk a chip beültetést.
Még utánna kell néznem, mert akarunk féreghajtót venni, és remélem a kötelezõ oltás is kedvezményes lesz😄 mázlinkra pont októberben esedékes😄
Bespajzolunk mindenbõl, és remélem fél évig nem is kell venni cuccokat.
What would Jesus do?
hallottam én is errõl sztem. ez nagy elõrelépés és pontosan tudom hogy milyen érzés ha elszökik tõlünk a kutya. nekünk egy westink volt és sajnos nem lett meg . 3 éve történt, de még mindig bánt a dolog...
novemberben lesz megint kutyánk és szetm jobban utánanézek ennek a chip dolognak és a bejárati ajtót is rendszeresen ellenõrzöm 😄
tudsz valami oldalt ahol utána lehetne nézni jobban???
Múltkor tõlünk elszökött az Arnold (a kutya 😊, szegény már vágyott egy kis szabadságra, 2 nap (!) volt mire megtaláltuk õt, itt szenvedett a játszótéren. Most ilyen chip-et szeretnénk beültetni neki, mert hogyha mégegyszer elszökik, talán nem lesz ekkora szerencsénk, viszont ha megtalálja vki, akkor így tudják azonosítani... v vmi ilyesmi. remélem nem túl drága
Az ételébe soha ne tegyük bele. Vannak ízesített tabletták is, amik elõsegítik, hogy a kutya megegye.
"a legtöbb féregírtó csak a már kifejlett bélcsatornában levõ férgeket írtja ki"
Mmint a felnõtt kutya bélcsatornájában lévõket, vagy a kifejlett férgeket?
Kezdõ gazdi vagyok, és egyre több dologra jövök rá, amiben még minden tiszta homály...😞
Féregteleníteni csak állatorvos tud, vagy én is otthon? Ha az elõbbi, akkor kiválaszthatom, melyik gyógyszert kapja a kutyi?
Személyes, elfogulatlan tapasztalatokra vagyok kíváncsi...
Köszi szépen!
<#puszis>#puszis>
A szemkontaktus az kicsit nehezebb, bár van olyan kutya is akinek nem kell tanítani:
elõször is feltételezem hogy a kutyának van labdája, nos, amikor sétáltatod akkor egyik kezedbe a tartod a labdát szorosan a mellkasod elött, és elöbb utóbb fel fog neki tûnni hogy "jééé, ott a labdám" na ilyenkor "véletlenül" leejted neki, és ezt folyamatosan, úgy hogy egyre kevesebbet ejted le a labdát
(még fontos hogy olyan labda legyen amit csak akkor kap meg amikor "ügyes" volt, azaz jutalomnak, máskor legyen elrakva)
Esetleg ha nem az a labdázós típusú kutya, akkor sajt a nyerõ, kicsi kockákra vágva
abban kérnék segítséget tõletek,hogy hogy szoktassam meg a kutyámat a laza pórázon való haladásra.13 hetes golden retriver, most van nálam egy hete,a hámot már tûri magán,de mikor fölcsatolom a a pórázt az istenért sem nézne rám, a pórázra rákap és harapdálja..😞 a kutya.hu-n elég jól levan sztem írva h hogy lehet megtanítani erre a roppant kényes mûveletre,de eza szemkontaktus felvétele nemmegy<#confused>#confused><#shakehead>#shakehead><#help>#help>
Ps3 ID:Sipee Ps1,Ps2,Ps3,PSP owner (:
Jelenleg van egy Bichon Bolognese fajtájú kan szobakutyánk,de mivel kertes családi házban lakunk sokat van kint az udvaron (késõbb lesz fontos).
Szeretnénk egy "kinti" (azaz nem jöhetne be a házba) kutyust,
a kiválasztott fajta egy cocker spániel lenne (kan). A kicsit nemsokára haza hoznánk, viszont aggódunk, hogy a Bolognese nem igazán szívlelné a másik kan kiskutyát.
Mi a véleményetek errõl?
Esetleg van vkinek tapasztalata, illetve tudnátok jótanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne egymáshoz szoktatni õket, nehogy a "nagy" kutya bántsa a kicsit?!
Gondolom lenne az elején rivalizálás (elsõsorban a Bolognese részérõl)...
Szerintetek hosszú távon megoldható lesz a két kan kutya tartása?
Nem szeretnénk nõstényt, mert a Bolognese így is elég "kanos" (a macskákat nyöszteti állandóan...:-) ), nem szeretnénk ilyen keverék kiskutyákat!
Elõre is köszönöm mindenki válaszát és javaslatait!
MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional
Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.