Kutya

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ramerone
Tulajdonképen nem csupán magokon meg gyümölcsökön él ha jól tudom minden húsevõ ki van téve a veszélynek, még mi is. Bár a Vegák talán nem, legalábbis azok akik kerülik az állatokat is<#circling><#circling><#circling><#circling>

---life is a give me 5---

kicsikacsa23
És a féregtelenítés?

is it okay if i think its lame to dance?

ramerone
Jó reggelt mindenki😄 Látom sikerült fölébrednetek😄 Nocsak nocsak görigazdi is van köztünk?😄 Úgy tudom Õket is kell. Legalább olyan sûrûséggel mint a kutyákat. Egy oltás nekünk kb 3000 körül van. Most nem tudom pontosan, mert veszünk mellé mindig valami vigasztaló mütyürt. Veszettség ellen, és féreghajtó tuti rajta van a repertoáron, de nem tudom nekik van e valami spéci betegség ami ellen oltani kell.<#wink>

kicsikacsa23
Hát igen, de azért jó lenne tisztában lenni a dolgokkal, mert mégsem ingyen történnek ezek a dolgok😊 Szóval hogy készüljek, mennyi zsét vigyek magammal, h minden rendben legyen vele...

Szevasz!

Én is most tervezek egy kedves kis vadászgörényt befogadni.. Remélem nem úgy "mûködik", mint egy macska 😄.. De nagyjából értem mire gondolsz.. Nekem nincs görényes ismerõsöm, de a legegyszerûbb, hogy elviszed állatdokihoz, ott midnen szükséges infót megkapsz.. Én ezt teszem..
kicsikacsa23
Hali!

Sajnos nem találtam saját fórumot, így jobb híján ide írok, hátha tudtok segíteni. Az lenne a problémám, h van egy csöpp vadászgöri-m Na most én az úgy kaptam ismerõs ismerõsétõl, és nem tudom mit kéne vele tenni. Oltatni biztos kell, azt mondták, de feéregteleníteni kell-e? Azt mondják úgy "mûködik", mint egy macska...

ramerone
Hmmm. Azt nem ismerem. Mi drontalozunk. Azt hajlandó megenni😄 Ízesített is van. Azt meg fõleg😄

Vermis-Ex-et
ramerone
Milyen tablettát használsz amúgy???

Hát akkor kicsit gyakoribbá teszem a mûveletet. Duplaannyiba fog kerülni, de ennyit bõven megér. Köszi a választ.
ramerone
Úgy tudom három hónap alatt fejlõdnek ki a nagy férgek, és ha három havonta féregteleníti az ember akkor jó esélye van arra, hogy ne tudjanak petét rakni, és ne tudjanak tovább szaporodni. De aki nagyon alapos két havonta ad a kutyájának. Ártani nem fog csak használni😄<#fejvakaras>

Én félévente féregtelenítem a kutyámat, ezek szerint az kevés???
ramerone
Mi úgy járunk a dokihoz mint más a boltba😄 Tele vagyunk oltásra váró bõrfelületekkel😄 mi asszem az elsõ alkalommal kaptunk féregirtót, amit ki is hányt. aztán a második alkalommal is kapott, no az már benne maradt. Még várunk némi szurira, és egyebekre aztán mi teljes értékû tagjai leszünk a kutyák lepapírozott társadalmának😄

Szia

Ha jól emlékszem, akkor negyedévente kell elvinni a kutyust féregteleníteni. Ha most veszel, akkor mindenképpen kérdezz rá, hogy volt-e, és ha volt akkor mikor. Ha ezt nem tudják megmondani, vagy örökbe fogadsz, akkor mindenképpen z orvosnál kezd szerintem, nehogy késõbb nagyobb baj legyen.
cenobite
Vidd el az állatorvoshoz, õ megmondja.
Nekem 2 kutyám is volt, de már nem emlékeszem pontosan, ezért nem akarok hülyeséget mondani.

gamertag: kenobita

ezt a féregírtást milyen sûrûn kell elvégezni? nemsokára szeretnék kutyust, és nem szereném ha ilyen problémák lennének
gondolom mert kap féregírtót!
ne is kapja el sose
sapkafej
a mi kutyánknak nincs ilyen baja

György

http://www.indavideo.hu/video/Tamadnak_az_idegenek
techgirl
komolyan, ha visszaolvasnátok...

ez egy másik oldalon a lényeg ugyanaz 😄

http://videa.hu/videok/allatok/tamadnak-az-idegenek-allat-fereg-kolyok-d113m9WfJUeCHMlf

találtam egy nagyon meggyõzõ rövidfilmet ezekrõl a dögökrõl!

😄
techgirl
olvass vissza újreg. segítek: 1 hozzászólással alattad

Amennyire én tudom, nem kamu, tényleg komoly dolgokat tudnak okozni ezek a dögök. Én arra lennék, kíváncsi, hogy a mikrocsipekrõl mit tudtok. Utazni készülök uis, vinném a kutyámat is, és mondták, hogy az útleveléhez kötelezõ.
Szerintem nem... Én is láttam, és olvastam is róla. Most októberben lesz ez a nagy kisállategészségügyi hónap, és tele van a net különbözõ szakmai írásokkal, állatorvosi tanulmányokkal. Nem véletlenül készülhetet el az a felvétel sem...
http://www.felelosallattartas.hu/ ezen a kettõn vannak nagyon jó infók. Eléggé kemény arra készülj. Ezt azért nem dörgölik az orrunk alá amikor visszük oltásra😄

What would Jesus do?

techgirl
fúúúj nemár ez vmi kamu?

giliszta #262: köszönöm az õ nevében is 😊 várjuk a képet!

Aranyos feje van😄😄 én eldobom magam a fekete kis gomb szemektõl, meg az apró fekete orrocskától😄 Itt sajna nincs kép az enyémrõl, de este majd teszek föl😄 Megnézhetitek😄 Olyan aranyos ahogy összehúzza a szemöldökét mert nem tetszik neki valami, vagy amikor eljátsza a szomorú ebet, és szívszaggatóan néz😄 De van a rosszaságon töröm a fejemet pofa akkor meg beránmcolja az állán a bõrt. elképesztõen vicces egyéniség😄

What would Jesus do?

http://www.youtube.com/watch?v=wTUe-531Il4

itt meg a bélférgekrõl:d
techgirl
orvostól kérdezd meg mindenképp hogy mit ajánl neki

itt egy kép az én Arnoldomról 😊 imizem a kis kócost

Sziasztok. Nekem szerencsére még nem veszett el kutyám, bár kerültünk érdekes helyzetekbe😊
Hallottatok róla, hogy októberben nagy kedvezmények lesznek az állatorvosoknál? Nem mindnél persze, de valahol meg lehet nézni kik vannak benne. Én elviszem és megcsináltatjuk a chip beültetést.
Még utánna kell néznem, mert akarunk féreghajtót venni, és remélem a kötelezõ oltás is kedvezményes lesz😄 mázlinkra pont októberben esedékes😄
Bespajzolunk mindenbõl, és remélem fél évig nem is kell venni cuccokat.

What would Jesus do?

hello!

hallottam én is errõl sztem. ez nagy elõrelépés és pontosan tudom hogy milyen érzés ha elszökik tõlünk a kutya. nekünk egy westink volt és sajnos nem lett meg . 3 éve történt, de még mindig bánt a dolog...
novemberben lesz megint kutyánk és szetm jobban utánanézek ennek a chip dolognak és a bejárati ajtót is rendszeresen ellenõrzöm 😄
tudsz valami oldalt ahol utána lehetne nézni jobban???
techgirl
Sajnos sokan nem veszik komolyan ezt a témát, csak úgy tartják a kutyát/macskát stb mert az mekkora poén, de azzal már nem foglalkoznak hogy az az állat hogyan él.

Múltkor tõlünk elszökött az Arnold (a kutya 😊, szegény már vágyott egy kis szabadságra, 2 nap (!) volt mire megtaláltuk õt, itt szenvedett a játszótéren. Most ilyen chip-et szeretnénk beültetni neki, mert hogyha mégegyszer elszökik, talán nem lesz ekkora szerencsénk, viszont ha megtalálja vki, akkor így tudják azonosítani... v vmi ilyesmi. remélem nem túl drága

hellobello
köszike

Megtaláltam. Advocate a neve.
hellobello
köszi szépen, fontos lenne

Hûû, megpróbálok neked utánanézni, most így nem ugrik be, de szerintem még valahol megtalálom...
hellobello
És mi volt a szer neve ?

Lehet bizony! Mi valami olyat használtunk amit a nyakára kellett cseppenteni. Orvos írta föl.
hellobello
Féregteleníteni otthon is lehet, csak vigyázni kell, hogy ne köpje ki.
Az ételébe soha ne tegyük bele. Vannak ízesített tabletták is, amik elõsegítik, hogy a kutya megegye.

Sziasztok!

"a legtöbb féregírtó csak a már kifejlett bélcsatornában levõ férgeket írtja ki"

Mmint a felnõtt kutya bélcsatornájában lévõket, vagy a kifejlett férgeket?

Kezdõ gazdi vagyok, és egyre több dologra jövök rá, amiben még minden tiszta homály...😞

Féregteleníteni csak állatorvos tud, vagy én is otthon? Ha az elõbbi, akkor kiválaszthatom, melyik gyógyszert kapja a kutyi?

Személyes, elfogulatlan tapasztalatokra vagyok kíváncsi...

Köszi szépen!

<#puszis>
hamotar
Ez így igaz, de ezenkívül még fontos hogy rendszeresen vigyed, ha kiskutyád van érdemes kéthetente vinni egy ideig a biztonság kedvéért, mert egyrészt a köztes idõszakban ujrafertõzõdhet, másrészt a legtöbb féregírtó csak a már kifejlett bélcsatornában levõ férgeket írtja ki!

igen nekem már votl menj el álltaorvoshoz ir fel gyógyszert a kutyának v kenõcsöt.De ne halogasd a dolgot mert te is elkaphatod és annak csúnya vége lenne:/
Hali! Volt már vkinek bélférges a kutyája? Milyen gyakran kéne féregteleníttetni?
macleod2005
Hi, a laza pórázon sétálást a legegyszerûbben, egysoros felvezetõláncal lehet megtanítani neki.
A szemkontaktus az kicsit nehezebb, bár van olyan kutya is akinek nem kell tanítani:
elõször is feltételezem hogy a kutyának van labdája, nos, amikor sétáltatod akkor egyik kezedbe a tartod a labdát szorosan a mellkasod elött, és elöbb utóbb fel fog neki tûnni hogy "jééé, ott a labdám" na ilyenkor "véletlenül" leejted neki, és ezt folyamatosan, úgy hogy egyre kevesebbet ejted le a labdát
(még fontos hogy olyan labda legyen amit csak akkor kap meg amikor "ügyes" volt, azaz jutalomnak, máskor legyen elrakva)
Esetleg ha nem az a labdázós típusú kutya, akkor sajt a nyerõ, kicsi kockákra vágva

Sipee
üdvözlet mindenkine!(:
abban kérnék segítséget tõletek,hogy hogy szoktassam meg a kutyámat a laza pórázon való haladásra.13 hetes golden retriver, most van nálam egy hete,a hámot már tûri magán,de mikor fölcsatolom a a pórázt az istenért sem nézne rám, a pórázra rákap és harapdálja..😞 a kutya.hu-n elég jól levan sztem írva h hogy lehet megtanítani erre a roppant kényes mûveletre,de eza szemkontaktus felvétele nemmegy<#confused><#shakehead><#help>

Ps3 ID:Sipee Ps1,Ps2,Ps3,PSP owner (:

fravik
sziasztok! egy elég fontos kérdésem lenne:

Jelenleg van egy Bichon Bolognese fajtájú kan szobakutyánk,de mivel kertes családi házban lakunk sokat van kint az udvaron (késõbb lesz fontos).

Szeretnénk egy "kinti" (azaz nem jöhetne be a házba) kutyust,
a kiválasztott fajta egy cocker spániel lenne (kan). A kicsit nemsokára haza hoznánk, viszont aggódunk, hogy a Bolognese nem igazán szívlelné a másik kan kiskutyát.

Mi a véleményetek errõl?
Esetleg van vkinek tapasztalata, illetve tudnátok jótanácsot adni ezzel kapcsolatban, hogy hogyan lehetne egymáshoz szoktatni õket, nehogy a "nagy" kutya bántsa a kicsit?!
Gondolom lenne az elején rivalizálás (elsõsorban a Bolognese részérõl)...

Szerintetek hosszú távon megoldható lesz a két kan kutya tartása?
Nem szeretnénk nõstényt, mert a Bolognese így is elég "kanos" (a macskákat nyöszteti állandóan...:-) ), nem szeretnénk ilyen keverék kiskutyákat!

Elõre is köszönöm mindenki válaszát és javaslatait!

MSI M655X-037HU AMD Turion 64 MT-37(2GHz),ATI Mobility Radeon X1600 (256MB), 2GB DDR, 100GB HDD 15,4\" Glare LCD, 1.3 Mpx Camera,Bluetooth, 6in1 CardReader, Windows 7 Professional

cenobite
Valószínû, hogy keverék.

gamertag: kenobita

tudna valaki segíteni???????????
Z
8-10 hetesen szokták odaadni a tenyésztõk. Ha lelkiismeretes, akkor leül elõtte beszélgetni veled, kicsit megismerni, hogy milyen ember is az új gazdija a "gyerekének". Ha csak szaporító, akkor odaggya osztjóvan.

Amit nem tudunk az erkölcsök útján megtenni, azt nem szabad a törvények útján megtennünk. A fehér ember nagyon ért a pénzcsináláshoz, csak ahhoz nem ért, hogyan kell elosztani.

valaki megtudja mondani hogy milyen fajta kutya ez?