14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
-
G_ArchAngel #1138 ne lámáskodjatok...
terepszínű festés anno azért volt sok - főleg a II.VH. alatt - mert rengeteg felszállópálya volt erdőben, vagy zöld természetben: Anglia tele volt kisebb légibázisokkal, ahol nem voltak hangárok és a gépeket védeni kellett a kémrepülőktől... -
Nem azt mondtam, hogy azért kék-szürke, mert azt a legkönnyebb észrevenni, hanem azt, hogy manapság az új modelleket nem festik "terepszínűre", mert tök felesleges, már a legputribb államnak is van radarja, max a régi típusú flak légvédelem ellen ér valamit, de a föld-levegő rakéták ellen szart sem, mert a rakéták úgyis szinvakok :) -
bagoj=bagoly PARASZT! :D -
Nekem bagojjal volt ilyen élményem de túlélte mert a annó a trabimmal 70-el repesztettem de beszartam rendesen ahogy rácsapott a német vasra. Megálltam vissza keresgélés a szürkületben árokparton. Megtaláltam szegényt csak gubbasztott és össze vissza pislogott, majd pár perc mulva magához tért és elrepült. A Trabinak nem lett baja mert pont az A oszlop és a szélvédő találkozásánál kapta el. -
G_ArchAngel #1134 Katának akkor feneke van, hogy moziban simán kérhet 50% kedvezményt, mert még egy Kata melléülhetne...:DDD -
G_ArchAngel #1133
ne légy
...
-
G_ArchAngel #1132 (ez nem olyan mint egy reakció egy jókedvű beírásra) -
toto2700 #1131 Nagy a picsád! -
Nem osztottam le semmit, csak utánanéztem a dolognak a neten. -
G_ArchAngel #1129 hoppá, Katica leosztotta az észt:)))
figyeljétek szavait, s tanuljatok Tőle

-
Nagyon művésziek, tetszik. Kár hogy ezekben a gépekben már többet számít a technika, mint az emberi tudás
-
Hát ebben nagyon tévedsz.
És Katától, már meg is kaptad a választ. -
Nem egészen... Azért festik a gépeket szürke árnyalatokra, mert a levegőben vizuálisan az a legnehezebben felderíthető szín. Ez optika és fénytörés témakör.
A kisebb magasságban bevetett gépeket manapság is "terepszínezik", méghozzá a bevetési terület színeinek megfelelően. Teszik ezt azért, hogy a magasból rájuk vadászó gépek ha rájuk cuppannak, akkor közelharcban ugyancsak a vizuálisan megtévesszék. Ugyanis közelharcban a radar már olyan, mint halott fenekére a puszi. A pilóta örül, ha egy pillanatra nem veszti el szeme elől a célt. Nos egy terepfestésű gép egy mélyrepülő manőverrel simán eltűnik az őt üldöző vadász szemei elől, s máris ellentámadó pozíciót vehet fel.
A fentieknek utánaolvastam (viva Google), szerintem tedd te is. Főleg a modern légi harcok témákat keresd, azokban említik az álcázó terep- és szürke festések lényegét. Szóval nem csak azért kenik a gépeket szürkére, mert az a legolcsóbb festék.
-
Manapság már tényleg semmi szerepe a festésnek. AZért festik a gépek 90%-át szürkére, míg ha megnézed régen minden gép terepszinű volt a komoly radar megjelenéséig. -
mert a sok buzerans ugyis valami terepszinu szart keres:) -
512mb pihen a kis ixusban:) -
Akkor lássunk egy pár jó képet

-
Yetike #1121 Mert az hülyén nézne ki :). -
Akkor meséld el, miért nem csicserisárgára festik a harci gépeket.
-
Vigyél jó sok memóriakártyát! -
ppff gec komoly latvany lesz !! csak par gep a bemutatorol:
demonstracio:
f14tomcat
f18hornet
f15 eagle
a 10 warthog
av 8 b harrier jet
flyovers: f117 nighthawk stealth
b-1b lancer
b2 stealth bomber (AZTAKURVAAAAAAAAAAAA)
tudjatok mit ide nezzetek:
katt ide azonnal -
Kár, hogy semmit nem ér az álcázó festés :) -
nah sajnos ilyeneket azert nem fogok tudni:((( -
egyszer ez tortent mikor az mk3 as supra vegsebesseget akartuk meglesni..200 folott kicsivel megtalalt minket egy solyom...hat epphogy nem szakadt be a szelvedo... de kilatni azt mar nem lehetett rajta.. nomeg a para hogy semmit nem latunk 200 al dongetunk es hirtelen hatalmas csattanas es pokhalos elottunk az uveg;;huhh mint a filmekben ...olyan volt! -
ide megyek hetvegen! nincs csucs digitgepem de azert majd megprobalok alkotni szepeket 4mpixelben.. no meg persze csak a foldrol fogom csapatni a cuccost, ha szerencsem van a nap nem velem szemben lesz....
-
khömm...
-
Ezek is hazaértek valahogy... de hogy?

http://www.americanaeroservices.com/images/BomberBill/bird%20strike.jpg
-
-
úgy tudom, párat igen -
Azt szolgálatba állították? -
Gyere Józsi, leszállunk -
vadászokért nem vagyok annyira oda... De ha muszáj választani, akkor egyértelműen a Su-37 superflanker. :) -
-

-
Még a Su-31 is?! :D
Melyik a kedvenc vadászrepulod? -

-
Nagyon szépek!! -
ha részegen vezet az ember, könnyen találja magát az árokban
-
G_ArchAngel #1100 

-