14128

A repülés szerelmeseinek topikja.
  • G_ArchAngel #1138
    ne lámáskodjatok...
    terepszínű festés anno azért volt sok - főleg a II.VH. alatt - mert rengeteg felszállópálya volt erdőben, vagy zöld természetben: Anglia tele volt kisebb légibázisokkal, ahol nem voltak hangárok és a gépeket védeni kellett a kémrepülőktől...
  • I.C.ram
    Nem azt mondtam, hogy azért kék-szürke, mert azt a legkönnyebb észrevenni, hanem azt, hogy manapság az új modelleket nem festik "terepszínűre", mert tök felesleges, már a legputribb államnak is van radarja, max a régi típusú flak légvédelem ellen ér valamit, de a föld-levegő rakéták ellen szart sem, mert a rakéták úgyis szinvakok :)
  • Placebó
    bagoj=bagoly PARASZT! :D
  • Placebó
    Nekem bagojjal volt ilyen élményem de túlélte mert a annó a trabimmal 70-el repesztettem de beszartam rendesen ahogy rácsapott a német vasra. Megálltam vissza keresgélés a szürkületben árokparton. Megtaláltam szegényt csak gubbasztott és össze vissza pislogott, majd pár perc mulva magához tért és elrepült. A Trabinak nem lett baja mert pont az A oszlop és a szélvédő találkozásánál kapta el.
  • G_ArchAngel #1134
    Katának akkor feneke van, hogy moziban simán kérhet 50% kedvezményt, mert még egy Kata melléülhetne...:DDD
  • G_ArchAngel #1133
    ne légy ...
  • G_ArchAngel #1132
    (ez nem olyan mint egy reakció egy jókedvű beírásra)
  • toto2700
    Nagy a picsád!
  • Kata
    Nem osztottam le semmit, csak utánanéztem a dolognak a neten.
  • G_ArchAngel #1129
    hoppá, Katica leosztotta az észt:)))
    figyeljétek szavait, s tanuljatok Tőle
  • LSL
    Nagyon művésziek, tetszik. Kár hogy ezekben a gépekben már többet számít a technika, mint az emberi tudás
  • geronimo77
    Hát ebben nagyon tévedsz.
    És Katától, már meg is kaptad a választ.
  • Kata
    Nem egészen... Azért festik a gépeket szürke árnyalatokra, mert a levegőben vizuálisan az a legnehezebben felderíthető szín. Ez optika és fénytörés témakör.
    A kisebb magasságban bevetett gépeket manapság is "terepszínezik", méghozzá a bevetési terület színeinek megfelelően. Teszik ezt azért, hogy a magasból rájuk vadászó gépek ha rájuk cuppannak, akkor közelharcban ugyancsak a vizuálisan megtévesszék. Ugyanis közelharcban a radar már olyan, mint halott fenekére a puszi. A pilóta örül, ha egy pillanatra nem veszti el szeme elől a célt. Nos egy terepfestésű gép egy mélyrepülő manőverrel simán eltűnik az őt üldöző vadász szemei elől, s máris ellentámadó pozíciót vehet fel.
    A fentieknek utánaolvastam (viva Google), szerintem tedd te is. Főleg a modern légi harcok témákat keresd, azokban említik az álcázó terep- és szürke festések lényegét. Szóval nem csak azért kenik a gépeket szürkére, mert az a legolcsóbb festék.
  • I.C.ram
    Manapság már tényleg semmi szerepe a festésnek. AZért festik a gépek 90%-át szürkére, míg ha megnézed régen minden gép terepszinű volt a komoly radar megjelenéséig.
  • CSOCSO
    mert a sok buzerans ugyis valami terepszinu szart keres:)
  • CSOCSO
    512mb pihen a kis ixusban:)
  • geronimo77
    Akkor lássunk egy pár jó képet

• Yetike
    Mert az hülyén nézne ki :).
  • Kata
    Akkor meséld el, miért nem csicserisárgára festik a harci gépeket.
  • geronimo77
    Vigyél jó sok memóriakártyát!
  • CSOCSO
    ppff gec komoly latvany lesz !! csak par gep a bemutatorol:
    demonstracio:
    f14tomcat
    f18hornet
    f15 eagle
    a 10 warthog
    av 8 b harrier jet

flyovers: f117 nighthawk stealth
    b-1b lancer
    b2 stealth bomber (AZTAKURVAAAAAAAAAAAA)

tudjatok mit ide nezzetek:
    katt ide azonnal
  • I.C.ram
    Kár, hogy semmit nem ér az álcázó festés :)
  • CSOCSO
    nah sajnos ilyeneket azert nem fogok tudni:(((
  • CSOCSO
    egyszer ez tortent mikor az mk3 as supra vegsebesseget akartuk meglesni..200 folott kicsivel megtalalt minket egy solyom...hat epphogy nem szakadt be a szelvedo... de kilatni azt mar nem lehetett rajta.. nomeg a para hogy semmit nem latunk 200 al dongetunk es hirtelen hatalmas csattanas es pokhalos elottunk az uveg;;huhh mint a filmekben ...olyan volt!
  • CSOCSO
    ide megyek hetvegen! nincs csucs digitgepem de azert majd megprobalok alkotni szepeket 4mpixelben.. no meg persze csak a foldrol fogom csapatni a cuccost, ha szerencsem van a nap nem velem szemben lesz....

• Placebó
    khömm...
  • Placebó
    Ezek is hazaértek valahogy... de hogy?

http://www.americanaeroservices.com/images/BomberBill/bird%20strike.jpg
  • geronimo77
  • Kata
    úgy tudom, párat igen
  • geronimo77
    Azt szolgálatba állították?
  • Kata
    Gyere Józsi, leszállunk
  • Kata
    vadászokért nem vagyok annyira oda... De ha muszáj választani, akkor egyértelműen a Su-37 superflanker. :)
  • geronimo77
  • Kata

• geronimo77
    Még a Su-31 is?! :D
    Melyik a kedvenc vadászrepulod?
  • Kata

• geronimo77
    Nagyon szépek!!
  • Kata
    ha részegen vezet az ember, könnyen találja magát az árokban
  • G_ArchAngel #1100
  • Kata