13532
Olasz foci szerelmeseinek
  • R9
    szegény fiorentina 3 évente feljut a serie a-ba
  • Csesza
    :DDDDDD ügyi vagy
  • 9csöves9
    végülis nem erről beszélünk másfél hete:P
  • SeLFisCH
    re
    én ma oylat olvastam , hogy az is lehet , hogy kizárják a milant és a juvét , s az Inter lesz a bajnok
  • McFrost
    szerintem is:P
  • Csesza
    :DDDDDDD csaknem

sztem a kiévó mártott be mindenkit hamis bizonyítékokkal :PPPP
  • bmffm856
    el...és nem csak tőlünk, hanem több millió, de talán százmillió embertől...és asszem erre már nem erős jelző az "emberiség ellen elkövetett bűncselekmény" sem...
  • McFrost
    vazze mik vannak
    Bajnok csapat-bajnok csapat
  • 9csöves9
    teljesen egyet tudok érteni veled,ezek az emberek elvették tőlünk a legfontosabbat
  • bmffm856
    figy...geciség volt...elismerem...és meg is követlek érte benneteket...mea culpa...:(
  • bmffm856
    tudjátok mit? én tegnap este eljutottam oda, hogy akármi lesz, nem érdekel... napokig ezt követtem nyomon, semmi mást nem csináltam, és elég sok információt szedtem össze ahhoz, hogy megalkossam a véleményemet...ez pedig a kvöetkező... nem érdekel hogy mi lesz...még pedig azért nem, mert itt valóban hosszú évekre visszamenő bundázásról van szó...és ezzel, hogy pár faszkalap ezt így egymás közt lerendezte, olyasmit vett el tőlem és a többi millió szurkolótól, amit szavakkal nem lehet leírni...együt sírtam a csapattal, ha éppen olyan volt a helyzet...együt örjöngtem egy-egy gólnál...a körmömet lerágtam egy-egy izgalmasabb meccsnél, és még sorolhatnám az olyan dolgokat amikkel nyilván nem csak én vagyok, voltam így... és akkor kiderül hogy az egész meg volt rendezve...ezzel egy darabot kivágtak belőlem, belőlünk, mert vasárnap délutántól kezdve következő vasárnapig nem volt olyan óra, hogy ne gondoljak a csapatra, a fordulóra, és a veeljáró kellemes-feszültségre...és az egész színjáték volt...mérhetetlen nagy csalódás ez, ami persze nem jelenti azt hogy már nem érdekel a foci, meg a Serie A, stbstb...ettől még ugyanúgy fogom nézni, és ugyanúgy szurkolok majd a csapatomnak, a Fiorentinának, de azt tartom, hogy azok az emberek, akik ezt tették, legyen az Della Valle, Moggi, Sensi vagy akárki, lakoljanak meg rendesen azokért a bűnökért amelyeket nem csak simán a Calcio, hanem jóhiszemű szurkolók milliói ellen elkövettek...a módja már nem érdekel...az egésztől elment a kedvem, jövőre lesz ami lesz, akkor majd szurkolok újra, remélhetőleg (bár ez csupán illúzió) egy tiszta focinak...

bocs ha kcisit érzelgős lett, de ez már érik bennem egy napja...

FORZA ITALIA!
  • 9csöves9
    akkor is ezt tettem amikor Te azthitted,hogy DV szent

de tényleg,reméljük a legjobbakat,én nem kívánom azt a csapatodnak amit Te nekünk kívántál
  • bmffm856
    nem változik sokszor a véleményem...de a fasznak kell baszakodnod...a helyedben várnám lerágott körmök közt a végkifejletet...én is ezt teszem...
  • bmffm856
    figyelj...én vállalom...hibáztam...szerintem nem én vagyok az egyetlen aki hibázik életében, de hadd idézzem egy nem is olyan régi, pár órával ezelőtti hszemet:

"magamra vettem...igen...mert sajnos (akármennyire restellem is) illik a leírás rám is...nem vagyok rá büszke de így van...de asszem ez így korrekt.."

ha gondoljátok akkor mea culpa...
  • 9csöves9
    sokszor változik a véleménye

fél éve még Forza Juvezott
  • gabber_saviola
    Peti egyik kommentjének a részlete a Juve topikból :

...tehát maradjunk csak a juvénál, és ennél az igen érdekfeszítő, zaftos, és meglehetősen visszataszító botránynál, melyben tiszta szívből remélem hogy elnyeri a bűnös méltó jutalmát...

persze akkor nagy volt a szája, mert csak a Juve volt terítéken :Dddddddd
  • gabber_saviola
    a csapat tulajdonosa szvsz akarom mondani remélem, hogy nem tudott a bunázásról...itt a csapatok vezetőit (igazgatóit) kell elmeszelni meg persze magát a csapatokat is vissza kell sorolni, mivel akkor az is bűzlik, és így példát kell statuálni a kövi vezetőknek akik ezekhez a csapatokhoz kerülnek...a játékosokat meg persze nem szabad bántani, mert Ők tuti nem tudtak a bundázásról
  • bmffm856
    kérdés ki a bűnös? az ember, vagy a csapat...namármost...a csapat mint szervezet, rendelkezik közgyűléssel, ami maga a csapat ( meg persze a játékosok, de ők a legtöbb esetben biztosan nem tudtak a dolgokról )...és kétlem, hogy bármelyik érintett csapatból az érintett egyének a közgyűlés elé terjesztették volna, hogy mi most csalni akarunk...innentől pedig nem beszélhetünk bűnös csapatról, max bűnös emberekről...de elég összetett ez a kérdés, szóval sokféleképpen meg lehet fogni...
  • gabber_saviola
    kételem, hogy egy ilyen piti büntetéssel megussza a Juventusz
  • forzajuve
    elmondom, nem fognak kizárni minket. a 3 illetékest fogják keményen büntetni, mi meg jövőre is leiskolázzuk az egész serie a-t. ti meg nézitek a tv-ben a BL-t
  • gabber_saviola
    persze meszeljék el a bűnösöket
  • bmffm856
    egyébkétn szerintetek komolyan képesek lennének eljegelni mind az 5 (és még több ha a kiscsapatokat is idevesszük, mint pl. Siena, stb...) csapatot akiknek a neve eddig felmerült? én erősen kétlem...
  • bmffm856
    magamra vettem...igen...mert sajnos (akármennyire restellem is) illik a leírás rám is...nem vagyok rá büszke de így van...de asszem ez így korrekt...
  • bmffm856
  • gabber_saviola
    kevered Moggival :Dddddddddd
  • Zséé
    Ő emesenen intézi az ügyeit :P
  • gabber_saviola
    tutinem, mi tiszták vagyunk ott lent délen, és Zamparini nem mobiltelcsifan :Dddddddd
  • szanics
    gondolod, hogy Ti, ott Szicíliában nem vagytok benne? :PPP
  • szanics
    Netetűzzétetetűteeee! :DD
    Azért az legalábbis elgondolkodtató, hogy Ti minden vonalon rajta vagytok, nem? Úgyhogy száj alapállásba, nyugodtan, csendben várja a kizárást, és keres kapust, mert Buffont is elkaszálják legalább 1 évre. :P
  • gabber_saviola
    nah akkor gyorsan elmeszelni minden bundás csapatot -.-
  • forzajuve
    sry ha magadra vetted.

A Juve ellen tiltakoztak a szurkolók

Óriási transzparenseken irónikussan fejezték ki véleményüket, a múlt héten kirobbant bundabotrányról. Szurkolói pletykák szerint Moggi egy Maserati-t ajándékozott Parietto-nak a kért bírókért cserébe.
    Ascoliban: " Van Isten. Ascoli az A ligában Moggi a börtönben!!!"
    Roma: 'Moggi a bíró, Bettega és Capello a partjelző"
    Firenze: "Aki sokat telefonál, az többet nyer"

• bmffm856
    igen...kisebb az arcunk...de úgy látom neked viszont nőtt
  • forzajuve
    mik derülnek ki... vicces,h 1 hete még fiorentinások + romások tüntettek a Juve ellen. Azóta már biztos kissebb az arca a sok tetűnek
  • szanics
    Na mondom a lényeget, beszéltem olasztudóssal :DDDD

Szóval.
    A jelek szerint a Roma is benne van az ügyben, bár egyelőre semmilyen vád nem fogalmazódott meg velünk kapcsolatban, de valószínűleg napokon belül meg fog...
    Az egész a Livornói Pénzügyőrség által rögzített telefonbeszélgetésből indul ki, amit még 2002-ben vettek fel, és Franco Sensi Roma-elnök, valamint Paolo Bergamo, a JT-bizottság egyik tagja között zajlott le.
    Ebben Sensi elmondja, milyen bírókat szeretne látni a Roma hátralévő mérkőzésein, cserébe az akkori mezszponzor, az Ina AssItalia életbiztosításait ajánlotta fel Bergamónak.

Ezek után 3 vonalon vizsgálódnak a Rómával kapcsolatban.

1. Hirtelen lett béke a 2004-05-ös év fordulóján Sensi és Moggi között. Ennek kapcsán egyes, a Gea ügynökséggel kapcsolatban álló játékosokat hosszú idő után sikerült a Rómának megszereznie, ami legalábbis gyanús.

2. Emerson átigazolása kapcsán egy Moggi-telefonbeszélgetés, melyben a Roma bizonyos "csereszolgáltatásokat" vár el, szerződésben rögzítve!

3. Franco Baldini, a Roma volt sportigazgatójának tanúvallomása, melyben megerősítette a Gea-val kapcsolatos információkat. Egyébként ő lenne a Juve következő sportigazgatója...

Ezután még ott áll a Giraudo és Moggi közti telefonbeszélgetés, melyben a tv-s jogok kerülnek elő. Emerson átigazolása ugyanis valamilyen úton-módon a televíziós jogokkal van kapcsolatban, hogy miként, azt még vizsgálják. Ami biztos: erre kihallgatásán éppen Rosella Sensi hívta fel a figyelmet.
  • Kit--Kat
    Te szeremcsétlen látom te is a kacsákat nézed az udvarban a vasárnapi meccsek helyett...
    Del Pierot és Camoranesit hanyagoljuk, mert az ő helyén még vannak csatárok és középpályások, de 1 Buffon, Cannavaro, Zambrott helyett kit raksz be?
  • Petyus_
    Majd elől Totti, Pippo meg Gila annyi gólt ver, hogy nem lesz szükség a juveculo játékosok lelkének kényeztetésére. =)
  • szanics
    Előttem már lefordították a lényeget, ami biztosnak tűnik (sajnos): hogy Sensi és Moggi a békülésük óta igen jóban vannak, és pl. Emerson átigazolásáért is kért bizonyos szívességeket a Roma.
    Nem tudom, egyelőre egy hírforrás van, figyeljük a gazzettát is (ott még semmi).
  • Kit--Kat
    (VÁLOGATOTT)
  • Kit--Kat
    Ha 1 kis eszed lenne átlátnád, nem az a lényeg ki mit csinált, ez a pancser demoralizálja ezzel az egész csapatot, ellenséges hangulatot szül, miközben a Juvés játékosoktól nagyon függ a csapat...
  • bmffm856
    érdekes fejlemnények...egyre gusztustalanabb ez az ügy... :( :( :(

"Ahogy halad előre a vizsgálat, egyre több szenny és mocsok kerül felszínre, és ami a legszomorúbb: egyre ősibb csontvázak dőlnek ki a szekrényből. A Sensi-féle kihallgatás alapjául egy 2002-ben lehallgatott telefonbeszélgetés szolgál, amelyet az egyik fő vádlott, Paolo Bergamo játékvezető-küldő és Franco Sensi, az A.S. Roma elnöke folytatott. Ebben a Roma elnöke arra kéri Bergamót, hogy néhány mérkőzésen a Roma kitüntetett játékvezetésben részesüljön. Cserébe megígéri, hogy Bergamo kedvező feltételekkel vehet fel kölcsönt az Ina Assitalia banktól, mely azidőtájt a Roma fő szponzora volt. A végén még kiderül, hogy az 1901-02-es bajnokság is bunda volt."

ez a hsz egy másik fórumról lett bemásolva, ahová pedig egy olasz cikkből lett fordítva...(gondolom abból amit fsgh is betett ide...)