33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• Monoton

&

nahh ha az egész fejét pakoljam bele akkor megcsinálom úgy!
    ha nemjó akkor választok másik képet!

??????????????????
  • R10
    ok nekem megfelel
  • Zséé
    sztem 1-2 nap elég lesz. aki jár ide az úgyis szavaz addig. sztem legyen eredményhirdetés hétfőn 20:00-kor pl
  • gabber_saviola
    ip alapu a szavazó
  • R10
    hmmm 3-4 nap elég? :)
  • Zséé
    Mikor lesz úrnazárás? :DDD
  • Zséé
    ja bocs mostmár látom. csak nem néztem a logó mögé
  • Zséé
    :DDDD komoly

Ki az a CSM? :O
  • R10
    de remélhetőleg senki nem szavaz magára és senki nem szavaz 10-szer :P
  • R10
    na lehet szavazni h ki legyen a házigazdi :)
  • R10
  • Zséé
  • R10
    Háttrérkép (Y)
  • R10
  • R10
    Zsééé kell ide :)
  • csm
    akkor én szavazok BOBORA!
  • Monoton
    R10 nem lehet!

bobo vagy Zséé
  • csm
    ezért kéne R10 vagy bobo
  • Kanál
    aha 22. csm (20 pont)
    eletben nem kapna
  • csm
    ha nem is annyira szigorúan, de 2 hónaposat aligha engednének :(
  • Monoton
    az 1 évet szigorúan veszik általában!
  • R10
    ok akkor megvárjuk BOBO-t is :)
  • Zséé
    persze! majd ha mindenki "leadta a szavazatát" akkor lesz döntés
  • csm
    legyek én :P hát megvárhatnánk BOBO-t, mert ő is sűrűn jár ide.
  • Zséé
    kérdezd meg Gabbert, hogy mennyire veszik szigorúan ezt a pontot
  • R10
    akkor megpróbáljam kérni a modikat vagy legyen vki más?
  • R10
    NEESKENS éRKEZHET

Elbúcsúzott Henk ten Cate

Írta: Z. Iván

A csütörtöki bajnoki ünneplésen már nyilvánvaló volt, de hivatalosan csak tegnap jelentették be, hogy Henk ten Cate másodedző elhagyja az FC Barcelonát, s a következő két évben az Ajax Amsterdam vezetőedzője lesz.

A bejelentés persze nem volt meglepetés, hiszen már hetek óta valószínűsíthető volt a holland távozása. Ten Cate három évet töltött a Barcelonánál, s így Frank Rijkaarddal együtt tevékeny részt vállalt az együttes feltámasztásában. Az edző alaphelyzetben nem hagyta volna el Barcelonát, azonban mérlegelnie kellett saját karrierjét is, így hiába érezte nagyon jól magát Katalóniában, az útja visszavezetett Hollandiába.

Ten Cate immár 51 esztendős, viszont még sohasem gardírozott vezetőedzőként igazán nagy csapatot. A történetet Magyarországon különösen jól ismerheti mindenki, hiszen a holland néhány éve még az MTK-nál tevékenykedett. Számára csak most jött el a nagy lehetőség, amit viszont érthetően nem szeretett volna elszalasztani, hiszen nem tudhatja, kap-e az élettől még egy ilyen esélyt. Az Ajax edzőjének lenni egy holland számára óriási megtiszteltetés, amellett, hogy nemzetközi szinten is előkelő állás. Ennek fényében pedig tökéletesen érthető a tréner döntése.

"Köszönetet mondok a játékosoknak, az öltözőbeli társaknak, a klubnak és a családomnak, hogy boldogságban tölthettem el három évet Katalóniában. Nagyon nehéz volt meghoznom a döntést, hogy elhagyjam a Barcát, ezért hálával tartozom a családomnak. Ők szerettek volna itt maradni, de végül azt mondták: azt kell csinálnom, amire vágyom. Nekem pedig legbelül van megvalósítandó tervem. Ezzel a lépéssel azt hiszem elérem azt edzőként, amire vágytam."

"Talán ez lesz az utolsó munkám. 51 éves vagyok, 37 éve dolgozom a futballban, s már eljön az ideje, hogy a családommal törődjek. Köszönettel tartozom még a sajtónak a profi hozzáállásukért, a klubnak és a csapatnak, mely már történelmet csinált, de a története még nem ért véget" - búcsúzott ezzel a holland, akire mindig szépen fognak emlékezni Barcelonában.

A vezetés így lassan hozzáfoghat egy új másodedző szerződtetéséhez, bár ennek kiválasztása elsősorban Frank Rijkaard feladata. A jelenlegi állás szerint mindenesetre a komoly barcelonai múlttal rendelkező Johan Neeskens az esélyes a posztra, de ennél sokkal többet nem lehet tudni a kérdésről. Neeskens Johan Cruyff csapattársa volt a katalán klubnál a hetvenes években, ahol öt szezont töltött (1974-1979). A holland legutóbb Guus Hiddinkkel dolgozott együtt az ausztrál válogatottnál, de az orosz válogatotthoz már nem követi "edzőtársát", így jelenleg munkanélküli...
  • Zséé
    az az 1 gond van vele, hogy nincs 1 éves a regisztrációja. De ha megkaphatja úgyis akkor jó lesz ő
  • R10
    hmmm köfi :)
  • R10
    INTERJú A BL DöNTő HőSéVEL

A csapat még többet akar!

Írta: H. PetI

Juliano Belletti jól tudja, szerdai góljával örökre beírta magát az FC Barcelona történelmébe, de nem elégszik meg ennyivel: jövőre folytatná az idén megkezdett nagyszerű sorozatot.

A drámai BL finálé-béli gólja még mindig élénken él az emlékezetében. Az fcbarcelona.com-nak adott interjúban a brazil hátvéd megemlékezett a találatról, és beszélt jövőbeli terveiről is. Jelenleg milliónyi Barça szimpatizáns ünnepel, hiszen a csapat másodszor is Európa trónjára ülhetett, de Belletti eltökélt abban, hogy újabb címeket nyerjen a csapattal, ezzel ismét egy sikeres gránátvörös-kék korszakot teremtve.

78 mérkőzés után az első gólod a lehető legjobbkor jött.

- A Villarrealban már szereztem gólokat, mikor a jobb oldalon játszottam. A Barçában nem volt sok lehetőségem a gólszerzésre, mindig viccelődtünk a csapattársakkal, mikor jön el az én időm. A döntő előtt tényleg nem gondoltam arra, hogy gólt szerzek.

Mit gondoltál, mikor a találat után az arcodat a kezedbe temetted?

- Tudom, mit jelent megnyerni a Bajnokok Ligáját egy olyan csapatnak, mint a Barça, és tudom, mit jelent győztes gólt szerezni. Nincsen szavak, hogy leírjam az érzéseimet.

Mire emlékszel abból az akcióból?

- Egy passzal kezdődött, amit Larssontól kaptam. Megszelídítette a labdát, én kértem a játékszert. Átvettem a bal lábammal, és a kapussal álltam szemben. Első, amire gondoltam az volt, hogy el kell lőnöm.

Az emberek eddig mindig Koeman góljáról beszéltek. Most már Belletti góljáról is fognak.

- Elfogadom akkor, ha az egész csapatra is emlékezni fognak, s mindenre, amit együtt elértünk eddig. Nagy csapatokat búcsúztattunk idáig: Chelsea, Benfica, Milan, Arsenal. Mindez azt mutatja, milyen hihetetlen értékeink vannak.

Ajánlod valakinek a gólodat?

- A fiamnak. Ezt mondtam a mérkőzés után is, tartom ezt most is. Minden szülő tudja, milyen, amikor egy nehéz nap után hazaér. A gyerekével játszva azonban minden megváltozik. Ezért ajánlom neki.

Úgy gondolod, "egy hegyet kellett megmászni" a mérkőzés alatt?

- Mikor a második félidő elkezdődött, láttam, hogy uraljuk a mérkőzést, tudtuk, hogy lehetséges a fordítás. Olyan helyzetben voltunk, mint a Chelsea ellen: eggyel kevesebben voltak, s megszerezték a vezetést, de mi sosem vesztettük el a fejünket.

Idén Európa legjobb csapata bajnokként is végzett. Ez nem volt mindig így.

- Ez biztos. Néha kétségtelenül a legjobb futballt játszottuk, és nagyon sokat dolgoztunk, hogy elérjük céljainkat. A Barça nem csak tizenegy emberből áll, az egész keret együtt érte el ezt az eredményt. Minden játékos kivette a részét a sikerből: kiment a pályára és jól teljesített.

Meddig juthat ez a gárda?

- Mindig többet kell akarnunk. Most, hogy megnyertük a bajnokságot és a BL-t egy szezonban, az emberek úgy jönnek majd vissza, hogy többet akarnak - ahogy mi is. Képesek vagyunk még többre.

Jövőre találkozunk Athénban?

- Egyszerre csak egy lépést tegyünk. Most egy kis szünetet tartunk, aztán ha visszajöttünk, akkor elkezdhetünk gondolkodni ezen.

Szóval, a következő lépés mi lesz?

- Az, hogy minden percet kiélvezzünk, bár ez nem mindig egyszerű. Azt szeretnénk, ha mindenki élvezné a most következő időszakot.
  • csm
    gondoltam rá is, de akkor is BOBO-ra szavazok ;)
  • hunbasser
    ha szavazhatok én is,én R10-re szavazok,rendes gyerek:)
  • R10
    Barcelonában is bemutatták a kupát :)

• Monoton
    Jason!!!
  • R10
    Jason-t a Ferddy vs. Jason című filmből :)
  • csm
    nem tudom mit ábrázol a logod a neveden kívül :)
  • R10
    "nem tudom kinézni a logo-ját" >>> lehet hülye vagyok de nem értem :DDDD
  • csm
    én szavaznék R10-re, de nem tudom kinézni a logo-ját :DDD
    az én szavazatom:BOBO
  • R10
    én olyanra szavazok aki minden nap jár ide és nem egyszer egy évben ír, aki ilyennek érzi magát írjon :)

• Zséé
    nah akkor minden Barcás szavazzon! Én Fernando Torresra szavazok (azért nem R10 mert nincs 1 éves a regisztrációja)