33513
Eurobarca | Hivatalos honlap
El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik
-
Zséé #4534 hát de inkább mint az első 2 -
#4533 hát ezvan:P -
#4532 ibrahimovic se jöjjön -
Monoton #4531 :DDDDDDDDDD sorry megszoktam a 16ot -
Zséé #4530 ááá csak forlán meg nisztelroj ne jöjjön. Náluk még Ibrahimovic is jobb. Trezeguet viszont jöhetne. -
#4529 ezlenne a logom amit te csináltál csak tul nagy max 8kbtye:( -
#4528 köszike:P -
Monoton #4527 itt vagyok má! csak elléptem egy kicsit! mintha idetartoznák :DDDDDDDDD
nodelátom micsoda új lokód van!
amit kértél tőlem azt megcsináltam
-
#4526 LABDARÚGÁS
ISMéT CSATáRKéRDéS
Henry nem, ki igen?
Írta: Z. Iván
--------------------------------------------------------------------------------
Tegnap nagyot fordultak a Barcelona nyári átigazolási tervei, mivel az évek óta célpontnak számító Thierry Henry bejelentette, hogy marad az Arsenalban, s 2010-ig szerződést hosszabbított a klubjával. Ezzel egy öröknek tűnő kérdés lezárult, Thierry Henry soha nem lesz a Barcelona játékosa, mivel szinte biztosan az Arsenalban fejezi be fényes pályafutását.
Henry-t nem érheti kritika a döntéséért hiszen így azt tette, amit a leginkább elvártak tőle: hű maradt ahhoz a klubhoz, melyben világklasszissá lett, melytől sokat kapott, s mely számára a "legértékesebb" egyesület. A francia ma már azt is elmondta, soha nem fog Spanyolországban játszani a jövőben, de ha elhagyta volna az Arsenalt, akkor egészen biztosan a Barcelonához szerződött volna.
A tény, hogy Henry nem érkezik a Barcához, természetesen nem tragédia a csapatra nézve, bár a gondolattal sokáig nem volt rossz eljátszani, hogy tán minden idők legerősebb támadóalakzata állt volna össze Barca mezben. Rijkaard szempontjából így leegyszerűsödik a helyzet, és garantálható lesz Lionel Messi további zökkenőmentes fejlődése, mert az argentin valamelyest biztosan kevesebbet játszott volna Henry jelenlétében. A helyzet negatív oldala, hogy olyan sokoldalú, és olyan szintű támadót nem fog találni a Barcelona, mint a francia, akivel határtalan lehetőségei lettek volna Frank Rijkaardnak.
A jelenlegi átigazolási tervekben szereplő játékosok már csak egy szerepre alkalmasak, igazi középcsatárnak, tehát egy az egyben pótolni a távozó Henrik Larssont. A jelöltek között van természetesen az eddig tartalék megoldásnak fönntartott Diego Forlán, aki tavaly bár parádés idényt zárt, de sem idén, sem még a manchesteri korszakában nem bizonyította, hogy érdemes lenne őt megvásárolnia Európa jelenlegi legjobb klubcsapatának. Ezen felül a játékos vételára előzetesen borsosnak tűnik, a kivásárlási ára 24 millió euró, melyet ugyan nem adna meg a Barca, de a Villarreal 12-15 millió eurót könnyűszerrel elkérhet a szőke támadóért. Hogy ennyit ér-e Forlán, s hogy valóban rá van-e szükség, majd a vezetőség eldönti...
Az uruguayin kívül a többi jelölt csupán sejtéseken alapul, komoly alapja egyelőre nincs a jelöltségüknek sem. Így fölmerült a Manchesterből elvágyódó Van Nistelrooy, illetve a Juventus bundabotrányának folyományaként talán szintén klubváltásra készülő David Trezeguet és Zlatan Ibahimovics megszerzése. Az viszont biztos, hogy ők igen drága mulatságnak számítanának, ezért nem tűnnek kézenfekvő megoldásnak a pénzzel általában nem dobálózó Laporta vezetésnek.
-
#4525 ja oké:) -
Zséé #4524 hát úgy beszéltük hogy hétfő este 8 óra. bár én csak 9 körül érek ide netre -
#4523 szavazni meddig lehet amugy? -
#4522 #4468 -
#4521 Elbúcsúzott Henk ten Cate
A csütörtöki bajnoki ünneplésen már nyilvánvaló volt, de hivatalosan csak tegnap jelentették be, hogy Henk ten Cate másodedző elhagyja az FC Barcelonát, s a következő két évben az Ajax Amsterdam vezetőedzője lesz.
A bejelentés persze nem volt meglepetés, hiszen már hetek óta valószínűsíthető volt a holland távozása. Ten Cate három évet töltött a Barcelonánál, s így Frank Rijkaarddal együtt tevékeny részt vállalt az együttes feltámasztásában. Az edző alaphelyzetben nem hagyta volna el Barcelonát, azonban mérlegelnie kellett saját karrierjét is, így hiába érezte nagyon jól magát Katalóniában, az útja visszavezetett Hollandiába.
Ten Cate immár 51 esztendős, viszont még sohasem gardírozott vezetőedzőként igazán nagy csapatot. A történetet Magyarországon különösen jól ismerheti mindenki, hiszen a holland néhány éve még az MTK-nál tevékenykedett. Számára csak most jött el a nagy lehetőség, amit viszont érthetően nem szeretett volna elszalasztani, hiszen nem tudhatja, kap-e az élettől még egy ilyen esélyt. Az Ajax edzőjének lenni egy holland számára óriási megtiszteltetés, amellett, hogy nemzetközi szinten is előkelő állás. Ennek fényében pedig tökéletesen érthető a tréner döntése.
"Köszönetet mondok a játékosoknak, az öltözőbeli társaknak, a klubnak és a családomnak, hogy boldogságban tölthettem el három évet Katalóniában. Nagyon nehéz volt meghoznom a döntést, hogy elhagyjam a Barcát, ezért hálával tartozom a családomnak. Ők szerettek volna itt maradni, de végül azt mondták: azt kell csinálnom, amire vágyom. Nekem pedig legbelül van megvalósítandó tervem. Ezzel a lépéssel azt hiszem elérem azt edzőként, amire vágytam."
"Talán ez lesz az utolsó munkám. 51 éves vagyok, 37 éve dolgozom a futballban, s már eljön az ideje, hogy a családommal törődjek. Köszönettel tartozom még a sajtónak a profi hozzáállásukért, a klubnak és a csapatnak, mely már történelmet csinált, de a története még nem ért véget" - búcsúzott ezzel a holland, akire mindig szépen fognak emlékezni Barcelonában.
A vezetés így lassan hozzáfoghat egy új másodedző szerződtetéséhez, bár ennek kiválasztása elsősorban Frank Rijkaard feladata. A jelenlegi állás szerint mindenesetre a komoly barcelonai múlttal rendelkező Johan Neeskens az esélyes a posztra, de ennél sokkal többet nem lehet tudni a kérdésről. Neeskens Johan Cruyff csapattársa volt a katalán klubnál a hetvenes években, ahol öt szezont töltött (1974-1979). A holland legutóbb Guus Hiddinkkel dolgozott együtt az ausztrál válogatottnál, de az orosz válogatotthoz már nem követi "edzőtársát", így jelenleg munkanélküli...
-
#4520 jaja sajnos:( -
#4519 hát jah sajna :( -
#4518 sajnos előbb utóbb mindenkinek vissza kell vonulni... :(
Meg az a fránya 30 éven felüliség -
#4517 így van de sajna Zizou már csak a VB-n remekel :( -
Megfigyelhetőek a stílusok. Zizou inkább precízen egy két mozdulatból csinál nagy dolgokat, Ronaldinho meg lazább. Elképesztően nagy játékos mindkettő -
#4515 kösz:D -
#4514 Ronaldinho 10 vs. Zlatan 9 -
#4513 monoton eltűnt?:) -
-
#4511 na ezt is meg kell néznetek >>> Ronaldinho 10 vs. Zidane 5 -
Zséé #4510 Meg van amit Valenciának lőtt helyből hosszú felsőbe. Az a nemegyszerű. Mondjuk szinte minden gólja élményszámba megy :P -
#4509 úúú ez a gólé nekem is az 1ik ekdvencem dinnyótól!:) ezeket honann szedted ?vagy te szereksztetted?:))) -
#4508 látom csak találtál gifeket .. -
#4507 Egyik kedvenc gólom ^^
Néhány gif még:
-
#4506 :) -
#4505 óóóh akkor rá szavaznék de már elsütöttem a vote-omat:))) -
#4504 beírjalak a szavazásba? :DDD -
#4503 jah jah munkadijjat fizetem..;):P -
#4502 uhh de zsíír -
Monoton #4501 jahh közben új barcas megrendelő :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD -
Monoton #4500 thx! akkor lehetek házigazda :DDDDDDDDDDD :P ? -
Zséé #4499 A Real-Barca barátság jegyében amúgy jólett -