33513

Eurobarca | Hivatalos honlap

El Classicó OFF/FLAME/Vita Topik

• R10
    Farfánt támogatom
  • b4rc4
    szerintem is 1 köcsög...:P
  • hunbasser
    nem köcsög,csak keménykezű,és nagyszerű szakember.jólenne most egy ilyen edző a realnál :)
  • Monoton
    hát egy nagy köcsög sztem! :D
  • Zséé
    nb1.hu: (nem a legmegbízhatóbb forrás)

Mourinho nem engedi Drogbát

London, május 21., 18.40 A menedzser "megfenyegette" a csatárt.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere kijelentette, hogy nem engedi el a csapattól Didier Drogbát.
    - Didier-t még kétéves szerződés köti hozzánk - így a portugál szakember -, és én az átigazolhatatlan játékosok közé sorolom őt. Tudom, hogy sokan akarják, de mi képesek vagyunk megtartani őt, éppen ez adja klubunk erejét. Ugyanakkor ha Drogba nem szívesen játszik nálunk, nos, akkor nem fog játszani, de akkor is marad.
    Mourinho egyébként több olyan játékos nevét is leadta, akik távozhatnak: Crespo, Gudjohnsen, Carlton Cole és Glen Johnson.

Mindenesetre jófej ez a Mourinho ha ilyet mond :DDD
  • b4rc4
    azért az vicces h Ronaldinho középpályás (és kiszolgáló) révén a góllövőlistán a 3. lett...
  • csm
    ez melyik oldalról van?
  • fernando torres
  • fernando torres
    minda3 jöjjön
    hát jah remélem
  • Zséé
    na jó egye fene :) de akkor már inkább Drogba, Cissé, Robben valamelyike
    Mindenesetre biztos vagyok benne, hogy a legjobb megoldást választja a Barca vezetősége :P
  • fernando torres
    szted ha a milant kizárják id oda megy?? nem tartom vszínűnek.Larsson is öreg mégis sokat köszönhetünk neki,és most Larsson helyettesét keressük
  • Zséé
    meg amúgy is ő olaszba akar menni (sheváér cserébe) + öreg is
  • fernando torres
    én úgy emlékszem ott is az van neki
    mind1
  • Zséé
    kösz :) fm-ben nincsen neki, csak argentin. aztán nemtom mennyire mérvadó az
  • fernando torres
    zsír loko
  • fernando torres
    de van.olasz útlevele van
  • Zséé
    Crespo eu-n kívüli és már ígyis telítve vannak a eu-n kívüli játékosok ezért felejtős (tudtommal nincs eu-s útlevele)
  • fernando torres
    Farfan sztem is jó lenne
    de vhogy Crespo felé húz a szívem
  • lord nihilus
    szvsz Farfan lenne jó, így egy egészséges versenyhelyzet alakulna ki közte és Messi között mint két fiatal felfedezett, és a 3 csatáros rendszerben mindkét szélen bevethető.
  • Csesza
    Crespo-t sztem hanyagóljuk, már egyáltalán nem jó játékos...
    Farfan sztem nem elég jó befejező csatár...
    Milito nem is öreg, sztem ő jó lenne, bár én egy kicsit jobb játékost hoznék ide
  • fernando torres
    Crespo

Milito

Farfan
  • fernando torres
    felmerült 3 új név csatáposztra : Crespo, Farfan, Diego Milito.
    Crespo rutinos tökéletes lenne Larsson pótlására,Farfan nagyon gyors fiatal,gólérzékeny ő is jól pótolná Henket érzésem szt.Milito is ugyanaz csak annyira már nem fiatal.

• b4rc4
    kösz
  • fernando torres
    kösz
  • Johnny23
    Gratula Barca!

Szép volt, megérdemelt volt.
  • b4rc4
    ;)
  • Monoton
    szvsz :PPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPPP
  • b4rc4
    hogy a realosoknak legyen mit kérdezniük :P :DDDDnemtom amguy kézreáll.;)
  • csm
    reggelt Barcások! (meg a logosrealos :D)
  • Monoton
    figy csak ugy érdekel te miért rakod minden kommented után a :P t?
  • b4rc4
    reggetl:P
  • R10
    REGGELT LOKOMASTER :D
  • Monoton
    jó reggelt követőim :DDDDDDDDDDDDDDDD
  • R10
    ETO'O ELőSZöR LETT GóLKIRáLY

Mikor még a vereség sem keserű

Írta: Z. Iván

Végleg befejeződött a 2005-2006-os Primera División sorozata. A Barcelona ugyan az utolsó forduló zárómérkőzésén vereséget szenvedett a Bilbao vendégeként, de ennek a meccsnek már nem volt jelentősége, s a 3-1-es eredmény igazi kudarcnak nem fogható fel. A teljesen tét nélküli találkozón a Barcelona Eto'o góljával vezetést szerzett - mellyel a kameruni egyedüliként gólkirállyá koronázta magát -, de a baszk csapat a második félidőben három góllal tudott válaszolni erre a találatra.

Kesergésnek persze alig lehetett nyoma a barcelonai öltözőben, mivel néhány játékos már sokkal inkább a következő nyaralását tervezgette, mint a játékkal foglalkozott, ami azért néha látszott is a produkciókon. Mindent összevetve, mérlegre téve a szedett-vedett kezdőcsapatot, a Barca nem játszott rosszul, bár az összjátékban akadtak hibák, s a meccs lassabb volt a Barcelonától megszokottól. Frank Rijkaard nyolc játékost nevezett a kezdőcsapatba a felnőtt keretből, azért ennyit, mert többet nem is tudott volna - a válogatott meghívók miatt. A kezdőcsapatban találta magát így a két fiatal védő, Olmo és Orlandi, valamint a középpályás Ludovic. A Bilbao ezzel szemben olyan nagyon nem tartalékolt, s csak első ligás játékosok alkották Javier Clemente keretét.

Összesítve a meccset, egyszerű úgy leírni az eseményeket, hogy az első félidőben inkább a Barcelona, a második játékrészben a Bilbao dominált, ami gólokban is megmutatkozott. Az első negyedóra végén Ezquerro remek indításával Maxi lépett ki a védők közül, elhúzta a labdát a kifutó Lafuente mellett, ezzel azonban kisodródott. Az argentin választhatott, hogy középre passzol Eto'ónak, vagy megpróbálja maga befejezni az akciót, s végül pechére az utóbbi mellett döntött, így csak a kapufát találta el - egy védőnek is köszönhetően. Nem sokkal később Orlandi futott el a baloldalon, beadása után Maxi pörgette föl a labdát az ötösnél, melyet Eto'o ballal, kapásból Lafuentébe bombázott.

Voltak veszélyes akciói a hazaiaknak is, de a vezetést végül Eto'o szerezte meg a 36. percben. Ludovic játszotta be a labdát több középpályás mögé húsz méterre a kaputól Eto'ónak, így jutott területhez a csatár, aki köszönhetően annak, hogy a védője elcsúszott, megnézhette a jobb sarkot, majd erőteljesen ki is lőtte azt 17 méterről. Ez volt a Barca kilencesének 26. gólja az idei bajnokságban, melynek köszönhetően egy találattal megelőzte a valenciai David Villát.

A szünet után alaposan visszaállt a Barcelona, a katalánok lényegesen álmosabban játszottak, mint a szünet előtt, ami magával hozta a veszélyes Bilbao akciókat. Az 56. percben gól is született a hazai oldalon: Jobb oldali akció végén Llorente készítette le a labdát Iraolának, aki okosan a bal sarokba passzolt. A félidő közepére még jelentősebb fölénybe került a Bilbao a fáradtan mozgó vendégekkel szemben, s az újabb gólok sem maradtak el. A 79. percben ismét a jobboldalról érkezett egy középreívelés, Mottáról szerencsétlenül pattant a labda kifelé, így ekkor már Felipe lőhetett tiszta helyzetből, s hiába nem volt erős a lövése, Jorquera csak beljebb segíteni tudta a próbálkozást. Itt tehát némi kapushibáról lehetett beszélni, de pár perccel később már egy védő, Oleguer volt a "főbűnös". A 82. percben egy baloldali középre lövést próbált hárítani a katalán, de szerencsétlenül ért a labdába, ezzel pedig Jorquerát is becsapva a saját kapujába talált. 3-1, melyen a Barcelona nem tudott javítani, mivel korábban Ezquerro, a hajrában pedig Eto'o rontott nagy helyzetet, így biztos hazai sikerrel ért véget a mérkőzés.

A Barca tehát vereséggel, de természetesen ezzel együtt nagyon vidáman búcsúztatta a 2005-2006-o szezont, mely fantasztikus sikereket hozott, s aminek későbbi felidézésekor aligha ez a találkozó jut majd az emberek eszébe.

Athletic Bilbao-FC Barcelona: 3-1 (0-1)
    Bilbao, San Mamés
    39.000 néző
    Vezette: Fernández Borbalán

Athletic: Lafuente; Lacruz, Prieto, Ustaritz, Casas, Orbaiz, Murillo (Felipe, 50'), Iraola, Tiko (Julen Guerrero, 57'), Llorente (Etxeberria, 57') és Urzaiz.

FC Barcelona: Jorquera; Belletti, Oleguer, Olmo, Orlandi (Martos, 73'); Ludovic (Ramon, 80'), Motta, Ezquerro; Giuly (Pitu, 61'), Eto'o és Maxi López.

Sárga lapok: Olmo (61')
    Gólok: 0-1, Eto'o (35'), 1-1, Iraola (56'), 2-1, Felipe (79'), 3-1, Oleguer (öngól) (82').

A mérkőzés legjobbja (az Eurobarca értékelése szerint): Fernando Llorente

A meglehetősen érdektelen meccsen a legjobban mozgó fiatal Llorente érdemli meg a legjobbnak járó címet.
  • b4rc4
    igyekszünk főnök:P
  • fernando torres
  • fernando torres
    nem rád értettem legfőbképpen de néha nagyon felhúznak ezzel
  • R10
    :P
  • Zséé
    Jah lett volna mér 1-2 jó éve. Énis sajnáltam hogy elment. De sztem Eto'o megfelelő módon pótolja :P
  • fernando torres
    uhh de utálom mikor Ronaldinho-t csatárnak titulálják