299
Oscar Díj átadás
  • rezsofiz
    annyi mint a bad boys II?
  • rezsofiz
    Milyen ez a Ben Hur? a "való világban" játszódik? vagy fantasy?
    nemtom milyen film, de az otvenvalahynban volt,es az akkori konkurensekhez képest kapott 11-et. a RotK meg most van...azt ne mondjátok hogy egy (kb) 40éves film tobbet tud,mint a Gyűrük Ura. ezt a trilogiat nem lehetett jobban átultetni filmbe...
  • Bucser
    Nem tudom én ha a Ben Hur-t nézem akkor a mai napig egy gyönyörű filmet látok. Szeretem. És a Ben Hur-on van mit érteni szerintem. a Titanic az egyértelmüen nyálas, de ott is hatalmas volt a munka mögötte... de nem értem miért a mögötte lévő munkát vélelmezik???? Sok munkával is lehet szart csinálni IMO....
  • RangeR
    Hát igen, nem lehet egy szinten a Ben Hurral, mivel az mára akkora gagyi, hogy elgondolkodtató, mire kapta azt a sok szobrot! Nem is szállok vitába ezzel!De az már vita tárgya lehet, hogy a titanikon mit kell megérteni? Mivel nincs neki ilyenje, hogy meg kelljen rajta érteni valamit...
  • Bucser
    Mondjuk Gollam szerintem is frenetikus volt... :))) Mondom az 1-2 rész méltán megkapta volna tőlem a 11 oszkárt. Azzal semmi bajom nem volt. viszont a 3 rész egyenlőre nem... Megvárom azt a dvd-t....
  • b-type
    van itt még valami..amikor sokan kritizálják a fantázia filmeket, ált. mindig a való világban létező elvárásokat huzzák rá, pedig nem kéne, ..elvileg egy másik világban játszódik, és az hogy sok emberi vonatkozás is van benne az azt a célt szolgálja hogy a hallgató( amennyiben ember :) ) rá tudjon hangolódni, és a felkinált uton könnyebb legyen elindulni, ha akar..
  • b-type
    sztem pl. az hogy Gollamot jelölni akarták a 2.rész után, az elég sokat elmond a bele fektetett munkáról, és hogy most a Ben Hurral jöttök az nem tetszik, 20féle képpen tudok bele kötni, ugyanugy ahogy a Star Wars sorozatba...de nem akarok, mert értem mit akart a rendező, és végül is elérte nálam.
    -Arról nem beszélve hogy most(!) teljessen más igényeknek kell megfelelni 1 mozifilmnek, igy is necces volt a népnek a 3órás mozi(aki többször nézte tudja miért).
    -sokan buzizzák a filmben bemutatott érzelmi kötelékeket a hobbitok közt. mert ma(!) ilyenek az emberek.
    -amit Bucser ír, az nehezebb dolog, mert sztem igaza van...az egyensúly többször is megbillent a filmben(hobbit magasság pl.), de még nincs kint a bővített ezért ezt nem is védeném.
    -nem volt könnyű egy Fapásztort megjeleníteni, vagy egy barlangi trollt, aki nézte az extrákat, márpedig Bucser 4lemezes vált.-ban van, az tudja hogy müvészeti szempontból kik dolgoztak teljes odaadással, és azok munkái
    volt sokszor sorban kevés a rendezőnek.
    -1 hajóról viszonylag egységes több száz millió ember véleménye, mig egy Ent-ről nem mondanám.
    remélem elértitek mit proszálok mondani..
    az Oscar már tényleg elértéktelenedett, de azért örülök.
    -sokan elbuktak volna ezzel az adaptációval, vagy ami még rosszabb, sikeres de sz@r filmet csináltak volna belőle.
    nem véletlenül nem nyúltak hozzá, pedig ordít akkora történet, és 1 sikerrendező sem merte...csak egy 'Hobbit'.
    jó hosszú, bocs.
  • zaki
    nyerhetett volna többet is, mert ha jól emléxem akkor Kate Winslet-et jelölték a legjobb női főszereplő cím-re
  • Bucser
    A másik pedig az akadémia.... nagyon régóta nem a művészetről meg a méltóságról szól az akadémiai díj... Szerintem elég sokszor olcsó tucatilmeket dícsérnek halálra... Arany pálmát hitelesnek taltom de az oscart már nem....
  • CarajoEsp
    1 egyszerű ok miatt nem érdemelte meg a 11 Oscart. 10-et max ,de ,hogy a Ben Hurral legyen egy szinten az azért nevetséges. Itt pont a Szgépek miatt kellett többet és mégis kevesebbet pöcsölni ,míg ott mindennek paszolnia kellett. Mellesleg a Kocsis jelenet lepipál bármit ,kivéve a mai napon ment Fines filmben látott autó megnyúlást:D
    +Azt mondják sokan ,hogy a 3 rész együtt 17Oscar ez mindent visz. De itt mégis 3 rész + ha valaki először a 3.-at néz meg annak ez egy látványos mozifilm ,de Kb annyi mint a Bad Boys 2(Ez kicsit erős tudom)
    Ellenben a Titanicot akárki megnézi érti a sztorit.
    +Legjobb Rendező Peter Jackson.Erre csak annyit várom újabb filmjeit(persze ha lesz neki)
  • Bucser
    Épp azt mondom, hogy már a hajók elfoglalása után (a kalózok megölése után) engedte el a könyvben a halottakat A filmben csak azután, hogy a fősereggel is felmosták a padlót a szellemek. De látom nem vágod mi a bajom. A másik pedig, hogy az első két rész arról szót, hogy az egyéni hősiesség képes világokat is akár megváltoztatni. És a minas tirithi csata a könyvben is így van leírva. Itt viszont fejvesztett menekülés volt a várban... Hősiességet sehol nem láttam... De nem akartam senkit meggyőzni, csk leírtam a véleményem. ennyi...
  • rezsofiz
    konkrétan szerinted mibe volt jobb az első kettő?mit tudtak felvonultatni,ami jobb a 3.-nál.mondj párat.
    el kellett engednie a halottakat. mivel Aragorn a tudásával,és becsületével lett nagy az emberek szemében,akkor az hogy nézett volna ki hogy "nem engedi el őket"?jól cselekedett.
  • rezsofiz
    de olyan is van,hogy harci morál. és szerintem igenis méltó volt, és úgy látom az "akadémián" is így gondolták.
  • Szabina

• Augustus Gigo
    QRva jó az elején a klip
  • Augustus Gigo
    kezdődik a hbon:D
  • Bucser
    Szerintem a gyűrű szövetsége volt a legjobban megcsinálva... Igazán az bántott, hogy a könyvben írják, hogy a homály elborította a fehér ornyot és a filmben napfényes idő van..... Ez zavart ez az egyik. a másik pedig a "zöld massza" amit a leech hadseregből csináltak. Nem nekik kellett volna szétverni a mezőn a csapatokat. az ő segítségüket aragornék csak a ahjók elfoglalására használták. utánna Aragorn elengedte őket..... ez zavart... Szerintem azzal, hogy ilyen aduász volt gandalfék oldalán az addigi reménytelenség ami ellen küzdöttek teljesen indokolatlan volt..... Ebből a szemszögből az egész első másfél óra tömény borúlátás volt és nem optimizmus mint amit ennek meg kellett volna jeleníteni... Szal egy egyszerű hasonlat... A Minas Tirith-i csata nekem úgy hatott mint amikor még a heroes 2-ből Mordornak van 150 hoplitája meg 40 zöldsárkánya (ugye a leggyengébb sárkány) majd viszonylag egyenlő csatában 50 titán és 75 griff segítségével leverik a sárkányokat gandalfék majd a maradék 150 hopplitára ráengednének 150 fekete sárkányt..:((( Nekem ez volt a bajom.:/// És ha pedig egyként kell tekinteni akkor nem volt méltó az első 400 perchez az utsó 180.... Sajnos a 4 dvd-ig ez lesz a véleményem...
  • Davidus
    A Gyűrű szövetsége volt a legjobb rész. Az azért nem szórták meg Oscarral mert nem akarték hogy 3 éven keresztül a GYU uralja az Oscar gálákat:)
  • wizy
    jaja, három órás tömény nyál:-))))))))
  • rezsofiz
    ez részben igaz.attol fugg milyen szempontbol vizsgalod
  • Gandibá
    A Titanic az ultranyál kategóriában sok oscart kapott :))
  • Gandibá
    Szvsz a Gyűrűk Urát egyként kell tekinteni, nem külön részekként.
  • rezsofiz
    egyébként miért lenne sok?most nem azért,de a Gyűrük Ura maximálisan megfelelt.itt van a legjobb rendező pl Peter Jackson. hát nem megérdemelte?keményen dolgozott,nem adta fel,utazott,meg minden
    ott van a legjobb betétdal: hát nem passzolt tökéletesen a film hangulatához a zene?dehogynem
    ott van a vizuális effektus: úgy nézett ki a film...minden kockája szinte számítogeppel meg volt dolgozva. a vizek,a fényjátékok hihetelenul neztek ki.
    ezt még így sorolhatnám,de nincs értelme. a Király Visszatér minden terén kiváló volt.megérdemelte.
    és nem azért kapott 11 oscart,hogy az emberek vitatkozzanak vele,hanem hogy ezzel elismerésüket fejezzék ki.
  • leone
  • rezsofiz
    Zöld massza?
    ilyet még sehol se láttál. ne legyél telhetetlen!zöld massza...
  • b-type
    nah, de mivel kirvisz- ről még nincs bővített, ezért ez még ne legyen végleges :)
  • Punker
    Titanic nem volt ócska film de tény hogy nem érdemelt volna annyi Oscar-t amennyit kapott, és eddig nekem is a bővített második rész jött be a legjobban a 3-t egyszer néztem meg....
  • Botond #31
    Titanic is 11et kapott nem?az meg ráadásul egy ócska film volt
  • Botond #30
    majdnem szószerint ezt akartam írni ^^
  • Bucser
    Nem tudom... Én csalódottan jöttem ki a moziból a Gyűrűk ura 3 után és véleményem szerint a 11 oszkár túlzás.... Az első 2 rész megvan eredetiben 4 dvd-s kvitelben, de a hármat nem vagyok hajlandó újra megnézni a bővített kiadásig... Remélem Jackson csinál vele valamit, mert az a Zöld massza ami minas Tirith mezején végigfolyt nekem kevés volt csatajelenetnek....
  • Punker
    lassan jön a Trója, vagy csak rómaikori film jöhet? :)
  • rezsofiz
    aha,értem. akkor én bocs.
  • blackgamer
    tudom hogy mondanivalója van, olvastam is (az első könyvet legalábbis), nem akartalak megbántani titeket (látom nagy rajongók vagytok)
    de a Gladiátor (ami csak az elején tartalmazott harci jelenetet, az is sötétben :)) óta nem készült igazi nagy rómaikori film, és nekem most az hiányzik, remélem pár éven belül készül egy és oszkárt kap, aztán kivesézhetjük majd :)
  • rezsofiz
    aha.én is ezen a véleményen vagyok
  • rezsofiz
    ha igen,akkor: a LotR nem a szörnyekről szól.
    ennek a filmnek mondaniavalója van.nem az a lényeg,hogy szörny vagy nem szörny.
  • b-type
    az 1ik fantázia, a másik ugye valóság...
    miért is méred 1iket a másikkal?
  • rezsofiz
    Gollamra gondolsz?
  • blackgamer
    akik nem emberek
  • rezsofiz
    Miért?
  • [Walaki]D`Lair
    Istenem...ááh...nem is mondok semmit...:D